24.11.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για τις “Μεθόδους βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια”

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριό ελαιοκομίας, με τίτλο “Μέθοδοι βιώσιμης διαχείρισης για την ελαιοκαλλιέργεια”, στην Καλαμάτα, που συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” , το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας  για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες του αγροτικού τομέα.
Βασικός στόχος του σεμιναρίου – που συγκέντρωσε πάνω από 120 άτομα και από διάφορα μέρη της Ελλάδας, είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση επάνω σε σύγχρονα  ζητήματα ελαιοκαλλιέργειας. Στο σεμινάριο αναλύθηκαν θέματα όπως η ορθολογική άρδευση, λίπανση και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του ελαιώνα, η διαχείριση αποβλήτων ελαιουργείων, η πιστοποίηση, εμπορία και προώθηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα του αγροτικού τομέα. Κατά την επίσκεψη στον αγρό έγινε επίδειξη κλαδέματος και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν τόσο στα δέντρα όσο και στο χώμα. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες και οι αρμόδιοι φορείς συζήτησαν και ανέλυσαν θέματα που αφορούν στην περιοχή και κατέθεσαν προτάσεις με σκοπό τη σύνταξη ενός τοπικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης-βελτίωσης της ελαιοκομίας στη Μεσσηνία. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου