Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί και εννέα εξτρεμιστές ισλαμιστές σκοτώθηκαν σε μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι.
 
Οπως ανακοίνωσε η ρωσική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας, σφοδρές οδομαχίες σημειώθηκαν μεταξύ των τσετσένων ανταρτών, των οποίων ο αριθμός δεν έχει γίνει γνωστός, και των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.  
Πληροφορίες λένε για πάνω από 28 τραυματίες.
Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η επίθεση εξαπολύθηκε σε έναν κυκλικό οδικό κόμβο στο κέντρο του Γκρόζνι, ενώ ακολούθησαν μάχες με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μέσα σε ένα σχολείο και ένα ακίνητο όπου στεγάζονταν τοπικά ΜΜΕ, το οποίο πυρπολήθηκε. 
Επί τόπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και πυρομαχικά, καθώς και 24 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, έτοιμοι προς χρήση. Εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε μεγάλος αριθμός ισλαμιστών τρομοκρατών, μεταξύ των οποίων και σημαντικά μέλη της τσετσένικης οργάνωσης, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση εκκαθάρισης ώστε να αποτραπούν τυχόν μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών, αναφέρει η ανακοίνωση.
Εντολή Πούτιν για στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων
Την απόλυτη υποστήριξη της κυβέρνησης θα έχουν οι οικογένειες των θυμάτων της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Γκρόζνι. Εντολή για παροχή κάθε απαιτούμενης βοήθειας και στήριξης στους συγγενείς των αξιωματικών που έπεσαν σήμερα από πυρά εξτρεμιστών κατά τη διάρκεια των αιματηρών μαχών έδωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραζμάν Καντίροφ.
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα ονόματα των συντρόφων που σκοτώθηκαν σήμερα, των ηρώων, και θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια προς τις οικογένειές τους, καθώς και στις οικογένειες των αξιωματικών που τραυματίστηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.