21.10.14

Την Πέμπτη οι καταστάσεις όσων ζήτησαν μετεγγραφή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τέλη της άλλης εβδομάδας η ανακοίνωση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών

Τις 12.916 έφτασε ο τελικός αριθμός των αιτήσεων για μετεγγραφές σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Τον αριθμό αυτόν τον ανέφερε ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και στους Προέδρους των Τ.Ε.Ι.
Ο αριθμός όσων θα πάρουν μετεγγραφή αναμένεται να είναι μικρότερος καθώς στην κατηγορία των οικονομικών κριτηρίων υπάρχει το πλαφόν του 10%. Στην εν λόγω κατηγορία, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και στατιστικά στοιχεία της «Καθημερινής», ο αριθμός των αιτήσεων είναι περίπου 3.500 από τις οποίες δεν θα ικανοποιηθούν όλες όπως συμβαίνει με τις 9.500 των υποψηφίων των ειδικών κατηγοριών.

Τελικά την Πέμπτη θα αποσταλούν από το Υπουργείο προς τις Σχολές/Τμήματα οι πίνακες των αιτουμένων με την παράκληση να γίνει όσο πιο γρήγορα η διαδικασία ώστε να ακολουθήσει σύντομα η μεταφορά των δικαιούχων φοιτητών.

Θυμίζουμε ότι με βάση την Υπουργική Απόφαση, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν προθεσμία 5 ημερών από την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου μέχρι να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες που θα δεχθούν τα δικαιολογητικά από όσους κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση. Θα πρέπει λοιπόν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου να γνωστοποιηθεί η εν λόγω προθεσμία των οκτώ ημερών για την κατάθεση των δικαιολογητικών στους φοιτητές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου