7.11.14

Ξεμπλοκάρει οριστικά η επένδυση στο Ελληνικό - Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο


Ξεμπλοκάρει οριστικά η επένδυση στο Ελληνικό - Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Νόμιμο έκρινε το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία LAMDA. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 6ο τμήμα έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την απόφαση του Ζ΄Κλιμακίου, το οποίο είχε «παγώσει» στις αρχές Σεπτεμβρίου τη σχετική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι το Ζ΄Κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου πριν από περίπου δύο μήνες είχε «μπλοκάρει» την επένδυση στο Ελληνικό, λόγω παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.
Η ανάκληση της απόφασης ανοίγει το δρόμο για να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το μεγαλεπόβολο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής με μια επένδυση που σε βάθος χρόνου μπορεί να ξεπεράσει τα 8 δισ. ευρώ. Με την υπογραφή της σύμβασης το κράτος θα μπορεί να εισπράξει την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ήδη οι καθυστερήσεις έχουν ξεπεράσει το επτάμην γι' αυτό τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με διαδικασίες - εξπρές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου