22.3.14

Ιερά Μονή Σίνα ΨΕΥΤΙΚΗ η «προφητεία» που κυκλοφόρησε για το χαμένο Boeing!

Η Ιερά Μονή Σίνα με ανακοίνωσή της στη «Δημοκρατία» καταγγέλλει την απάτη και λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ γέροντας με το όνομα Δανιήλ!
Τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι υπάρχει μια προφητεία που αναφέρεται στο εξαφανισμένο επί ημέρες αεροπλάνο των αερογραμμών της Μαλαισίας και συνδέει το γεγονός με τις εξελίξεις στην Κριμαία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, ενώ έχει γραφτεί και σε διάφορα έντυπα.
Πρόκειται για μια σαφέστατη προσπάθεια εκμετάλλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
«Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν, αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στη Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία».
Αυτή φέρεται ότι είναι η προφητεία ενός "γέροντα Δανιήλ" της Μονής Σινά, που έζησε στα τέλη του 17ου αιώνα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική!
Η Ιερά Μονή Σινά με επίσημη ανακοίνωσή που έστειλε στη «δημοκρατία»  έπειτα από ερώτησή μας όχι μόνο διαψεύδει την προφητεία, αλλά αναφέρει ότι ποτέ δεν υπήρξε μοναχός με τέτοιο όνομα!
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, με πολλαπλές αναδημοσιεύσεις, η αναφορά σε υποτιθέμενη προφητεία κάποιου γέροντος Δανιήλ Σιναΐτου του τέλους του 17ου αιώνος, που περιγράφει διεθνή γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Άπω Ανατολή και την Κριμαία.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι στη Μονή Σινά δεν υπήρξε χαρισματούχος γέρων Δανιήλ στον οποίο να αποδίδονται προφητείες, ούτε κατά τα τέλη του 17ου αιώνος ούτε σε κάποια άλλη εποχή.
Απορίας άξια είναι επίσης -πέραν των άλλων- η χρήση του όρου βυζαντινὸς στη δήθεν αρχαία αυτή προφητεία, όρου ο οποίος ως γνωστόν δημιουργήθηκε κατά τον 19ο αιώνα.
Το Ευαγγέλιο μας προειδοποιεί για το φαινόμενο των ψευδοπροφητειών, η ενασχόληση με τις οποίες χαρακτηρίζει τη στρεβλή και νοσηρή θρησκευτικότητα και της δικής μας εποχής (Ματθ. 24), που αρέσκεται ιδιαίτερα σε μελλοντολογικὲς διατυπώσεις και προρρήσεις.
Η Εκκλησία, που γνωρίζει τη γνήσια προφητεία ως δωρεὰ του Αγίου Πνεύματος, διά στόματος του Αποστόλου Παύλου διευκρινίζει και καθοδηγεί: “μη πάντες προφήται; μη πάντες διδάσκαλοι; […] μη πάντες διερμηνεύουσι; ζηλούτε δε τα χαρίσματα τα κρείττονα· […] νυνὶ δε μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα» (Α΄ Κορινθίους, 12:29-13:13).
Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή του κοινού επί των ανωτέρω και παρακαλούμε τούς διαχειριστὲς των ιστοσελίδων, οι οποίες -καλή τη πίστει- προώθησαν την είδηση, να δημοσιεύσουν την παρούσα μας ανακοίνωση. Ιερά Μονή Σινά, 18 Μαρτίου 2014».
Είναι απορίας άξιο πώς, ενώ το κείμενο της προφητείας είναι εξώφθαλμα φτιαχτό (αφού οι προφητείες ποτέ δεν αναφέρονται σε τόσες λεπτομέρειες και συνήθως έχουν συμβολικά μηνύματα), πολλοί πιστοί (αλλά και ΜΜΕ) έσπευσαν να το υιοθετήσουν.
Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται τεράστια προσοχή, γιατί οι απατεώνες παραμονεύουν.

Της Σμαραγδής Καράγιωργα
(από το ένθετο της Δημοκρατίας για την Ορθοδοξία)

Συνελήφθη επίδοξος «δράκος»-Ακολουθούσε γυναίκες, προσπαθούσε να τις βιάσει

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 31χρονος, που κατηγορείται για σειρά επιθέσεων εναντίον γυναικών στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό το βιασμό.

Ο επίδοξος «δράκος» ακολουθούσε γυναίκες που κινούνταν μετά τα μεσάνυχτα μόνες στο κέντρο της πόλης, εισερχόταν μαζί τους στην είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν και προσποιούμενος τον ένοικο, με τη χρήση σωματικής βίας επιχειρούσε να ασελγήσει σε βάρος τους.

Στην αστυνομία είχαν φτάσει επτά σχετικές πανομοιότυπες καταγγελίες θυμάτων, αλλά ο δράστης ομολόγησε δύο ακόμη κατά τη σύλληψή του. Με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί, να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντας σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων.

iefimerida.gr

Χαλάει και πάλι ο καιρός - Βροχές και χιόνια

Ξεχάστε το καλοκαιρινό τοπίο και τις πρόωρες βουτιές... Ο καιρός αλλάζει και ίσως χρειαστεί να... ξεθάψουμε και πάλι τα πιο βαριά μας ρούχα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Με καλό καιρό ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο. Ο υδράργυρος στην Αττική θα φθάνει έως τους 21 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη μέχρι τους 20 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα όμως η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, οι πρώτες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το μεσημέρι ενώ το απόγευμα αναμένονται κατα τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου.

Την Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξουν κάποιοες παροδικές βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας ενώ οι χιονοπτώσεις στην Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν.

Σοκ στην Πάτρα: 13χρονος βρέθηκε ημιλιπόθυμος μετά από συνουσία με 4 άντρες

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία... ένας 13χρονος ΡΟΜΑ βρέθηκε ημίγυμνος και σε άσχημη κατάσταση σε παραλιακή τοποθεσία των Τσουκαλαιϊκων. 
Οι αναφορές κάνουν λόγο για έναν έφηβο ο οποίος βρέθηκε να κάθεται σε παγκάκι σε θαλάσσια περιοχή κοντά σε ξενοδοχείο. Το αγόρι εντοπίστηκε από ψαράδες οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν και άλλους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα όσα στη μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει, το αγόρι είχε μεταφερθεί λίγες ώρες νωρίτερα στο σημείο με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες. Οι φήμες θέλουν οι τέσσερις νεαροί σε ηλικία να συνουσιάστηκαν – με τη σύμφωνη γνώμη του αγοριού έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων – μαζί του και στη συνέχεια να μπαίνουν στο αμάξι εγκαταλείποντας τον στην παραλία.

Το παιδί βρέθηκε σε ημιλυπόθημη κατάσταση και μετά απ'ο ενημέρωση των δικών του μεταφέρθηκε στον οικισμό των ΡΟΜΑ στα Βραχναίϊκα.

Να σημειωθεί , πως στην περιοχή σε καθημερινή βάση οργιάζει οι παράνομε αγοραίες συνουσίες, με αποκορύφωμα την μετατροπή ακόμα και παλαιού φυλακίου του ΟΣΕ σε ανεπίσημο οίκο ανοχής .

patrastimes

Οι Μεσσήνιοι της Πάτρας στην αναπαράστση της Καλαμάτας

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Πατρών «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ» διοργανώνει, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ημερήσια εκδρομή στην Καλαμάτα λόγω της επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους. 
Υπενθυμίζεται πως η Καλαμάτα, ως πρώτη απελευθερωθείσα πόλη κατά την Επανάσταση του 1821, εορτάζει στις 23 Μαρτίου την επέτειο αποτίναξης του τουρκικού ζυγού και την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.  
Ώρα αναχώρησης 9:00, τηλ. επικοινωνίας : 6940-520477.

Πέθανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος

Ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος πέθανε σήμερα, μετά τη χθεσινή εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στη 1:30 μμ.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος καταφανώς συγκλονισμένος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, δήλωσε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται, μόνο οι προσευχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν». Ανάμεσα στους σημερινούς επισκέπτες στο νοσοκομείο ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε χθες στο γραφείο του. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους ο κ. Μητσόπουλος φαινόταν καλά και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγα λεπτά.

Εξάλλου, θλίψη και συγκλονισμό εξέφρασαν τα κόμματα από όλους τους πολιτικούς χώρους για τον αδόκητο χαμό του υπουργού Άμυνας.

Ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου, τον κυπριακό λαό, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας. Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Οι Βρετανοί δεν ξέρουν κατά πού πέφτει η Ελλάδα!

Μπορεί πολλοί να την προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ξαπλώνουν στις παραλίες της και να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως η πλειοψηφία των κατοίκων της Μ. Βρετανίας δεν έχει ιδέα... κατά πού πέφτει η Ελλάδα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, παρότι οι Βρετανοί ταξιδεύουν πιο πολύ απ' ό,τι παλαιότερα, δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με τη γεωγραφία!
Πρόσφατη έρευνα από την ιστοσελίδα Hotels.com αποκάλυψε ότι το 74% (!) των Βρετανών δεν κατάφερε να εντοπίσει πού βρίσκεται η Ελλάδα στο χάρτη, παρότι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης.
Ένα επιπλέον 54% δε γνωρίζει ποια είναι η Κύπρος, όπου εκατομμύρια Βρετανοί περνούν τις διακοπές τους τα καλοκαίρια.
Το 12% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπέρδεψε τη Νότια Αφρική με την Ισπανία, ενώ ένα 10% νόμιζε ότι η Κίνα ήταν η... Βραζιλία!
Ένα ακόμη 10% πιστεύει ότι η Πολωνία είναι οι... ΗΠΑ!
Οι Βρετανοί δυσκολεύτηκαν περισσότερο να αναγνωρίσουν ποια χώρα ήταν η Βουλγαρία, με το 90% αυτών να δίνει λάθος απάντηση, παρότι η χώρα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο ως χειμερινός, όσο και ως καλοκαιρινός προορισμός.
Η τοποθεσία της Σιγκαπούρης στο χάρτη «ταλαιπώρησε» το 88% των συμμετεχόντων, ενώ η Ταϊλάνδη ζόρισε το 66%, με ένα 63% να βάζει σε λάθος «θέση» και το Βιετνάμ.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της επόμενης Κυριακής

Όλοι γνωρίζουμε ότι δύο φορές το χρόνο πρέπει να αλλάζουμε την ώρα στα ρολόγια μας.
Η θερινή ώρα για φέτος αλλάζει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Στις 30/3 όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.
Για να ξέρετε πάντα πότε αλλάζει η ώρα
Αν πολλοί από εσάς αναρωτιέστε πότε αλλάζει η ώρα, είναι καιρός να μάθετε ένα απλό κολπάκι, ώστε να απαλλαγείτε από αυτόν τον πονοκέφαλο μια και καλή!
Χειμερινή αλλαγή ώρας
Η ώρα λοιπόν για το χειμώνα, αλλάζει ΠΑΝΤΑ την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Τον πότισε για πλάκα σφηνάκι με απορρυπαντικό και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκάλεσε σε ένα νεαρό αθλητή του καράτε δίνοντάς του να πιει σφηνάκι που περιείχε... υγρό πιάτων για να γιορτάσει τη νίκη του σε αγώνες του αθλητικού ομίλου Ναυπάκτου, στοίχισαν την καταδίκη της σε 12μηνη φυλάκιση και αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ σε μια μπαργούμαν!

Η νεαρή γυναίκα, που μάλιστα έχει σπουδάσει... νοσηλευτική (!) βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από μήνυση που υπέβαλε το θύμα το οποίο, σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα που προσκόμισε ο δικηγόρος του, αντιμετωπίζει βαρύτατες βλάβες στομάχου και δύσπνοια που του προκάλεσαν αναπηρία 20%!

Μάλιστα, τόσο στην ίδια όσο και στη μητέρα της, επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επειδή η νεαρή της μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία της για να μην κατασχεθεί σε περίπτωση που δεν είχε να πληρώσει το πρόστιμο!

Η υπόθεση εκτυλίχτηκε το 2007, όταν μια παρέα πέντε νεαρών γλεντούσαν τις νίκες τους σε αγώνες καράτε. 

Η κοπέλα πρόσφερε -για πλάκα, όπως ισχυρίστηκε- σε έναν από τους πέντε φίλους ένα σφηνάκι λέγοντάς του πως, αν το πιει, θα του δώσει 50 ευρώ.
Ο 22χρονος -τότε- αθλητής το άρπαξε και το ήπιε, παρά την προσπάθεια της μπαργούμαν να τον αποτρέψει με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - “Η ζωή μπροστά σου”

του Ρομάν Γκαρί (Romain Gary)

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014,
ΑΠΟΓ. ΣΤΙΣ 6:00μ.μ - ΒΡΑΔ. ΣΤΙΣ 9:00μ.μ

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις της Αθήνας της φετινής θεατρικής περιόδου, το έργο του Ρομάν Γκαρί "Η ζωή μπροστά σου", θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, ο θίασος της Άννας Βαγενά.
Το έργο είναι η ιστορία μίας ηλικιωμένης γυναίκας της μαντάμ Ρόζας (η Άννα Βαγενά σε ένα από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας της), που μεγαλώνει ένα ορφανό παιδί (Ιμπραήμ Χασάν), που της το έχουν εγκαταλείψει οι γονείς του. Ένα καταπληκτικό ντουέτο, ένα από τα καλύτερα θεατρικά ζευγάρια που είδαμε ποτέ στο θέατρο.
Στην παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία αυτών των δύο μοναχικών πλασμάτων που ζουν ο ένας μόνο για τον άλλο.
Μια αγάπη δίχως όρια.
Μια σχέση απέραντης στοργής και αφοσίωσης.
Μια παράσταση όπου το κωμικό εναλλάσσεται με το δραματικό  
και το δάκρυ κυλά δίπλα στο χαμόγελο.

Η κριτική χαρακτήρισε την παράσταση: "πλήρες θέατρο που συγκινεί με την απλότητα, την αλήθεια και προπάντων με το μήνυμά του αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος και ακόμα "η Ζωή μπροστά σου" προσφέρει ιαματική θεατρική εμπειρία, ένα κομμάτι της τέχνης του ανθρωπισμού έμβλημα της τέχνης της αλληλεγγύης".
   
Η παράσταση βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ρομάν Γκαρί, με τίτλο ''Η ζωή μπροστά σου'' που το έγραψε με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζά και απέσπασε το βραβείο Goncourt το 1975. Το 1977 έγινε ταινία με τίτλο “Μαντάμ Ρόζα” με πρωταγωνίστρια τη Simone Signoret και κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η Simone Signoret το βραβείο Cesar.
Στη συνέχεια διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Ξαβιέ Ζαγιάρ (Xavier Jaillard) και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.
Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει.

Η Άννα Βαγενά μας λέει για το ρόλο της στην παράσταση:
«Λατρεύω αυτή τη γυναίκα τη μαντάμ Ρόζα. Είναι μια βασανισμένη γυναίκα που σαν Εβραία έχει περάσει από την κόλαση του Άουσβιτς και σαν κοινή γυναίκα από την κόλαση του υπόκοσμου. Παρ' όλα αυτά ή ίσως γι' αυτό έχει κρατήσει ατόφια μέσα στην ψυχή της την ανθρωπιά.
Η ίδια δεν έχει δικά της παιδιά, γίνεται όμως αληθινή μάνα για τα ορφανά και τα νόθα παιδιά των άλλων κοινών γυναικών. Έχω ερμηνεύσει πολλές γυναίκες σύμβολα στο θέατρο. Την "Λενάκη" στο "Γάμο", την "Αγγέλα Παπάζογλου", την "Ιρίνα" στο "Γάλα", και άλλες. Νομίζω ότι και η "μαντάμ Ρόζα" στη "Ζωή μπροστά σου" του Ρομάν Γκαρί, είναι και αυτή μια γυναίκα σύμβολο. Μία θετή μάνα για τα φτωχά παιδιά, για όλα τα παιδιά του κόσμου. Ένας ρόλος πρόκληση για κάθε ηθοποιό γιατί του δίνει την ευκαιρία να περνάει μέσα σε δευτερόλεπτα από το γέλιο στο δάκρυ από το κωμικό στο δραματικό».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή: Ξαβιέ Ζαγιάρ (Xavier Jaillard)
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Μετάφραση: Ελένη Χριστοδούλου
Επεξεργασία κειμένου: Βασίλης Κατσικονούρης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

ΔΙΑΝΟΜΗ
Μαντάμ Ρόζα:  Άννα Βαγενά
Μόμο:    Ιμπραήμ Χασάν
Γιατρός : Κώστας Λάσκος
Πατέρας : Χρήστος Ροδάμης

Τιμές εισιτηρίων
Απογευματινή στις 6 μ.μ. γενική είσοδος 12 ευρώ
Βραδινή στις 9 μ.μ. είσοδος 15 ευρώ και μειωμένο 12 ευρώ (Μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι άνω των 65ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι)
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, τηλ.: 27210-87902 .



Αποσπάσματα από κριτικές,
που γράφτηκαν για την παράσταση “Η ζωή μπροστά σου”
             
''Ευτύχημα η ανακάλυψη αυτού του έργου, που πώρο απέχει από τα ανούσια, ακατανόητα, άχαρα ''δραματουργήματα'' της μεταμοντέρνας μόδας. Ένα έργο πλήρες θέατρο, που συγκινεί με την απλότητα, την αλήθεια, την ανθρωπιστική θέρμη, το λεπτότατο χιουμοριστικό άρωμά του. Προπάντων με το μήνυμα του: ''Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος''.
... Η Άννα Βαγενά ενσαρκώνει με εξαιρετική απλότητα, φυσικότητα με δραματικότητα αλλά και χιουμοριστική ελαφράδα την αφιλοκερδή ανθρωπιά, την τρυφερότητα την αθωότητα, τα μητρικά αισθήματα, την αγάπη για κάθε παιδί, μιας γεμάτης ''τραύματα'' και ''τρόμους'' ηλικιωμένης γυναίκας που ζει στο Παρίσι. Της Μαντάμ Ρόζα.
... Τον Μόμο ενσαρκώνει ο Ιμπραήμ Χασάν. 'Ένα παιδί χάρμα οφθαλμών, με το ανεπιτήδευτο ''παρθενικό παίξιμο του''.
                     Εφημερίδα ''ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ'' , ΘΥΜΕΛΗ.
                                                          Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

“Η ζωή μπροστά σου” προσφέρει “ιαματική” θεατρική εμπειρία. Είναι κομμάτι της τέχνης του ανθρωπισμού, έμβλημα της τέχνης της αλληλεγγύης. Αλλά αυτό που έκανε η Άννα Βαγενά ήταν πρώτα απ' όλα να επιλέξει αυτό το έργο που μιλάει για τον ρατσισμό και την ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει άνθρωπος και να το φέρει στη γειτονιά της. Πηγαίνετε να χειροκροτήσετε αυτό που συμβαίνει στο Θέατρο “Μεταξουργείο”. Ήταν ένα ισχυρό βίωμα.
Εφημερίδα ''Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'', Νίκος Βατόπουλος.
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821 στην Αντιπεριφέρεια

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 13.00 στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, για τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, Οργανισμών & Δικαστικούς Υπαλλήλους.
            To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία από τον κ. Κισκηρέα Κυριάκο, καθηγητή θεολόγο στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, καθώς και τραγούδια, χορούς, θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

1.      ΟΜΙΛΙΑ για την εθνική επέτειο, από τον  Θεολόγο καθηγητή του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας κ. Κυριάκο Κισκηρέα.

2.      ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ .
1)      Τη Υπερμάχω, κοντάκιο του Ακαθίστου Ύμνου
2)      Ν. Γκάτσου, Μ. Χατζιδάκι, Τσάμικος
3)      Δ. Σολωμού, Ι. Μαρκόπουλου, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.
4)      Π. Αρβανιτίδη, Περήφανοι όλοι.
5)      Δ. Σαββόπουλου, Ας κρατήσουν οι χοροί.
Τραγουδά η χορωδία του 2ου ΕΠΑΛ. Διδασκαλία- Διεύθυνση Κ. Κισκηρέας.

3.      ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ: Βασίλη  Αναστασιάδη «Το κρυφό Σχολειό.»
Φανταστική συνάντηση σύγχρονων παιδιών με παιδιά της τουρκοκρατίας.. Σκηνοθεσία Ελ. Θεοδωρακάκου, Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ

4.      ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ , από την Χορευτική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ. Διδασκαλία Ελεάννα Ξανθάκη , καθηγήτρια οικονομολόγος του 2ου ΕΠΑΛ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

Γέννησε μέσα στο ταξί στο κέντρο της Αθήνας!

Ξεχωριστή ήταν η κούρσα που πήρε ένας ταξιτζής στην οδό Ακαδημίας, αφού η γυναίκα που τον σταμάτησε, μέσα σε λίγα λεπτά γέννησε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι πόνοι του τοκετού έπιασαν την μητέρα στο δρόμο για το μαιευτήριο και ο
οδηγός του ταξί, την βοήθησε να φέρει στον κόσμο το παιδί της.

Όπως αποκάλυψε στο Star άνθρωπος που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό,
 ο οδηγός σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, άνοιξε την πίσω πόρτα και είδε
 τη γυναίκα να έχει μόλις γεννήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Ο οδηγός
μαζί με την κουνιάδα της μητέρας έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και περίμεναν
μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Τελικά αυτό καθυστέρησε πάρα πολύ, και το μωρό με τη μητέρα του μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο με περιπολικό.

Η μικρούλα βιάστηκε να έρθει στη ζωή, όλα όμως πήγαν καλά και γέμισε χαρά την οικογένειά της.

star.gr

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά νότιοι μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα στα ανοικτά μέτριοι.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

(ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ) - Τρακτέρ κόπηκε στη μέση μετά από φοβερό τροχαίο ατύχημα

Σοκαριστικές οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του trikalaola.gr στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βαλτινού - Διαλεχτού στα Τρίκαλα.
Ένα επαγγελματικό φορτηγάκι με ψυγείο, φορτωμένο με κρέατα, που οδηγούσε ένας 35χρονος Αλβανός υπήκοος, από το Ελευθεροχώρι, συγκρούστηκε με τρακτέρ πλαγιομετωπικά, που οδηγούσε ένας 65χρονος αγρότης από το Διαλεχτό.
Αποτέλεσμα της φοβερής σύγκρουσης, ήταν να κοπεί το τρακτέρ στα δύο, ενώ το
φορτηγάκι αναποδογύρισε.
Οι δύο οδηγοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και τα δύο οχήματα κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας και ενώ το τρακτέρ πήγαινε να στρίψει αριστερά, το φορτηγάκι πήγε να προσπεράσει και εμβόλισε το τρακτέρ που κόπηκε στα δύο.
Για τα ακριβή αίτια προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων.

Οι πενήντα από τους πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής

Περιουσία αξίας 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν οι πενήντα πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του αγγλόφωνου «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, «The National Herald».
 Ανάμεσα σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δεκαπέντε ομογενείς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, επιστήμονες και επενδυτές από κάθε κλάδο και τομέα.
 Όπως επισημαίνεται, η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι η δεύτερη σε οικονομική επιφάνεια και ευρωστία εθνικότητα ανάμεσα στην πανσπερμία που συγκροτεί το μωσαϊκό της αμερικανικής κοινωνίας, ενώ είναι η πρώτη στην παιδεία και στη μόρφωση.
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα τα οποία είναι πολύ γνωστά στην Ομογένεια, και άλλα όχι, ενώ αρκετά ήταν στον κατάλογο και τα περασμένα χρόνια.
Η ομογενειακή εφημερίδα δημοσιεύει τον κατάλογο με όλα τα ονόματα των πενήντα ομογενών, την ηλικία τους, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται, καθώς και το χρηματικό ποσό της συνολικής περιουσίας τους.
Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι:
 Οικογένεια Χασιώτη - Λίλυ Χασιώτη-Μπέντα, Τζον Κατσιματίδης, Τζον Πολ Ντετζόρια, Τζορτζ Αργυρός, Μάικλ Τζαχάρης, Πίτερ Πίτερσον, Τζορτζ Λογοθέτης, Ντιν Μητρόπουλος, Ευστάθιος Βαλιώτης, Αλεξ Σπανός, Κώστας και Τομ Καρτσώτης, Τεντ Λεόνσης, Τζον Κάλαμος, Τζορτζ Μάρκους, Τζορτζ Μπεχράκης, Γιώργος Σακελλάρης, Τζον Παγιάβλας, Πίτερ Αγγελος, Τζον Παπατζόν, Σωτήριος Βαχαβιώλος, Βασίλειος Σταυρόπουλος, Ευάγγελος Τσακόπουλος, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, Ανδρέας Λιβέρης, Τζον Λυκουρέντζος, Τίνα Φέι, Τζέιμς Γιαννόπουλος και Ρίτα Γουίλσον.

Να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ιταλία ζητά η Βενετία

«Πάνω από δυο εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του «δημοψηφίσματος» που διεξήχθη στην περιφέρεια Βένετο από την περασμένη Δευτέρα, 17 Μαρτίου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, 21 του μηνός.
Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο για ψηφοφορία χωρίς επίσημο χαρακτήρα, η οποία οργανώθηκε μέσω Διαδικτύου από σειρά αυτονομιστικών οργανώσεων, με την υποστήριξη του κόμματος της Λέγκα.
Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας ανέφεραν ότι συνολικά ψήφισαν δυο εκατομμύρια τριακόσιες εξήντα χιλιάδες διακόσια τριάντα πέντε άτομα.
Υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ιταλία εκφράσθηκαν δυο εκατομμύρια εκατόν δυο χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα εννέα πολίτες (που αντιστοιχούν σε ποσοστό του 89%),ενώ καταψήφισαν το αίτημα 257.276 πολίτες (ποσοστό της τάξης του 10,9%).
Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια, από τα κύρια στελέχη της Λέγκα, τόνισε ότι «η λαϊκή αυτή ετυμηγορία θυμίζει, όντως, περισσότερο γκάλοπ παρά δημοψήφισμα», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «πρόκειται, όμως, για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει, οπωσδήποτε, να ληφθεί υπόψη από όλους».
Σχολιαστές των ιταλικών μέσων ενημέρωσης υπογραμμίζουν, ότι ουδείς, στην φάση αυτή μπορεί να ελέγξει αν όντως, μέσω διαδικτύου, ψήφισε το 73% των εχόντων δικαίωμα σε όλο τον νομό Βένετο, αλλά είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε όλο τον ιταλικό Βορρά.

"Άνοιξε" καυγά για τα μάτια της αλλά... τον έστειλαν στο Νοσοκομείο

Τυφλωμένος από την ζήλεια και τον ερωτικό πόθο πήγε στο Ηράκλειο και "άνοιξε" καυγά, ένας 38χρονος από την Πολωνία, στο μπαρ που εργάζεται η πρώην σύντροφος του.
Ο παθιασμένος άνδρας τα "έβαλε" με δύο,που όπως φαίνεται συναναστρέφονταν την πρώην αγαπημένη του και κατέληξε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο φέροντας τραύματα αλλά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο θερμόαιμος άνδρας ύστερα από λίγες ώρες νοσηλείας επέστρεψε με λεωφορείο στα Χανιά όπου διαμένει.
"Κλειδί" η κατάθεση της πέτρας της σκανδάλου αναφορικά με την συμπλοκή.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΝΗ - Εκ νέου υποψήφιος ο Πέτρος Ανδρεάκος

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ανατολικής Μάνης δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του ο νυν δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

«Στα 16 χρόνια της δημαρχιακής μου θητείας, ακολουθώντας πάντα τα βήματα της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της εργασίας και της ευθύνης, κέρδισα την εμπιστοσύνη, την αγάπη και την στήριξη των συμπατριωτών μου. Εχοντας όλα αυτά για εφόδια και με κίνητρο την αγάπη και τον σεβασμό για τον τόπο μου, αποφάσισα να διεκδικήσω και πάλι τη διοίκηση του δήμου μας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/34870-dimos-anatolikis-manis-ypopsifios-andreakos

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 22-3-2014

ΟΧΙ Χρυσοχοίδη σε κόμβο για Αρχαία Μεσσήνη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ





































ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 
.....Κρίθηκε ασύμφορη η κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου !!!


21.3.14

«Δουλεύει» τον κόσμο ψιλό γαζί ο Οδυσσέας...

Για να καταλάβετε τι σότο περγαμόντο κυκλοφορεί στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς» θα σας πω μόνο κάτι που αφορά τον εκπρόσωπο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο.
Μου τα είπε φίλος μου παλαιόθεν, που τυγχάνει να είναι και εις εκ των στενών συνεργατών του Βενιζέλου.
Τι μου είπε: «Ο μικρός (εννοεί τον Ο.Κ.) σας δουλεύει όλους εσάς τους δημοσιογράφους, αλλά και την κοινωνία. 

Διοχετεύει συνεχώς ότι θέλει δήθεν να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή και αν είναι θα παραιτηθεί από βουλευτής. 
Καμμία περίπτωση δεν υπάρχει να παραιτηθεί από βουλευτής. 
Το λέει, μόνο και μόνο για να ‘’παίζει’’ το όνομά του. 
Ξέρει πως αν είναι υποψήφιος δεν πρόκειται να εκλεγεί αφού η ‘’Ελιά’’ θα εκλέξει έναν άντε δύο και σ’ αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ο Οδυσσέας. 
Θα μπορούσε να είναι υποψήφιος αν δεν έπρεπε προηγουμένως να παραιτηθεί από βουλευτής. Βέβαια μ’ αυτά που λέει παίζει με τη φωτιά.
Θα πάρει καμμιά ώρα ανάποδες ο Βαγγέλης (εννοεί τον Βενιζέλο) και θα του πει: «αγόρι μου θες, λες, να είσαι υποψήφιος, ορίστε σε βάζω στη λίστα των ‘’42’’.
Επειδή λοιπόν το φοβάται αυτό, άρχισε τώρα να διαδίδει ότι σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος επειδή ο αναπληρωματικός του στην Αρκαδία θα είναι ο Παντελής Τσιλιβής, κουμπάρος του Ρέππα και άρα θα μειωθεί η επιρροή του Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα! Μπαρμπούτσαλα. 

Δεν υπήρχε περίπτωση να παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος. 
Έφτιαξε ένα παραμύθι για να ‘’παίζει’’ τ’ όνομά του και τώρα αρχίζει να την κάνει με μικρά πηδηματάκια.
Αυτή είναι όλη η ιστορία». 

Σας τα έγραψα όπως ακριβώς μου τα είπε και επειδή ο συνομιλητής μου είναι σοβαρός και ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τα παρασκήνια τον πιστεύω. 
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι τελικώς, και εφ’ όσον βεβαίως επιβεβαιωθεί ο παλαιόθεν «πράσινος» φίλος μου, ο «μικρός» (Οδυσσέας) είναι γατόνι. 
Τέτοια διαφήμιση με τόσο παραμύθι δύσκολα το συναντάς ακόμη και στους πολιτικούς….

matrix24.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ - Πρωτότυπο κόλπο για να ξεκολλήσουν τρακτέρ από τις λάσπες !!!

Μια πρωτότυπη ιδέα εφάρμοσαν κάποιοι αγρότες για να ξεκολλήσουν το τρακτέρ τους από τη λάσπη και να το επαναφέρουν πάλι στον δρόμο. 
Τι έκαναν ακριβώς; 
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί...τι ακριβώς σκαρφίστηκαν..

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΩΝ

Από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλαμάτας εγκρίθηκε η οικονομική ενίσχυση φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων η διάθεση ποσού 10.000 € για τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης στίβου Παπαφλέσσεια, καθώς και ποσού 12.000 € για τη διεξαγωγή του εθίμου του σαϊτοπολέμου.

Επισημαίνεται πως ο σαϊτοπόλεμος δε θα διεξαχθεί φέτος στο Δημοτικό Γήπεδο Σφαγείων, αλλά στην πλατεία Όθωνος και το βόρειο πάρκινγκ στη σκεπασμένη κοίτη του Νέδοντα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ "ΔΩΡΑΚΙ ";
Με δύο αποφάσεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας  ενέκρινε τη μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην οδό Ναυαρίνου, καθώς και εκείνων για τη χρήση αιγιαλού για το 2014.
Όσον αφορά στα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην οδό Ναυαρίνου, εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το βόρειο πεζοδρόμιο του δρόμου αυτού, από 31,50 € / τ.μ.  σε  α) 25,00 € / τ.μ. για τα καταστήματα από τη Φαρών μέχρι το «Πανελλήνιον» και β) 21,00 € / τ.μ. για εκείνα από το «Πανελλήνιον» μέχρι το τέρμα Ναυαρίνου.
Επίσης, καθορίσθηκαν τα τέλη απλής χρήσης αιγιαλού σε 11,00 € / τ.μ. για το 2014.

ΑEGEAN: Συνεχής ανάπτυξη, με την Καλαμάτα μία από τις Βάσεις της

Με αφορμή την αφετηρία της πρώτης κοινής θερινής περιόδου της ΑEGEAN με την Olympic Air, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑEGEAN Ευτύχιος Βασιλάκης απέστειλε επιστολή προς το Δήμαρχο Καλαμάτας Π.Νίκα με στοιχεία που παρουσιάζουν την εξέλιξη της δραστηριότητας της εταιρείας.
Ο κ. Βασιλάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, που έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς η Καλαμάτα αποτελεί μία από τις Βάσεις της AEGEAN:
«Με τις συνέργειες της πρόσφατης εξαγοράς συνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία με έμφαση στην ποιότητα αλλά και στην εξωστρέφεια που είναι απαραίτητη για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα όμως, μαζί πλέον με την Olympic Air, παρέχουμε την πληρέστερη δυνατή κάλυψη των προορισμών εσωτερικού, με ανταγωνιστικό κόστος, ενισχύοντας τη διασύνδεση των νησιών με το εξωτερικό αλλά και την εσωτερική μετακίνηση.
Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής αερομεταφοράς λειτουργούμε 8 συνολικά βάσεις αεροσκαφών από όπου εκτελούνται απευθείας πτήσεις εξωτερικού. 
Οι Βάσεις μας σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Καλαμάτα και (από τη θερινή περίοδο του 2014) Χανιά ενισχύουν την οικονομική δραστηριότητα, δημιουργούν τοπικές ευκαιρίες απασχόλησης και συμβάλλουν σημαντικά στον τουρισμό. Παράλληλα, φυσικά, συνεχίζουμε με αυξημένο ρυθμό την ανάπτυξη του δικτύου μας από την Αθήνα, που θα είναι πάντα η κύρια βάση μας.
Είναι χαρακτηριστικό του μεγέθους της δραστηριότητας μας ότι η άμεση συνεισφορά μας σε εισφορές, φόρους και τέλη αεροδρομίων προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για το 2013 έφτασε τα €250 εκ.
Για το 2014:
- Ο κοινός στόλος μας θα αυξηθεί από 45 σε 50 αεροπλάνα, που θα εκτελούν συνολικά περίπου 100.000 πτήσεις ετησίως.
- Προσφέρουμε 13.000.000 θέσεις στην αγορά – 6.500.000 εξωτερικού και 6.500.000 εσωτερικού, αυξημένες κατά 1.150.000 θέσεις, από τις οποίες οι 900.000 επιπλέον θέσεις είναι εξωτερικού.
- Οι συνολικοί προορισμοί εξωτερικού με άμεση σύνδεση θα φτάσουν τους 87 σε 32 χώρες ενώ στο εσωτερικό καλύπτουμε 33 προορισμούς.
- Το σύνολο των δρομολογίων προς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού από τις 8 βάσεις μας θα είναι μεγαλύτερο των 250.
- Η άμεση απασχόληση στις δυο εταιρείες θα φτάσει τα 2.300 άτομα, χωρίς βέβαια να υπολογίζεται ο αριθμός θέσεων στους συνεργαζόμενους φορείς επίγειας εξυπηρέτησης που μας καλύπτουν».
Ο κ. Βασιλάκης δηλώνει προς το Δήμαρχο ότι η AEGEANβρίσκεται «στη διάθεση όλων των φορέων για γόνιμο διάλογο, τον οποίο θεωρούμε απαραίτητο για τη διαμόρφωση μιας σαφούς αναπτυξιακής πολιτικής αεροδρομίων και αερομεταφορών, που θα μπορέσει να συμβάλει στην προώθηση της οικονομίας, της απασχόλησης  και της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας».

Τι λέει η προφητεία-επιγραφή στον τάφο του Μεγ.Κωνσταντίνου για όσα έγιναν, και θα γίνουν(;)

Επιγραφή στον τάφο του Μεγ. Κωνσταντίνου στην Κωνσταντινούλη προφητεύει ότι οι Ελληνες θα επιστρέψουν εκεί. 
Ο τάφος αυτός είναι στον Ναό των Αγίων Αποστόλων της Βασιλεύουσας. 
Για πάνω από 1.000 χρόνια το κείμενό της παρέμενε ένα μεγάλο μυστήριο. Εκείνος που μπόρεσε να την αποκρυπτογραφήσει ήταν, 13 μόλις χρόνια πριν από την αποφράδα μέρα της Άλωσης της Πόλης, ο μετέπειτα Πατριάρχης και σοφός της Ορθοδοξίας, ο Γεννάδιος Σχολάριος.

Το κείμενο της επιγραφής-προφητείας, όπως ακριβώς βρέθηκε πάνω στην πλάκα του μνήματος, ήτανε αυτό:

Τ. πτ. τ. ιδτ. Η βελ. τ. ιμλ. Ο Κλμν. μαμθ. μ. δ. ν. τρπσ. γν. τ. πλολγ. τ. επτλφ. κρτσ. εσθ. βελε. εθν. ππλ. κτξ. κ. τ. νσ. ερμσ. μχρ. τ. εξν. πτ. ιστργτν. πθσ. τ. ινδκτ. πλυσ. κτδ. τ. εντ. τ. ιδκτ. ε. τβρ. τ. μρ. μλ. δ. ν. στρτσ. τ. δκτ. τ. ιδκτ. τ. δμτ. τρπσ. πλ. επστψ. ετ. χν. τ. δμτ. πλμ. εγρ. μγ. μρκτ. στρβν. κ. τ. πλθ. κ. τ. φλ. σνδ. τ. επρ. δ. θλσ. κ. ξρ. τ. πλμ. σνω. κ. τ. ισμλ. τρπσ. τ. απγν. ατ. βσλσ. ελτ. μκρ. ολγ. τ. δ. ξθ. γν. αμ. μτ. τ. πκτρ. ολ. ιμλ. τπσ. τ. επλφ. επρο. μετ. τ. πρμ. ττ. πλμ. εγρ. εφλ. ηγρων. μχ. τ. ππτ. ωρ. κ. φν. βσ. ττ. στ. στ. μτ. φβ. σπστ. πλ. σδω. ε. τ. δξ. τ. μρ. αδ. ερτ. γν. θμστ. κ. ρμλο. ττ. εξτ. δσπυ. φλ. γ. εμ. υπχ. κ. ατ. πρλβτ. θλμ. εμ. πλρτ.

Το αινιγματικό κείμενο της επιγραφής-προφητείας το αποκωδικοποίησε μόλις το 1440 ο Γεννάδιος Σχολάριος:

Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου. Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται .

Η επιγραφή-προφητεία του τάφου του Μεγ. Κωνσταντίνου αφορά σε γεγονότα 17 ολόκληρων αιώνων! Από την εποχή του Κωνσταντίνου (4ος αιώνας μ.Χ.) μέχρι και… την δική μας!!
Προλέγει την ακμή και την εξάπλωση των Μογγόλων-Τούρκων (οθωμανική αυτοκρατορία) και την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Προλέγει την νίκη των Ασιατών επί των βόρειων λαών ( τους Δαλμάτας τροπώσει – Δαλμάτες ήτανε οι λαοί που ζούσανε πάνω από τον Δούναβη). Προλέγει δηλ. την πολιορκία της Βιέννης από τους Μογγόλους-Τούρκους το 1683.
 Αλλά προλέγει και την συντριβή των Toύρκων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913 ( και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν και τον Ισμαήλ τροπώσουν ). 
Τέλος, επαληθεύτηκε και η γέννηση-δημιουργία της νέας Τουρκίας πάνω στις στάχτες της οθωμανικής αυτοκρατορίας υπό τον σφαγέα των Ελλήνων, τον ντονμέ Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ( το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον ). 
Μέχρι αυτό το σημείο η προφητεία της θαυμαστής επιγραφής επαληθεύτηκε απόλυτα!

Μένει τώρα να επαληθευτεί και το υπόλοιπο μέρος της, που αρχίζει από την φράση 
Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν και τελειώνει στο θέλημα εμού πληρούται . 
Ως Ισμαήλ στο Βυζάντιο αναφέρονταν στους Μογγολότουρκους-Μουσουλμάνους και βέβαια ξανθό γένος είναι οι Ομόδοξοί μας οι Ρώσοι! 
Μιλάει για την συντριβή των Τούρκων από την Ρωσία και τους δορυφόρους της ( πράκτορες στο κείμενο) σε έναν πόλεμο που θα γίνει τώρα σύντομα; 
Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους ( Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων ). 
Και εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος ( Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον ). 
Μένει να δούμε αν θα επαληθευθεί, ο καθείς μπορεί να πιστέψει ότι θέλει, αλλά οφείλει να έχει υπ' όψιν του και πράγματα τα οποία δεν πιστεύει αλλά πολλές φορές τον εκπλήσσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου