24.11.14

Αντιστροφη μέτρηση για την προφυλάκιση Καρατζαφέρη

Η προφυλάκιση του Γ. Καρατζαφέρη είναι ζήτημα ήμερων.
Αυτά υποστηρίζει κορυφαίος δικαστικός παράγοντας που είναι γνώστης των στοιχείων που βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών μετά το άνοιγμά της offshore στην οποία ο πρόεδρός του ΛΑΟΣ έκρυβε ακίνητα 20 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου πέντε εκατομμύρια δολάρια και 1650.000 εκ ευρώ.
Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για τους πολίτικους είναι βαρύ πρόσθεσε η ίδια πηγή και γι’ αυτό η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη σε σκάνδαλα διαφθοράς και εκτεταμένης φοροδιαφυγής που εμπλέκονται δημοσία πρόσωπα.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης γνωρίζει ότι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές γι’ αυτό προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.
Έχει αποφασίσει να κρατήσει το κόμμα για άμυνα πάρα το γεγονός ότι τα στελέχη και οι συνεργάτες που του είχαν απομείνει την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.
Επίσης αυτό το ζήτημα το οποίο επείγεται να τακτοποιήσει είναι ο τηλεοπτικός σταθμός που έχει άδεια εθνικής εμβέλειας και αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.
Στο επίμαχο αυτό θέμα οι δικηγόροι του είναι κατηγορηματικοί. Του προτείνουν να το μεταβιβάσει γιατί ο νόμος για το πόθεν έσχες όπως έχει τροποποιηθεί προβλέπει δήμευση και όχι δέσμευση περιουσιακών στοιχείων .
Κινδυνεύει δηλαδή να χαθεί η άδεια του καναλιού και να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο.
Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν βρίσκεται κανένας αγοραστής γιατί μετά την εξέλιξη με το πόθεν έσχες η μεταβίβαση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί άκυρη και να μπλέξει δικαστικά ο αγοραστής.
Μπορεί δηλαδή να δώσει τα λεφτά για να αγοράσει το κανάλι και να θεωρηθεί η συναλλαγή ύποπτη και να ανοίξει παρτίδες με τη δικαιοσύνη με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου