12.12.14

Αν δεν βγει πρόεδρος, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και με τα δύο χέρια!

Επειδή θέλω να δω τον Αλέξη τον τρομερό να τιμωρεί τις αγορές, να σκίζει τα μνημόνια, να διώχνει από την ευλογημένη ελληνική γη τους άθλιους κερδοσκόπους των διεθνών hedge funds.

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Σύντροφοι, το πήρα απόφαση. ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω. Με χέρια και με πόδια. Επειδή βαρέθηκα διαφόρους να μιλάνε για τους Σαμαρο – Βενιζέλους. 
Επειδή κουράστηκα να ακούω υπερπατριώτες να απειλούν με κρεμάλες. 
Επειδή θέλω να δω τον Αλέξη τον τρομερό να τιμωρεί τις αγορές, να σκίζει τα μνημόνια, να διώχνει από την ευλογημένη ελληνική γη τους άθλιους κερδοσκόπους των διεθνών hedge funds. 
Κυρίες και κύριοι, προσδεθείτε. Η πτήση φτάνει στο τέλος της!
Τις τελευταίες ημέρες άκουσα πολλούς ανθρώπους να γίνονται, στα ξαφνικά, ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και κάποια γνωστά τραπεζικά στελέχη δηλώνουν δεξιά και αριστερά (κυρίως αριστερά) ότι ήταν πάντα ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε λίγο θα μας πουν ότι έκαναν και αντίσταση στο σύστημα, αγοράζοντας βίλες στην Πολιτεία και ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε επιδείξεις γκλαμουριάς.
Από την ώρα που οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων αποφάσισαν να αλλάξουν καπέλο και να φορέσουν την κόκκινη τραγιάσκα, είναι βέβαιο ότι η ώρα του Αλέξη είναι πολύ κοντά. Είναι αδύνατον να ανακόψει κανείς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Το ερώτημα είναι μόνο το πότε!
Αφού λοιπόν ο κόσμος θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τον φέρει στην εξουσία κι ας το κάνει μία ώρα αρχύτερα. 
Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά. Γι αυτό θα ψηφίσω και με τα δύο χέρια ΣΥΡΙΖΑ. Για να μπορέσει η αριστερά να επιτελέσει, επιτέλους, τον ιστορικό της ρόλο. Έτσι δεν μας λένε;
Και δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να υποσχεθεί ότι δεν έχει ακούσει τις απόψεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα διάφορα θέματα. Τις έχουμε όλοι μας ακούσει χιλιάδες φορές. 
Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, αποφασίζει ότι θέλει να δει τις απόψεις αυτές να εφαρμόζονται στην πράξη. 
Αυτό λέγεται Δημοκρατία. Να γίνεται εκείνο που κάθε φορά αποφασίζει ο λαός. Ο σοφός λαός…
Κάποιοι θα μας πουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή βαρέθηκαν την πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
 Θα τους δώσουμε πολλά δίκια. Όχι μόνο ένα. Αλλά αναρωτιόμαστε για ποιόν λόγο δεν επιλέγουν άλλες λύσεις.
 Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα χρήματα με επίκληση στο Άγιο Πνεύμα και όχι με νέους φόρους. Λες και η Ελλάδα είναι μία χώρα με ισχυρή παραγωγή που μπορεί να κλείσει τα σύνορά της και να ζήσει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τα αδιέξοδα των πολιτικών του Χρύσανθου Λαζαρίδη είναι γνωστά. 
Τα ζήσαμε με τον ΕΝΦΙΑ (με την συνέργεια του Γιάννη Στουρνάρα), τα Ζάππεια, το τέλος του μνημονίου και την εκδίωξη του ΔΝΤ. 
Μόνο που ο Χρύσανθος και ο Αλέξης είναι βγαλμένοι από την ίδια μήτρα. Μην πιστέψετε ότι θα ζήσουμε κάτι περισσότερο από το τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης. Κι αυτό δεν είναι κακό. Κάθε άλλο!
Για να ξεφύγουμε από την ΚΝΕ και την Β΄ Πανελλαδική θα πρέπει να δοκιμάσουμε όλες τις συνταγές της αποτυχίας. 
Βιώσαμε την μία όψη, εκείνη της Β΄ Πανελλαδικής. Είναι καιρός να βιώσουμε και την άλλη, την όψη της ΚΝΕ.
 Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την σφαίρα του παραλόγου και να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή είναι απαραίτητο να περάσουμε μέχρι τέλους την θεραπεία του σοκ. 
Για να ζήσουν τα παιδιά μας, κάποτε, σε μία κανονική χώρα, όπου οι άνθρωποι θα αναπνέουν, θα εργάζονται, θα αγωνίζονται και θα δημιουργούν και δεν θα ζουν με την δουλειά, τον ιδρώτα και τον κόπο των άλλων.
Η λύση στο δράμα είναι να το ζήσουμε σε όλη του την έκταση. 
Να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος. 
Γι αυτό θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην χάσει την εξουσία. 
Για να μην ζήσουν οι μελλοντικές γενιές ένα αφήγημα του τύπου «τι θα γινότανε αν ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε την εξουσία». 
Αντί να το φαντάζονται οι άνθρωποι στο μέλλον, μπορούν να έχουν στα χέρια τους μία ιστορική αλήθεια. 
Θα αφήσουμε αυτή την μοναδική ευκαιρία να πάει χαμένη;

capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου