17.10.14

Οι Χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι είναι .....οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα !!!


Οι Χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι είναι οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα!

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα αναμένεται να κρίνει το Συμβούλιο Εφετών την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βούλευμα που θα εκδώσει για το ποιοι από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σε μία δίκη που παρόμοια της δεν έχει προηγηθεί στα δικαστικά χρονικά.
Οι Εφέτες που θα κρίνουν την υπόθεση θα πρέπει, αφού μελετήσουν τα στοιχεία, να αποφανθούν αν θα κάνουν δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για το πόσοι και για ποιές κατηγορίες θα καθίσουν στο εδώλιο ή αν θα κρίνουν διαφορετικά την ποινική εμπλοκή κατηγορουμένων.
Με βάση την εκτίμηση του κ. Ντογιάκου πρέπει να παραπεμφθούν οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μαζί τους άλλοι 52 συγκατηγορούμενοι τους. Από αυτούς οι 26 είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.
Οι Χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι είναι οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα! Μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων ανήκει ή σχετίζεται με την δράση της Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, τον έλεγχο της οποίας είχε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Στην πρόταση του ο κ. Ντογιάκος αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο υπό τον τίτλο "Τοπική Οργάνωση Νίκαιας" καθώς η εν λόγω τοπική καταλαμβάνει μεγάλη θέση στην δικογραφία για την υπόθεση με την δολοφονία Φύσσα, την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες αλλά και με την εμπλοκή Λαγού σε επίθεση του κοινωνικού χώρου στην Ηλιούπολη.
Ο Εισαγγελικός λειτουργός που ήταν δίπλα στις ανακρίτριες που επί ένα χρόνο χειρίστηκαν την υπόθεση της παράνομης δράσης της Χρυσής Αυγής μέσα σε 700 σελίδες περιγράφει μία "εγκληματική οργάνωση" που υπό τον "μανδύα κόμματος" λειτουργεί ως μία καλά οργανωμένη στρατιωτική ομάδα για την διάπραξη παράνομων ενεργειών.
Περιγράφει επίσης την ηγεσία και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος ως ανθρώπους που με την "εμπρηστική ρητορική τους, είχαν διαμορφώσει στα κατώτερα μέλη και στελέχη των Τοπικών Οργανώσεων, την αταλάντευτη απόφαση να ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε εντολή, οποτεδήποτε, χωρίς αντίρρηση, αμφισβήτηση ή τον παραμικρό, έστω, ενδοιασμό.
Οι Χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι είναι οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα! Πράγματι, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, τα άτομα αυτά, χωρίς καμία απολύτως περίσκεψη, κριτική ή στοιχειώδη, έστω, σκέψη και ασφαλώς χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση, πειθήνια και άβουλα όργανα των κομματικών επιταγών των ηγετικών στελεχών, έσπευδαν για την εκτέλεση των πάσης φύσεως εντολών, έναντι οποιουδήποτε κόστους και τιμήματος, έτοιμα και πρόθυμα να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές, υποδυόμενοι τους «στρατιώτες» σε μια φανταστική μάχη, έχοντας γαλουχηθεί και πεισθεί ότι ενεργούσαν σαν τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα ή το στρατό του Μ. Αλεξάνδρου".
Αναφέρει επίσης ο κ. Ντογιάκος ότι η δομή της Χρυσής Αυγής και ο τρόπος που λειτουργούσε "προστάτευε" το κόμμα από την εγκληματική δράση των μελών του καθώς δεν τηρούσαν καταλόγους μελών αλλά μόνο κάρτες που έφεραν μόνο «κωδικό αριθμό» και όχι τα στοιχεία της ταυτότητας των κατόχων τους, ενώ απαγορευόταν η επίδειξή τους σε οποιονδήποτε τρίτον.
Οι Χρυσαυγίτες νόμιζαν ότι είναι οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα! "Χαρακτηριστική προς την κατεύθυνση αυτή -αναφέρει ο κ. Ντογιάκος - ήταν και η προσπάθεια ηγετικών στελεχών του κόμματος, με δημόσιες δηλώσεις τους , όπως π.χ του Ηλία Κασιδιάρη και του Μιχαήλ Αρβανίτη - Αβράμη, να εμφανίσουν το Γεώργιο Ρουπακιά, φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα, ως άτομο παντελώς άσχετο με τη «Χρυσή Αυγή» ή «περαστικό» από τα γραφεία της, ο οποίος ανήκε, μάλιστα, σε άλλο πολιτικό χώρο ή ακόμη όργανο άλλων, εκ διαμέτρου αντίθετων ως προς την ιδεολογία τους, πολιτικών κομμάτων, ξένων δυνάμεων ή και μυστικών υπηρεσιών, δηλώσεις όμως οι οποίες τελικά διαψεύστηκαν πανηγυρικά από το αποδεικτικό υλικό".
Αναφέρεται επίσης ο Εισαγγελικός λειτουργός εκτενώς με την πρόταση του στην έννοια του «υποστηρικτή » -που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από κατηγορουμένους για δράση της Χρυσής Αυγής - ότι αυτή δεν ταυτίζεται με την κοινή έννοια της λέξεως, δηλαδή αυτή του οπαδού, του φίλου ή του ψηφοφόρου.
"Αντίθετα, τονίζει ο κ. Ντογιάκος ο «υποστηρικτής» αποτελούσε κατ' ουσίαν μέλος του κόμματος, κατατασσόταν στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας, του είχε δοθεί σχετική κάρτα με κωδικό αριθμό, κατέβαλε εισφορά, είχε δε την υποχρέωση να παρουσιάζεται στα γραφεία, να συμμετέχει στις οργανωμένες δράσεις και εκδηλώσεις του, να φορά την ομοιόμορφη ενδυμασία, οι νεότεροι δε και οι πλέον ευσταλείς και σωματικά ρωμαλέοι να μετέχουν στην «ασφάλεια» της αντίστοιχης Τοπικής Οργάνωσης και στα αντίστοιχα «Τάγματα Εφόδου».
Κατά τον Εισαγγελέα οι ενδείξεις για τους 15 που προτείνει μη παραπομπή τους σε δίκη, δεν είναι επαρκείς. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που ζητά ο κ. Ντογιάκος να μην οδηγηθούν σε δίκη είναι ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Σωματείου Εργαζομένων στην Ζώνη του Περάματος που δημιούργησε η Χρυσή Αυγή.
Η δίκη για την υπόθεση εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί στις αρχές του 2015 ενώ ζητούμενο ακόμη είναι η "στέγαση" μίας τέτοιας διαδικασίας. Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν εξεταστεί διάφορες δυνατότητες, από την αίθουσα του Κορυδαλλού μέχρι και μη δικαστικοί χώροι που θα μετατραπούν αναλόγως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου