26.11.14

Τα χαστούκια και οι φωνές της μάνας έσωσαν την 11 χρονη κόρη της από βιασμό!

Ένοχος κρίθηκε ο νεαρός αλλοδαπός -20 ετών σήμερα- που κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης σε βάρος 11χρονου κοριτσιού στη Ρόδο.
Μάλιστα, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για την απόπειρα βιασμού και 2 ετών για την απόπειρα αποπλάνησης (κατά συγχώνευση 4 έτη φυλάκισης) με τριετή αναστολή.

Η όλη υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού στην αστυνομία τον Ιούλιο του 2012.

 Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε την 1η Ιουλίου 2012 στις 16.30, στο Φαληράκι.

Το ανήλικο κορίτσι μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της είχαν μεταβεί εκεί για να κολυμπήσουν. Λίγη ώρα αργότερα η μητέρα έχοντας ανησυχήσει για το που βρίσκεται η κόρη της άρχισε να την αναζητά και τελικά – όπως κατήγγειλε στην αστυνομία- την βρήκε σε χώρο κοντά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου την είχε παρασύρει ο 18χρονος αλλοδαπός σε μια προσπάθεια να τη βιάσει.

Η μητέρα της έβαλε τις φωνές, πλησίασε τον αλλοδαπό, τον χαστούκισε και εκείνος τράπηκε σε φυγή. Στην συνέχεια, εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου και παραδόθηκε συνοδευόμενος από το δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κοπέλα φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο νεαρός αλλοδαπός την πήρε από το χέρι και την τράβηξε με το ζόρι στο σημείο όπου την βρήκε η μητέρα της και επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος της, παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνιόταν και προσπαθούσε να ξεφύγει.

Σε βάρος του αλλοδαπού ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα αποπλάνησης και απόπειρα βιασμού παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και ο νεαρός αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η οικογένεια του ανήλικου κοριτσιού είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και χθες στο δικαστήριο εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο κ. Χαρούλα Ματσίγκου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου