12.12.14

ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας - " ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ"

Η τέχνη είναι ένας χώρος που μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αναδόμηση της προσωπικότητας του παιδιού αλλά και στη δημιουργική σχέση του με τον έξω κόσμο. 
Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ανοίγει τις πόρτες του και πάλι στο παιδικό θέατρο θεωρώντας ότι το να δει ένα παιδί μια παράσταση, αναπτύσσει την κοινωνικότητα του (μοιράζεται αυτό που βλέπει με άλλους γύρω του και αυτό που βλέπει είναι μια συλλογική δουλειά) καθώς επίσης ερεθίζεται αισθητικά βλέποντας τα σκηνικά, τα κοστούμια και όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται (παραστάσεις) τόσο αποκτά κριτικό πνεύμα για το τι του αρέσει, τι όχι και για πoιον λόγο.
            Το έργο που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας είναι το  ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, το πιο γνωστό θεατρικό έργο, η πιο αστεία ιστορία που γράφτηκε ποτέ και το έργο που έχει ανέβει στις σκηνές όλου του κόσμου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Το έργο επιλέχθηκε για να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το παγκόσμιο δραματολόγιο και ειδικότερα με τον σπουδαίο Άγγλο Δραματουργό. 
Η παράσταση ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους από το υλικό των ονείρων και με σύγχρονη, αθώα και δροσερή ματιά θα μαγέψει τους μικρούς θεατές.
ΔΙΑΣΚΕΥΗ:
ΚΑΚΙΑ  ΙΓΕΡΙΝΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ:
ΜΑΡΙΑ ΛΑΔΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
ΕΥΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΕΥΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,   ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΡΟΣ,     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,     ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ,        ΝΙΝΑ-ΙΟΛΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ,    ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΠΟΓΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου