14.11.14

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ !!! ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και του μνημονίου 16 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο το 2013, είτε από αναθυμιάσεις, είτε κάηκαν ζωντανοί, από πυρκαγιές που ξέσπασαν από τζάκι ή σόμπα...
Με την τιμή του πετρελαίου να παραμένει στα ύψη, χιλιάδες άνθρωποι για να ζεσταθούν αναγκάζονται να καταφεύγουν σε τζάκια, σόμπες και ηλεκτρικές θερμάστρες, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι νεκροί κυρίως στην επαρχία. Τα θύματα είναι ηλικιωμένοι, αλλά και παιδιά, όπως στην τραγωδία της Καβάλας, όπου τρία αγγελούδια, ο Ανδρέας μόλις 5 ετών , ο Γεράσιμος 7 ετών και ο Τηλέμαχος 15, βρέθηκαν νεκρά με εγκαύματα, από τους πυροσβέστες μέσα στη σοφίτα του σπιτιού τους που τυλίχθηκε στις φλόγες... Τρία παιδιά «παράπλευρες απώλειες» της κρίσης...
Στοιχεία σοκ… η λίστα των θυμάτων μεγαλώνει
Τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας... Το 2012 έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι, το 2013 οι θάνατοι αυξήθηκαν κι άλλο φθάνοντας τους 16. Συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με εξαίρεση τις δύο χρονιές 2007 και 2008 που έκανε πολύ βαρύ χειμώνα, αφού είχε χιονίσει πολύ ακόμη και στην Αθήνα, από την αρχή του μνημονίου και μετά υπάρχει δραματική αύξηση των πυρκαγιών, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων από τζάκια και σόμπες, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα λόγω αιθαλομίχλης η οποία αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία.
Θάνατοι από τζάκια και σόμπες
Τα τελευταία οκτώ χρόνια 85 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με φρικτό τρόπο, ανάμεσα τους και παιδιά. Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία της πυροσβεστικής :
2007 13 νεκροί
2008 16 νεκροί
2009 4 νεκροί
2010 9 νεκροί
2011 9 νεκροί
2012 13 νεκροί
2013 16 νεκροί
2014 5 νεκροί (μέχρι τον Απρίλιο)

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς χιλιάδες πολίτες λόγω της «τσουχτερής» τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να αυξάνεται ο βαθμός επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
 
newsbomb.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου