21.12.14

ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Γ. Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας: «Στόχος μας, σε συνεργασία με τη τοπική κοινωνία, η άμεση αξιοποίηση όλου του κτιριακού συγκροτήματος»

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε εορταστικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 21/12/2014  η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών που οργάνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Σε μία σεμνή και ζεστή ατμόσφαιρα η Φιλαρμονική του Δήμου Τριφυλίας  έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ μοιράστηκαν και δώρα στους φιλοξενούμενους του Κέντρου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην Δήμαρχος Κων/νος Κόλλιας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, εθελοντές του ΚΕΦΙΑΠ, διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας,  μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμοί απεύθυναν, ο Σεβασμιώτατος Τριφυλίας & Ολυμπίας                     κ.κ Χρυσόστομος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας  καταγράφοντας όλοι την ανάγκη περεταίρω αναβάθμισης και πλήρης αξιοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος.
Στο τέλος της γιορτής ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσηνίας Γιώργος Μπέζος ξενάγησε τους καλεσμένους στο Κέντρο και ειδικότερα στη πτέρυγα όπου διαμένουν οι φιλοξενούμενοι διαπιστώνοντας όλοι το υψηλό επίπεδο υγιεινής και διαβίωσης και παρουσιάζοντας το σύνολο των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΕΖΟΥ 
 
Αγαπητές φίλες και φίλοι, σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας  και είσαστε σήμερα μαζί μας σε αυτή τη σεμνή και ζεστή χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.
Είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί για δύο κυρίως  λόγους:
Πρώτον διότι αυτές οι Άγιες Μέρες «επιβάλλουν» να μοιραζόμαστε στιγμές με τους αγαπημένους μας φίλους που διαμένουν και φιλοξενούνται στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών θέλοντας να τους πούμε δυνατά και καθαρά ότι είμαστε και θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους.
Και δεύτερον γιατί όλοι μαζί θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών έχει μπει ήδη σε μια ουσιαστική τροχιά αναβάθμισης μέσα από ένα καλά ολοκληρωμένο και  μελετημένο σχεδιασμό.
Το προηγούμενο διάστημα ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη μια σειρά κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών παρεμβάσεων. Αυτό δεν έχει προσωρινό και συγκυριακό χαρακτήρα αλλά αποτελεί την αρχή μιας ολοκληρωμένης αναβάθμισης.
Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί λειτουργικά το ΚΕΦΙΑΠ αλλά  να αξιοποιηθεί  και το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος που κάποτε η Ελληνική Πολιτεία έριξε εκατοντάδες εκατομμύρια για να το φτιάξει.
Σε αυτή τη πορεία δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι δίπλα μας η Εκκλησία και θέλω να ευχαριστήσω σ’ αυτό το σημείο το Σεβασμιότατο για την σημερινή του παρουσία, είναι δίπλα μας  η Δημοτική Αρχή και εκφράζω τις  ευχαριστίες μου στο Δήμαρχο κο Κατσίβελα και τους συνεργάτες του για τη συνεργασία και την αρωγή τους, η Περιφέρεια,  οι εθελοντές οι τοπικοί σύλλογοι και οι υπόλοιποι τοπικοί φορείς.
Κλείνοντας θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια παρένθεση και να πω δύο μεγάλα ευχαριστώ.
Το πρώτο στους ανθρώπους-εθελοντές, εκείνους που χρόνια τώρα  στηρίζουν το Κέντρο μέσα από την εθελοντική τους προσφορά και διάθεση.

Το δεύτερο ευχαριστώ ανήκει στο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ που υπηρετεί καθημερινά τους 31 φίλους μας και καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το Κέντρο.
Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλους σας Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Και πάλι ευχαριστώ για τη παρουσία σας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου