3.10.14

Ο δήμαρχος και η μαγκιά του Αντώνη

Δεν κρατιέται μερικές φορές ο Μπουτάρης. 
Διθυράμβους εκτοξεύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  στην πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που κατέθεσε η κυβέρνηση:
 «Εκανε χοντρή μαγκιά ο Σαμαράς μ' αυτό. 
Σταματά τις αμφισβητήσεις και στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ και εξασφαλίζει αρκετό χρόνο ως τις εκλογές» λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι με την κίνηση αυτή αφαιρεί τη δυνατότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.
Είχε κέφια ο κ. Μπουτάρης και μίλησε για όλα σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη. 
Είπε φέρ' ειπείν ότι ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, ότι πεποίθησή του είναι ότι θα εξευρεθούν στο τέλος οι 180 βουλευτές ώστε να αποφύγουμε τις εθνικές εκλογές και συμπλήρωσε με νόημα: 
«Αν ήμουν βουλευτής θα ψήφιζα Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι ο κόσμος δεν έχει διάθεση για εκλογές». Προτείνει μάλιστα και υποψήφιους Προέδρους (και αυτό το κάνει για πρώτη φορά, από τότε που απέκλεισε κατηγορηματικά οποιοδήποτε σενάριο να είναι αυτός υποψήφιος Πρόεδρος - «Πρόεδρος με σκουλαρίκι και τατουάζ γίνεται;» είχε πει): 
«Καλό είναι να βρεθεί ένα μη πολιτικό πρόσωπο, μια προσωπικότητα από τον χώρο του πολιτισμού, των γραμμάτων, με διεθνείς γνωριμίες...». Και όταν ερωτάται ποιον θα πρότεινε ο ίδιος απαντά αμέσως: 
«Μια καλή περίπτωση είναι ο Παναγής Βουρλούμης. Είναι κοσμοπολίτης, είναι διανοούμενος, διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα, αν τον προτείνουν θα τους έρθει... λουκούμι». 
Δεν παραλείπει να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είναι γιος του ζωγράφου Ανδρέα Βουρλούμη και εγγονός του σταφιδέμπορου Παναγή Βουρλούμη. 
Ο κ. Μπουτάρης έχει όμως και εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν «περπατήσει» η υποψηφιότητα Βουρλούμη. 
Για παράδειγμα, αναφέρει το όνομα του Ν. Αλιβιζάτου (που προτείνει και το Ποτάμι) και το όνομα του καθηγητή Νίκου Μουζέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου