18.10.14

Credit Suisse: Να τι θα συμβεί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια έκθεση- πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάρτισε η τράπεζα Credit Suisse με αφορμή τις τελευταίες αναταράξεις στην ελληνική οικονομία.
 Στην έκθεση με τίτλο «Ελλάδα μη με αφήνεις έτσι» η Credit Suisse αναφέρεται στις αιτίες της ανόδου των spreads και στην αντίδραση των αγορών στη δήλωση Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο. 
Σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει είναι στο σωστό δρόμο και αρχίζουν να αποδίδουν, επισημαίνει όμως ότι υπάρχει συνεχής άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές το κόμμα της αριστεράς θα κληθεί να κυβερνήσει. 
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την Credit Suisse, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με πιο μετριοπαθή κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι αλλάζοντας προς το πιο κεντροαριστερό την οπτική του. 
Έτσι σύμφωνα με την έκθεση ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, καθώς η Credit Suisse θεωρεί ότι είναι άτοπη η θέση ότι τώρα που η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα θα μπορούσε να βγει από το ευρώ και να ρυθμίσει μόνη το χρέος της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου