23.11.14

ΦΩΤΟ - Το μεγάλο ραντεβού της Γερμανικής ελίτ στην Costa Navarino

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δήλωσε γοητευμένος από το ξενοδοχείο και τα γήπεδα γκολφ και υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί ξανά στο άμεσο μέλλον το όμορφο resort στη ΜεσσηνίαΘρύλοι των γηπέδων, Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. 

Η γερμανική «αποστολή» στο Costa Navarino το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεχείλιζε από ονόματα πρώτης γραμμής.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δήλωσε γοητευμένος από το ξενοδοχείο και τα γήπεδα γκολφ και υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί ξανά στο άμεσο μέλλον το όμορφο resort στη Μεσσηνία
Ανάμεσά τους ξεχώριζε με το παράστημα και την αίγλη του ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ. Κι όμως, δεν ήταν ο «βασιλιάς των σπορ» που ένωσε στη μεσσηνιακή γη σχεδόν 400 επιφανείς Γερμανούς, αλλά το άθλημα των ισχυρών: το γκολφ. Στο πλαίσιο του «Eagles Presidents Golf Cup 2014», οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου, τραγούδησαν ελληνικά και δοκίμασαν τις ντόπιες σπεσιαλιτέ. Το τριήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από το διαγωνιστικό μέρος του τουρνουά και δύο ξεχωριστές βραδιές όπου εμφανίστηκαν η Βίκυ Λέανδρος, ο Γερμανός τραγουδιστής Ρόλαντ Κάιζερ και μια σειρά σημαντικοί καλλιτέχνες, ενώ συγκεντρώθηκαν 750.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
Με ειδική πτήση στην Καλαμάτα
Το πολυτελές resort στη Μεσσηνία που ως γνωστόν διαθέτει δυο από τα πιο σύγχρονα και ωραιότερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο, το The Dunes Course και το The Bay Course, αποδείχθηκε ιδανικός τόπος διεξαγωγής του τελικού του τουρνουά που διοργανώνει το Eagles Charity Golf Club, ιδρυτής και πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Φρανκ Φλέσενμπεργκ, ενώ ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη του. Το Eagles συγκεντρώνει προσωπικότητες από τον αθλητικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, οι οποίοι αγαπούν το γκολφ, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει μια σειρά από τουρνουά στη Γερμανία με κορωνίδα τον τελικό που σφραγίζει το τέλος της σεζόν και περιλαμβάνει πάντα μια μεγάλη δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονται σημαντικά χρηματικά ποσά. Αρκετές φορές ο τελικός φιλοξενείται και εκτός γερμανικών συνόρων. Τις περασμένες χρονιές είχε πραγματοποιηθεί σε Ισπανία, Τουρκία και Πορτογαλία. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα που λέγεται ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η Βίκυ Λέανδρος με τον «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκεν- μπάουερ, και τη σύζυγό του Χάιντρουν.
Η Βίκυ Λέανδρος με τον «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκεν- μπάουερ, και τη σύζυγό του Χάιντρουν.
 
Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 400 Γερμανούς έφτασαν την Πέμπτη στην Καλαμάτα με ειδική πτήση από το Μόναχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Costa Navarino και στο ξενοδοχείο του, The Romanos.

VIP καλεσμένoι
 
Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα αστέρια των σπορ αλλά και σημαντικοί επιχειρηματίες όπως ο Μπουκ Βέρνερ, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Marco Polo, ο CEO της Nestle Professional Μαξ Μπόλερ, ο CEO της Novartis Ερχαρντ Χεκ και ο Χανς-Ντίτερ Κλέβεν (πρώην CFO Metro Group). Οπως ήταν φυσικό, τη «δόξα» έκλεψαν οι θρύλοι του ποδοσφαίρου Μάριο Μπάσλερ, Ζεπ Μάγιερ, Φραντς Ροθ, Καρλ Αλγκέβερ, Στεφαν Ρέουτερ, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Καρλ Χόπφνερ, οι Ολυμπιονίκες Ρόζι Μιτερμάγιερ, Σούζι Ερντμαν, Στέφαν Μπλέχερ, Κλάους Βόλφερμαν, Λαρς Ρίντελ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής σκι Κρίστιαν Νουρούτερ, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ Σβεν Οτκε, καθώς και η ηθοποιός Βικτόρια Μπραμς, η τραγουδίστρια Αννα Μαρία Κάουφμαν και η Μις Γερμανία 2014 Βίβιεν Κόνκα. Φυσικά, η «δική μας» Βίκυ Λέανδρος είχε την τιμητική της και αποθεώθηκε από τους θαυμαστές της όταν τραγούδησε στην επίσημη δεξίωση του Σαββάτου.
Οι Ματίας Οπντενχέβελ, Χέρμπερτ Γιουνγκ, Κρίστιαν Νουρούτερ, Ελμαρ Βέπερ, Ανκε Χούμπερ, Φραντς Ρολ, Φρανκ Φλέσενμπεργκ (πρόεδρος του Eagles).
Οι Ματίας Οπντενχέβελ, Χέρμπερτ Γιουνγκ, Κρίστιαν Νουρούτερ, Ελμαρ Βέπερ, Ανκε Χούμπερ, Φραντς Ρολ, Φρανκ Φλέσενμπεργκ (πρόεδρος του Eagles).
 
Οι Γερμανοί φίλοι της Ελλάδας και του γκολφ είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα πρόγραμμα που... κορυφωνόταν σταδιακά να κάνουν τα πάντα. Την Πέμπτη, με σύμμαχο τον καταπληκτικό καιρό οι περισσότεροι κολύμπησαν στην παραλία του ξενοδοχείου ενώ κάποιοι προτίμησαν να κάνουν κοντινές εκδρομές στη γειτονική Πύλο και την Καλαμάτα.
Την επομένη το πρωί δόθηκε η έναρξη του τουρνουά, ενώ όσοι δεν μετείχαν στον αγώνα είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα γκολφ για αρχάριους. Το ίδιο βράδυ διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ελληνική βραδιά. Το dress code ήταν λευκό-μπλε, στα χρώματα δηλαδή της γαλανόλευκης, και το μενού άκρως ελληνικό. Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα πιάτα που είχαν ως βάση τους ψάρια της περιοχής, το γιουβέτσι με τις γαρίδες, ο κόκορας με τις χυλοπίτες και φυσικά οι ελιές Καλαμών. Στη συνέχεια στη σκηνή εμφανίστηκε ο διάσημος Γερμανός τραγουδιστής Ρόλαντ Κάιζερ αλλά και άλλοι καλλιτέχνες.
Ο Λαρς Ρίντελ, δύο φορές Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία.
Ο Λαρς Ρίντελ, δύο φορές Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία.
 
Το Σάββατο ο Φραντς Μπεκενμπάουερ έδωσε την έναρξη του αγώνα, ο οποίος ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Το βράδυ μια υψηλών προδιαγραφών εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων του The Romanos. Η Βίκυ Λέανδρος εμφανίστηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες και κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα. Η ίδια δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε γκαλά του Eagles, το οποίο στη Γερμανία είναι το μόνο γκολφ κλαμπ που πραγματοποιεί τόσο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είναι μέλος του αλλά έχει και δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο ασχολείται με τα παιδιά, είναι σπουδαίος άνθρωπος. Η συγκεκριμένη διοργάνωση στην Ελλάδα ήταν από τις ωραιότερες που έχει κάνει το Eagles. Ολοι ενθουσιάστηκαν με το Costa Navarino, τη φιλοξενία, το σέρβις και την πανέμορφη Μεσσηνία».

Δημοπρασία 750.000 €
 
Στο πλαίσιο της δεξίωσης έγινε και δημοπρασία με διάφορα δώρα. Μόνο η εταιρεία Okal (με προκατασκευασμένα σπίτια) προσέφερε 250.000 ευρώ, ενώ το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 750.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις της Γερμανίας και ένα τμήμα του σε κάποιους ελληνικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Mεγάλος χορηγός του τουρνουά ήταν η εταιρεία logistics Hermes, γι' αυτό και ο τελικός ονομάστηκε «Hermes Eagles Presidents Golf Cup 2014».
Φραντς Μπεκενμπάουερ, Αννα Μαρία Κάουφμαν, Καρλ Χόπφνερ (Μπ. Μονάχου).
Φραντς Μπεκενμπάουερ, Αννα Μαρία Κάουφμαν, Καρλ Χόπφνερ (Μπ. Μονάχου).
 
Την Κυριακή δόθηκε μπραντς κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε η απονομή των επάθλων. Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν με ειδική πτήση το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δήλωσε γοητευμένος από το ξενοδοχείο και τα γήπεδα γκολφ και υποσχέθηκε πως θα επισκεφθεί ξανά στο άμεσο μέλλον το πανέμορφο resort στη Μεσσηνία.
Το γκολφ διαθέτει φανατικούς λάτρεις, στην πλειονότητά τους υψηλής οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο συμμετέχοντας σε τουρνουά και δημιουργώντας μια ειδική κατηγορία τουριστών εξαιρετικά σημαντική. Είναι βέβαιο ότι το Eagles Cup εδραίωσε ακόμα περισσότερο την Πύλο στον χάρτη με τους δημοφιλείς προορισμούς του γκολφ.

Μάγδα Λιβέρη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου