25.10.14

Η ΡΕΑΛ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ EL CLASICO

Γράφει:  Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
                 Real fm-pamesports.gr

Ο Ισπανικός «Ναός» του ποδοσφαίρου, κατάμεστος και γιορτινός ,ήταν και από τηλεοράσεως εντυπωσιακός .Το ισπανικό El clacico που η γηπεδούχοι της Βασίλισσας Ρεάλ το περίμεναν διακαώς για να ξεπλύνουν την περυσινή ντροπή με τις δυο ήττες. Και τα κατάφεραν. 
Η Ρεάλ ήταν καλύτερη γύρισε το παιχνίδι, επιβλήθηκε και με εντυπωσιακή συγκρότηση εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις αδυναμίες των «Μπλαουγκράνα» και κέρδισε καθαρά και ξάστερα την Μπαρτελόνα με 3-1 !!!Παρά το γεγονός ότι η Μπαρτελόνα προηγήθηκε από τα… «αποδυτήρια» ,στο 4΄σε σουτ του Νείμάρ από την περιοχή μετά από σέντρα του Σουάρες από δεξιά, η Ρεάλ ξεπέρασε το ημίωρο της υπεροχής των «Μπλαουγκράνα» και επιβλήθηκαν στο ματς. Όταν ο Λιονέλ Μέσι ήταν οσοί  παρών στο Μπερναμπέου, ο Νείμάρ χαμένος μετά το γκολ και ο Σουάρες ανέτοιμος για ντέρμπι, και παράλληλα βγαίνει από το ματς ο Ινιέστα γιατί ου γαρ έρχεται μόνον και τραυματίζεται και ο Τσάβι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσεις. Όταν μάλιστα έχεις απέναντι τους Ισκο και Ροντρίγκες, Κρός μαζί με τον Ρονάλντο να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τα κέφια του Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και τα δικά τους. Στο 11΄διπλή ευκαιρία της Ρεάλ με τον Γάλλο να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά και στη συνέχεια να σουτάρει άουτ, και τον Μέσι στον 23΄να διώχνει σε κόρνερ πλασέ του Μέσι. Στο 34΄ο Πικέ αγκάλισε την μπάλα στη περιοχή ,λες και αγκάλιαζε το κορμί της Σακίρα. Ο πρώτος σκόρερ του Ισπανικού πρωταθλήματος Κριστιάν Ρονάλντο εκτελεί το πέναλτι πετυχαίνοντας το 16ο γκολ, και το 1-1 στο ματς. Ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Κάρλος Αντσελότι, που και αυτός επιζητούσε φυσικά την εκδίκηση του, είχε ζητήσει στην κόντρα επίθεση της «Μπάρτσα» διπλή ζώνη άμυνας με κοντά τις γραμμές ώστε να μην αφήσει χώρους στους Καταλανούς να κάνουν παιχνίδι με το κλασικό passing game. Και που οι Μαδριλένοι φυλάνε την πλάτη τους και αναζητούν λύσεις υπεροχής ώστε να επιβληθούν ,ο Κρός από δεξιά στο 50΄εκτελεί κόρνερ με τον θηριώδη αμυντικό της Ρεάλ Πέπε να σηκώνεται στον ουρανό και με καρφωτή κεφαλιά να αφήνει στα κρύα του λουτρού τον τερματοφύλακα της «Μπάρτσα» Μπράβο ,που δεν με έπεισε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της Καταλανικής ομάδας. 
Στο 61΄η χαριστική βολή στην «Μπάρτσα» Ο Ινιέστα κάνει… λάθος έξω από την περιοχή ,ο Ισκο δίνει στον Ρονάλντο, αυτός στο Χάμες Ροντρίγκες και ο Κολομβιανός στον Καρίμ Μπενζεμά που πιάνει κεραυνό στη κίνηση και βάζει την σφραγίδα του El clacico, με το 3-1.
Η Μπαρτελόνα παρέδωσε πνεύμα και έδειξε ότι στην πίεση με ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η Ρεάλ έχει θεμα, τόσο στην ανασταλτική λειτουργία και συνοχή της ,όσο και στο δημιουργικό της τομέα. Θα χρειαστεί χρόνο για να αποκτήσει την ομοιογένεια που την χαρακτήριζε αγωνιστικά με την ανάλογη φυσικά διάρκεια. 
Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βασίλισσα της Ευρώπης μέσα στο σπίτι της ήταν αυτή που επιτάσσει η λαμπρή ιστορία της .Ομάδα ,με δημιουργικό πνεύμα, καθαρό μυαλό, αγωνιστική ομοιογένεια και συνοχή. Ομάδα που ήξερε τι ήθελε και με ποιο τρόπο θα το έπαιρνε. 
Ο Αντσελότι έδειξε να έχει βρει τον τρόπο για να παίρνει μέσα στο γήπεδο αυτό που θέλει από τα υπέρλαμπρα αστέρια του, με ισάξιους αντικαταστάτες και στο πάγκο. Μια Ρεάλ που κάλυψε το -4 από την Μπερτεσλόνα στη κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος ,και δείχνει αποφασισμένη να κατακτήσει την φετινή κούπα της «Πριμέρα Ντιβιζίον».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου