7.11.14

Έρχεται χιονιάς μετά τις 20 Νοεμβρίου στην Ελλάδα !!!

Επιμένουν τα προγνωστικά στοιχείων των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, πως μετά τις 20 περίπου Νοεμβρίου, ο καιρός θα κρυώσει αρκετά σε όλη τη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με πολλά χιόνια ως και σε μηδενικά υψόμετρα.

Και στην Ελλάδα, ωστόσο, φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, όπως σας αναφέραμε μέρες πριν, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με πολλές βροχές αλλά και χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ιδιαίτερα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Πιστεύουμε πως προς τα τέλη του μήνα που διανύουμε και προς τις αρχές Δεκεμβρίου, αλλεπάλληλα κύματα ψύχους και χιονοπτώσεων, μαζί με βροχές, θα κατέρχονται από τη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη, προς τη κεντρική Ευρώπη και προς τα Βαλκάνια αλλά και προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, πολλά είναι τα προγνωστικά στοιχεία μας, που δείχνουν ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας, κυρίως από το χρονικό διάστημα 25 Νοεμβρίου ως και τις 10 Δεκεμβρίου, με απόκλιση 5 ημερών.

Εδώ θα είμαστε λοιπόν, για να δούμε κατά πόσο θα έχουμε μία χειμερινή εισβολή σε όλη σχεδόν την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, με πυκνά χιόνια και τσουχτερό κρύο. 
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο καιρός από εδώ και πέρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον !!
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου