11.12.14

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με πλήθος εκδηλώσεων

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες, ετοιμάζει ο Δήμος μαζί με την Κοινωφελή Επιχείρησή του «Φάρις» για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου. 
Η αρχή γίνεται αύριο, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 20.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. 
Στόχος είναι να μεταδοθεί το μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι πολίτες να ψυχαγωγηθούν δωρεάν και να καταστεί η Καλαμάτα πόλος έλξης για το κοινό της νότιας Πελοποννήσου. 
Στην προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας συμβάλλουν με την ενεργό συμμετοχή τους φορείς και σύλλογοι, τους οποίους ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά.
Φέτος, οι εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε περισσότερους χώρους: κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, Ιστορικό Κέντρο με δέντρο και φάτνη στην πλατεία 23ης Μαρτίου, λιμάνι με στολισμένο καράβι – παζλ - λαβύρινθο - ταχυδρομείο ευχών – παγοδρόμιο, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, αλλά και σε πολλές Τοπικές Κοινότητες όπου θα φωταγωγηθούν δέντρα και θα διεξαχθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σημειώνεται πως στο ΔΗΠΕΘΕΚ θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», ενώ στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο) συνεχίζεται έκθεση για τον Α. Τάσσο με ελεύθερη είσοδο.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12

Στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου έχουν στηθεί τα παραμυθόσπιτα, τα δεντρόσπιτα, το καρουζέλ και, φυσικά, το καινούργιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα δεντρόσπιτα θα στεγάσουν χειροτέχνες, που θα πωλούν τις δημιουργίες τους κατά τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και παραγωγούς που θα διαθέτουν τοπικά προϊόντα. Στα παραμυθόσπιτα της πλατείας μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές και σ’ αυτά θα δραστηριοποιηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι με bazaar και εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει μουσική σκηνή και θα διεξαχθούν εργαστήρια για παιδιά.
Αύριο, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, στις 20.00, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, καθώς και συνόλου πνευστών και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα “Undercover Valentines”.
Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και την ασφάλεια των πολιτών, θα απαιτηθεί από τις 19.00 έως τις 22.00 της 12ης Δεκεμβρίου:
Α) η διακοπή της κυκλοφορίας και η απαγόρευση στάσης-στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αριστομένους από την οδό Κροντήρη έως την οδό Φραντζή, καθώς και στις κάθετες οδούς που οδηγούν στην οδό Αριστομένους, μεταξύ αυτής και της Αναγνωσταρά, στην προαναφερθείσα περιοχή
Β) η διακοπή της λειτουργίας στις δύο πιάτσες ταξί, Γεωργούλη και Βαλαωρίτου και
Γ) η αλλαγή της διαδρομής των αστικών λεωφορείων, τα οποία θα διέρχονται:
•Γραμμή 1: μέσω των οδών Κροντήρη (δεξιά) – Αρτέμιδος – Μακεδονίας – Νέδοντος (αριστερά) – Σόλωνος – Βασ. Κωνσταντίνου – Φαρών
•Γραμμή 2: μέσω των οδών Νέδοντος – Κιλκίς – Αθηνών
Παρακαλούνται οι οδηγοί να διευκολύνουν και να βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν ομαλότερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, υπακούοντας στη σήμανση και στις οδηγίες της Τροχαίας.

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12

Σημειώνεται ότι η φωταγώγηση του καραβιού στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου 2014.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου