8.2.14

Αννίτα Πάνια: «Έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν ροζ βίντεο στο ίντερνετ με εμένα πρωταγωνίστρια»


Η Αννίτα Πάνια μέσω της εκπομπής της «Αννίτας SOS» αποκάλυψε ότι υπήρξε πρωταγωνίστρια σε ροζ βίντεο χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.

Έπεσε θύμα απάτης καθώς κάποιοι χρησιμοποιώντας το πρόσωπό της με τη βοήθεια του μοντάζ έφτιαξαν ένα ροζ βίντεο που φαινόταν ότι ήταν εκείνη πρωταγωνίστρια. Για κάποιο διάστημα όπως είπε οι γύρω της την κοιτούσαν καχύποτα γιατί δεν γνώριζαν αν ήταν αληθινό βίντεο μέχρι που της το έδειξαν.

Με καλεσμένο τον Χάρη Ρώμα πάνω στη συζήτηση για τα αναληθή δημοσιεύματα που κυκολοφορούν στο διαδίκτυο η παρουσιάστρια ανέφερε τι συνέβη στην ίδια.

«Έχω υπάρξει πρωταγωνίστρια στο ίντερνετ ερωτικής συνεύρεσης, πολυπληθούς. Έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν με multi ethnic πρόσωπα. Κάποια στιγμή υπήρχαν άνθρωποι γύρω μου είχαν μπει στο τρυπάκι ότι μπορεί να παίζει, γιατί δεν ξέρεις τι κάνει ο καθένας στη ζωή του. Με κοιτούσαν καχύποπτα μέχρι που ήρθαν και μου το δείξανε».

"ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ" ο Μεσσήνιος Λούης Τσάτουμας στο Φάληρο

Τρία πανελλήνια ρεκόρ, η επίτευξη ενός ορίου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ και η επιβεβαίωση άλλων δύο, καθώς και πολλές καλές επιδόσεις περιλάμβανε η πρώτη ημέρα του 28ου πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται φέτος για 20ή χρονιά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος. 
Ο Μεσσήνιος άλτης με άλμα στα 8.23μ βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 8.21μ από τις 19/2/11 στην Παιανία. 
Παράλληλα, στην πρώτη φετινή εμφάνιση στον κλειστό ο Τσάτουμας έπιασε το όριο για το Σόποτ και σημείωσε ταυτόχρονα τη δεύτερη κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.
Μεγάλη εμφάνιση στο επί κοντώ και από τον Κώστα Φιλιππίδη. Ο άλτης του Δημήτρη Κυττέα είναι σε φόρμα και με καλύτερη προσπάθεια στα 5.77μ σημείωσε την καλύτερη φετινή εμφάνιση και την 3η επίδοση φέτος στον κόσμο. Ο Φιλιππίδης δοκίμασε να καταρρίψει και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.84μ, αλλά χωρίς επιτυχία.

Η Δέσποινα Ζαπουνίδου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ βάδην. Η αθλήτρια του ΑΟ Πεύκης τερμάτισε σε 12.35.13 και βελτίωσε την προηγούμενη δική της κορυφαία επίδοση που ήταν 13.01.73, από τις 10/2/13 στο ίδιο στάδιο. 
Στα 60μ νικήτρια αναδείχθηκε η Μαρία Γάτου με 7.33, λίγες ώρες μετά το 7.29 που της έδωσε την πρόκριση για το Σόποτ. Η Γάτου επικράτησε στο νήμα της Ραμόνας Παπαϊωάννου (7.33), ενώ τρίτη με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν η Γρηγορία Κεραμιδά, η οποία τερμάτισε σε 7.36.
Η αθλήτρια του Αντώνη Τζήκου είχε ατομικό ρεκόρ 7.35 από φέτος. Στα προκριματικά των 60μ σημειώθηκε πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων από την Ελίνα Πίτσαβου, που με 7.67 βελτίωσε τη δική της προηγούμενη κορυφαία επίδοση (7.75), από τις 25/1/14 στη Θεσσαλονίκη.
Στη σφαιροβολία, όπου ο Μιχάλης Σταματόγιαννης δεν συμμετείχε λόγω προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει στο γόνατο και το οποίο τον υποχρεώνει να χάσει όλη την περίοδο του κλειστού, νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Μπουζιάνης με 17.06μ.
Ο Μάκης Στεργιούλης πρώτευσε στα 60μ. περνώντας τη γραμμή τερματισμού σε 6.72, μπροστά από τον Λυκούργο Τσάκωνα (6.78) και τον Κώστα Δουβαλίδη που κατετάγη 3ος επίσης με 6.78 και ο οποίος βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του για δεύτερη φορά σε μία ημέρα (6.81 το πρωί).
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μπορεί αυτή τη φορά να μην έκανε πανελλήνιο ρεκόρ αλλά κέρδισε άνετα την πρώτη θέση στα 5.000 μ. βάδην με 19.26.68, με 2ο τον Κώστα Ντεντόπουλο, ο οποίος τερμάτισε σε 20.57.58.
Η Εφη Κολοκυθά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη φόρα της και δεν κατάφερε να πετύχει επίδοση μεγαλύτερη από το 6,06 μ. του προκριματικού. Η αθλήτρια του Θωμά Πάντου είχε καλύτερο άλμα στα 5,90 μ., που την κράτησαν στην δεύτερη θέση. Νικήτρια με το ίδιο άλμα, αλλά καλύτερη δεύτερη προσπάθεια, η Ιουλία Πολοζόκ.
Ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος δεν κατάφερε ούτε σήμερα να κυνηγήσει μία επίδοση πάνω από το φετινό ρεκόρ του. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ανέβηκε πάνω από τα 2,22 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,26 μέτρα.
Ο Ανδρέας Δημητράκης ήταν νικητής στα 1.500 μ. με 3.46.59, σε μία κούρσα που δεν του πήγε όσο καλά θα ήθελε, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών η Αναστασία Μαρινάκου έκανε ντεμπούτο στην απόσταση και έδειξε πως έχει περιθώρια βελτίωσης, επικρατώντας με 4.27.88.
Η Αγνή Δερβένη, παρά την πίεση που δέχθηκε από τις Αννα Βασιλείου και Αργυρώ Πιντή, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε στα 400μ., με 54.75. Η Βασιλείου ήταν δεύτερη με 55.41 και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτη η Πιντή επίσης με ρεκόρ 55.57.

Τα Πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου

Τον σκότωσε το κλαδί ελιάς που κλάδευε

Σε τραγωδία κατέληξαν οι αγροτικές εργασίες για έναν 56χρονο Ρεθυμνιώτη που άφησε την τελευταία του πνοή στο χωράφι του στο Χρωμοναστήρι το μεσημέρι του Σαββάτου .

Ο άτυχος άνδρας κλάδευε μια ελιά ύψους 10 μέτρων όταν καταπλακώθηκε από ένα κλαδί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τον 56χρονο στο νοσοκομείο ωστόσο ήταν ήδη αργά αφού υπέκυψε στα τραύματά του.

 cretalive.gr

Εκρηκτική κατάσταση - Διαδηλωτές καίνε τα πάντα στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Στην Τούζλα, στο Μόσταρ, στη Ζένιτσα και στο Σαράγεβο, κυβερνητικά κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Οργισμένοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, σε συμπλοκές που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες τραυματίες.
Οι ταραχές άρχισαν στα βόρεια, στην Τούζλα, την περασμένη Τετάρτη. Κόσμος από αρκετά εργοστάσια που ιδιωτικοποιήθηκαν και τώρα έχουν πλέον χρεοκοπήσει διαδήλωσαν ζητώντας μισθούς, συντάξεις και νέες θέσεις εργασίας.
Με τους εργάτες ενώθηκαν φοιτητές και πολιτικοί ακτιβιστές. Η βία ξέσπασε όταν άρχισαν να λιθοβολούν το τοπικό δικαστήριο, και τους απάντησαν τα ΜΑΤ.
Ο εμφύλιος της Βοσνίας τελείωσε το 1995, και από τότε έχουν υπάρξει λίγες διαμαρτυρίες για κοινωνικά θέματα. Μέχρι το 2006, γινόταν κάποια πρόοδος στο δρόμο προς την δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους. Αλλά από τότε, η βοσνιακή πολιτική έχει βρεθεί σε κατάσταση πλήρους αδιεξόδου, και όπως τα υπόλοιπα Δυτικά Βαλκάνια, η χώρα έχει πληγεί σκληρά από χρόνια οικονομικής κρίσης.
Οι παλιές βιομηχανίες της σοσιαλιστικής εποχής, που κυριάρχησαν σε πόλεις όπως η Τούζλα, εγκαταλείφθηκαν στην παρακμή μετά τον πόλεμο. Οι ιδιωτικοποιήσεις, συχνά από διεφθαρμένες κλίκες και η φτώχεια προστέθηκαν στις πληγές του εμφυλίου.
Η ανάμνηση του πολέμου έχει κάνει τους ανθρώπους απαθείς, φοβισμένους και κυνικούς. Τα τραύματα είναι τόσο βαθιά, που παρά το γεγονός ότι υπάρχει θυμός για την διαφθορά και για τον πλουτισμό των λίγων, την ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολλών πέφτει όλο και πιο χαμηλά, δεν ξεσπούν διαμαρτυρίες από τον φόβο της επιστροφής σε συνθήκες σύγκρουσης.
Δύο δεκαετίες μετά τον εμφύλιο με τους 200.000 νεκρούς, τα όπλα έχουν βέβαια σιγήσει, αλλά οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει. Η χώρα είναι «τριχοτομημένη» και η οικονομία φυτοζωεί. Μια «κατεστραμμένη γενιά» προσπαθεί να βρει τον δρόμο της, και ένα δυσλειτουργικό κράτος-κατασκεύασμα να σταθεί στα πόδια του.
Ακόμη και πριν από την οικονομική κρίση, το 70% του κόσμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ζούσε κάτω ή κοντά στα όρια της φτώχειας. Τώρα, η ανεργία έχει χτυπήσει το 43% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Ο μέσος μισθός είναι 450 ευρώ τον μήνα.
Μπορεί να βλέπουμε λοιπόν την αρχή μιας βοσνιακής άνοιξης, όπως έσπευσαν να γράψουν κάποιοι; Δεν είναι καθόλου βέβαιο.
Δύο σημαντικά σημεία που πρέπει να έχουμε στο νου μας: Πρώτον, ανάλογες κοινωνικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν το καλοκαίρι στο Σαράγεβο ξεθύμαναν πολύ γρήγορα, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό.
Δεύτερον, μέχρι τώρα, οι διαμαρτυρίες είναι υπόθεση των μουσουλμάνων της Βοσνίας, δεν τις βλέπουμε να εξαπλώνονται στις σερβικές και τις κροατικές περιοχές, μολονότι από οικονομικής απόψεως οι πάντες στη Βοσνία αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Τραγωδία σε αγώνα dragster στο Ελληνικό

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δύο μοτοσικλετών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού το Σάββατο κατά τη διάρκεια αγώνα dragster.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, επικαλούμενο πληροφορίες, ένας 20χρονος αναβάτης έχασε τη ζωή του. Ο ίδιος είχε ολοκληρώσει τη χρονομέτρηση, αλλά κατά την ώρα που αποχωρούσε με τη μοτοσυκλέτα του, κατέπεσε πάνω του ο επόμενος αγωνιζόμενος με μεγάλη ταχύτητα.

Ο δεύτερος αναβάτης, 21 ετών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ασκληπιείο Βούλας.

Ξεπέρασε τα 76 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Τουρκίας

Έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας (TurkStat) εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2013 ανέρχεται πλέον σε 76.667.864 άτομα, 1.040.480 άτομα περισσότερα από το 2012.
Η Κωνσταντινούπολη παραμένει η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 14.160.467 άτομα, ενώ ο πληθυσμός της 'Αγκυρας υπολογίζεται σε 4.064.074 άτομα.
Οι άντρες αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού αγγίζοντας το 50.2% - ήτοι 38.473.360 άτομα.
(Α .Κ.)

Παναργολική αγροτική συγκέντρωση στο Άργος

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αργολίδας, στην πόλη του 'Αργους, η οποία παρέλυσε κατά την διάρκεια της πορείας των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που όπως λένε θα τους οδηγήσουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και ζητούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος.
Αρχικά οι αγρότες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην είσοδο της πόλης του 'Αργους, κοντά στο Νοσοκομείο, όπου έφτασαν αγροτοκτηνοτρόφοι από κάθε γωνιά της Αργολίδας, ενώ στο πλευρό τους είχαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα, το δήμαρχο του 'Αργους Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκη Πεβερέτο.
Στην συνέχεια εκατοντάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία μέσα στην πόλη του 'Αργους φτάνοντας στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη. Ακολούθως η πορεία με τα τρακτέρ επέστρεψε στην είσοδο του 'Αργους, στην γέφυρα του Ξηριά και για μιάμιση ώρα απόκλεισαν την πόλη, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται και να διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων δρόμων.
Οι αγρότες της Αργολίδας εκτός από το μπλόκο του Ανυφίου, έστησαν ακόμα ένα μπλόκο στην είσοδο του 'Αργους, όπου εκατέρωθεν του δρόμου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται, όπως δηλώνουν, να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους με αποκλεισμό δημοσιών υπηρεσιών και τραπεζικών καταστημάτων.
Εν τω μεταξύ παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα σε Αρκαδία και Λακωνία με μικρή όμως παρουσία αγροτών.

ΛΑΚΩΝΙΑ-Συνελήφθησαν δύο Ρωσσίδες γιατί διευκόλυναν την επ' αμοιβή έκδοση Ελληνίδας

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη Σκάλα Λακωνίας, δύο γυναίκες ρωσικής υπηκοότητας, 57 και 55 ετών αντίστοιχα, γιατί διευκόλυναν την επ' αμοιβή έκδοση 48χρονης Ελληνίδας, καθώς και για παραβάσεις σχετικά με τη νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε μπαρ ιδιοκτησίας της 57χρονης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 55χρονη, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, γιατί από κερδοσκοπία σε ειδικό χώρο μέσα στο μπάρ, διευκόλυνε έναντι του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ, την έκδοση 48χρονης, που εργαζόταν ως σερβιτόρα.
Επιπλέον, στο κατάστημα απασχολούνταν μία 39χρονη Ελληνίδα ως σερβιτόρα, η οποία στερούνταν πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια αρχή και συνελήφθη.
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Σπάρτης, ενώ σε βάρος της 48χρονης βεβαιώθηκε παράβαση, για τα περί εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Απίστευτος τύπος ο Βουδούρης !!!

Τον "φτύνουν"μα αυτός νομίζει ...ότι ψιχαλίζει !!

Το «φτύσιμο» της υποψηφιότητας Βουδούρη στην Πελοπόννησο πάει σύννεφο και αυτός προκαλεί με τις δηλώσεις του .
Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας απέρριψε την υποψηφιότητα του ,ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος  αρνείται να συνεργαστεί μαζί του ,η αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη είναι στα κάγκελα αλλά αυτός απτόητος δηλώνει ότι τον πολεμούν ….οι μνημονιακοί !!
Που να  φανταζόταν  ο Γιώργος Παπανδρέου τι μπουμπούκι καλλιεργούσε στον κήπο του ,του έδωσε θέσεις (ΠΕΣΥΑΡΧΗΣ Πελοποννήσου ) τον έκανε βουλευτή με τους μηχανισμούς του, λόγω μη υπουργοποίησης  , μεταπήδησε στην ΔΗΜΑΡ  αλλά δεν είχε εξουσία …μυρίστηκε καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε το επόμενο βήμα …
Άραγε αν ΔΕΝ του «κάτσει » και εκεί  υπουργιλίκι ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του ;
Β.Μ

Οδ. Βουδούρης - Ανησύχησαν οι ...μνημονιακοί με την υποψηφιοτητα μου !!!

 ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ...
 
ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ 


ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ....Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ...ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ 
 
Στους λόγους για τους οποίους επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να τον προτείνει ως υποψήφιο περιφερειάρχη καθώς και τις αντιδράσεις που προέκυψαν στο εσωτερικό του κόμματος, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Βουδούρης μιλώντας στο  tvxs.gr. 

Η ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Περιφέρειες σηματοδοτεί και την έναρξη μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Πως αξιολογείτε το διακύβευμα αυτών εκλογών;

Είναι διπλό. Σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή στους δήμους κρίνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Ο δήμαρχος είναι αυτός που καλείται να λύσει τα πρακτικά προβλήματα της πόλης του για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών. Το κάνει βέβαια με πολιτικές αναφορές. Και έτσι περνάμε στο δεύτερο επίπεδο, το περιφερειακό. Οι εκλογές του Μαΐου, περιφερειακές και ευρωεκλογές, θα είναι οι προκριματικές για τις εθνικές εκλογές οι οποίες δεν θα αργήσουν. Και όσο πιο ηχηρό είναι το μήνυμα στις πρώτες, τόσο πιο γρήγορα θα επέλθουν οι δεύτερες.

Για πιο λόγο θεωρείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να σας προτείνει ως υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο;

Η Πελοπόννησος είναι μια δύσκολη περιφέρεια, με συντηρητική πλειοψηφία. Μια στενά κομματική υποψηφιότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα περιόριζε τις φιλοδοξίες σε μια απλή καταμέτρηση των δυνάμεών του. Επίσης, σε εθνικό επίπεδο, είναι δεδομένο ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί μια στρατηγική που να καταρρίψει το κυβερνητικό επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος και δεν έχει συμμάχους. Από την πλευρά της, η Κοινωνία Πρώτα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ενός ευρύ αντιμνημονιακού μετώπου, προοδευτικών, δημοκρατικών, οικολογικών, αριστερών δυνάμεων. Αυτός είναι και ο λόγος που δέχτηκα την πρόταση.

Συνδέετε το άνοιγμα αυτό με την επίθεση που σας έγινε εκ μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ;

Προφανώς. Η βιαιότητα αυτής της επίθεσης, ακόμα και η παραποίηση των δηλώσεών μου, μαρτυρούν την έντονη ανησυχία του μνημονιακού τόξου. Φανταστείτε η κυβέρνηση να χάσει την Πελοπόννησο, προπύργιο της ΝΔ. Ο συμβολικός χαρακτήρας μιας τέτοιας ήττας θα ήταν δυσβάσταχτος για την κυβέρνηση και καταλύτης εξελίξεων.

Και οι αντιδράσεις που προέρχονται μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι δεδομένο ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά το θέμα των συμμαχιών. Οι αντιδράσεις που αναφέρετε σχετίζονται με το θέμα αυτό. Δεν τις θεωρώ προσωπικές. Και τις καταλαβαίνω ως ένα βαθμό. Στο βαθμό που εκφράζονται στο πλαίσιο μιας εσωκομματικής διαδικασίας πριν τη δημοκρατική λήψη συλλογικών αποφάσεων. Με κάθε σεβασμό προς όλους τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι αν υπερβούν αυτό το όριο, ζημιώνουν πρωτίστως το ίδιο τους το κόμμα. Δίνουν, άθελά τους βέβαια, τροφή στον κοινό μας αντίπαλο.

Στο πλαίσιο που αναφέρατε, πως θα πορευτείτε και με τι προσδοκίες;
Ο στόχος είναι το βράδυ των εκλογών να βαφτεί ο χάρτης της Πελοποννήσου με τα χρώματα της αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει «κερδίσαμε στην Πελοπόννησο». Αυτό είναι δύσκολο αλλά εφικτό, αν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μαζί με όλους τους συμμάχους του, δώσει την μάχη χωρίς δεύτερη σκέψη. Με αυτή την προϋπόθεση, αυστηρά με αυτήν, θα δώσω τη μάχη για να κερδίσουμε.


Μαρία Δημητροπούλου

tvxs.gr

Εξαλλη η Βαλερί για τις φωτογραφίες με το μπικίνι στον Μαυρίκιο


Εξαλλη η Βαλερί για τις φωτογραφίες με το μπικίνι στον Μαυρίκιο

Μήνυση για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής καταθέτει εναντίον των κουτσομπολίστικων περιοδικών Closer και Voici η Βαλερί Τριερβελέρ μετά την δημοσίευση φωτογραφιών της από τις διακοπές της στον Μαυρίκιο, μεταξύ αυτών και ορισμένες όπου κάνει ηλιοθεραπεία με το μπικίνι της λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Το Voici δημοσιεύει «πιο σεμνές φωτογραφίες από τις βόλτες με εμπριμέ φόρεμα, ροζ καπέλο και μαύρα γυαλιά ηλίου, ενώ το Closer που ήταν αυτό το οποίο ξεκίνησε τον χορό των ροζ αποκαλύψεων για την σχέση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ, δεν διστάζει να δημοσιεύσει στο εξώφυλλό του, φωτογραφίες της Τριερβελέρ με μαγιό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Closer που τιτλοφορείται «κάτω από τον ήλιο ετοιμάζει την εκδίκησή της», η Τριερβελέρ ξεκουράζεται πολύ μακριά από την Γαλλία, στον Άγιο Μαυρίκιο στον Ινδικό Ωκεανό, μαζί με δυο φίλες της: την Βαλερί ντε Σενεβίλ, δημοσιογράφο και σύζυγο του υπουργού Εργασίας Μισέλ Σαπέν και την ηθοποιό Saïda Jawad.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των τριών γυναικών; «Παραλία, ήλιο, κολύμπι, διάβασμα, ξεκούραση» διαβεβαιώνει το Closer, το οποίο προσθέτει ότι η παρέα έχει νοικιάσει ένα ιδιωτικό μπάνγκαλοου σε ξενοδοχείο πολυτελείας, ενώ σχολιάζει και την εμφάνισή της τέως πρώτης κυρίας: φανερά αδυνατισμένη, η Τριερβερλέρ εμφανίζεται στην παραλία με λουλουδάτο μπικίνι και σχεδιάζει πιο χαλαρή, τα επόμενα βήματά της: στην δημοσιογραφία, στην συγγραφή, στην φιλανθρωπική δράση;
Μένει να φανεί σε θα αποφασίσει να αφιερωθεί η πρώην σύντροφος του Ολάντ.
Προς το παρόν πάντως περιορίζεται σε μια μήνυση κατά του εντύπου για την δημοσίευση των φωτογραφιών από τις προσωπικές της στιγμές.

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο Εξαγωγές ελαιολάδου 8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

8 - 9 Μαρτίου 2014, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, Ελληνικό-Αθήνα

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομικής πλευράς, δημιουργούμε μια εκδήλωση με “τάση φυγής προς τα μπρος”, μια εκδήλωση με πολλές προτάσεις για αύξηση των εξαγωγών, για νέες ιδέες. Το συνέδριο“ Εξαγωγές ελαιολάδου, η πρόκληση του ελληνικού ελαιολάδου” ήρθε να καλύψει το κενό της ενημέρωσης για αυτόν τον κλάδο και να τονίσει θέματα όπως προετοιμασία εταιρείας και προϊόντος για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τιμολόγηση προϊόντος, inco terms διασφάλιση πληρωμής, κατοχύρωση εμπορικού σήματος, μεταφορές εξαγωγικών προϊόντων, προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη & ανταγωνιστική εξαγωγική δραστηριότητα, διαδικαστικά δασμολογικά  Κίνας – Ρωσίας, διαδικαστικά δασμολογικά Αμερικής, ασφάλιση εξαγωγικών κινδύνων, χρηματοδότηση εξαγωγών, η μεσογειακή διατροφή ισχυρό εργαλείο για την προβολή ελληνικού ελαιόλαδου, export branding: κατακτήστε τις διεθνείς αγορές με “όπλο” την εικόνα, πολυπολιτισμικό marketing, συσκευασία του ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης των εξαγωγών, ιδιαίτερες απαιτήσεις εργαστηριακών αναλύσεων ανά εξαγωγικό στόχο, ποιότητα ελαιολάδου κριτήριο για καλύτερες εξαγωγές, κ.ά.
Δηλώστε συμμετοχή για να ενημερωθείτε από ειδικούς με προτάσεις, ιδέες, προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών σας. 
Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία, παραγωγό, τυποποιητή, έμπορο ελαιολάδου. Μέσα από αυτό θα ανοίξει μια καινούργια προοπτική και για την δική σας εταιρεία. Θα ακούσετε νέες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην δική σας επιχείρηση.
Ο διαγωνισμός 6ο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2014 έχει δύο σκέλη.
https://www.facebook.com/GoldAristion
Το πρώτο σκέλος είναι ο διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), το δεύτερο σκέλος είναι για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 210 7568888 info@eleotexnia.gr                  


Νεκρός 26χρονος υπαστυνόμος στην Θήβα. Εξετάζεται η εκδοχή της αυτοκτονίας

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του θανάτου νεαρού υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα προχτές στο σπίτι του, στη Θήβα.
Ο υπαστυνόμος, ηλικίας 26 ετών, όπως διαπιστώθηκε, έχει βληθεί με το υπηρεσιακό του πιστόλι, το οποίο βρέθηκε δίπλα του, καθώς και ένας κάλυκας απο τον πυροβολισμό.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ενδείξεις οδηγούν στην εκδοχή της αυτοκτονίας, αλλά ο αστυνομικός δεν είχε αφήσει σημείωμα, ούτε μέχρι στιγμής έχει βρεθεί κάποιο σοβαρό κίνητρο για το απονενοημένο διάβημα.
Για τον λόγο αυτό αναμένονται η έκθεση του ιατροδικαστή και τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, που θα φωτίσουν την υπόθεση.
Ο 26χρονος υπαστυνόμος έμενε μόνος του και βρέθηκε απο συναδέλφους του που τον αναζήτησαν, επειδή την εποχή αυτή παρακολουθούσε σεμινάρια ΠΣΕΑ στην Αθήνα και δεν εμφανίστηκε στην σχολή, ούτε έδωσε σημεία ζωής.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θήβας.

Έδιωξαν τον Κασιδιάρη από την Κεφαλονιά...Πάρε τα τρόφιμα και σήκω φύγε από 'δω !!!

Πριν από λίγο ο Κασιδιάρης και οι παρατρεχάμενοι του προσπάθησαν να διανείμουν τρόφιμα στην Κεφαλονιά, αλλά ελάχιστοι τους πλησίασαν.
Οι περισσότεροι τον έδιωχναν, λέγοντας του ότι δεν θέλουν τρόφιμα από αυτόν!  

Τα πιο πολλά, όμως, τα άκουσε όταν πήγε στο Γηροκομείο Ληξουριου, που στεγαζεται στο κλειστο γυμναστηριο! 
Και όπου φύγει, φύγει!
 kar.org.gr

Αλέκος Αλαβάνος στην Καλαμάτα - Παύση πληρωμών στους δανειστές και έξοδος από την ευρωζώνη

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΠαύση πληρωμών στους δανειστές, αποχώρηση από την ευρωζώνη και ρόλος επενδυτή στο κράτος είναι η λύση για τη σωτηρία της κοινωνίας και της Ελλάδας, υποστήριξε ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β’, που το βράδυ της Παρασκευής μίλησε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα…

Ακόμη, ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι το Σχέδιο Β’ θα κατέβει στις ευρωεκλογές είτε αυτόνομο είτε σε συμμαχία με άλλες δυνάμεις, με τις οποίες υπάρχει σύγκλιση θέσεων.Σε δηλώσεις του στο «Kalamata Journal», ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι το πολιτικό σχήμα που εκπροσωπεί προτείνει για την αντιμετώπιση της οξύτατης κρίσης που ζούμε: «Παύση πληρωμών προς τους δανειστές ώστε να σταματήσει η αιμορραγία του Ελληνικού λαού, η υπερφορολόγηση και η μείωση των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών του δημοσίου. Αποχώρηση από την ευρωζώνη για να φύγουμε από αυτό το πλαίσιο κανόνων που μας έχει επιβάλει την πολιτική δημοσιονομικών περιορισμών, λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων. Έτσι θα αποκτήσουμε την ικανότητα να έχουμε τη ρευστότητα που εμείς θέλουμε για να κινηθεί η αγορά και ένα νόμισμα που θα βοηθάει τις εξαγωγές και θα δυσκολεύει τις εισαγωγές και όχι το αντίθετο. Παραγωγικός σχεδιασμός και δημόσιο επενδυτής. Κεντρικό κράτος το οποίο είναι αναγκαίο και για την επιβίωση του κόσμου αλλά και για να υπάρχει ζήτηση από τον κόσμο για να κινηθεί η αγορά».Ζητήσαμε από τον κ. Αλαβάνο να σχολιάσει τη θέση των πολιτικών δυνάμεων που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία, ότι εάν εφαρμοστούν όσα προτείνει, τότε η πτώχευση θα είναι άμεση και ο κόσμος θα χάσει τα πάντα. Μας είπε: «Την καταστροφή της χώρας τη βιώνουμε τώρα. Έχουμε κόσμο που δεν έχει να βάλει τη δική του συμμετοχή να πάρει φάρμακα, έχουμε ανασφάλιστους χωρίς φάρμακα. Στην Καλαμάτα έχει ζέστη, για πηγαίνετε στην Αθήνα, θα νομίζετε ότι δουλεύουν χιλιάδες βιομηχανίες επειδή ο κόσμος έχει τα τζάκια για να ζεσταθεί».Επίσης ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι αυτός ο δρόμος είναι αναγκαίος, τον έχουν εφαρμόσει πάρα πολλές χώρες και τον έχει εφαρμόσει και η Ελλάδα το 1932 όταν έκανε παύση πληρωμών στους ξένους δανειστές και πήρε μια σειρά άλλα μέτρα και μπόρεσε να βγει από τη μεγάλη ύφεση στην οποία ήταν».Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Αλαβάνος είπε για τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος: «Ο κόσμος στις ευρωεκλογές πρέπει να σκεφτεί. Να σκέφτεται όταν ακούει ουσιαστικά επιχειρήματα και όχι όταν ακούει αυτό το διάλογο κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι ένας διάλογος χαρακτηρισμών και ύβρεων».Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΒΑΣΣΕΣ 1964-(ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΡΙΝ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ)

Είναι το πρώτο φιλμ για το ναό του επικούρειου Απόλλωνα που έχτισε ο Ικτίνος στην κορυφή ενός βουνού της Μεσσηνίας. 
Ο ναός είναι κτισμένος κυρίως με ασβεστολιθική πέτρα και είναι χωρίς το άγαλμα του θεού Απόλλωνα.
Ο σκηνοθέτης (Jean-Daniel Pollet) μαγεύτηκε και είπε ότι αυτός ο ναός υπήρξε το κέντρο του κόσμου για κείνο. Έτσι λοιπόν τον κινηματογράφησε με ρυθμό ιερής τελετουργίας και το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσπάθειες του.

Βάσσες - Bassae-1964
(with Greek subtitles)
Σκηνοθεσία: Jean-Daniel Pollet
ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Σκλαβενίτης: Δέκα φορτηγά βοήθεια με τρόφιμα και νερό στην Κεφαλονιά


Σκλαβενίτης: Δέκα φορτηγά βοήθεια με τρόφιμα και νερό στην Κεφαλονιά

Δέκα φορτηγά με βοήθεια έστειλαν τα «Super Market Σκλαβενίτης», μια ελληνική εταιρεία που δεν έχει κανένα συμφέρον στην Κεφαλονιά, αφού δεν δραστηριποιείται εκτός Αττικής.

Η βοήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος, περιλαμβάνει τρόφιμα και νερά για τους πληγέντες από το σεισμό στο Ληξούρι.

ΒΙΝΤΕΟ - Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα σκυλιά προβλέπουν τους σεισμούς

Κυκλοφορεί ο “αστικός μύθος¨ότι τα σκυλιά, είναι ικανά να διαισθάνονται τους σεισμούς! Μάλιστα, έχουν δημοσιευθεί και επιστημονικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν. Το συγκεκριμένο βίντεο, το όποιο μάλιστα το έδειξε και το CNN, είναι η απόδειξη που θα πείσει και αυτούς που δε το πίστευαν μέχρι τώρα! 

Δείτε και θα καταλάβετε!

Κατασχέθηκαν 800 κιλά χασίς σε παραλία της Πάργας.

Εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα στην παραλία του Βάλτου της Πάργας, μία τετραμελής σπείρα λαθρεμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος από την Αλβανία 19 σάκους με χασίς βάρους 800 περίπου κιλών.
Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και στις 5.30 τα ξημερώματα, εντόπισαν 2 Αλβανούς και 2 Έλληνες συνεργούς τους, την ώρα που ξεφόρτωναν το σκάφος στην παραλία του Βάλτου.
Οι 4 λαθρέμποροι συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και το σκάφος.

Οι αμυγδαλιές ανθίσαν και φέτος..

Πρώιμη άνοιξη στους κάμπους και τούς λόφους της Μεσσηνίας,εκεί που η υπόλοιπη Ευρώπη πνίγεται στις χιονοθύελλες και στις καταρρακτώδεις βροχές. 
Στην Μεσσηνία, που η θερμοκρασία είναι ψηλότερη, οι αμυγδαλιές άνθισαν.
Η αμυγδαλιά είναι ένα πανέμορφο δέντρο που ανθίζει αυτή την περίοδο, σε πείσμα του χειμώνα. 
Συμβολίζει το ξύπνημα της φύσης και το τέλος της βαρυχειμωνιάς, την αναγέννηση, την αφύπνιση της ζωής.
 Είναι το πρώτο σκίρτημα της φύσης στο νέο κύκλο της δημιουργίας.

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014. 
Η σχετική εγκύκλιος δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με αυτήν οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως τις 25 Φεβρουαρίου για να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο Λύκειο όπου φοιτούν.

Για πρώτη χρονιά δεν θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας. Επίσης για το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση είτε από το Λύκειο , όπου φοιτούν είτε από το Διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ( ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/ Έντυπα εξετάσεων).

Στίς ΤΡΕΙΣ καλύτερες εταιρείες για το 2013 ο Καρέλιας !!!

Τις εταιρείες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού και στην ελληνική οικονομία γενικότερα βράβευσε για 11η συνεχόμενη χρονιά η Ethos Media στο πλαίσιο των βραβείων Χρήμα - Γ. Ουζούνης 2013.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματισθεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκίνησαν, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται, οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής επιταγχύνονται και οι διαρθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται».
Οι κατηγορίες των βραβείων και οι αντίστοιχες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος ανά κατηγορία είναι:
1) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – 2013
1ο Alpha Bank
2ο OTE
3ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ
2) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ FTSE LARGE CAP – 2013
1ο JUMBO
2ο FOLLI FOLLIE
3ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
3) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
1ο METKA
2ο ΚΑΡΑΤΖΗ
3ο ΚLEEMANΝ
4) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΣΑΙΑΣ – ΜΙΚΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
1ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
2ο AS COMPAY
3ο CYCLON
5) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – 2013
1ο ΟΛΠ
2ο ΟΛΘ
3ο ΕΥΔΑΠ
6) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – 2013
1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2ο ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
3ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
7) ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2013
1ο PROFIL- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ
2ο QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
3ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ
8) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 2013
1ο ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ
2ο ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ
3ο VIDAVO
9) ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
1ο ΙNTRALOT
2ο CRETA FARMS
3ο INFORM ΛΥΚΟΣ
10) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – 2013
1ο AEGEAN AIRLINES
2ο HELLAS ONLINE
3ο ΙΑΣΩ
11) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – 2013
1ο MLS
2ο FORTHNET
3ο PROFILE
12) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – 2013
1ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
2ο MOTOR OIL
3ο OTE
13) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 2013
1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2ο MOTOR OIL
3ο FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
14) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – 2013
1ο ΟΠΑΠ
2ο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
3ο ΔΕΗ
15) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
1ο ALPHA TRUST
2ο FOODLINK
3ο EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
Η συντακτική ομάδα του περιοδικού ΧΡΗΜΑ κατάρτισε τη λίστα των υποψηφίων εταιρειών. 
Στην αξιολόγηση των εταιρειών συμμετείχε το ευρύ επενδυτικό κοινό (μέσω της ιστοσελίδας www.hrima.gr και της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ WEEK, που αποστέλλεται σε 50.000 συνδρομητές). 
Για τα φετινά βραβεία «ΧΡΗΜΑ» ψήφισαν συνολικά 1.254 αναγνώστες.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ να δείς που ανήκεις Πολιτικά !!!

Σήμερα που οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων ξεθωριάζουν, είναι όλο και πιο δύσκολο να προσδιοριστούν πολιτικά οι ψηφοφόροι.
 Ο πολιτικός χάρτης φιλοδοξεί να βοηθήσει τον καθένα να προσδιοριστεί πολιτικά, να ορίσει δηλαδή τη θέση του στο πολιτικό φάσμα, στους άξονες των ατομικών και των οικονομικών ελευθεριών, και να δει με ποιό πολιτικό κόμμα ταυτίζεται ή είναι πιο κοντά ιδεολογικά. Μ' άλλα λόγια, ο πολιτικός χάρτης είναι ένα εργαλείο πολιτικής αυτογνωσίας που στοχεύει σε πιο συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους.

Συνειδητή απόφαση
Αφού κάνετε το τεστ, μπορείτε να συγκρίνετε το πολιτικό σας αποτύπωμα με αυτό των κομμάτων. Έτσι θα διαπιστώσετε ποιο είναι το πλησιέστερο ιδεολογικά σε εσάς κόμμα. Με ποιό κόμμα, δηλαδή, ταυτίζεστε στο μεγαλύτερο βαθμό με βάση τις πολιτικές σας θέσεις και αξίες. 


Ανωνυμία

Δεν χρειάζεται να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να κάνετε το τεστ. Η διαδικασία είναι πλήρως ανώνυμη. Οι απαντήσεις που θα δώσετε καθώς και τα αποτελέσματα του πολιτικού τεστ δεν αποθηκεύονται.


Προχωρήστε στο τεστ ΕΔΩ

Τριάντα χρόνια σαν σήμερα στη Θύρα 7

Τριαντατρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγαλύτερη τραγωδία που σημειώθηκε ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό.Στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, Ολυμπιακός και ΑΕΚ ετοιμάζονταν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα ματς ανάμεσα στον πρώτο της βαθμολογίας και τη δεύτερη, που διεκδικούσε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1978-79.
Η ημέρα είναι ηλιόλουστη, το ενδιαφέρον τεράστιο και ο κόσμος κατακλύζει το στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός δεν συναντά την παραμικρή αντίσταση και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, φτάνει σε μια εμφατική νίκη.
Το 6-0 δημιουργεί παροξυσμό στους φανατικούς οπαδούς του που βρίσκονται στη Θύρα 7. Θέλουν να βγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εκτός γηπέδου, προκειμένου να μεταβούν στη Θύρα 1, την πιο κοντινή στη φυσούνα, για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές του Κάζιμιερζ Γκόρσκι.
Οι πόρτες δεν έχουν ανοίξει, κάτι το οποίο δεν γνωρίζει ο κόσμος. Ένας από τους πρώτους που φτάνουν προς την έξοδο γλιστρά στα σκαλοπάτια και πέφτει, συμπαρασύροντας και τους μπροστινούς του. Επικρατεί πανικός, καθώς χιλιάδες άτομα περνούν πάνω από τους πεσμένους στο έδαφος και τους καταπατούν, προκειμένου να φύγουν άρον άρον περνώντας από ένα μικρό τουρνικέ που είχαν σπάσει οι αστυνομικοί.
Δεκαενιά άτομα χάνουν επί τόπου τη ζωή τους, ενώ λίγη ώρα αργότερα, ξεψυχά ένας ακόμα οπαδός στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρονται όσοι από τους περίπου 55 τραυματίες φέρουν σοβαρότερα τραύματα.
Έξι μήνες μετά την τραγική αυτή ημέρα, στον κατάλογο των θυμάτων θα προστεθεί ένα ακόμα άτομο, το 21ο. Δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει από το κώμα στο οποίο είχε πέσει.
Τα 21 θύματα της Θύρας 7
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών-οπαδός της ΑΕΚ)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)

Βολές Κουτσούμπα και κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα διόδια

Σε πλήρη κατάργησή τους καλεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Βολές όχι μόνο κατά της κυβέρνησης των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των διοδίων εξαπολύει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Δεν αντέχει άλλο ο λαός μας να χρυσοπληρώνει ακόμα και τους δρόμους. Οι νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια είναι απαράδεκτες, προκαλούν», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.
«Η λαϊκή κατακραυγή πρέπει να κατευθυνθεί τόσο απέναντι στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις προκλητικές αυξήσεις στα διόδια, αλλά και στις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα μιλά για επιβολή «αναλογικών διοδίων», δηλαδή πάλι ο λαός να ακριβοπληρώνει τα διόδια», προσθέτει ο επικεφαλής του ΚΚΕ,  το οποίο, όπως σημειώνει, έχει καταθέσει ήδη τροπολογία για την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων.
«Αυτή αποτελεί και τη μόνη, φιλολαϊκή λύση», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ... ο ΣΥΡΙΖΑ


Ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού, μεταστεγασμένου !!!

Ο Κρίτων Αρσένης είναι ένα από τα πολλά ταλέντα που ανακάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Μαζί με Γερουλάνους, Βουδούρηδες ,Τίνα Μπιρμπίλη και λοιπή παιδική χαρά.
 Πήγε ευρωβουλευτής, διφώνησε με το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο και καλά έκανε!
 Αλλά την...έδρα και τα...χιλιάδες ευρώπουλα τα κράτησε. 
Αφού δεν άφησε φάλαινα και άλλο τμήμα της πανίδας να μην την υπερασπιστεί (και καλά έκανε!) τώρα φτιάχνει το προσωπικό του ριζοσπαστικό προφίλ. 
Και προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως και τον ξαναστείλει στην ευρωβουλή. 
'Καλό παιδί, αλλά μην τους μαζέψουμε κι όλους' έλεγε στέλεχος του κόμματος που είναι ενήμερος του φλερτ.

Κατσίκα στην Κεφαλονιά έπαθε καρδιακή προσβολή λόγω του σεισμού

Τελικά έχασε τη ζωή της
Μια εικόνα ανάμεσα σε αυτές των ρημαγμένων σπιτιών και των ταλαιπωρημένων ανθρώπων στην Κεφαλονιά που χτυπήθηκε από τα ρίχτερ ανακαλύπτοντας κάθε μέρα νέες πληγές, είναι αυτή μιας κατσίκας που από τον τρόμο της έπαθε καρδιακή προσβολή.
Τελικά έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με το φωτορεπορτάζ του fosphotos και της Ολγας Στεφάτου.

ΦΩΤΟ - Ανέβηκε .....2.919 σκαλιά με το ποδήλατο του !

Ο Krystian Herba είναι ένας Πολωνός ποδηλάτης γνωστός για τις extreme αναβάσεις του και την ποδηλασία στην οποία επιδίδεται σε ανώμαλα εδάφη αλλά και σε δυσπρόσιτα σημεία.

Πρόσφατο επίτευγμά του η ανάβαση του Eureka Tower στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, μετρώντας ...2.919 σκαλιά με το ποδήλατό του μέχρι την κορυφή. Κερδίζοντας επάξια τα χειροκροτήματα του κοινού αλλά και μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ο Krystian ανέβηκε στην κορυφή σε 1 ώρα και 45 λεπτά, χωρίς ανάσα!

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ - Πάνω από 1400 οι μετασεισμοί στην Κεφαλλονιά!

Από τον πρώτο μεγάλο σεισμό

Σοκάρουν οι αριθμοί που προκύπτουν από την σεισμική δραστηριότητα που σημειώνεται από την προπερασμένη Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλλονιάς. 
Από τότε έχουν σημειωθεί πάνω από 1400 συνολικά μετασεισμοί με το μέγεθός τους να ποικίλει και να προκαλεί ερωτηματικά στους σεισμολόγους. 
Το σίγουρο είναι πλέον ότι οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονται μονίμως σε επαγρύπνηση για τυχόν μεγάλο σεισμό και δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους αφού τα περισσότερα έχουν χαρακτηριστεί ως ακατάλληλα.

ΒΙΝΤΕΟ - «Ο Κασιδιάρης έχει ένα (μεγάλο) θεματάκι με τις γυναίκες»...

«Ο κ. Κασιδιάρης και γενικά οι χρυσαυγίτες, τους το έχω πει και δημόσια, κάποιο προβληματάκι το έχουν με τις γυναίκες! Όχι light, βαρύ!» δήλωσε στον Πέτρο Κωστόπουλο η Φωτινή Πιπιλή, τονίζοντας ότι τα έχει βάλει με όλες τις γυναίκες-βουλευτές, για αυτό και μια μέρα δεν άντεξε και του είπε: «Κ. Κασιδιάρη έχω την αίσθηση ότι κάποιο πρόβλημα έχετε με τις γυναίκες και ειδικά τις ξανθιές»!
Μάλιστα όπως είπε, ήταν μια μέρα, που σίγουρα είχε πάρει κάτι ο κ. Κασιδιάρης για τη γυμναστική του…
Δείτε το βίντεο:

Ολυμπιάδα Χορωδιών στην Καλαμάτα το 2016;

Ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, που εδρεύει στη Γερμανία, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση μεγάλης συνάντησης χορωδιών στην Καλαμάτα, το 2016. 
Φέτος, ο οργανισμός αυτός διοργανώνει διεθνείς χορωδιακούς αγώνες στη Ρίγα της Λετονίας, που είναι και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τη συμμετοχή δεκάδων χορωδιών. « Έχουμε βάσιμες ελπίδες, για να μην πω βεβαιότητα, το 2016 η Καλαμάτα να φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα των Χορωδιών», έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Καλαμάτας .
Τις σχετικές αρχικές συνεννοήσεις έκανε ο συμπατριώτης μας Θανάσης Ψαρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής της Μεσσηνίας, η οποία εδρεύει στο Δημαρχείο Καλαμάτας και τη λειτουργία της υποστηρίζει ο Δήμος μας, φυσικά με τη συνεργασία όλων των Δήμων της Μεσσηνίας.
Ο κος Νίκας καλοδέχθηκε την πρωτοβουλία αυτή όταν του τέθηκε υπόψη και ευθύς αμέσως ο Δήμος Καλαμάτας ξεκίνησε την επικοινωνία με την ομάδα συντονισμού, που αποτελείται από Γερμανούς και Σουηδούς φίλους της Ελλάδος. 
Μάλιστα, το ενδιαφέρον τους είναι τόσο μεγάλο, ώστε την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας θα υποδεχθεί ολιγομελές κλιμάκιο από την Interkultur.
Η προοπτική έλευσης στην Καλαμάτα δεκάδων χορωδιών και των μελών τους, που αριθμούνται σε περίπου 2.000 άτομα, σε εποχή εκτός αιχμής τουριστικής σεζόν, πιθανόν τον Οκτώβριο 2016, θα αποτελέσει την καλύτερη τόνωση για τον τουρισμό της πόλης. Ταυτόχρονα, θα την αναδείξει ακόμη περισσότερο στους διεθνείς πολιτιστικούς κύκλους, και μάλιστα εν όψει της διεκδίκησης να ανακηρυχθεί η Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου