5.11.14

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές


Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάσταση στις ελληνικές φυλακές

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες στις φυλακές Κορυδαλλού διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η Εισαγγελέας παρενέβη θίγοντας το καυτό ζήτημα των συνθηκών διαβίωσης, ύστερα από καταγγελίες κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και ασθενών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιώς κ. Ευάγγελο Ζαχαρή.

Εν τω μεταξύ, σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών της φυλακής Κορυδαλλού αναμένεται να μεταφερθούν τις προσεχείς ημέρες οροθετικοί κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα γίνει πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών στις φυλακές της χώρας, πέντε εκ των οποίων θα διατεθούν στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού.
Τα στοιχεία εμφανίζουν τους ασθενείς - κρατούμενους στους 212 σήμερα, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί, σε σχέση με το 2011, οπότε οι ασθενείς συνολικά ήταν 45.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν υπάρχει έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου