10.10.14

ΒΙΝΤΕΟ - Β.Κεγκέρογλου: Όλη η οικογένεια Παπανδρέου πήγε στη Μεσσηνία για να βγάλει βουλευτή τον Οδ.Βουδούρη !!!

 ΝΑ ....ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ !!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ !

Β.Κεγκέρογλου: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα»

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλη Κεγκέρογλου και τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, σημειώθηκε στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης.
Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κ. Βουδούρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διότι ακολουθεί πολιτική καταστροφική για τη χώρα και είχε αναρωτηθεί αν το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ιδρυτική του διακήρυξη για τον σοσιαλισμό.

«Θα ήθελα να πω μια κουβέντα για τον κ. Βουδούρη. Ο κ. Βουδούρης που αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε στο ΠΑΣΟΚ το 2009 όταν ανέβαινε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. 
Όλη η οικογένεια Παπανδρέου πήγε στη Μεσσηνία για να τον βγάλει βουλευτή και στη συνέχεια ήταν ο άνθρωπος, καμαρώστε τον, που πρότεινε την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο. 
Αυτή είναι η ηθική. Αυτό είναι το πολιτικό στίγμα ανθρώπων που, προκειμένου να διατηρήσουν την καρέκλα τους, αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα» είπε ο κ. Κεγκέρογλου.
«Έθεσα ένα ερώτημα το οποίο είναι πολιτικό. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας; Ναι ή όχι; Αντί να απαντήσετε σε αυτή την εύλογη απορία, η οποία είναι πολιτική, μου κάνετε μια προσωπική επίθεση. Γιατί λέτε ψέματα; Γιατί λέτε ψέματα; Πιστεύετε ότι με το πες πες θα το περάσετε; Είπατε ότι η οικογένεια Παπανδρέου κατέβηκε στη Μεσσηνία. Κανένας δεν κατέβηκε. Και μια σειρά από άλλα ψεύδη. Το 2009, όντως κατεβήκαμε μαζί, γιατί αν θυμόσαστε το ΠΑΣΟΚ είχε δύο βασικές προτάσεις. Αναδιανομή του πλούτου και ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος. Και όταν αυτά δεν έγιναν και δεν θέλησα να ακολουθήσω αυτό τον εκτροχιασμό, δεν έφυγα. Με διαγράψατε» ανέφερε στη συνέχεια, ο κ. Βουδούρης.
Ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε όμως και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι ακολουθεί στην πραγματικότητα υποτακτική πολιτική. «Υποτακτισμός είναι το φαινόμενο από τη μια να εκφράζεις ακραίες θέσεις και την ίδια ώρα, κρυφίως και στα παρασκήνια, να γίνεται συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τα βρουν. Αυτή είναι η έκφραση του υποτακτισμού» ανέφερε ο υφυπουργός.

Μήνυμα για συνεργασία
Μήνυμα για την συνεργασία όλων των πλευρών έστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν για να βγει η χώρα και η κοινωνία από την οικονομική και κοινωνική κρίση μια ώρα γρηγορότερα.
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.
Και κατέληξε λέγοντας πως στόχος πρέπει να είναι: «να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, με κοινωνική προστασία και κοινωνική συνοχή για όλους μας. Η ιστορία δεν θα αφήσει χωρίς κρίση αυτούς που για μικροκομματικούς λόγους δεν θα συνδράμουν στη συλλογική προσπάθεια».

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου