6.12.14

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - Το μυστήριο που δεν λύθηκε ποτέ -Η ληστεία στη Βάρη, η αρπαγή και η εξαφάνιση του καρδιολόγου

Εξι χρόνια έχουν περάσει από τη νύχτα που οι ληστές εισέβαλλαν σε μονοκατοικία στη Βάρη, έδεσαν και φίμωσαν μία οικογένεια και άρπαξαν τον 51χρονο καρδιολόγο Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου. 

Και ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.

Ηταν τα μεσάνυχτα της 5ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στη μονοκατοικία του γιατρού στη Βάρη, ακινητοποίησαν και φίμωσαν τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, τον άρπαξαν και εξαφανίστηκαν, σε μία υπόθεση της οποία το φάκελο «άνοιξε» ξανά η εφημερίδα «Τα Νέα».
Από τότε έχει χαθεί κάθε ίχνος του και είναι από τις λίγες περιπτώσεις που δεν έχει βρεθεί ούτε το πτώμα του θύματος. 
Στα χαρτιά πλέον, ο καρδιολόγος έχει κηρυχθεί σε αφάνεια, αλλά οι δικοί του άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ερωτήσεις.
Οι ληστές, κατά πάσα πιθανότητα Γεωργιανοί, πίστευαν ότι θα έβρισκαν στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού μετρητά και κοσμήματα, κάτι που διαψεύστηκε, παρότι έψαξαν τουλάχιστον για τρεις ώρες. 
Τελικά, η λεία τους ήταν ελάχιστα χρήματα, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι του γιου του θύμαοτς, μία τηλεόραση, κινητά, ένα μπουκάλι ουίσκι, ακόμη και ένα ταψί με γλυκό που είχε φτιάξει η σύζυγός του εκείνο το βράδυ.
Τη μοιραία νύχτα, είχε επισκεφθεί την οικογένεια ο πεθερός του θύματος. Φεύγοντας, η κόρη του βγήκε να τον αποχαιρετίσει και μπαίνοντας ξανά στο σπίτι βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο κουκουλοφόρους, ενώ οι δύο συνεργοί τους κρατούσαν τσίλιες. 
Αμέσως έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα και τα δύο παιδιά της, τη 12χρονη κόρη της και τον 11χρονο γιο της και άρχισαν να ψάχνουν, ενώ απειλούσαν συνεχώς ότι θα αρπάξουν ένα από τα δύο παιδιά.
Τότε έφτασε ο γιατρός. Οι δράστες- που πιθανότατα αιφνιδιάστηκαν από την άφιξή του- τον χτύπησαν με βιαιότητα και τον έβαλαν σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας, με τα οποία διέφυγαν. 
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το θύμα πιθανότατα εξέπνευσε στη διαδρομή, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ ίχνος του.
iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου