19.11.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τοποθέτηση παιδικής χαράς στην πλατεία Φραγκόλιμνας

fragkolimnaafragkolimna 1Όμορφο από αισθητικής πλευράς αποτέλεσμα απέφεραν οι εργασίες ευπρεπισμού στην πλατεία Φραγκόλιμνας, όπου κυριαρχούν τα μαρμάρινα στοιχεία. Ο χώρος καθαρίσθηκε από συνεργεία του Δήμου και σβήσθηκαν τα συνθήματα που κακοποιούσαν τις μαρμάρινες επιφάνειες. Επίσης, είναι και πάλι λειτουργικά τα δύο σιντριβάνια, ένα στο χώρο της μαρμαρόστρωτης πλατείας και έτερο στο παρακείμενο αλσύλλιο.

fragkolimna 
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες περιποίησης του πρασίνου και μικροεπισκευών.
Σημειώνεται πως, σε εκτέλεση αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν διενέργειας δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, εγκαθίσταται παιδική χαρά στην πλατεία Φραγκόλιμνας. Η κατασκευή της παιδικής χαράς πραγματοποιείται στο βόρειο μέρος της πλατείας, δίπλα από τα πεύκα.
Για τη δημιουργία της παιδικής χαράς θα χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένα όργανα όπως μεταλλική κούνια με δύο καθίσματα παίδων και δύο νηπίων, μεταλλική τσουλήθρα παίδων, μεταλλική τραμπάλα δύο θέσεων, παγκάκια, βρύση, απορριμματοδέκτες και ξύλινη περίφραξη με πόρτα. Πρόκειται για έργο ύψους 11.617,35 ευρώ με το ΦΠΑ. Μειοδότης ανακηρύχθηκε η εταιρεία Αγγελίδης και Σία ΟΕ, που κατέθεσε προσφορά ύψους 10.473,45 ευρώ με το ΦΠΑ.
Η εγκατάσταση του εξοπλισμού έχει ξεκινήσει και η παιδική χαρά αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική, καιρού επιτρέποντος, αύριο Πέμπτη 20 Νοεμβρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου