16.12.14

Ξενοδοχείο HILTON - Ελληνική Γεωργία: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Η Ελληνική Γεωργία διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά Workshops στο ξενοδοχείο HILTON, στις 20 & 21 Δεκεμβρίου 2014  με τίτλο:
Ελληνική Γεωργία: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Τα Workshops χωρίζονται σε 3 Θεματικές Ενότητες:
1. Αγροτική Επιχειρηματικότητα
2. Κήπος & Πράσινο
3. Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων
Εισηγητές των workshops είναι επιστημονικοί συνεργάτες και καθηγητές της Ελληνικής Γεωργίας καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν περισσότερες από 18 ώρες στοχευμένων θεμάτων.
Κατοχύρωση θέσης ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Κλικ εδώ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WORKSHOPS
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
1η Θεματική Ενότητα: Αγροτική Επιχειρηματικότητα
Ώρα Έναρξης Θεματικής: 12:00
12:00 – 12:45: Τα χαρακτηριστικά του επιχειρηματία αγρότη
Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
13:00 – 13:45: Ένα βήμα πριν ξεκινήσω την γεωργική μου εκμετάλλευση – Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν
Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας – Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
14:00 – 14:45: Ασφάλιση στον αγροτικό τομέα
Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
15:00 – 15:45: Πώς να δημιουργήσετε μία μικρή μεταποιητική μονάδα
Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας
15:45 – 16:15:  
 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
16:15 – 17:00: Κίνδυνοι για τα τρόφιμα σε παρασκευαστικές γεωργικές επιχειρήσεις – Πιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών Ι
Λευτέρης Χατζής, Γεωπόνος, MSc
Υπεύθυνος Έργων ISOLUTION Συμβουλευτικής
17:15 – 18:00: Κίνδυνοι για τα τρόφιμα σε παρασκευαστικές γεωργικές επιχειρήσεις – Πιστοποίηση παραγωγικών διαδικασιών ΙΙ
Λευτέρης Χατζής, Γεωπόνος, MSc
Υπεύθυνος Έργων ISOLUTION Συμβουλευτικής
18:15 – 19:00: Επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα: Ευκαιρίες επένδυσης και χρηματοδότησης.
Τρύφωνας Παπαντωνίου, Γεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας – Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
19:15 – 19:45: Συστήματα διασφάλισης ποιότητας και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων.
Ιωάννης Καλτσής, Γεωπόνος MSc, Διεύθυνση Σχεδιασμού Ποιότητας, Protypon ΕΠΕ
19:45 – 20:05: ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Χωράφι, Διάσωση & Κοινωφελής Προσφορά Περισσευούμενης Αγροτικής Παραγωγής
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό μέλος ΜΠΟΡΟΥΜΕ
20:15 – 21:00: Τι πρέπει να γνωρίζω πριν εξάγω – Ακτινογραφώντας σημαντικές αγορές – Η περίπτωση του ελαιολάδου
Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
21:00 – … : Ερωτήσεις – Συζήτηση


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
2η Θεματική Ενότητα: Κήπος & Πράσινο
Ώρα Έναρξης Θεματικής: 11:00 π.μ.
11:00 – 11:45: Φυτά κατάλληλα για κάθε κήπο. Κατευθύνσεις για έναν όμορφο και βιώσιμο κήπο.
Τρύφωνας Παπαντωνίου, Γεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας
12:00 – 12:45: Φυτεμένα Δώματα: Η πράσινη λύση για εξοικονόμηση χρήματος και βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Οφέλη, κόστη και μέθοδοι κατασκευής.
Τρύφωνας Παπαντωνίου, Γεωπόνος, Μηχανικός Περιβάλλοντος MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας
13:00 – 13:45: Φυτεύοντας αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στον κήπο μου – Τα κατάλληλα είδη και η φροντίδα που χρειάζονται.
Περικλής Διαμαντόπουλος, Γεωπόνος Αξιοπ. Φυσ. Πόρων & Γ.Μηχ. Βιοτεχνολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας
14:00 – 14:45: Εφαρμόζοντας την μέθοδο της κομποστοποίησης στον κήπο μου. Κόστος και οφέλη.
Περικλής Διαμαντόπουλος, Γεωπόνος Αξιοπ. Φυσ. Πόρων & Γ.Μηχ. Βιοτεχνολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας
14:45 – 15:00 : Ερωτήσεις – Συζήτηση


3η Θεματική Ενότητα: Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων
Ώρα Έναρξης Θεματικής: 15:00 μ.μ.
15:15 – 16:00: Branding – Δημιουργώντας επώνυμα αγροτικά προϊόντα.
Θωμάς Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ελληνικής Γεωργίας – Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
16:15 – 17:00: Κατασκευή Ιστοσελίδας για το αγροτικό μου προϊόν
Παναγιώτης Τραχαλάκης, Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας
17:15 – 18:00: Προώθηση Ιστοσελίδων – Internet marketing.
Παναγιώτης Τραχαλάκης, Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας
18:15 – 19:00 : Προώθηση του προϊόντος μου μέσω των εργαλείων FACEBOOK και GOOGLE ADS
Παναγιώτης Τραχαλάκης, Αναλυτής Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας – Σπήλιος Καταφυγιώτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, MSc Αγρομετεωρολογίας. Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Γεωργίας
19:15-20:00: Marketing: Έχετε τα υλικά. Μάθετε τον τρόπο!
Ελένη Ροκά , Σύμβουλος Διαφήμισης, MSc . Διευθύντρια Marketing Skywalker.gr
20:15-21:00: Όταν το ράφι υπογράφει. Η σημασία της σωστής τοποθέτησης προϊόντος στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ελένη Ροκά , Σύμβουλος Διαφήμισης, MSc . Διευθύντρια Marketing Skywalker.gr
21:00 – … : Ερωτήσεις – Συζήτηση


Κατοχύρωση θέσης ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά. Κλικ εδώ!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου