27.11.14

Βενιζέλος: Πιθανή παράταση της εξόδου από το μνημόνιο. Οχι νέο μνημόνιο


Βενιζέλος: Πιθανή παράταση της εξόδου από το μνημόνιο. Οχι νέο μνημόνιο

Για πιθανή παράταση της ημερομηνίας εξόδου της χώρας από το μνημόνιο κατά «μερικές ημέρες ή εβδομάδες, για τεχνικούς λόγους» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Ο στόχος είναι η τελευταία δόση να έχει εκταμιευτεί έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί (μέχρι τότε) θα μπορούσε να υπάρξει παράταση, όχι όμως και νέο μνημόνιο. Νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο. Δεν μπορεί να γίνει» δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ερωτηθείς για την παράταση, ο Ε. Βενιζέλος σημείωσε ότι θα μπορούσε να έχει διάρκεια «κάποιων εβδομάδων ή μερικών ημερών».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε πολύ δύσκολες τις διαπραγματεύσεις ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν κάνουν πίσω για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις Συγκεκριμένα δήλωσε:
  • Να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης, είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις για μισθούς και συντάξεις
  • Θα αξιοποιήσουμε ρυθμό ανάπτυξης και πρωτογενές πλεόνασμα
  • Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, είναι μία θεωρητική συζήτηση για τα μέτρα
  • Η Τρόικα θα επανέλθει κάποια στιγμή στην Αθηνα
  • Θα πρέπει οι οίκοι αξιολόγησης να μας αναβαθμίσουν
  • Το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα, αλλά εμείς θα αποφασίσουμε αν θα δανειστούμε από εκεί ή από τις αγορές

Σε ερώτηση για τα σενάρια επίσπευσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βενιζέλος είπε «Καμία επίσπευση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα».

Φεύγοντας από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, δήλωσε «όποιος φέρνει την καταστροφή, δεν θα επιβεβαιωθεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου