20.12.14

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία - Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου


Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία - Κραυγές και ψίθυροι δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, παίζονται τις τελευταίες ώρες, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελλόμενης απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.
Η χώρα βρίσκεται σε βαθύ τέλμα λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι ενώ ακούγονται απίστευτα πράγματα που στιγματίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Απόπειρες χρηματισμού, απειλές, «μεσάζοντες», υποκλοπές, μονταζιέρες, «φίλοι» κομμάτων, υπόνοιες για μαζικές δωροδοκίες βουλευτών, σκουλήκια, άθλια υποκείμενα, μηνύσεις. Όλα μπαίνουν στο… μπλέντερ προκαλώντας μια πολύ άσχημη εικόνα για την Ελλάδα και το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά κυρίως βάζουν «μπουρλότο» στη διαδικασία εκλογής Προέδρου η οποία πλέον θα γίνει μέσα σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Το σκηνικό που έχει στηθεί δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως νοσηρό κλίμα, με σοβαρή ευθυνών κομμάτων και βουλευτών. Η στόχευση ήταν συγκεκριμένη: Να δημιουργηθεί ένα απίστευτα ηλεκτρισμένο πολιτικό σκηνικό, να υπάρξουν υπόνοιες για συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι τίθενται σε ομηρία σε ότι αφορά την ψήφο τους στις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική και οικονομική περίοδο, με κίνδυνο να καταρρεύσουν τα πάντα, ο «βόθρος» που έχει ανοίξει τείνει να καλύψει τα πάντα. Ειδικά μάλιστα αν, όπως λένε οι φήμες, έρθουν κι άλλα σκάνδαλα στο φως τις αμέσως επόμενες ώρες.
Παρά το γεγονός ότι το λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει, τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά και οι αποκαλύψεις θρυμματίζουν ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα η «πέτρα» του σκανδάλου, ο Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός και πιο ήπιος σε σχέση με τους τόνους που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Μέχρι και να βάλουν κοινό δικηγόρο με τον πρωθυπουργό για να αποκαλυφθούν τα πάντα, ζήτησε ενώ χθες ήταν σαφέστατες οι αιχμές και του προέδρου των ΑΝΕΛ για εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση.
Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε ότι είναι και οικονομικές δοσοληψίες με τον Γ. Αποστολόπουλο καθώς του είχε δώσει λεφτά να τα παίξει σε χρηματιστήριο του εξωτερικού. Ωστόσο, η χθεσινή εμφάνιση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στο Mega ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη του Αντ. Σαμαρά ο οποίος θα καταθέσει μήνυση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών". Ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης ενημερώθηκε για τη μήνυση του πρωθυπουργού, λίγα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόταν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτή τη φορά. Ο ίδιος δήλωσε όπως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε να κατηγορήσει ούτε τον Σαμαρά ούτε την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούσε να μην καταγγείλει το γεγονός. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας δεν αποκλείεται να ήθελε να θίξει τόσο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και τη χώρα συνολικά.
Το πολιτικό σκηνικό βάρυνε ακόμη περισσότερο μετά τις υπόνοιες των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη ότι κι άλλοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα ενδεχομένως να έχουν δωροδοκηθεί.
Οι σαφείς υπαινιγμοί στρέφονταν κατά συγκεκριμένων βουλευτών (Λυκούδης, Αηδόνης, Ψαριανός, Νταβρής) που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.
Η αντίδραση των ιδίων των βουλευτών ήταν σφοδρότατη και με πολύ σκληρές εκφράσεις, ενώ, δεν αποκλείεται και αυτή η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως, ακούστηκαν εκφράσεις όπως πολιτικά σκουλήκια, άθλια υποκείμενα, ξεφτιλισμένοι κ.λπ.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, Παραστατίδης και Βουδούρης εξέδωσαν νέα ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και λέγοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν κανέναν.
Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη προκάλεσαν έναν "πόλεμο" ανακοινώσεων άνευ προηγούμενου ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συγγρού να αφήνει υπόνοιες για τις συναντήσεις Τσίπρα -Καμμένου όπου βρισκόταν μαζί τους και ο κ. Αποστολόπουλος και τη Κουμουνδούρου να αφήνει αιχμές για ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως μεσάζων, ο κ. Αποστολόπουλος σε γραπτή ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο κατά του κ. Καμμένου τον οποίο χαρακτήρισε μανιώδη showman όσο και κατά του κ. Χαϊκάλη, τον οποίο χαρακτήρισε κωμικό, ενώ για την όλη υπόθεση έκανε λόγο για αστυνομικό σενάριο.
Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής όταν ο Λάκης Λαζόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατήγγειλε ότι κάποιοι πήγαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη και πως γνωρίζει ποιοι το έκαναν.
Λίγη ώρα αργότερα άρχισε η καταιγίδα των εξελίξεων με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, μαζί με τον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, να δίνουν συνέντευξη Τύπου δίνοντας λεπτομέρειες και δηλώνοντας ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πήραν θέση για τις καταγγελίες, ενώ, στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γιώργου Αποστολόπουλου (φερόμενου ως μεσάζοντα και ως του ανθρώπου που πρόσφερε 700.000 ευρώ στον Παύλο Χαϊκάλη για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας), κάνοντας λόγο για «χαζοχαρούμενη σκευωρία». Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο κ. Αποστολόπουλος εμφανίζεται ως σύμβουλος του κ. Καμμένου που παίρνει μέρος σε συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, κόμματα και βουλευτές εξαπέλυαν κατηγορίες ότι το οπτικοακουστικό υλικό είναι προϊόν μοντάζ της ομάδας του Λάκη Λαζόπουλου (όπως δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης. Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων λένε ότι οι διάλογοι είναι ξεκάθαροι και εμπλέκουν πολιτικούς και τραπεζίτες.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα έρθει πιθανότατα νέος κύκλος αποκαλύψεων που μπορεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σύστημα

Πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου