25.1.14

Ποια στιγμή της εβδομάδας χτυπάει «κόκκινο» η ερωτική επιθυμία

Σάββατο, 7.37 μ.μ...  
Εκείνη είναι η στιγμή της εβδομάδας που παίρνουν... φωτιά τα κρεβάτια. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται μία βρετανική έρευνα με αντικείμενο την πιο «καυτή» στιγμή για τα περισσότερα ζευγάρια.
Οι μελετητές λοιπόν ανακάλυψαν ότι η πιο ερωτική ημέρα της εβδομάδας είναι το Σάββατο. Κάτι που εξηγείται με βάση τη λογική, καθώς οι καθημερινές υποχρεώσεις των ανθρώπων, ιδιαίτερα ζευγαριών που έχουν και παιδιά, αφήνουν την ερωτική επιθυμία σε δεύτερη μοίρα.
Με βάση την έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην Daily Mail, η επιθυμία «χτυπά κόκκινο» στις 4.33 μ.μ. του Σαββάτου, αλλά επειδή συνήθως η συγκεκριμένη ώρα δεν... προσφέρεται για γονείς ή εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων, η ερωτική πράξη μετατίθεται για αργότερα και συγκεκριμένα για τις 7.37 μ.μ.
Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Lovehoney.com, τα οποία επεξεργάστηκαν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι βρετανικών πανεπιστημίων, το 44% θεωρεί το Σάββατο ως την «αγαπημένη ημέρα για σεξ», ενώ το 24% ψήφισε την Κυριακή. Παράλληλα, η ημέρα των... ερωτικών βοηθημάτων είναι η Δευτέρα, ενώ το 25% ανδρών και γυναικών παραδέχθηκαν πως ξυπνούν με ορέξεις, αλλά το 15% τις καταπνίγει γιατί δεν προλαβαίνει να τις ικανοποιήσει.

ΦΟΡΟ-ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ:Πώς μπορούν να σας πάνε στο αυτόφωρο…

Η είδηση ότι οι τροχονόμοι θα κάνουν και οικονομικό έλεγχο στο εξής, έγινε ήδη γνωστή. Απαραίτητη διευκρίνιση όμως είναι ότι ο έλεγχος δεν θα γίνεται μόνο αν σας σταματήσει κάποιο περιπολικό για έλεγχο.
 Όλα τα περιπολικά είναι πλέον εφοδιασμένα με το ηλεκτρονικό σύστημα που τα συνδέει online με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το taxis και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας βγάζει αν καταζητείστε ή αν οφείλετε στο δημόσιο. 
Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν είστε οφειλέτης, μπορεί να οδηγείται χωρίς να δείτε μπλόκο, αλλά το πλήρωμα κάποιου αστυνομικού οχήματος να σας ακολουθεί, να έχει πληκτρολογήσει τον αριθμό σας και αφού δει την οφειλή σας να σας σταματήσει αιφνιδιαστικά για να σας πάει στο αυτόφωρο! Γι’ αυτό λοιπόν προσοχή…

Στην Ελλάδα η Μυρτώ - Σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα


Στην Ελλάδα η Μυρτώ - Σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα

Σε Κέντρο Αποκατάστασης στην Λάρισα θα νοσηλεύεται από απόψε το βράδυ η 16χρονη Μυρτώ από την Πάρο, η οποία έπεσε θύμα βάναυσης επίθεσης ενός Πακιστανού στο νησί πρόπερσι το καλοκαίρι και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η διακομιδή της άτυχης μικρής θα γίνει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο θα συνοδεύει επιστημονικό κλιμάκιο του Κέντρου Αποκατάστασης, που μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, φυσίατρος Κατερίνα Σαραμούρτση, το Κέντρο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τη μικρή Μυρτώ, καθώς εδώ και έναν μήνα υπάρχει επικοινωνία με το Κέντρο όπου νοσηλευόταν στη Βοστόνη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε και ο πλήρης φάκελος της και μετά την ενδελεχή μελέτη του, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ιατρών και θεραπευτών των δυο Κέντρων.
Ήδη το Κέντρο της Λάρισας έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, εντατική λογοθεραπεία με ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας- καθώς προς το παρόν η Μυρτώ «επικοινωνεί» μόνο με τα μάτια, κάτι που εκλαμβάνεται ως ενθαρρυντικό σημάδι- εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη. Ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασής της ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα που θα ακολουθεί ενώ θα παρακολουθείται και ιατρικά με κεντρικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.

Τα Πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

"Πόση αξία έχει η ανάπτυξη όταν η χώρα εξαθλιώνεται;"...


"Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους του Σόιμπλε να λέει στο Νταβός ότι το ελληνικό ποτήρι είναι 'μισογεμάτο', αλλά πόση αξία έχει αυτή η ανάπτυξη εκεί όταν η παραγωγή είναι στο ναδίρ, όταν οι...
εξαγωγές είναι στάσιμες και η χώρα εξαθλιώνεται", αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.
Μάλιστα, στο ρεπορτάζ διευκρινίζεται ότι "κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου προειδοποιούν πως σε κάποιες χώρες το κλίμα είναι καλύτερο από ό,τι η κατάσταση".

Σύμφωνα, με τους ίδιους κύκλους, "η πίεση για αλλαγές δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει, κυρίως αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί στην Ελλάδα". Εκεί, καταλήγει το ρεπορτάζ, "μετά από πολλές μεταρρυθμίσεις το 2012 και το 2013, το τελευταίο διάστημα δεν έχουν γίνει πολλά"...
Deutsche Welle*

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-Οριακά πρώτος αλλά και… αναξιόπιστος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος αλλά με οριακή διαφορά, της τάξης του 0,6%, εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση, αυτή της Alco για το «Πρώτο Θέμα».
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%.
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το 33% θεωρεί πιο αξιόπιστο ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι του 27% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 57% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το κατάλληλο επιτελείο στελεχών για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του

. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το 67% δηλώνει πως δεν πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

Ο γάμος με την Μενεγάκη, μου κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ ...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δικαστική διαμάχη του Γιάννη Λάτσιου και της Ελένης Μενεγάκη, όσο εκείνη αρνείται να πληρώσει τα 1.600.000 ευρώ που της ζητά με αγωγή του: «Θα σ' τα πάρω όλα», φέρεται να λέει ο διευθυντής του ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας πως ο γάμος τους του στοίχισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρώην σύζυγος ζητά το εν λόγω χρηματικό ποσό λέγοντας πως όσο ήταν παντρεμένοι, εκείνος πλήρωνε για όλα τα έξοδα του σπιτιού, των τριών παιδιών και της κατασκευής του ακινήτου στην περιοχή των Μελισσίων (το σπίτι, δηλαδή, που μένει σήμερα η Ελένη Μενεγάκη).
«Δεν πρόκειται να πάρεις ούτε ένα ευρώ», φαίνεται πως είναι η απάντηση της παρουσιάστριας, η οποία, όπως επίσης σας έχουμε αναφέρει, χαρακτηρίζει τον πάλαι ποτέ αγαπημένο της «ψεύτη».
Η κόντρα του πρώην ζευγαριού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Υes», έχει «αγριέψει» για τα καλά: «Θα σ' τα πάρω όλα», απαντά ο Γιάννης Λάτσιος και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνει και δεύτερη αγωγή!
«Μόνο εγώ πλήρωνα. Εγώ έδινα όλα μου τα λεφτά για να καλύψω τα έξοδα της οικογένειάς μου, ενώ εκείνη τα μάζευε για να κάνει επενδύσεις σε ακίνητα ή να τα προσθέτει στους τραπεζικούς της λογαριασμούς. Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα έκανε αυτή την περιουσία. Ήμουν ο μοναδικός που έβαζε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς μου ήταν σαφώς κατά πολύ ανώτερο του μέσου όρου», υποστηρίζει, κατά το δημοσίευμα πάντα, ο διευθυντής του ΑΝΤ1, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ζητά τα 1.600.000 ευρώ.
Βαθιά έβαζε το χέρι στην τσέπη ο Γιάννης Λάτσιος, με αποτέλεσμα, κατά τους ισχυρισμούς του, όταν διαλύθηκε ο γάμος να έχει ελάχιστες καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και από όλα τα ακίνητα που απέκτησε η πρώην σύζυγος την περίοδο που ήταν παντρεμένοι (σε Μελίσσια, Κορώνεια και Κάρυστο), να έχει στην κατοχή του μόνο το 25% του σπιτιού στα Μελίσσια όπου διαμένει ακόμη και σήμερα η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τα τρία τους παιδιά, αλλά και τον νυν σύντροφό της.

«Εάν δεν παρείχα και δεν κάλυπτα με την ανάλωση της δικής μου περιουσίας τα έξοδα, η εναγομένη δεν θα είχε τη δυνατότητα να τα διαθέσει στην απόκτηση, ακινήτων τα οποία και οδήγησαν στην τεράστια επαύξηση της περιουσίας της», αναφέρει κατά λέξη στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της Ελένης Μενεγάκη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Δώρησε το σπέρμα του και τώρα του ζητούν διατροφή!

Τα έξοδα του τοκετού, περίπου 6.000 δολάρια, αλλά και διατροφή για το παιδί καλείται να πληρώσει ένας 46χρονος Αμερικανός, ο οποίος δώρισε σπέρμα σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών.
Συγκεκριμένα, ο Ουίλιαμ Μαρότα, ο οποίος βοήθησε τις δύο γυναίκες να αποκτήσουν παιδί δήλωσε σοκαρισμένος από την απόφαση του δικαστηρίου που του επιβάλει να πληρώσει διατροφή.
Ο Μαρότα είχε υπογράψει συμφωνία με τις δύο γυναίκες, την Τζένιφερ Σράινερ και την Άντζελα Μπάουερ, με την οποία δεν θα θεωρούνταν σε καμία περίπτωση, πατέρας του παιδιού.
Ωστόσο, πριν από τρεις μήνες οι αρχές του Κάνσας κατέθεσαν αίτηση, με την οποία ζητούν ο 46χρονος να χαρακτηριστεί πατέρας του παιδιού και να αναλάβει την οικονομική του στήριξη, καθώς οι δύο γυναίκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Του ζητούν, μάλιστα, και την καταβολή περίπου 6.000 δολαρίων για τα έξοδα του τοκετού.
Σημειώνεται ότι ο Μαρότα έχει ήδη μηνύσει τις δύο γυναίκες, ενώ σκοπεύει να ζητήσει και από το δικαστήριο να απορρίψει το αίτημα του.

«Αποχωρήσαμε γιατί δεν δεχτήκαμε να συνεδριάσουμε με τα ΜΑΤ»

«Στην έ­κτα­κτη συ­νε­δρί­α­ση της Πα­ρα­σκευ­ής 24-1-2014 α­πο­χω­ρή­σα­με α­πό το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο για­τί δεν δε­χτή­κα­με να συ­νε­δρι­ά­σου­με με τα ΜΑΤ στις πόρ­τες και τον α­πο­κλει­σμό του κό­σμου α­πό την συ­ζή­τη­ση που α­φο­ρού­σε Με­λέ­τη Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κών Ε­πι­πτώ­σε­ων (ΜΠΕ) του έρ­γου δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των.» 
Αυ­τό υ­πο­γραμ­μί­ζει σε γρα­πτή του δή­λω­ση ο Πε­ρι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος και ση­μει­ώ­νει:  
«Ε­κεί μό­λις πή­γα­με βρε­θή­κα­με μπρο­στά στην πρω­τά­κου­στη και πρω­τό­γνω­ρη εμ­πει­ρί­α να εί­ναι το κτί­ριο πε­ρι­κυ­κλω­μέ­νο α­πό α­στυ­νο­μι­κές δυ­νά­μεις (ΜΑΤ) ό­που η εί­σο­δος στο κτί­ριο να γί­νε­ται με την υ­πό­δει­ξη αν­θρώ­πων της Πε­ρι­φέ­ρειας!
 Για τους θι­γό­με­νους και ευ­αί­σθη­τους πο­λί­τες που εί­χαν συγ­κεν­τρω­θεί για να πα­ρευ­ρε­θούν στη συ­νε­δρί­α­ση α­πα­γο­ρευ­ό­τα­νε η εί­σο­δος. Ε­πει­δή γνω­ρί­ζου­με και πι­στεύ­ου­με ό­τι:
Η ε­νη­μέ­ρω­ση και η συμ­με­το­χή του κό­σμου σε θέ­μα­τα πε­ρι­βάλ­λον­τος δι­α­σφα­λί­ζε­ται και ε­πι­βάλ­λε­ται α­πό το Σύν­ταγ­μα και τους νό­μους του κρά­τους, εί­ναι βα­σι­κό κρι­τή­ριο και α­παί­τη­ση του ι­σχύ­ον­τος Πε­ρι­φε­ρεια­κού Σχε­δια­σμού και των ευ­ρω­πα­ϊ­κών ο­δη­γι­ών για τα α­πορ­ρίμ­μα­τα (βλ. παρ. 13 του 171976/22-11-2013 εγ­γρά­φου δι­α­βί­βα­σης της ΜΠΕ του Υ­ΠΕ­ΚΑ).
Η δι­α­βού­λευ­ση της ΜΠΕ συ­νε­χί­ζε­ται μέ­χρι τις 4/2/2014 δί­νον­τας το δι­καί­ω­μα μέ­χρι τό­τε σε κά­θε κά­τοι­κο να ε­νη­με­ρω­θεί και να εκ­φρά­σει προ­φο­ρι­κά και γρα­πτά την γνώ­μη του και ι­δι­αί­τε­ρα σε αυ­τή την ει­δι­κή έ­κτα­κτη συ­νε­δρί­α­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου.
Η μέ­χρι τώ­ρα ε­νη­μέ­ρω­ση α­κό­μα και των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Συμ­βού­λων ή­ταν ε­πι­λε­κτι­κή και λει­ψή (βλ. ε­νια­ία πρό­σφα­τη δι­α­μαρ­τυ­ρί­α ό­λης της αν­τι­πο­λί­τευ­σης στις 23-1-2014)
Ο α­νοι­κτός δι­ά­λο­γος με το κοι­νό, που έ­γι­νε για το ί­διο θέ­μα σε προ­η­γού­με­νο Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο, έ­γι­νε σε πο­λι­τι­σμέ­νο, υ­ψη­λό ε­πί­πε­δο χω­ρίς εν­τά­σεις και α­κραί­ες συμ­πε­ρι­φο­ρές.
Ο­ποι­α­δή­πο­τε α­πό­φα­ση της Πε­ρι­φε­ρεια­κής Αρ­χής για πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νη-«κλει­στή» συ­νε­δρί­α­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου με ε­πι­λο­γές φο­ρέ­ων και Δη­μο­τών έ­πρε­πε να γί­νει α­πό το ί­διο το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο ή του­λά­χι­στον σε συ­νερ­γα­σί­α με ό­λες τις πα­ρα­τά­ξεις.
Ο χώ­ρος, που ε­πι­λέ­χτη­κε σκό­πι­μα να συ­νε­δρι­ά­σου­με, ή­ταν α­πο­γο­η­τευ­τι­κά μι­κρός και α­σφυ­κτι­κός για να χω­ρέ­σει και να φι­λο­ξε­νή­σει ό­λους τους κα­λε­σμέ­νους της αι­ρε­τής της το­πι­κής αυ­το­δι­οί­κη­σης, τους εκ­προ­σώ­πους των φο­ρέ­ων και το κοι­νό.
Εί­ναι α­πα­ρά­δε­κτο να α­πο­κλεί­εις το κοι­νό α­πό μια συ­ζή­τη­ση που το α­φο­ρά ά­με­σα (οι­κο­νο­μι­κά, κοι­νω­νι­κά, πε­ρι­βαλ­λον­τι­κά) για τα ε­πό­με­να 28 χρό­νια, με την πα­ρου­σί­α α­στυ­νο­μι­κών δυ­νά­με­ων.
Στον νέ­ο αυ­το­δι­οι­κη­τι­κό θε­σμό της αι­ρε­τής Πε­ρι­φέ­ρειας ό­που συμ­με­τέ­χουν οι ά­με­σα ε­κλεγ­μέ­νοι α­πό τον λα­ό Πε­ρι­φε­ρεια­κοί Σύμ­βου­λοι δη­μι­ουρ­γεί­ται κα­κό προ­η­γού­με­νο και στέλ­νε­ται αρ­νη­τι­κό μή­νυ­μα με την χρη­σι­μο­ποί­η­ση κα­τα­σταλ­τι­κών δυ­νά­με­ων.
Ζη­τή­σα­με να συ­νε­δρι­ά­σου­με στην με­γα­λύ­τε­ρη αί­θου­σα, που συ­νή­θως συ­νε­δρι­ά­ζου­με, α­φού α­πο­μα­κρυν­θούν οι α­στυ­νο­μι­κές δυ­νά­μεις και να ε­πι­τρα­πεί η εί­σο­δος στους πα­ρευ­ρι­σκό­με­νους συν­δη­μό­τες μας. Γε­γο­νός που δεν έ­γι­νε α­πο­δε­κτό α­πό την πλει­ο­ψη­φί­α και οι δυ­νά­μεις της αν­τι­πο­λί­τευ­σης, πλην της Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης, α­πο­χω­ρή­σα­με.
Δυ­στυ­χώς η Πε­ρι­φε­ρεια­κή Αρ­χή προ­τί­μη­σε τον πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νο δι­ά­λο­γο πα­ρου­σί­α των ΜΑΤ και ό­χι τον α­νοι­κτό και πλή­ρη δι­ά­λο­γο με τους δη­μό­τες που θί­γον­ται και εν­δι­α­φέ­ρον­ται. Έ­χει ό­λη την ευ­θύ­νη για την έν­τα­ση που ό­χι τυ­χαί­α δη­μι­ούρ­γη­σε σε αυ­τή την συ­νε­δρί­α­ση.
Φο­βό­μα­στε ό­τι πα­ρέ­λα­βε τις «χει­ρο­βομ­βί­δες» του κ. Σα­μα­ρά και άρ­χι­σε στα δύ­σκο­λα να τις «ρί­χνει» στη λει­τουρ­γί­α του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου. Ελ­πί­ζου­με την ε­πό­με­νη φο­ρά να μην ε­πι­τρέ­πουν την εί­σο­δο μό­νο σε αυ­τούς που συμ­φω­νούν με την ο­μά­δα του κ. Τα­τού­λη. Κρί­μα για­τί με τις ε­πι­λο­γές τους μας γύ­ρι­σαν πί­σω σε μαύ­ρες ε­πο­χές πε­ρι­ο­ρι­σμού της ε­νη­μέ­ρω­σης και της έκ­φρα­σης. Για ε­μάς εί­ναι κα­θο­ρι­στι­κά στοι­χεί­α του θε­σμού η δι­α­φά­νεια, η δη­μο­κρα­τί­α, η συμ­με­το­χή και η έκ­φρα­ση της κοι­νω­νί­ας.
Για αυ­τήν την γνω­μο­δό­τη­ση, που δυ­στυ­χώς μας στέ­ρη­σαν την δυ­να­τό­τη­τα να πα­ρα­μεί­νου­με θα κα­τα­θέ­σου­με πά­λι γρα­πτά τις θέ­σεις μας για να κρί­νει ο κό­σμος ποι­ος ου­σι­α­στι­κά έ­χει προ­τά­σεις για την δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των.»
Πηγή

ΚΟΡΙΝΘΙΑ - Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά του νομού

Τις τελευταίες ώρες χιονίζει στα ορεινά του νομού Κορινθίας και λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ειδικότερα, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία από το 22ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου- Τρικάλων και από το 1ο χλμ και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων- Καρυάς.
Από τις Αρχές επισημαίνεται πως όσοι κινούνται στα ορεινά της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

ΤΡΙΠΟΛΗ - Έσωσαν με την αποχώρηση τους το κύρος του Θεσμού !!!

ΔΕΝ νομιμοποίησαν με την παρουσία τους  την παράνομη Συνεδρίαση !!!
Η  αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την χθεσινοβραδυνή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  αποτελεί ηχηρό χαστούκι στην προσπάθεια του Πέτρου Τατούλη  να νομιμοποιήσει μία ΠΑΡΑΝΟΜΗ συνεδρίαση .
Ο Νόμος του Καλλικράτη 3852/2010 προβλέπει σαφέστατα ότι όλες οι συνεδριάσεις των συμβουλίων είναι ανοικτές και δημόσιες εκτός αν με πλειοψηφία 4/5 το συμβούλιο αποφασίσει ότι μπορεί να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών
Δυστυχώς  για τον κο Τατούλη ο νομοθέτης δεν προέβλεψε ότι χρέη  παρουσιολόγων μπορούν να εκτελούν  άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να απαγορεύουν την είσοδο ακόμα και σε …..εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους  στον χώρο της συνεδρίασης προκειμένου να ….κρατήσουν καθαρό τον χώρο από αγανακτισμένες φωνές πολιτών 
Είναι προς τιμήν των επικεφαλής των  παρατάξεων της αντιπολίτευσης  η κοινή τους αντίδραση με την  ομαδική  αποχώρηση  των συμβούλων τους  στερώντας έτσι από την πλειοψηφία την νομιμοποίηση προηλειμμένων αποφάσεων 

 
Β.Μ

Περιφερειάρχης των ….ΜΑΤ ο Πέτρος Τατούλης

Έγραψε ιστορία χθές βράδυ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με την απόφαση  του  να περάσει πάση  θυσία την ΜΠΕ  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου  για τα σκουπιδοεργοστάσια της ΤΕΡΝΑ .
Μετά  τον ασφυκτικό  κλοιό  των…. ΜΑΤ άραγε δεν πρέπει να δοθεί  μία απάντηση στους κατοίκους της Καλλιρόης  με τίνος εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις  από όλη την Πελοπόννησο κατέλαβαν τον χώρο  της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου μπλοκάροντας  την δική τους φωνή διαμαρτυρίας
Ποιος εισαγγελέας  , ποιος αστυνομικός διευθυντής  έδωσε …αν έδωσε την εντολή  ή …..η εντολή δόθηκε από τον ….κο Τατούλη .
 Οι Πολίτες σε μία ευνομούμενη κοινωνία πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να καταλογίσουν …τα του Καίσαρος τώ Καίσαρι
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ….ΠΑΣΟΚ
Οι πολίτες της Οιχαλίας γνώρισαν από πρώτο χέρι  το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας  που δυστυχώς  την…. ( εξουσία ) στήριξαν με την ψήφο τους περιφερειακοί σύμβουλοι  προερχόμενοι από τον …..δημοκρατικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, που πολλά από αυτά (τα στελέχη ) έχουν ζήσει στο πετσί τους την αστυνομική βία .
Μόνο στην θέα των ΜΑΤ  εάν  διαθέτουν ακόμα δημοκρατική ευαισθησία και δεν αλλοτριώθηκαν  από το σύστημα Τατούλη  έπρεπε να είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους όπως με παρρησία έπραξαν ο οικολόγος κος Μπούκλης  και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κος Θεόδωρος Ντάνος .
Αγαπητοί ….δημοκράτες  πώς θα κοιτάξετε  στα μάτια τους ψηφοφόρους σας στην Οιχαλία όταν με την ψήφο σας και με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ  διαδικασίες  στειρώνεται τον τόπο τους για τα επόμενα τριάντα χρόνια;
Πώς θα ζητήσετε …..αν ζητήσετε για μία ακόμα φορά την ψήφο τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ;
Η προσπάθεια ελεγχόμενων μέσων από το σύστημα Τατούλη επικεντρώνεται …στα δώρα των επενδυτών προς τους κατοίκους  των περιοχών που τους επιβάλλουν με τα ΜΑΤ την υποδοχή τους  αλλά ξεχνούν πως… δεν απευθύνονται με …καθρεπτάκια σε ιθαγενείς  αλλά σε πολίτες που γνωρίζουν άριστα τις σχέσεις  ΜΜΕ - Εξουσίας  και αναλόγως κρίνουν
Β.Μ

58χρονος δικηγόρος από την Πάτρα ο άνδρας που έπεσε από τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Από την Πάτρα ο άτυχος άνδρας που έκακε σάλτο θανάτου χθες απο τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. 
Πρόκειται για γνωστό πατρινό δικηγόρο Ιωάννη Καρελα του Παναγιώτη 58 χρόνων . 
Η είδηση της αυτοκτονίας του έπεσε σαν κεραυνός στους νομικούς κύκλους της περιοχής.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί στο κατάστρωμα της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, ανάμεσα στους πυλώνες Μ1 και Μ2.

Τον άνδρα είδε να πέφτει στη θάλασσα εργαζόμενος στην Κοινοπραξία "Γέφυρα" και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Εμπρησμός ; η φωτιά στον ΟΤΕ Κύμης με έναν νεκρό αγνώστου ταυτότητας

Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, γύρω στις 10 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Αστικό Κέντρο (ΑΚ) Κύμης Ευβοίας του ΟΤΕ, κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό.

Η Πυροσβεστική κατέφθασε στο σημείο και κατά την επιχείρηση κατάσβεσης ανασύρθηκε νεκρός ένας άνδρας, αγνώστου ταυτότητας.

Στο εν λόγω κτίριο δεν υπήρχαν εργαζόμενοι ούτε προγραμματισμένη υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο, και η παρουσία οποιουδήποτε ατόμου στο κτίριο δεν αιτιολογείται.

Ο OTE υποστηρίζει τις Αρχές στο έργο τους για τη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος και αναμένει το πόρισμά τους για την ταυτότητα του θύματος.

Επί τόπου μετέβησαν αμέσως ο Διευθυντής Τεχνικής Περιφέρειας Αττικής & Εύβοιας και άλλα στελέχη του ΟΤΕ που βοηθούν τις αρχές στο έργο τους.

Στο εν λόγω κτίριο φιλοξενείται εξοπλισμός που καλύπτει τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες σε τηλεφωνία και ευρυζωνικότητα της περιοχής της Κύμης. Εξαιτίας της φωτιάς σημειώθηκε μικρής έκτασης βλάβη σε συνδέσεις τηλεφωνίας και ADSL που αφορούν στην πόλη της Κύμης και τη γύρω περιοχή. Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου θα ξεκινήσουν μόλις επιτραπεί από την Πυροσβεστική η είσοδος στο κτίριο.

«Άδικος» ο ενιαίος φόρος ακινήτων λένε οι 7 στους 10 πολίτες

Το 73% των πολιτών χαρακτηρίζουν τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ ) ως άδικο φόρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kapa Research που παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ, από την οποία προκύπτει γενική επιδείνωση της κατάστασης στη μισθωτική αγορά και δυσκολία των ιδιοκτητών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Μεταξύ άλλων η έρευνα καταγράφει:

-Σε υψηλά επίπεδα (38%) παραμένει το ποσοστό των ιδιοκτητών που δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.

-Περίπου ένας στους δέκα ιδιοκτήτες έχει προχωρήσει σε ρύθμιση για την πληρωμή των ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013 (που βεβαιώθηκαν μαζικά την περασμένη χρονιά από το υπουργείο Οικονομικών).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μέσσηνίας - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ Α.Δ.Μ.Η.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η ψήφιση στη βουλή την επόμενη βδομάδα του σχεδίου νομού για την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σηματοδοτεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ και όλων των κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, υγεία και παιδεία) στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας (όπως δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες) έγινε για να κερδοσκοπήσουν οι βιομήχανοι της Ενέργειας και γενικότερα το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, που θα έχουν πανάκριβο ρεύμα με όλο και περισσότερους να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σ αυτό ούτε για τα στοιχειώδη!
Τα Δίκτυα Μεταφοράς της Υψηλής Τάσης (ΑΔΜΗΕ) (11.300 χιλιάδες χιλιόμετρα), οι 220 υποσταθμοί και κέντρα Υψηλής Τάσης, αλλά και τα 3 Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας παίζουν στρατηγικό ρόλο στην Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας
Οι εργαζόμενοι πρώτα και κύρια πρέπει να μην επιτρέψουν να γίνει αυτό το ξεπούλημα γιατί είναι αυτοί που θα υποστούν τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις των «επενδυτών», τους μισθούς πείνας αλλά και τις απολύσεις που ήδη εξαγγέλλονται.
Σ' αυτό τον αγώνα πρέπει να έχουν συμμάχους όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους γιατί το συμφέρον τους είναι σε μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού και όχι στους κερδοσκόπους.
Να δημιουργήσουμε τώρα μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ που θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση ολόκληρης της ενέργειας! Μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ που προωθούν τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών μέσα από την καταλήστευση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και του δημόσιου πλούτου!
Με μπροστάρη το εργατικό κίνημα να παλέψουμε διεκδικώντας
Όχι στην ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών, Δωρεάν πρόσβαση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των ανασφάλιστων και όλων των λαϊκών στρωμάτων σε υγεία, παιδεία, ρεύμα και νερό.
Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΗ και της ενέργειας συνολικότερα.ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, καθετοποιημένη, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή του ρεύματος κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε μια πολιτική κατεύθυνση πλήρους κοινωνικοποίησης. Για μια ΔΕΗ που θα παράγει «ρεύμα φθηνό για όλο το λαό» και όχι για τους βιομήχανους και την αστική τάξη.
Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα και της ενέργειας συνολικότερα. Καμιά μετοχή σε ιδιώτη, κανένας ιδιώτης στην Παραγωγή, μεταφορά και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μέσσηνίας

ΑΤΤΙΚΗ - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, λόγω κακοκαιρίας

Κατέρρευσε μάντρα εκκλησίας στην Καισαριανή

Πάνω από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας, δέχθηκε η Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
Στην Καισαριανή, κατέρρευσε μάντρα εκκλησίας καταπλακώνοντας επτά οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.
Περίπου στη μία τη νύχτα, η Πυροσβεστική επιχείρησε στην οδό Μεσογείων, στο ύψος του μετρό του Χολαργού, καθώς κάποια αυτοκίνητα είχαν εγκλωβιστεί λόγω συσσωρευμένων υδάτων.
Τα προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν κυρίως στον Πειραιά, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη, τον Νέο Κόσμο, τη Δάφνη, τον Βύρωνα, τον Χολαργό, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι.

Σεισμό και τσουνάμι προβλέπει η Ρωσία για το 2014!

ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Σε μια ανακοίνωση το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι καθόλου σύνηθες το υπουργείο εκτάκτων αναγκών της ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε σήμερα πως εντός του 2014 ένας πολύ μεγάλος σεισμός και ένα τσουνάμι που θα προκληθεί από αυτόν πρόκειται να πλήξουν την περιοχή της ρωσικής άπω Ανατολής.
Ο σεισμός σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου προβλέπεται να κτυπήσει σε μια περιοχή που εκτίνεται από τη νοτιοδυτική ακτή της νήσου Σαχαλίνης μέχρι το βορά κοντά στο επίκεντρο του σεισμού του 2007 κοντά στην πόλη Nevelsk.
Δεν έχει γίνει γνωστό το μοντέλο πρόβλεψης του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών ή που ακριβώς στηρίζουν την πρόβλεψη αυτή, ή εάν το τσουνάμι ή σεισμός πρόκειται να είναι καταστρεπτικοί.
Το 2007 πάντως στον προηγούμενο σεισμό στην περιοχή είχαν σκοτωθεί 2 άτομα, αρκετές δεκάδες είχαν τραυματιστεί και 2000 είχαν μείνει άστεγα.

"Δουλειές του ποδαριού" η επαγγελματική προοπτική των νέων !!!

Δουλειές του ποδαριού αναγκάζονται να κάνουν οι νέοι σήμερα αφού δεν βρίσκουν να εργαστούν σε κάτι σχετικό, με αυτό που έχουν σπουδάσει.
Έτσι με την ολοκλήρωση των σπουδών τους βγαίνουν στην αγορά εργασίας και αφού «περιπλανηθούν» για λίγο αναζητώντας κάτι σχετικό με τις σπουδές τους καταλήγουν να πιάσουν μία δουλειά, αν είναι τυχεροί, μόνο και μόνο για να καλύπτουν τα έξοδά τους.
Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί τους νέους σε ανασφάλεια και απογοήτευση, καθώς βλέπουν τα όνειρά τους να καταρρέουν.
Ο ψυχολόγος, και υποψήφιος διδάκτορας συμβουλευτικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου, Διονύσης Σουρέλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ επισημαίνει ότι οι νέοι θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ως μια πρόκληση δημιουργικότητας, αλλά και ως μια ευκαιρία διαλεκτικής συνάντησης με τις πεποιθήσεις, τις αξίες και τις ιδέες τους. «Έχουμε» όπως λέει «δικαίωμα, ευθύνη μα και υποχρέωση να διατηρούμε την πίστη και την ελπίδα μας ζωντανή, καθώς επίσης να μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι αντιξοότητες είναι αυτές που μας διδάσκουν και μας οδηγούν στην ωρίμανση, στην προσωπική και κατά συνέπεια στην κοινωνική εξέλιξη».
Επιπρόσθετα είναι πολύ σημαντικό, σημειώνει, οι νέοι να ξεκινάνε τις ό,ποιες διαδικασίες με θετική πρόθεση, καθώς η χροιά που δίνουν σε ότι κάνουν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. «Η ιστορία έχει δείξει ότι κατά περιόδους ο άνθρωπος είχε να παλέψει με διαφορετικές προκλήσεις και δυσκολίες. Αυτή, ίσως να είναι, μια από τις προκλήσεις της γενιάς μας από την οποία οφείλουμε να διδαχτούμε και να βγούμε νικητές», συμπληρώνει ο ψυχολόγος.
Ο Χάρης Μήτσης, είκοσι έξι χρόνων, πτυχιούχος δημοσιογραφίας και του τμήματος «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία» του Πάντειου Πανεπιστημίου, δεν έχει καταφέρει να βρει δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασε και εργάζεται σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, ως πωλητής. Όπως λέει, «είναι ευλογία να εργάζεσαι πάνω σε κάτι που σου αρέσει. Είναι άσχημο για κάποιον που έχει σπουδάσει να κάνει κάτι που δεν έχει σχέση μ’ αυτό». Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο Χάρης νιώθει τυχερός που τουλάχιστον δεν είναι άνεργος και έχει κάποιο εισόδημα. «Κάτι που με κάνει να νιώθω καλά είναι το γεγονός ότι πληρώνομαι και μπορώ να καλύψω τις υποχρεώσεις μου» προσθέτει.
Η Ρουμπίνη Μποτονάκη, 29 χρόνων τελειόφοιτη της Γαλλικής Φιλολογίας εργάζεται ως πωλήτρια σε κατάστημα εσωρούχων. «Θα χαρακτήριζα την κρίση ως πόλεμο. Οι δουλειές έχουν αλλάξει πια χαρακτήρα, καθώς οι εργοδότες ζητούν πράγματα παράλογα» λέει η Ρουμπίνη, η οποία για να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία, επιδιώκει να βλέπει συχνά τους φίλους της και να επισκέπτεται με αυτούς μέρη που την κάνουν να νιώθει καλά. «Για μένα είναι σημαντικό να μπορώ να ονειρεύομαι ένα καλύτερο μέλλον» τονίζει.
«Πάντα θα υπάρχει η ελπίδα πως όλα θα πάνε καλύτερα» λέει ο τριαντάχρονος Κώστας Ευθυμιόπουλος, ο οποίος έχει σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Τώρα εργάζεται ως τηλεφωνητής σε μία εταιρία, καταφέρνοντας, όπως επισημαίνει, να καλύψει με τον τρόπο αυτό, τα βασικά έξοδά του. «Το ότι μπορώ σε μια τέτοια περίοδο να καλύπτω έστω και βασικές μου ανάγκες επιβίωσης και να έχω επαφή με τους φίλους μου, είναι κάτι που με κάνει να νιώθω καλύτερα», λέει ο Κώστας.
«Η κρίση, ίσως να αποτελεί και μια ευκαιρία, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους ιεραρχώντας εκ νέου τις προτεραιότητές μας, βάση των εσωτερικών μας αναγκών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σουρέλης. «Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, όπου δυσχερείς συνθήκες επηρεάζουν ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι βλέπουν ότι οι προσδοκίες και τα όνειρα που είχαν είναι δύσκολο να εκπληρωθούν. Πόσο μάλλον η πολυπόθητη εύρεση εργασίας στον τομέα των σπουδών και της κατάρτισής τους» συμπληρώνει ο κ. Σουρέλης και προσθέτει: «Πλέον θα μπορούσαμε να πούμε πως κάποιος θεωρείται "τυχερός" αν έχει μια δουλειά με τον στοιχειώδη μισθό και μπορεί να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες»
Όπως τονίζει, «είμαστε αδιαμφισβήτητα σε μια μεταβατική περίοδο στην οποία πρέπει να φανούμε τολμηροί να αξιοποιήσουμε γνώση, δεξιότητες, φαντασία αλλά και επιμονή, υπομονή και ψυχραιμία προκειμένου να κάνουμε τη διαφορά».

Η Ελλάδα της αρπαχτής - Σκάνδαλο 4 εκ. ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου.
Η τοπική διεύθυνση φέρεται να έχει εντοπίσει δύο συνεταιρισμούς που πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.
Οι δύο συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, για να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων.
Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της περιοχής, αλλά σύμφωνα με τα ΝΕΑ φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της.
Ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

" Σάρωσε " η κακοκαιρία την Αττική



Πολλά προβλήματα προκάλεσε η νυχτερινή νεροποντή που σάρωσε την Αττική και η πυροσβεστική δέχθηκε 130 κλήσεις για άντληση υδάτων από διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. 

Έγιναν επίσης 23 κλήσεις για κοπές δέντρων ενώ 28 συνεργεία του Πυροσβεστικού Σώματος με 45 πυροσβέστες έσπευσαν να συνδράμουν όπου υπήρχε ανάγκη.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του μετρό του Χολαργού ενώ στην Καισαριανή λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα ένας μαντρότοιχος κατέρρευσε προκαλώντας ζημιές σε επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες.

Παράλληλα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν μικρές διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Εκθέσεις Γορτυνιακών Προϊόντων

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ», συμμετέχει ωςσυνδιοργανωτής στις μεγάλες Εκθέσεις του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ»  το οποίο παρουσιάζεται στην Αμαλιάδα 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 και στη Λάρισα 14, 15, και 16 Μαρτίου 2014.
Στις διοργανώσεις του «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» προσέρχονται, κάθε φορά χιλιάδεςεπισκέπτες, πραγματοποιούνται σημαντικότατες πωλήσεις και συμφωνούνται μεγάλες παραγγελίες.

Στις Εκθέσεις θα υπάρχει ειδικό Τμήμα αφιερωμένο στη Γορτυνία και η ΚΟΙΝΣΕΠ, παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη της, αλλά και σε όλους τους Γορτύνιους επιχειρηματίες και παραγωγούς, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες,  τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, με δικό τους ατομικό εκθετήριο, στο πλαίσιο του τμήματος αυτού.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να μετάσχουν ανεξάρτητα, με κόστος περιπτέρου από 300 Ευρώ για κάθε Έκθεση.
Όσοι συμμετάσχουν στο Τμήμα της «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ», θα καταβάλουν συμβολικό κόστος 45 Ευρώ για την Αμαλιάδα και 55 Ευρώ για τη Λάρισα, εξοικονομώντας με τη σύμπραξη αυτή, 500 Ευρώ.
Η «ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΓΗ» προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή, επικοινωνώντας με τους αρμόδιους της ΚΟΙΝΣΕΠ στα παρακάτω τηλέφωνα ή στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση gortyniasgaia@gmail.com .

Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος, 6974990554
Γιώργος Αναστόπουλος, Γενικός Γραμματέας,  6944595100
Ελένη Παπαγιάννη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων,  6978819566

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 25-1-2014

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Τατούλη από την Αρκαδία

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος
 της παράταξης Τατούλη, υπέβαλε την παραίτηση του στον πρόεδρο του
Συμβουλίου δηλώνοντας ενυπόγραφα την αντίθεση του στην εγκατάσταση
σκουπιδοεργοστασίου στην "Παλαιόχουνη-Αρκαδίας"

ΠΗΓΗ

Θα γιορτάσει τα 23α γενέθλια της κάνοντας σεξ με 23 άντρες!

Θα γιορτάσει τα 23α γενέθλια της κάνοντας σεξ με 23 άντρες!Στις 21 Φεβρουαρίου η Heidi Van Horne γίνεται 23 ετών και σκέπτεται να γιορτάσει τα γενέθλιά της, κάνοντας live sex με 23 άντρες!
Που θα γίνει αυτό;
 Στο swingers club Exliplse του Μόντρεαλ και το «όργιο» θα μεταδοθεί ζωντανά από διαδικτυακό κανάλι. Η εταιρεία της Heidi, AD4X ανακοίνωσε ότι θα βάλει στη λίστα επιλογής της όποιον άνδρα δηλώσει συμμετοχή στα γραφεία της διευκρινίζοντας όμως ότι «... την επιλογή θα την κάνει η ίδια η ηθοποιός». Όπως λέει και η ίδια η Heidi: «Είναι το σώμα μου, εγώ θα διαλέξω».

24.1.14

ΠΑΡΑΝΟΜΗ η Συνεδρίαση του Σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Πρωτοφανής και παράνομη η απόφαση του Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να συνεδριάσει  (η πλειοψηφία) του περιφερειακού συμβουλίου ....κεκλεισμένων των θυρών και υπό την ...προστασία των ΜΑΤ προκειμένου να (γνωμοδοτήσει  ) για την ΜΠΕ των σκουπιδοεργοστασίων !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ  Ο ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ)

Σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου


1. Το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει υποχρεωτικά, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του, σε τακτική συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου γίνονται πάντοτε στο κατάστημα της έδρας της περιφέρειας και είναι δημόσιες. 
Το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάσει σε άλλον τόπο μετά από απόφαση του συμβουλίου. 
Το συμβούλιο, με αιτιολογημένη απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) του συνολικού αριθμού των μελών και απαγγέλλεται σε δημόσια συνεδρίαση, μπορεί να συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών. 
Στις νησιωτικές περιφέρειες σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις το συμβούλιο μπορεί να συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρχαία και ένα κιλό χασίς σε σπίτι 23χρονου στη Μεσσηνία

Αρχαία αντικείμενα και ναρκωτικά βρέθηκαν την Πέμπτη στο σπίτι 23χρονου στη Μεσσηνία, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, στο σπίτι και την αυλή του 23χρονου, σε κοινότητα του δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, βρέθηκαν δύο τμήματα αμφορέων, ποσότητα κάνναβης, βάρους 931,2 γραμμαρίων, 120 φυσίγγια και τρεις κάλυκες.

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση...
Ο ναός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.
Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει.
apocalypsejohn

Ξεκινά η δίκη του Πακιστανού για την άγρια επίθεση στη Μυρτώ

Η ώρα της κρίσης έφθασε για την υπόθεση της άγριας κακοποίησης της Μυρτούς από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, καθώς την Τρίτη ο δράστης θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σύρου.
Η μητέρα της 16χρονης θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη για το οποίο είχε τον περασμένο Οκτώβριο : «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ».
Η άτυχη κοπέλα αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο στην Ελλάδα, μετά από επτά μήνες νοσηλείας σε νοσοκομείο της Βοστόνης, όπου θα συνεχίσει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Η 16χρονη στις 10 Δεκεμβρίου υπεβλήθη σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο.

Επανήλθε το Gmail

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (για τους blogger) στο blogspot

Οι χρήστες έχουν και πάλι πρόσβαση στην υπηρεσία
Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την υπηρεσία e-mail της Google, αλλά μερικοί χρήστες αδυνατούν ακόμα να μπουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Επιπλέον, ορισμένες λειτουργίες του Gmail συνέχιζουν να δίνουν μηνύματα σφάλματος.

Ποινική δίωξη σε εφοριακό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος


Ποινική δίωξη σε εφοριακό για ξέπλυμα χρήματος

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εφοριακού της Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντιεισαγγελέας Εφετών, Αργύρης Δημόπουλος.
Σε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο εν λόγω εφοριακός βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ που θεωρούνται αδικαιολόγητες με βάση τα εισοδήματά του και τις δηλώσεις πόθεν έσχες.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το όνομα του εφοριακού εμπλέκεται και στην γνωστή υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη έρευνα από τακτικό ανακριτή.

ΑΧ "ΕΙΚΟΝΙΚΕ" ΕΡΩΤΑ -Τρεις παντρεμένες κλέφτηκαν μέσω…Facebook

Τρεις παντρεμένες γυναίκες από το ίδιο χωριό, γνώρισαν τον έρωτα μέσω...facebook  κι έφυγαν για άλλη γη γι’ άλλα μέρη, με τους άντρες της καρδιάς τους!...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr και οι τρεις γυναίκες, φίλες μεταξύ τους, άφησαν τις καρδιές τους... ελεύθερες να ζήσουν το δικό τους «παραμύθι», αλά Ρωμαίος και Ιουλιέτα. 
 Στο χωριό έγινε σούσουρο και δημιουργήθηκε σκάνδαλο.
 Η μια απ’ αυτές επέστρεψε τελικά στο σπίτι, της δεύτερης τα ίχνη... ακόμα αναζητούνται, ενώ η τρίτη φέρεται να έχει ανοίξει ήδη νέο κεφάλαιο στη ζωή της σε περιοχή κοντά στα Τρίκαλα.
trikalavoice.gr

Ναυαγός του «Σάμινα» ο αξιωματικός που έσωσε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι

Σε ηλικία 29 ετών επέβαινε μαζί με τη μητέρα του στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» που προσέκρουσε πριν 14 χρόνια στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου και βυθίστηκε.
 Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί. Ωστόσο,  η μητέρα του ήταν στη μακροσκελή λίστα των θυμάτων του ναυαγίου.

Από τότε, σύμφωνα με συνάδελφούς του, ορκίστηκε να υπερασπίζεται οποιαδήποτε ζωή βρεθεί σε κίνδυνο στη θάλασσα με την ίδια του ζωή. Η αγάπη του για το θαλάσσιο στοιχείο και να προσφέρει στο συνάνθρωπό του τον οδήγησαν να ενταχθεί στο λιμενικό σώμα.

 Πρόκειται για τον 43χρονο ΝΒ σήμερα επικεφαλής του καταδιωκτικού σκάφους που διεξήγαγε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου