18.12.14

Δείπνο στο απόλυτο σκοτάδι διοργανώνουν άτομα με προβλήματα όρασης, στην Αθήνα

Ένα δείπνο διαφορετικό από τα άλλα, που καταργεί την όραση και οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα. Πρόκειται για το «Δείπνο στο σκοτάδι», μια πρωτοβουλία ατόμων με προβλήματα όρασης, που επιχειρούν να μυήσουν το κοινό στη δική τους καθημερινότητα. Το «Δείπνο στο σκοτάδι» πρωτοδιοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Αθήνα. Η επιτυχία της δράσης οδήγησε σε αντίστοιχες διοργανώσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Τρίπολη. Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση στην Αθήνα και έκτη στην Ελλάδα.

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» οξύνει τις αισθήσεις της γεύσης, της αφής, της όσφρησης και της ακοής, αλλά καταργεί την όραση. Οι συμμετέχοντες θα βρεθούν σε μια αίθουσα, όπου δεν θα υπάρχει καμία πηγή φωτός. Το εστιατόριο θα κλείσει όλα τα φώτα, κουρτίνες θα καλύπτουν τα παράθυρα και κάθε φωτεινή ένδειξη, ενώ οι συνδαιτυμόνες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν κινητά τηλέφωνα, αναπτήρες ή οποιαδήποτε άλλη πηγή φωτός. Ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές, άτομα με ή χωρίς προβλήματα όρασης, θα βρίσκονται εκεί για να κατευθύνουν τους θαμώνες και με τις κατάλληλες οδηγίες να τους βοηθήσουν να βιώσουν την εμπειρία. Η επιλογή των φαγητών θα γίνει με γνώμονα την ικανοποίηση των αισθήσεων. Για τον σκοπό, αυτό το μενού θα περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές γεύσεις.

Πρόκειται για μια εμπειρία που διεθνώς σημειώνει μεγάλη επιτυχία, με εστιατόρια να λειτουργούν καθημερινά με αυτή τη φιλοσοφία σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου