13.12.14

"ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ " - Μία στις τρεις τρανσέξουαλ στην Τουρκία έχει βιαστεί από Τούρκους αστυνομ

Φριχτή είναι η ζωή των τρανσέξουαλ / τραβεστί στην Τουρκία

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα Hurriyet, από τις τρανσέξουαλ που εργάζονται ως ιερόδουλες οι μισές καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύμα αστυνομικής βίας, ενώ οι φόνοι τρανσέξουαλ στην Τουρκία ανέρχονται στο 40% του συνολικού αριθμού φόνων τρανσέξουαλ σε όλη την Ευρώπη.
Η έρευνα που τιτλοφορείται «Βία εναντίον τρανσέξουαλ γυναικών ιερόδουλων στη Τουρκία» και διεξήχθη από την «Κόκκινη Ομπρέλα» – Ένωση για τη σεξουαλική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα παρουσιαστεί και στα Ηνωμένα Έθνη. Στην έρευνα συμμετείχαν 233 τρανσέξουαλ ιερόδουλες που απάντησαν στις σχετικές ερωτήσεις.
«Από τις 233 τρανσέξουαλ ιερόδουλες, οι 171 έχουν υποστεί βία. Το 49,7% είπε ότι η αστυνομία έχει ασκήσει βία πάνω τους και το 31,2% ότι έχουν δεχθεί σεξουαλικές επιθέσεις από αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου και του βιασμού», είπε ο Κεμάλ Ορντέκ (Kemal Ördek), επικεφαλής της «Κόκκινης Ομπρέλας».
Οι τρανσέξουαλ που συμμετείχαν στην έρευνα είναι από δέκα μεγάλες τουρκικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και η Σμύρνη.
Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ, αλλά ιδιαίτερα οι τρανσέξουαλ, γίνονται συχνά στόχοι βίας και εγκλημάτων μίσους στην Τουρκία, σημειώνει η Hurriyet.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου