26.10.14

Χρεωμένοι και χαμηλόμισθοι «γέρνουν» την πλάστιγγα των δημοσκοπήσεων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

dimoskopisi-eklogesΜπορούν τα χρέη μας στην εφορία ή στις τράπεζες να καθορίσουν και τη στάση μας στις κάλπες; Η απάντηση είναι «ναι», αν λάβουμε υπόψη μας την πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όσοι έχουν χρέη, είτε στην εφορία είτε στις τράπεζες, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ρόλο στην ψήφο τους παίζει τόσο το ποσό της οφειλής, όσο  και το ύψος του μισθού τους.
Όπως διαπιστώνεται, με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, σημείο καμπής σε ό,τι αφορά το ύψος των χρεών στις τράπεζες είναι οι 50-100.000 ευρώ, αφού το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «εκτοξεύεται», όταν τα χρέη τους ξεπερνούν αυτό το ποσό.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 41,2% των ερωτηθέντων με χρέη που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Φαίνεται, όμως, ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το κόμμα που θα επιλέξουν στο επόμενο ραντεβού με την κάλπη, παίζει για τους ψηφοφόρους και το χρέος τους στην εφορία. Εδώ, μάλιστα, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα όσον αφορά στη σχέση χρέους και ψήφου, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει οφειλές και στην εφορία.
Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά τη σχέση της ψήφου με το ύψος του μισθού. Σε αυτή την περίπτωση, οι υψηλότερα αμειβόμενοι δείχνουν την προτίμησή τους στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, όταν οι μισθοί δεν ξεπερνούν τα 1.200 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου