10.12.14

ΠΑΡΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ !!! ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΜΠΕΖΟΣ! ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΕΦΙΑΠ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Σε 10  μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες από τα συνεργεία που ήδη βρίσκονται μέσα

…..και  μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Το αν είναι καλός και πετυχημένος  Διοικητής ο Γ. Μπέζος δε θα το πούμε τώρα, ούτε θα το διαπιστώσουμε σήμερα. 
Ούτε και φυσικά γνωρίσαμε σήμερα την εκφρασμένη επιθυμία πολλών Νοσοκομείων να τον έχουν Διοικητή. 
Ο άνθρωπος το πόσο ικανός και αποτελεσματικός είναι το έχει αποδείξει 5 χρόνια τώρα που έχει αλλάξει ολόκληρη τη Μεσσηνία στο χώρο της Υγείας και έχει πάρει τα εύσημα από όλες τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των τελευταίων ετών. 
Ο τρόπος που δουλεύει και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει αυτός και οι συνεργάτες του, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για πολλά νοσοκομεία και αυτό έχει εκφραστεί δημόσια από  πολλά στελέχη του  χώρου της Υγείας  στα διάφορα Συνέδρια και στα δημόσια φόρα.
Τι έγινε όμως με το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών και είδαμε εικόνες που μας στεναχώρησαν όλους; 
Διότι παρακολουθώντας το Γ.Μπέζο χρόνια τώρα έχουμε πειστεί για τις ευαισθησίες του και για το ενδιαφέρον  του, απέναντι σε τέτοιες υγειονομικές δομές.
 Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι από τα πρώτα έργα που έκανε όταν πρωτοήρθε στη Καλαμάτα ήταν η πλήρης ανακαίνιση του χώρου που στεγάζεται το ΨΥΧΑΡΓΩΣ καθώς και η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  που για χρόνια έμενε ανενεργή.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να ξετυλίγουμε το κουβάρι………..
Μαθαίνουμε ότι την Πέμπτη 5/12/2014 προσωπικά ο ίδιος ο Γ.Μπέζος στο πλαίσιο των τακτικών του επισκέψεων στις περιφερειακές υγειονομικές δομές, μαζί με συνεργάτες από την Τεχνική Υπηρεσία επισκέφτεται το κέντρο και γίνεται έξαλλος με την εικόνα που αντικρίζει. 
Το περπατά από άκρη σε άκρη και είναι οργισμένος με την εικόνα που εισπράττει. 
Είναι φανερό ότι κάποιοι όχι μόνο δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά είναι και εντελώς αδιάφοροι.
Απεναντίας  (άραγε ποιοι;;;) το τελευταίο διάστημα μεταφέρουν στη Διοίκηση μια ωραιοποιημένη εικόνα, του ότι όλα πάνε αρκετά καλά.

Αμέσως λοιπόν ο Διοικητής δίνει τις πρώτες άμεσες και σε αυστηρό τόνο εντολές  και ξεκινούν οι ενέργειες αποκατάστασης.
Βέβαια και ξαφνικά την επόμενη ημέρα εμφανίζεται η κάμερα του STAR. Λέτε από μόνη της να ήρθε; 
Μήπως κάποιοι έσπευσαν να καλέσουν το κανάλι (άραγε ποιοι;;;;) και με τι σκοπό;;;;;;
Παρακολουθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες το θέμα που ανέκυψε στα Φιλιατρά προσπαθώντας να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα έχοντας και ως πηγή πληροφόρησης μια σειρά αποφάσεων  που δημοσιεύονται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Νοσοκομείου.
Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι με πράξη του Διοικητή Γ.Μπέζου επιβάλλεται στην υπάλληλο του ΚΕΦΙΑΠ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ  Α.Μ το μέτρο της αναστολής  της άσκησης των καθηκόντων της  και μέχρις ότου αποφανθεί το οικείο Υπηρεσιακό-Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη θέση αυτής σε αργία. 
Η σημερινή πράξη αποτελεί συνέπεια απόφασης του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν Μεσσηνίας.
Ο σοβαρότερος από τους λόγους είναι, ότι προέβη σε οικονομικού τύπου συναλλαγή στο χώρο της εργασίας της και μάλιστα με πρόσωπο το οποίο φιλοξενείται στο Κέντρο και της είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας της, λόγω της προϋπηρεσίας της εκεί (πάνω από 16 έτη) αλλά και της καθημερινής επαφής μαζί της και συγκεκριμένα γνώριζε ότι η φιλοξενούμενη, λόγω προβλημάτων υγείας, είχε αβουλησία, κοινωνική απροσεξία και ότι τόσο η αντιληπτική της ικανότητα όσο και η κρίση της είναι μειωμένη, οπότε και η ικανότητά της σχετικά με τις συναλλαγές να επηρεάζεται σημαντικά. 
Από την όλη συμπεριφορά της απεδείχθη ότι προέβη στις ανωτέρω ενέργειες με σκοπό να ωφεληθεί ατομικά η ίδια και η οικογένειά της και αντίστοιχα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική οικονομική ζημία στους δικαιούχους του τραπεζικού
λογαριασμού καταθέσεων με αριθμό 6348-010099-771 εφόσον με την συνδρομή της εκταμιεύτηκαν χρηματικά ποσά που μέχρι την σύνταξη του παρόντος δεν έχουν επιστραφεί στους συνδικαιούχους.
Με απλά λόγια δηλαδή η υπάλληλος Α.Μ έβαλε το δάχτυλό στο μέλι δηλαδή στα χρήματα μια ηλικιωμένης ασθενούς.  
Και από ότι μάθαμε μιλάμε για κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ…….
Επίσης διαβάζουμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι με βάση την απόφαση του Δ.Σ με ΑΔΑ: 7ΘΞΑ4690ΒΦ-ΑΦΜ του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κατόπιν πορίσματος ΕΔΕ παραπέμπεται η  υπάλληλος Φ.Μ  κλάδου το ΔΕ Β. Νοσηλευτών με την ιδιότητα της υπεύθυνης στο τμήμα, στο αρμόδιο πειθαρχικό Συμβούλιο, για παράβαση του Ν. 4057/2012 άρθρο 107 παρ. 1 εδάφ. κη ήτοι της αμελούς εκπληρώσεως καθήκοντος και την κλήση αυτής σε απολογία για τα ανωτέρω αποδιδόμενα πειθαρχικά παραπτώματα.
Τις τελευταίες ημέρες επισκεφθήκαμε το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών και θελήσαμε να μάθουμε από κοντά τι συμβαίνει.
Μάθαμε λοιπόν ότι με προσωπικές εντολές του Διοικητή βρίσκονται σε εξέλιξη τα κάτωθι:
1.     απολύθηκαν και αντικαταστάθηκαν και οι 3  καθαρίστριες που εργάζονταν, για πλήρη αδιαφορία στην εκπλήρωση των εργασιακών τους καθηκόντων
2.     Μια ομάδα από 10 καθαρίστριες από το συνεργείο καθαριότητας επί 2 μέρες  «έγλειφαν» στη κυριολεξία τους διαδρόμους και θαλάμους των φιλοξενουμένων
3.     Συνεργείο από ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς επισκεύασαν όλες τις βλάβες που υπήρχαν
4.     Συνεργείο από ελαιοχρωματιστές είναι ήδη μέσα και έχουν ξεκινήσει και βάφουν φρεσκάροντας τους διαδρόμους και των θαλάμους των φιλοξενουμένων
5.     Τοποθετούνται τη Παρασκευή 2 νέοι κυκλοφορητές για ζεστά νερά χρήσης και έρχονται σε 10 μέρες νέα πλυντήρια και στεγνωτήρια.
6.     Ενισχύεται από εβδομάδα το κέντρο με 2 ακόμη νοσηλευτές και με 1 διοικητικό υπεύθυνο.
7.     Και ακολουθούν μια σειρά από συμπληρωματικές ενέργειες κλπ

Τέλος μάθαμε ότι ο Διοικητής μέρα παρά μέρα είναι εκεί και εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος τις εργασίες.

Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. 

Μήπως λέω μήπως, μέχρι τη στιγμή που δεν μας είχε καταλάβει κανείς για το δάχτυλο στο μέλι όλα ήταν καλά και από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι ΕΔΕ και τα πειθαρχικά το ρίξαμε στη τρελίτσα και αφήναμε (νοσηλεύτριες γαρ) τα σκυλιά και τα γατιά να μπαίνουν μέσα; 

Λέω μήπως;;; 

Αλήθεια και με εκείνο το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που χρόνια τώρα ήταν καταχωνιασμένο και καλά εξαφανισμένο για κάποια πειθαρχικά παραπτώματα κάποιων από το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών τι γίνεται;

Αγαπητέ Γιώργο Μπέζο επειδή σε παρακολουθώ χρόνια τώρα και πραγματικά το λέω συνέχεια «είμαστε τυχεροί που σε έχουμε Διοικητή στο Νοσοκομείο» ένα έχω να σου πω:

Πάρε βούρδουλα και καθάρισε τη σαπίλα. Και ο νοών νοείτω…….

B.M

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου