27.11.14

Η... ορίτζιναλ Ατλέτικο διέσυρε τον τραγικό Ολυμπιακό

Γράφει: 
Ο Αντώνης. Α .Αντωνόπουλος
Real fm-pamesports.gr

Ο φετινός αλλοπρόσαλλος και απρόβλεπτος Ολυμπιακός ,εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο «Βιθέντε Καλντερόν» και γνώρισε βαριά ήττα (4-0) από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με χατ-τρικ του Μάντζουκιτς και ένα γκολ του Γκαρσία στο ξεκίνημα. Η Oritzinal Ατλέτικο διέσυρε ένα τραγικό Ολυμπιακό που δεν είχε αρχή και τέλος στο περισσότερο διάστημα του αγώνα. Γιατί όπως αποδείχτηκε χθες βράδυ αυτή η Ατλέτικο που έχασε στο Πειραιά, μάλλον ήταν ανέτοιμη αν όχι «Μαϊμού» στην διάθεση .Οι Ισπανοί υπερασπίστηκαν την φήμη και το γόητρο τους και αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση για την ήττα στο «Καραϊσκάκης», από την αρχή του αγώνα πολιορκούσαν την περιοχή του Ρομπέρτο, μέσα από μια διαρκή και ακατάπαυστη πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Απέναντι; Σε ένα ανύπαρκτο ,κυρίως στο πρώτο μέρος κέντρο του Ολυμπιακού και μια άμυνα που θύμιζε …παιδική χαρά.

Ο πρώτος πανικός στο 9΄με τον κατά τα αλλά καλό τερματοφύλακα Ρομπέρτο να κάνει λάθος πάσα πάνω στον Χουανφράν, αυτός να πασάρει στον Ραούλ Γκαρσία που με πλασέ έκανε το 1-0. Κάθε φορά που έβλεπα την Ατλέτικο να ανοίγει… βεντάλια στον άξονα της μεγάλης περιοχής του Ρομπέρτο, η κάθε φορά που η μπάλα περνούσε από τον Αμπιντάλ και τον Μποτία άναβα …λιβάνι στο σπίτι. Πελαγοδρομούσαν τι στιγμή που στο κέντρο Μανιάτης, Αφελάι, Εντιγκά, ακόμη και ο Τσόρι ήταν… αφύλακτη διάβαση ,και οι Ισπανοί έκαναν ότι ήθελαν. Τα σημάδια ήταν έκδηλα ότι το βράδυ θα ήταν εφιαλτικό ,τι στιγμή που με κατεβασμένα χέρια ,φαίνεται ότι αδυνατείς να κάνεις καν απόπειρα δημιουργικής προσπάθειας. Οι Ισπανοί όσο περνούσε η ώρα πίεζαν ασφυκτικά με ένα εκπληκτικό pasing game ,που θύμιζε καρμπόν την Μπαρτσελόνα στα καλά και τα νιάτα της. Στο 38΄από αριστερά σε κόντρα επίθεση ο Ανσάλντι βγάζει σέντρα μια ανάσα από τον Ρομπέρτο, ο Μάντζουκιτς μπαίνει σφήνα με τον Μποτία να είναι θεατής της πλάτης του και το 2-0 είναι εύκολο σαν σε προπόνηση!!!

Οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια και επιστρέφουν με τον Μίτσελ να βγάζει από το ματς τους Μανιάτη και Αφελάι και να περνάει στον αγώνα τους Κασάμι –Φουστέρ. Για λίγα λεπτά δείχνει να φαίνεται ότι μπορεί να αντιδράσει, να ισορροπήσει και να… διασωθεί. Σε καμιά περίπτωση να απειλήσει γιατί στην ουσία έπαιζε με …δέκα παίκτες, με τον Μήτρογλου ωσεί παρών.

Δεν κράτησε για πολύ η… ψευδαίσθηση. Σε ένα ζουμ της τηλεοπτικής κάμερας ,μεταφράζω την έκφραση του εγωιστή Ντιέγκο Σιμεόνε. Έδειχνε ανικανοποίητος, και οι παίκτες του βάλθηκαν να τον δικαιώσουν .Ήθελαν μεγαλύτερο σκορ, αναζητούσαν την επιβεβαίωση του καλύτερου και το επέτυχαν. Οδηγός και ψυχρός εκτελεστής χωρίς ίχνος οίκτου; Ο Κροάτης Μάριο Μάτζουκιτς. Στο 62΄από την σέντρα του Τουράν με καρφωτή κεφαλιά στη κίνηση κάνει το Ατλέτικο-Ολυμπιακός 3-0,και με τον Ντομίγκεζ να… είναι περιπατητής. Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να πελαγοδρομούν ανήμποροι να αντιδράσουν καν απέναντι στην εμφανέστατη υπεροχή κατά κράτος της Ατλέτικο. Σε φάουλ του Γκάμπι στο 65΄ο Μάτζουκιτς και πάλι με τον ίδιο τρόπο ανενόχλητος κάνει με κεφαλιά το τελικό 4-0.Και οι αριθμοί στα στατιστικά αποτύπωσαν την τραγική βραδιά των «Ερυθρολεύκων» ,με 57% υπέρ Ατλέτικο έναντι 43% Κατοχή, με 16 προσπάθειες για γκολ των Ισπανών έναντι 4 του Ολυμπιακού, και με 9 σουτ των παικτών της Ατλέτικο εντος περιοχής έναντι 1 των Πειραιωτών!!!

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός αμαύρωσε την Ευρωπαϊκή του διαδρομή στο «Τσαμπιονς –λινγκ» με μια βαριά ήττα ,και σαφώς η αγωνιστική του εικόνα δεν ήταν απλά αρνητική αλλά ανησυχητική για τους φίλους του. Τη στιγμή που φαίνεται να εμφανίζει ζητήματα συνοχής ,ομοιογένειας αλλά και έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης μέχρι σημείου «αντί-επαγγελματισμού» από κάποιους παίκτες. Πλήρωσε με άσχημο τρόπο από τους Ισπανούς τόσο τα αρνητικά αυτά σημάδια που τον καθιστούν με αγωνιστικές μεταβολές ως ομάδα, αλλά και την αγωνιστική απραξία λόγο των ευτράπελων που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ναι μεν κατώτερος των περιστάσεων, αλλά ακόμη ζωντανός με ελπίδες και για το «Τσάμπιονς-λιγκ» αν και θα μπορούσε περισσότερα κατά την ταπεινή μου άποψη στην εξίσου αξιόλογη και αναβαθμισμένη διοργάνωση του «Europa league».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου