10.10.14

Συλλήψεις για λαθραίο καπνό σε Μεσσήνη και Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας



Για κατοχή μεγάλης ποσότητας λαθραίου καπνού συνελήφθησαν στη Μεσσήνη και στο χωριό Φυτείες του δήμου Ξηρομερίου Αιτωλοακαρνανίας, 49χρονη και 73χρονος. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.
Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι η 49χρονη προμηθευόταν ποσότητα καπνού από τον 73χρονο και τους άλλους δύο και στη συνέχεια, είτε μεταπωλούσε τον καπνό, είτε κατασκεύαζε τσιγάρα με σκοπό την πώληση τους, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο, παράνομο οικονομικό όφελος.
Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη και τις Φυτείες, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 487 κιλά και 386 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 120 αυτοσχέδια τσιγάρα, τρεις ζυγαριές ακριβείας και αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή, συσκευασία και διακίνηση των τσιγάρων και του λαθραίου καπνού.
Ο λαθραίος καπνός και τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου