5.12.14

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ - Πλήρωσε για να το .....σώσεις !!!

Πρόστιμα για δάση που έγιναν χωράφια

Οι «καμπάνες» κυμαίνονται από 700 έως 1.000 ευρώ ανα στρέμμα !!!

Όσοι έχουν καταπατήσει δασικές εκτάσεις το διάστημα 1975-2007 και τις έχουν μετατρέψει σε γεωργικές μπορούν να συνεχίσουν να τις εκμεταλλεύονται καταβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 700 έως 1.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα και τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Με το σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, προβλέπεται μείωση των εισφορών σε χρήμα κατά 20% για τις εκτάσεις που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Επιπλέον αυτές οι εκτάσεις μπορούν να μεταβιβαστούν αν οι ιδιοκτήτες έχουν εξοφλήσει το 30% της εισφοράς σε χρήμα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Με το σχέδιο νόμου τίθεται το πλαίσιο και για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών από δήμους. Και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα ποσά για τις απαλλοτριώσεις παρέχεται –τυπικά- η ευχέρεια της μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα.

Αυτό όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται μόλις αρχίσει να λειτουργεί η Τράπεζα Γης. Και στην περίπτωση που οι δήμοι δεν τα εκμεταλλευθούν για χρονικό διάστημα από 10 έως 20 χρόνια, τότε αυτά επιστρέφονται και πάλι στους ιδιοκτήτες τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου