17.12.14

ΕΙΧΕ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ - Ποια είναι η Ελληνίδα η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϊ


Ποια είναι η Ελληνίδα η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στο Σίδνεϊ

Η σύντροφος του δράστη της ομηρίας στην καφετέρια Lindt Chocolate, στο Σίδνεϊ είναι ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για την 35χρονη Αμιράχ Ντρούδη (Droudis) που λεγόταν Αναστασία Ντρούδη πριν αποφασίσει να ασπαστεί το Ισλάμ. Η ίδια έχει αυτοχαρακτηριστεί «τρομοκράτισσα», έχει κατηγορήσει γυναίκες-θύματα βιασμού ότι «φταίνε οι ίδιες που βιάστηκαν» και έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για το Ολοκαύτωμα και την επίθεση στη Νέα Υόρκη της 9/11.
Η Ντρούδη έχει κατηγορηθεί για το φόνο της πρώην γυναίκας του 49χρονου Μαν Χαρόν Μονίς.

Η ίδια είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση όπως και ο Μονίς που επίσης είχε κατηγορηθεί για συνεργεία στη δολοφονία της γυναίκας του η οποία είχε μαχαιρωθεί και πυρποληθεί.

Πρόκειται για την 30χρονη Φιτζιανή Νολίν Χάϊσον Παλ.

Ο Μονίς παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και είχε μια θετή κόρη.

Την πρώτη του γυναίκα με τα δυο παιδιά τους τα εγκατέλειψε στο Ιράν όταν διέφυγε ως «αντικαθεστωτικός».

Την Τετάρτη έγινε γνωστό πως πριν 14 χρόνια το Ιράν είχε ζητήσει την έκδοση του Μονίς αλλά η Αυστραλία αρνήθηκε. Τον δέχθηκε ως πολιτικό πρόσφυγα και του έδωσε πολιτικό άσυλο γιατί θα κινδύνευε η ζωή του αν επέστρεφε.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι γιατί ο ένοπλος που κατέλαβε τους ομήρους στην καφετέρια του Σίδνεϊ δεν ήταν στην λίστα των αρχών για παρακολούθηση τρομοκρατικής δράσης.

Επίσης, έχει διαταχθεί εξέταση για το πώς ο Ιρανός στην καταγωγή μουσουλμάνος κληρικός, παρ' ότι είχε βαρύ ποινικό μητρώο, είχε αποφυλακιστεί με εγγύηση και πως εξασφάλισε το όπλο του.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην καφετέρια όπου σκοτώθηκε ο δράστης και δυο όμηροι, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα που έμενε μαζί με την κα Ντρούδη και κατέσχεσαν διάφορα αντικείμενα και κομπιούτερ.

Η ομογενής δεν έχει κάνει δηλώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου