18.12.14

Τι συμβαίνει τελικά στην Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας ;

Με έκπληξη είδαμε σημερινή ανακοίνωση του Χρήστου Δημτσιούδη, ο οποίος υπογράφει ως γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, να εκφράζει την ανησυχία του για τα πολιτικά δρώμενα στην πολιτική ζωή της χώρας και στο εσωτερικό του κόμματος. Και αναρωτιόμαστε με ποια νομιμοποίηση εκδίδει δελτία τύπου υπογράφοντας με αυτή την ιδιότητα;
Εξηγούμαστε: 

Δυστυχώς, αρκετά δημοσιεύματα που έχουν, τον τελευταίο καιρό, δει το φως της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για πόλεμο στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας. 
Είχαμε αποφασίσει να μην εκθέσουμε στο κοινό τα εσωτερικά μας ζητήματα, καθώς θεωρούμε ότι μικρή σημασία έχουν για την κοινωνία οι δικές μας εσωτερικές διαδικασίες, στην παρούσα χρονική συγκυρία. 
Η κοινωνία περιμένει από μια ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατική νεολαία προτάσεις και δράσεις που ανοίγουν δρόμους σε αδιέξοδα. Ωστόσο, οι καταστάσεις και η επιμονή κάποιων μας αναγκάζουν να δημοσιοποιήσουμε τα πραγματικά περιστατικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Στις 6/12/2014 συνήλθε η νομαρχιακή επιτροπή Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με απαρτία, καθώς ήταν παρόντα τα 6 από τα 7 εκλεγμένα μέλη της. Κατα τη συνεδρίαση, υπεβλήθη πρόταση μομφής στο πρόσωπο του μέχρι εκείνη την ημέρα γραμματέα, Χρήστου Δημτσιούδη, και του αναπληρωτή του, Χρήστου Κουτσοδημητρόπουλου. Αιτία για την πιο πάνω πρόταση, ήταν οι χειρισμοί τους που καθιστούσαν τη νεολαία μας απούσα από κάθε σημαντική πολιτική ή κοινωνική δράση και διαδικασία. 

Αντικειμενικά, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία δράση ούτε κάποια εκδήλωση. 
Η πρόταση μομφής υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 4-2, και οι γραμματείς κηρύχθηκαν έκπτωτοι. 
Το όργανο προχώρησε σε ψήφιση νέου γραμματέα και αναπληρωτή. Να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπάρχει καμία εσωτερική οδηγία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο αλλαγής του γραμματέα, οπότε ισχύουν οι γενικές αρχές αστικού δικαίου που ισχύουν για τα σωματεία και τους συλλόγους. 
Και συνεπώς, από τη στιγμή που ο γραμματέας δεν εκλέγεται από τη βάση της οργάνωσής μας, η Ν.Ε. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μπορεί να καθαιρέσει το γραμματέα, εφόσον σχηματισθεί απλή πλειοψηφία.
Ο νεοεκλεγείς γραμματέας, Θανάσης Τσαλδάρης, εκπροσώπησε τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στη συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες, και συνεπώς προκύπτει η αναγνώρισή του και από τα λοιπά τοπικά όργανα του κόμματος.
Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω δημόσια, απλά γιατί αναρωτιόμαστε σε αυτό το σημείο με ποιό δικαίωμα ή νομιμοποίηση, απελθέντες γραμματείς δε σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες του ιστορικού μας κόμματος; 

Τι αξία έχει κάποιος να αυτοαποκαλείται γραμματέας ενός οργάνου, το οποίο τον έχει κυρήξει έκπτωτο και δεν είναι σε θέση να το συγκαλέσει και να λάβει αποφάσεις; Ας σοβαρευτούμε. 
Η χώρα και η ελληνική κοινωνία, τα χρόνια του μνημονίου, έχουν υποφέρει τα μέγιστα και δεν δύνανται να ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα.

Ο γραμματέας
Θανάσης Τσαλδάρης

Ο αναπληρωτής
Μανεσιώτης Αναστάσιος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου