15.11.14

Έψαχναν τον... αστυνομικό διευθυντή στην παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας, οδηγήθηκαν την Πέμπτη οι 11 συλληφθέντες στο Καναλάκι Πρέβεζας, έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε κατάστημα.
Οι 10 από τους 11 κατηγορουμένους (παίκτες), κηρύχθηκαν αθώοι για την κατηγορία περί τυχερών παιγνίων.
Στον αντίποδα, η ποινή των 16 μηνών φυλάκισης, σε συνδυασμό με την καταβολή χρηματικού ποσού, αλλά με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες (παράνομη τοποθέτηση καμερών, οπλοκατοχή και διοργάνωση τυχερών παιγνίων).
Στην ποινή ασκήθηκε έφεση.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κατάθεση στο δικαστήριο, αστυνομικού της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που συμμετείχε στην επιχείρηση, η Υπηρεσία του ενήργησε έπειτα από καταγγελία που τους έγινε, για τυχόν εμπλοκή στην όλη υπόθεση του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας.
Η κατηγορούμενη όμως που έχει συγγενική σχέση με τον διευθυντή κρίθηκε αθώα από το δικαστήριο, καθώς απλώς παραβρίσκονταν στο κατάστημα και δεν εργαζόταν σε αυτό, όπως αποδείχθηκε.
Άγνωστο παραμένει το κατά πόσο η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, θα «σκαλίσει» την υπόθεση, ωστόσο το γεγονός της αθώωσης από το δικαστήριο του συνόλου σχεδόν των κατηγορουμένων και ειδικά του προσώπου που διατηρεί συγγένεια με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας, είναι στοιχείο αδιαπραγμάτευτο.

altpreveza.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου