17.5.14

Η φωτογραφία που σαρώνει τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ

Την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο εμφανίστηκε ένας εργαζόμενος στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Miami.
Αποτέλεσμα ήταν να απαθανατίσει έναν κεραυνό, την ώρα που χτυπούσε από μικρή απόσταση αεροπλάνο των American Airlines.
Το περιστατικό καταγράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης και η φωτογραφία είναι μοναδική: Ο κεραυνός εμφανίζεται σαν να «χτυπά» ακριβώς πάνω στο αεροπλάνο!
Δείτε την


Τραγικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ: Σκοτώθηκε πατέρας 4 παιδιών

Ένας εργάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Λάρκο, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, o 47χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή του νωρίς όταν την ώρα που εργαζόταν έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος.

Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, καταγόταν από τη Μαλεσίνα και δούλευε με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους 6 μήνες.

Αποφάσισαν όλοι αποχή από τις εκλογές!

Το ευκολότερο έργο σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να έχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος στον Άγιο Ευστράτιο.

Οι κάτοικοι του όμορφου νησιού, που διοικητικά ανήκει στη Λήμνο, αποφάσισαν να απέχουν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές και έτσι η κάλπη αναμένεται να μην έχει ούτε μία ψήφο!

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη γιατρού τους τελευταίους 2 μήνες στο νησί, κάνοντας λόγο για άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

«Τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και κινδυνεύει να πεθάνει κάποιος από ασήμαντη αιτία, λόγω έλλειψης γιατρού» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα «σοβαρότατο».

«Ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, βρέφη και μικρά παιδιά, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και κάτοικοι με σοβαρές χρόνιες ασθένειες, έχουν μείνει μόνοι και αβοήθητοι. Η αποχή μας από τις εκλογές είναι το μόνο που μας έχει απομείνει, μήπως αυτό τους ταρακουνήσει και μας στείλουν γιατρό» κατέληξε ο ίδιος.

star.gr

Σκοτώθηκε σε τροχαίο η Ολυμπιονίκης Αννα Πολλάτου

 Η λέξη "τραγωδία" δεν αρκεί για να περιγράψει τον αδόκητο χαμό της Αννας Πολλάτου. Σε ηλικία μόλις 30 ετών, η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ και παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, σκοτώθηκε σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η Πολλάτου έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, ενός λευκού Smart, και συγκρούστηκε με αγροτικό Ι.Χ.
Η Αννα Πολλάτου γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1983 στην Κεφαλλονιά και ξεκίνησε την ρυθμική γυμναστική το 1988, στον σύλλογο Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου. 
Μέλος της εθνικής ομάδας ανσάμπλ από τα 13 της χρόνια, γνώρισε σπουδαίες στιγμές με μεγαλύτερη επιτυχία το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και φυσικά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη Οζάκα το 1999 και την ίδια χρονιά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στην Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Πύλο βρίσκεται από το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .
Ο Πρωθυπουργός δεν ξέφυγε από τις παλιές του συνήθειες ,βρέθηκε στην πλατεία της Πύλου όπου απόλαυσε το καφεδάκι του παρέα με γνωστούς και φίλους
Αύριο το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα

Στο Δημόσιο ποσό 326.769,76 ευρώ που φέρεται να απέκτησε αστυνομικός από παράνομο πλουτισμό

Μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καταλογίστηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος ελεγχόμενου Ανθυπαστυνόμου, το χρηματικό ποσό των 326.769,76 ευρώ, το οποίο είχε αποκτήσει, χωρίς να δικαιολογείται η προέλευσή του από νόμιμες και εμφανείς πηγές εσόδων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο προδικαστικής αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Σ.Δ.Ο.Ε. και την οικεία Δ.Ο.Υ. πραγματοποιήθηκε το τελευταίο έτος, ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του αστυνομικού για τα έτη 2004 έως και 2012, καθώς προέκυπταν στοιχεία αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε προσαύξηση της περιουσίας του, με καταθέσεις του ιδίου ή τρίτων σε τραπεζικούς του λογαριασμούς, χρηματικών ποσών, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η μισθοδοσία του.
Όπως προέκυψε, κατατέθηκαν τα παρακάτω χρηματικά ποσά, ανά έτος:
· το 2004, 13.840,00 ευρώ
· το 2005, 17.934,76
· το 2006, 94.330,00
· το 2007, 32.200,00
· το 2008, 31.900,00
· το 2009, 50.700,00
· το 2010, 41.765,00
· το 2011, 44.100,00
Ο αστυνομικός επιχείρησε να νομιμοποιήσει («ξέπλυμα μαύρου χρήματος») τα χρηματικά αυτά ποσά, τα οποία προέρχονται από άγνωστες συναλλαγές, με τη μέθοδο της «δόμησης» - smurfing ή/και αγορά ακινήτων - estate, λόγος για τον οποίο ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για δωροληψία και παράνομο πλουτισμό.
Με Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίστηκε σε βάρος του και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το παραπάνω ποσό και με σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κινείται ήδη η διαδικασία είσπραξής του.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ανθυπαστυνόμος, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αργολίδος, έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ παράλληλα διενεργείται σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η Costa Navarino «πήγε» στη Στοκχόλμη

Η λειτουργία του διεθνούς ερευνητικού εργαστηρίου ΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της μονάδας στη Μεσσηνία
Στο Μεσογειακό Μουσείο (Medelvasmuseet) στη Στοκχόλμη, πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου εκδήλωση προβολής και ενημέρωσης του σουηδικού κοινού σχετικά με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα σημαντικότερα τουριστικά πρακτορεία και συγκροτήματα golf της Σουηδίας, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, επιφανείς Έλληνες ομογενείς που διαμένουν στη Σουηδία κ.α.
Η Σουηδία αποτελεί μία από τις βασικές αγορές όχι μόνο για την Costa Navarino αλλά και για τη Μεσσηνία. Στελέχη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προέβησαν σε αναλυτικές παρουσιάσεις των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες. Επίσης, υπήρξε εκτενής αναφορά σε πρακτικές ορθολογικής περιβαλλοντικής διαχείρισης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.
Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε για διάφορες δράσεις της Costa Navarino που αφορούν στη προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής, όπως για παράδειγμα η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων στην Ευρώπη, η λειτουργία του διεθνούς ερευνητικού εργαστηρίου ΝΕΟ, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας TEMES με σκοπό την έρευνα και εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο.

Ποιους συναδέλφους του αποκαλεί π@@στηδες, π@@τανες και τρωκτικά ο Γιώργος Μητσικώστας ;

Ο Γιώργος Μητσικώστας είναι από τους ανθρώπους τουε εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος που δεν δίνουν λαβές για σχόλια. Ο ίδιος έχει συνηθίσει να «μιλάει» μόνο μέσα από τα επαγγελματικά του βήματα και να εντυπωσιάζει κοινό και συναδέλφους του.

Σπάνια σχολιάζει την τηλεοπτική πραγματικότητα και δε συνηθίζει να μιλάει επικριτικά για ό,τι δεν του αρέσει. Ωστόσο, φαίνεται πως σήμερα δεν άντεξε και «έσπασε» τη σιωπή του μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook. Αφορμή στάθηκε η υποψηφιότητα συναδέλφων του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναλυτικά έγραψε:

«Χα χα Εχει πλάκα που κάποιοι δήθεν “συνάδελφοι” απο δω το Φουμπου πράμα κόπτονται για να βγουν νυν δημαρχήδες περιφερειάρχηδες γιατί τους έχουν τάξει “φαί” αο το ΕΣΠΑ Γατάκια. Ξέρω πολλά… Λαμογιοπ@@στες και λαμογιοπ@@τανιτσες. Αύριο βράδυ που θα βγουν νέα πρόσωπα σε ποια λαγούμια θα κρυφτείτε τρωκτικά μου; Είπαμε 5 χρονια θητεία 50000000000000 το ΕΣΠΑ !!!! Ε ρε ρεμουυυυυλαααα».

Φανταστείτε χαμός που θα γινόταν, αν ο Γιώργος Μητσικώστας μιλούσε με ονόματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΗΛΕΙΑ - Κοπέλα χαροπαλεύει - Ήταν ένα από τα θύματα σε καραμπόλα αυτοκινήτων

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από σφοδή σύγκρουση αυτοκινήτων, ανάμεσά τους και μια νεαρή που δίνει μάχη για τη ζωή της Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά επί της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών στη Βάρδα, στο ύψος του γηροκομείου.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων μία νεαρή κοπέλα σοβαρότερα, ύστερα από σύγκρουση οχημάτων υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες επί της Ε.Ο.

Ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε άλλα επτά ελληνικά νησιά

«Νέο εμιράτο» στο Ιόνιο δημιουργεί ο εμίρης του Κατάρ, Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, αποκτώντας μετά την Οξυά και άλλα επτά ιδιωτικά νησιά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων.

Σύμφωνα με την Realnews, η οικογένεια Αλ Θάνι έχει ήδη αγοράσει την μισή έκταση του Πεταλά, ενώ σύντομα αναμένεται να αγοράσει και την υπόλοιπη.

Η απόκτηση του Πεταλά θεωρείται κίνηση ματ από τον άραβα κροίσο, αφού θεωρείται το μεγαλύτερο νησί στις Εχινάδες, έκτασης 5.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο είναι η Οξυά.

Ο Πεταλάς, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας, είχε βγει τα τελευταία χρόνια προς πώληση σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με τιμή στα 38 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο εμίρης φαίνεται να αποκτά το νησί με σαφώς μικρότερο ποσό.

Το νησί είναι ακατοίκητο και πέρασε στην ιδιοκτησία ελληνικής οικογένειας 100 χρόνια πριν από Μονή των Ιωαννίνων. Ο εμίρης απέκτησε επίσης τη νήσο Δρακονέρα, στις Βόρειες Εχινάδες, το Προβάτι και τέσσερις νησίδες με τις ονομασίες Γκράβαρης, Απασα, Σωρός και Πίστρος ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ακόμα δύο νησιών του συμπλέγματος, του Βρομώνα και της Μάκρης.

Τα σχέδια για την αξιοποίηση της Οξυάς και τη μετατροπή της σε... art island προχωρούν με αργούς ρυθμούς, λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Μάλιστα, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη καθώς το νησί υπάγεται σε καθεστώς Natura. Οι περιορισμοί που είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί στη δόμηση οδήγησαν τον εμίρη στην απόφαση να αγοράσει και άλλα νησιά, ώστε να ολοκληρώσει το επιχειρηματικό του σχέδιο στο Ιόνιο, με επιβλητικές ξενοδοχειακές μονάδες επτά αστέρων που θα γίνουν πόλος έλξης για πλούσιους κα;ι διάσημους από όλον τον κόσμο.

Στα σχέδια του εμίρη του Κατάρ είναι να ολοκληρώσει το πλάνο των αγορών ιδιόκτητων νησιών στην περιοχή του Ιονίου και στη συνέχεια να εκπονηθούν τα σχέδια αξιοποίησης τους από μελετητικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας.

newpost.gr

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΠΥΛΟΣ – Με τον «αέρα » του Νικητή ο Δημ.Καφαντάρης !

Στην κατάμεστη πλατεία της Πύλου ολοκλήρωσε χθές βράδυ τις προεκλογικές του ομιλίες ο  νύν και υποψήφιος δήμαρχος Πύλου –Νέστορος Δημ.Καφαντάρης .

Σε μία ογκώδη συγκέντρωση ( την μεγαλύτερη που έγινε προεκλογικά στην Πύλο ) ο κος Καφαντάρης αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποίησε η δημοτική του αρχή στα 3.5 χρόνια που πέρασαν και αναφέρθηκε εκτενώς στις μεγάλες προοπτικές και στις προκλήσεις που αναμένουν αυτόν και τους συνεργάτες του στην προοπτική νίκης που διαγράφεται στον δήμο Πύλου – Νέστορος για  τα επόμενα πέντε χρόνια
Η κοινή πεποίθηση μετά το τέλος της εκδήλωσης ήταν ότι ο συνδυασμός «Δύναμη ελπίδας » είναι, οριστικά και αμετάκλητα πλέον, το μεγάλο φαβορί για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Δωρεάν διακοπές για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους -Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

«Επιταγές» για δωρεάν διακοπές ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για 100.000 εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, για τους οποίους θα καλύψει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα για έως και πέντε διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο Γιάννης Βρούτσης, το πρόγραμμα Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα «τρέξει» από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015 θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος», θα καλύπτεται η διαμονή των δικαιούχων για 1-5 διανυκτερεύσεις. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία περιλαμβάνεται το ποσό της επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών του.

Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ η δημόσια πρόσκληση, μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις. Δικαίωμα υποβολής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλιση ΙΚΑ, άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μήνες ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.

Δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι πέρυσι είχαν επιλεγεί και είτε έκαναν χρήση του προγράμματος είτε όχι (εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία) και οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια περίοδο υλοποίησης.

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

Τα άνω των 5 ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους.
Τα άνω των 5 ετών και 24 ετών τέκνα που έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας
Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς
Οι συνοδοί δικαιούχων που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία (ποσοστό άνω του 67%)


gr.yahoo.com

ΣΟΚΑΡΕΙ - Αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκα με κινητικά προβλήματα

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ενός αλλοδαπού από τη Ρουμανία έζησε το απόγευμα της Παρασκευής μια 45χρονη ανήμπορη γυναίκα στην Αγία Μαύρα Τραγανού της Ηλείας.

Ο αλλοδαπός εισέβαλε στο λυόμενο της άτυχης γυναίκας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αναπηρίας και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις, λίγη ώρα αργότερα ο αλλοδαπός έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα.

Η άτυχη γυναίκα που εδώ και περίπου 10 χρόνια δίνει τη «μάχη» της με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, βρισκόταν μόνη της, όπως πάντα, στο φτωχικό λυόμενο που μένει, στην άκρη του χωριού.

Η 45χρονη, που με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί να κινηθεί λόγω της αναπηρίας της, βρισκόταν ξαπλωμένη, στο κρεβάτι του πόνου, όταν ξαφνικά η πόρτα του λυόμενου άνοιξε και εισέβαλε ο άγνωστος άνδρας.

Ο αλλοδαπός κινήθηκε προς το μέρος της ανάπηρης γυναίκας η οποία τον παρακαλούσε να την αφήσει ήσυχη και να φύγει…

Ο αλλοδαπός όμως, βλέποντας ότι είχε να κάνει με «εύκολο» θύμα, προσπάθησε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Αφού κινήθηκε προς το μέρος της έπεσε πάνω της και άρχισε να της σκίζει τα ρούχα.

Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε με όσες δυνάμεις είχε να αντισταθεί αλλά ο Ρουμάνος άρχισε να τη χτυπάει.

Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια όπου για καλή της τύχη, παρότι το λυόμενο της βρίσκεται στην άκρη του χωριού, εκείνη την ώρα στο σημείο υπήρχαν άνθρωποι που την άκουσαν και έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Η εικόνα που αντίκρισαν μπαίνοντας στο λυόμενο της άτυχης γυναίκας τους «πάγωσε» το αίμα. Αμέσως έπεσαν πάνω στον αλλοδαπό και τον απομάκρυναν από την 45χρονη, ενώ αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λίγα λεπτά αργότερα ο αλλοδαπός οδηγούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης, ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Το περιστατικό έχει εξοργίσει την μικρή κοινωνία της Αγίας Μαύρας Τραγανού η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας. Η χθεσινή όμως απόπειρα βιασμού και μάλιστα μιας ανάπηρης γυναίκας, ήταν αναμφίβολα η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι…

patrisnews

Ο Α. Σαμαράς στην Καλαμάτα


Στη Μεσσηνία έφτασε νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στη Δυτική Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός κατευθυνόμενος προς την Πύλο, όπου αύριο το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σταμάτησε στην Καλαμάτα, όπου συναντήθηκε με φίλους του κι έτυχε θερμής υποδοχής από τους συμπατριώτες του που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.
Ο κ. Σαμαράς, γευμάτισε με χαλαρή συζήτηση σε γνωστό μεζεδοπωλείο με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα, τοπικά στελέχη και φίλους του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...

ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΤYΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ - Θάνατος 32χρονου σε τροχαίο

Ένας 32χρονος έχασε την ζωή του τα ξημερώματα μέσα στην πόλη του Ναυπλίου, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο στο ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, το οποίο εξετράπη της πορείας του κι έπεσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.
Ακολούθως το αυτοκίνητο μπήκε στην αυλή ενός σπιτιού, αρχικά προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 32χρονου.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου.

Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της Κυριακής

Ενα χρήσιμο κατάλογο με απαντήσεις σε έντεκα απορίες των ψηφοφόρων, που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.
Οι 11 απαντήσεις έχουν ως εξής:....

Διαβάστε περισσότερα εδώ.....

Έρχεται φορτσάτη η Φώφη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

"Όλοι Φώφη" λένε και πάλι στη Χαριλάου Τρικούπη...
Και η Φώφη Γεννηματά, αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, την επόμενη των εκλογικών αποτελεσμάτων από την μάχη για την ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση. 
Όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η Φώφη δεν ανήκει σε αυτούς που τρελάθηκαν με τη μετατροπή του κόμματος σε συνιστώσα της Ελιάς και όπως ακούγεται προετοιμάζει ηγετικού τύπου παρέμβαση, με γνώμονα την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ σε ένα σχέδιο ευρύτερης ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Μήνυμα νίκης για τον Θωμά Παππά

Συγκέντρωση – μήνυμα νίκης στις εκλογές για τον Δήμο Ηγουμενίτσας ήταν αυτή που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής στο πεζόδρομο της πόλης ο Θωμάς Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Χρώμα στη Ζωή».
Συμμετοχή των πολιτών κάθε ηλικίας σε αριθμό πρωτόγνωρο για την περιοχή, παλμός και ενθουσιασμός χαρακτήρισαν την εκδήλωση που μετρήθηκε ως η μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη από τις άλλες δύο.
Στην ομιλία του ο Θωμάς Παππάς στάθηκε σε τρία βασικά θέματα:
Στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης που κρύβει το μοναδικής ομορφιάς παραλιακό μέτωπο (Ηγουμενίτσα, Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα) του ακριτικού Δήμου, στην επιτακτική ανάγκη η περιοχή να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε επενδυτικά σχέδια τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ιδιωτών και στην επόμενη μέρα που σηματοδοτεί η διασύνδεση του Δήμου, των υπηρεσιών του και της περιοχής με τις νέες τεχνολογίες τόσο στις υποδομές όσο και στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο Θωμάς Παππάς έκανε ειδική μνεία για την ανάγκη να αποκτήσει, επιτέλους, ο Δήμος το δικό του όραμα, άμεσα συνδεδεμένο με τους δημότες και τις ανάγκες του, να πάψει να είναι μια απλή παραπληρωματική προς άλλες οντότητα και να διεκδικήσει ένα αύριο στηριγμένο στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής.
Η ανεξάρτητη μορφή του συνδυασμού έχει καταφέρει να δημιουργήσει την αίσθηση πως οι πολίτες του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισαν πλέον να αναλάβουν οι ίδιοι το έργο της ανασυγκρότησης του τόπου τους και η έως τώρα πορεία του Θωμά Παππά εγγυάται απολύτως την άσκηση μιας πολιτικής αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων του Δήμου και όχι οποιουδήποτε άλλου.
Η κοινή πεποίθηση μετά το τέλος της εκδήλωσης ήταν ότι ο συνδυασμός «Χρώμα στη Ζωή» είναι, οριστικά και αμετάκλητα πλέον, το μεγάλο φαβορί για τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

ΠΥΛΟΣ ....."Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ"

Οι κρυμμένοι Παράδεισοι του Βασιλιά της Πύλου Νέστορα έρχονται  στο φως της δημοσιότητας μέσα από μία καλαίσθητη έκδοση  του  συλλόγου τουριστικών καταλυμμλατων των επαγγελματιών του Δήμου Πύλου -Νέστορος με την υποστήριξη του δήμου μέσω της υπηρεσίας τουριστικής προβολής και της προέδρου της Γιάννας Δρακάκη -Μαθιού .
Η δίγλωσση έκδοση η οποία θα διατίθεται στην Costa Navarino στο αεροδρόμιο Καλαμάτας  στα λιμάνια Καλαμάτας και  Πύλου σε Μουσεία κλπ περιέχει ένα πανέμορφο αφιέρωμα στην "ενδοχώρα " του δήμου σε μοναδικά τοπία και ιστορικά κτίσματα .

Στον τουριστικό οδηγό της περιοχής περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από την Χώρα ,το Κεφαλόβρυσο ,την Μεταμόρφωση ,την Μεταξάδα ,το Μανιάκι ,το σπήλαιο Κουφιέρου στο Παλαιό Λουτρό ,το Βλαχόπουλο και το φαράγγι της Κατσουλόλιμνας το βουνό Μαγκλαβά ,κλπ

«Υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα»

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από Σαμαρά

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Όπως αναφέρει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες «δυστυχώς υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Και θέλουν να επιστρέψουμε στην κρίση».
Ο πρωθυπουργός λέει ότι ονειρεύονται αποσταθεροποίηση στη χώρα, ενώ σημειώνει πως «δε θα τους περάσει. Ούτε αυτή τη φορά».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι υπήρξαν αδικίες, κυρίως στο μέτωπο της φορολογίας, αλλά δεσμεύεται πως «βήμα βήμα θα τα διορθώσουμε όλα».

Τέλος ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατάλαβε πως «υπήρχε σχέδιο απομάκρυνσης της χώρας και ακρωτηριασμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Εκατό κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο

Περί τα εκατό άτομα από την Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή, νωρίς σήμερα το πρωί, παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κορίνθου για να εξετασθούν, όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από ήπιας μορφής γαστρεντερίτιδας, τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες, και έφυγαν για το σπίτι τους, ενώ μόνο τέσσερα παιδιά κρατήθηκαν για προληπτικούς λόγους και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.
Με την εμφάνιση των ομαδικών αυτών κρουσμάτων κινητοποιήθηκε άμεσα τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΝΟ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας βρίσκονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου και συλλέγουν τα αναγκαία στοιχεία, για να διαπιστώσουν το αίτιο που προκάλεσε μαζικά κρούσματα ήπιας γαστρεντερίτιδας στην Κόρινθο.
Από πλευράς δήμου Κορίνθου επισημαίνεται, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης και το νερό στην πόλη είναι καθαρό.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Κορίνθου υπογραμμίζεται: «Το νερό της Κορίνθου σήμερα είναι πλήρως αποστειρωμένο σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές περί πόσιμου νερού. Ελέγχεται δε σε καθημερινή βάση η αποστείρωση του από δυο ειδικούς εξωτερικούς επιστήμονες - συνεργάτες της ΔΕΥΑΚ σε όλα τα σημεία του δικτύου. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ποιότητα και την υγιεινή του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑΚ στους πολίτες της Κορίνθου».
Τέλος, σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» του δημάρχου της πόλης, Αλέξανδρου Πνευματικού, γίνεται λόγος για «μηχανισμούς βρωμιάς και χαφιεδισμού», από ιστοσελίδες που διαδίδουν ότι για τη γαστρεντερίτιδα ευθύνεται το νερό και μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
«Το νερό της Κορίνθου είναι απόλυτα θωρακισμένο και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Οι χυδαίοι προβοκάτορες θα οδηγηθούν σήμερα κιόλας στη Δικαιοσύνη. Ούτε αυτή η προβοκάτσια θα περάσει. Πρέπει να ντρέπονται όσοι σκέφτηκαν να παίξουν τόσο άθλια με την υγεία των Κορινθίων.
Η Δημοτική Αρχή της Κορίνθου δεν θα δείξει κανένα έλεος πλέον σε όσους παίζουν τέτοια χυδαία παιχνίδια για να "ρίξουν" όπως δηλώνουν τον δήμαρχο που έφερε το νερό στην Κόρινθο».

Η θάλασσα ξέβρασε... μια κατσίκα

Άναυδοι έμειναν χθες το μεσημέρι οι επισκέπτες τουρίστες που αυτή την εποχή βρίσκονται στο νησί της Ρόδου απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, όταν η θάλασσα εξέβρασε ένα ψόφιο κατσίκι στην περιοχή Χαράκι.

Το θέαμα αυτό παρέμεινε για αρκετή ώρα στην παραλία με αποτέλεσμα να προκαλέσει όπως ήταν εύλογο, αλγεινή εντύπωση στους λουόμενους που αναγκάστηκαν να βγουν από τη θάλασσα που κολυμπούσαν και να απομακρυνθούν βέβαια από το συγκεκριμένο σημείο της παραλίας.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αρμόδια λιμενική αρχή της Λίνδου η οποία σε συνεργασία με την κοινότητα της περιοχής, μερίμνησαν για την υγειονομική ταφή του ζώου.


ΡΟΔΙΑΚΗ

ΕΡΕΥΝΑ - Τα σενάρια για την επόμενη μέρα από τις ευρωεκλογές

Ενα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται πάνω από τη χώρα. Οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις, ενδεχομένως πρόωρες εθνικές εκλογές ή μήπως όχι;
Η απάντηση καθόλου εύκολη αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα της κάλπης. Η ρευστή πολιτική κατάσταση (ρευστότερη δεν υπήρξε ποτέ σύμφωνα με το BBC) καθιστά δύσκολο το εγχείρημα των παντός είδους προβλέψεων από μάντεις, αναλυτές, χαρτορίχτρες, αστρολόγους και άλλους επιδιδόμενους στος σπορ των μελλοντικών προβλέψεων.
Ομως, μία έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, και καταγράφει ποια θα είναι τα πιθανά σενάρια την επομένη μέρα της κάλπης ανάλογα με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία PRO RATA και δημοσιεύει ο ιστότοπς iefimerida.gr, καταγράφεται ότι οι πολίτες δεν εκτιμούν πως θα αλλάξει κάτι στο πολιτικό σύστημα, καθώς, σε ποσοστό 59,2% υποστηρίζει ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, ενώ μόλις το 46,6% θεωρεί ότι το αποτέλεσμα θα επιφέρει αλλαγές στην ηγεσία των κομμάτων.
Με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, οι πολίτες προτιμούν τα κόμματα να παραμείνουν σταθερά στις αξίες και την ιδεολογία τους και όχι να κάνουν τα πάντα για τη νίκη. Ειδικότερα, το 85,4% εκτιμά ότι δεν είναι επιτυχία η πρώτη θέση στην μάχη της κάλπης και μόνο το 10,6% υποστηρίζει ότι η νίκη είναι σημαντική.
Δεν βλέπουν βουλευτικές εκλογές οι πολίτες -Σίγουροι για ανασχηματισμό
Σε ερώτηση για το εάν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, το 59,2% το θεωρεί αδύνατο, ενώ πολύ πιθανό απαντά το 34%.
Πιο κοντά στο να υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 49% να το θεωρούν πιθανό, αλλά και εδώ η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος απαντά «καθόλου/λίγο πιθανό».
Μοιρασμένες είναι και οι απόψεις για το εάν οι Ευρωεκλογές θα έχουν επιπτώσεις και στις ηγεσίες των κομμάτων με το 53,4% να το θεωρεί απίθανο και το 46,6% να εκτιμά πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αρκετά ή πολύ πιθανό.
Εκείνο που βλέπουν πιο ξεκάθαρα οι πολίτες είναι ο ανασχηματισμός, καθώς, το 57,9% το θεωρεί αρκετά πιθανό και ένα 42,1% εκτιμά πως είναι μάλλον απίθανο.
Ποια θα είναι η αποτυχία για τη Νέα Δημοκρατία
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θεωρούν σε ποσοστό 38,6% πως η αποτυχία για τη ΝΔ θα είναι να χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά μεγαλύτερη του 3%, ενώ ένα 26,5 % θεωρεί ως αποτυχία την ήττα στις εκλογές. Επιπλέον, ένα 20% εκτιμά πως αποτυχία θα είναι να υπολείπεται σημαντικά από το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2012.
Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση αποτυχίας το μεγαλύτερο ποσοστό 23,1% θεωρούν πως θα απειληθεί η κυβερνητική σταθερότητα, το 19,5% πως θα ενταθούν οι εσωκομματικές συγκρούσεις, το 19,1% πως θα μετατοπιστεί προς το κέντρο και θα αναζητήσει συμμαχίες με την κεντροαριστέρα, το 19,1% πως δεν θα συμβεί τίποτα, το 10,8% πως θα αμφισβητηθεί η ηγεσία του κόμματος και το 8,3% πως θα μετατοπιστεί δεξιότερα και θα αναζητήσει συμμαχίες με την ακροδεξιά.
Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ
Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές θεωρούν στην πλειοψηφία τους δεδομένη τη νίκη του κόμματος στις Ευρωεκλογές και εκτιμούν ότι εκείνο που θα ορίσει την επόμενη ημέρα είναι η διαφορά που θα έχει από τη ΝΔ.
Μάλιστα, ένας στους τρεις φαίνεται να περιμένει νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των τριών μονάδων.
Ενα 40%, πάντως, εκτιμά πως σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας θεωρείται δεδομένη η μετατόπιση σε πιο αριστερές και ριζοσπαστικές θέσεις κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με την άποψη πως ένα εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα πρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη μετριοπάθεια.
Και στην περίπτωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο πιθανή είναι η αμφισβήτηση της ηγεσίας. Τέλος, φαίνεται πως στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία και επιθυμία για δραστικότερες αλλαγές στο εκλογικό σκηνικό.
Διχασμένοι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπουν αλλαγή ηγεσίας
Στον αντίποδα αποτυχία για την ΕΛΙΑ θεωρείται, σε ποσοστό 45,8%, το ενδεχόμενο να εξανεμιστεί το εκλογικό ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2012.
Σε ποσοστό 35,4% θεωρούν αποτυχία εάν η ΕΛΙΑ εκλέξει μόνο έναν ευρωβουλευτή.
Για τις εξελίξεις μετά από μία ενδεχόμενη αποτυχία της ΕΛΙΑΣ η πλειοψηφία σε ποσοστό 29,6% θεωρούν πως θα αλλάξει ηγεσία, το 22,1% πως θα επανιδρυθεί νέο κόμμα, το 16,6% πως δεν θα συμβεί τίποτα, το 16,3% πως θα βγει από την κυβέρνηση, το 15,3% θα επανεξετάσει τον συμμαχικό της προσανατολισμό.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία. 17 Μαΐου 1954 - Πέθανε ο διακεκριμένος δικαστής Δημήτρης Κάκκαβας

Σαν σήμερα, στις 17 Μαΐου 1954, πέθανε ο διακεκριμένος δικαστής από την Κυπαρισσία Δημήτρης Κάκκαβος. Είχε γεννηθεί στην Κυπαρισσία το 1899 και ήταν γιος του μεγαλέμπορου Ανδρέα Κάκκαβα και εγγονός από τη μητέρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 
Αποφοίτησε από τη νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εισήλθε στο δικαστικό κλάδο. Οι πάντες μιλούσαν για τον άδολο του χαρακτήρα του, την αμεροληψία του, την μελετηρότητά του, τον άκαμπτο χαρακτήρα του και την ευθύτητά του. 
Προήχθη στο βαθμό του εφέτη. Απεβίωσε κατά την εγχείρηση έλκους στομάχου και κηδεύτηκε στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Βουφραδιώτης

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 17-5-2014

ΜΕΣΣΗΝΙΑ- BlueLine Sailing Team Kalamata

Πιο δυνατή από ποτέ είναι η ιστιοπλοϊκή ομάδα της Καλαμάτας και του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου ''ΑΙΟΛΟΣ'' καθώς εκτός από την πολύ καλή κατάσταση σκάφους και πληρώματος εν όψη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ORCinternational, υποστηρίζετε φέτος από τρις μεγάλες επιχειρήσεις που οι δύο μάλιστα είναι και Μεσσηνιακές.

Πρόκειται για το γυμναστήριο FREE MOTION KALAMATA, τα SUPER MARKETS ΣΙΨΑΣ που εδρεύουν στην Κορώνη Μεσσηνίας και την ONE DESIGN SPECIALISTS  αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρίας ιστιοπλοϊκού ρουχισμού MAGIC MARINE στην Ελλάδα.

Είναι πολύ συμαντικό για την ιστιοπλοΐα και τον αθλητισμό γενικότερα να υπάρχουν χορηγοι που να είναι δίπλα σε ομάδες ιδικά της περιφέρειας και πολύ ενθαρρυντικό όταν αυτές της δύσκολες εποχές, τοπικές επιχειρήσεις δεν διστάζουν να συμμετέχουν ως μέλη της ομάδας στης επιτυχίες της!

Πέτρος Τατούλης: Tο μήνυμα της νίκης από την 1η Κυριακή για τη Νέα Ευρώπη

«Εμφανή την εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολιτεία FM 90,7 την Παρασκευή 16 Μαΐου 2ο14 και έθεσε ως διακύβευμα των εκλογών «η χώρα να βγει από το τέλμα της οικονομικής ύφεσης μέσα από τις Περιφέρειες, αφού μόνο αυτές μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ανάπτυξης».
«Η Νέα Πελοπόννησος απολαμβάνει της στήριξης των πολιτών, όχι μέσω κομματικών – πολιτικών κατευθύνσεων, αλλά ως αναγνώριση του έργου μας» συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται με τέτοιο καθαρό λόγο εμπιστοσύνη σε ένα έργο, αλλά και πολιτική αναγνώριση».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι «η Νέα Πελοπόννησος με την ανανέωση και την ενίσχυση των πολιτικών συμμαχιών θέτει το διακύβευμα, η χώρα να γίνει η Νέα Ελλάδα των Ευρωπαϊκών Περιφερειών» και σημείωσε ότι τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού θα εμβαθύνουν την προσπάθεια και θα διευρύνουν το πολιτικό μέτωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, το οποίο «θα είναι εμβληματικού χαρακτήρα για όλη την Πελοπόννησο και θα πιστοποιήσει και ταυτοποιήσει το brand name της Σπάρτης» και επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την εγγύηση της δημιουργίας του.
«Ασφαλώς το μεγάλο μας έργο και μεγάλο μας στοίχημα είναι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης, «το οποίο θα είναι έτοιμο το 2015, σε χρόνο ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Το έργο αυτό, τη λύση του οποίου πολλοί είχαν στα προεκλογικά τους προγράμματα, εμείς το υλοποιήσαμε. Η Πελοπόννησος από μια βρώμικη Περιφέρεια θα μετατραπεί και θα πιστοποιηθεί ως Περιφέρεια της αειφορίας, με ευεργετικά αποτελέσματα στο τουριστικό και αγροτικό μας προϊόν».
 «Αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει πολιτική αποφασιστικότητα και τεχνοκρατική προσέγγιση μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων» σημείωσε τέλος ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και πιστεύουμε ότι μόνη ελπίδα είναι οι ίδιοι οι πολίτες».

16.5.14

BBC News - Το παλιό δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει !

Ο ανταποκριτής του BBC News αναφέρει πως το μόνο βέβαιο είναι ότι το παλιό δικομματικό σύστημα, που κυριαρχούσε στη χώρα για χρόνια, έχει καταρρεύσει.
H πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο απρόβλεπτη, αναφέρει σε άρθρο του στο BBC News ο ανταποκριτής του βρετανικού ειδησεογραφικού οργανισμού στις Βρυξέλλες Κρις Μόρις. Όπως αναφέρει, αυτό συμβαίνει όταν περάσουν χρόνια οικονομικής κατάρρευσης, ενώ εκτιμά πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτής της Κυριακής αλλά και οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη βδομάδα, κρύβουν εκπλήξεις.
Ο Μόρις αναφέρει πως το μόνο βέβαιο είναι ότι το παλιό δικομματικό σύστημα, που κυριαρχούσε στη χώρα για χρόνια, έχει καταρρεύσει.
Το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα ως οικογενειακή υπόθεση, έχει πολλά προβλήματα, ενώ η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, τα πηγαίνει ακόμα καλά επειδή λίγο ως πολύ προβάλλει ως η μόνη θεσμική λύση, γράφει ο ανταποκριτής του BBC.
Σύμφωνα με τον Βρετανό δημοσιογράφο, πέρα απ' αυτό, όλοι περιμένουν ως άρπαγες:....


Διαβάστε περισσότερα εδώ ....

ΑΣΕΠ - Πρόσληψη 149 τελωνειακών υπαλλήλων

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 2Κ/2014 προκήρυξη που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 149 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του κλάδου τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 και λήγει με την πάροδο της Τρίτης 17 Ιουνίου 2014.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά υποβάλλονται ταχυδρομικά στο ΑΣΕΠ, με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
ΑΣΕΠ
Αίτηση για την προκήρυξη 2Κ/2014
Κατηγορία ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ
ΤΘ 14.308
Αθήνα ΤΚ 115.10
Η προθεσμία υποβολής μέσω ταχυδρομείου λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2014.

Συνελήφθησαν έξι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στην Πάτρα

Ελέγχους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας έκανε τα ξημερώματα η Αστυνομία προσπαθώντας να εντοπίσει άτομα τα οποία ασκούν παράνομα το επάγγελμα του αποκλειστικού νοσοκόμου, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα και τις γνώσεις.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων στις τρεις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, συνελήφθησαν έξι γυναίκες, εκ των οποίων, τρεις είναι Ελληνίδες, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και μία υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 59 ετών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αστυνόμος Α' Ανδρέας Πλέσσιας, οι έξι γυναίκες συνελήφθησαν διότι παρείχαν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας σε ασθενείς των κλινικών, χωρίς να κατέχουν πτυχίο της σχολής αδελφών νοσοκόμων και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Επίσης, οι έξι συλληφθείσες δεν είχαν τριπλότυπο μπλοκ αποδείξεων. «Γι' αυτό τον λόγο θα προβούμε και σε σχετική αλληλογραφία με το ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις» επισήμανε ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών.
Στη συνέχεια, ο κ. Πλέσσιας ευχαρίστησε τη διοίκηση του νοσοκομείου για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση των ελέγχων και πρόσθεσε: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, αποσκοπώντας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης απασχόλησης και στην προστασία των ασθενών και των νόμιμα εργαζομένων νοσηλευτών».
Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Η ανασφάλιστη εργασία ήταν από τα πρώτα ζητήματα που απασχόλησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου και όλη η προσπάθειά μας θα ήταν αναποτελεσματική, αν δεν υπήρχε η συνδρομή υπηρεσιών που εμπλέκονται στην τόσο σημαντική υπόθεση».
Ο κ. Μπονάνος ευχαρίστησε δημόσια τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ταξίαρχο Κώστα Κυριακόπουλο και τον κ. Πλέσσια, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της διοίκησης.
Πρόσθεσε, δε, ότι «η προετοιμασία, η συνεργασία και η εχεμύθεια ήταν στοιχεία που οδήγησαν στην επιτυχημένη προσπάθεια» η οποία όπως υπογράμμισε «θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας».

Τέλος, σημείωσε ότι «το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει κανόνες στη λειτουργία του και δεν επιτρέπει την ανασφάλιστη και "μαύρη" εργασία, που είναι πληγή για την πατρίδα μας».

Κυριακή 18 Μαΐου στο Μπίλιοβο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

mpiliovoΠεζοπορία στο Μπίλιοβο έχει προγραμματίσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή των εκλογών, με τέτοιον τρόπο ώστε να καταφέρουν να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Συλλόγου:
«Κυριακή 18 Μαΐου 2014: ημέρα εκλογών αλλά και ημέρα πεζοπορίας. Στο μοναδικό Μπίλιοβο …περπατάμε και ψηφίζουμε ή και αντίστροφα ψηφίζουμε και περπατάμε. Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας, δηλώνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να διοργανώσει πεζοπορία σε κάποιο ή κάποια από τα εκλογικά κέντρα. Απλά έχουμε διαμορφώσει το πρόγραμμά μας έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να μπορέσει να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον είτε πριν είτε μετά την εξόρμηση (τουλάχιστον αυτοί που ψηφίζουν κοντά στην Καλαμάτα).
Η εξόρμηση της Κυριακής αφορά στο κοντινό μας Μπίλιοβο, ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια στον ελληνικό χώρο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα κομμάτι του ορεινού χώρου που λόγω της σπουδαιότητά τους και της γειτνίασής του με την Καλαμάτα (σε απόσταση μισής ώρας), ο Σύλλογός μας το έχει στο πρόγραμμά εξορμήσεων κάθε χρόνο.
Επίσης, έχουμε αναλάβει αρκετές δράσεις στο παρελθόν που σχετίζονται με αυτό, όπως: αποτροπή της τσιμεντόστρωσής του, καθαρισμό, αποτύπωση και συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για το χαρακτηρισμό του ως μνημείο κ.λπ.
Το Μπίλιοβο συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα και Αλτομυρά και σε μεγάλο του τμήμα περνάει μέσα από δάσος, ενώ ταυτόχρονα σκαρφαλώνει στη βραχώδη πλαγιά του βουνού. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα Σωτηριάνικα με προορισμό τον ιδιαίτερο και απομονωμένο οικισμό Αλτομυρά. Μετά την απαραίτητη στάση και εξερεύνηση του χωριού, θα επιστρέψουμε από διαφορετική διαδρομή που διέρχεται από τη Μονή του Αγίου Γεωργίου. 
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας (Ανατολικό Κέντρο).
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλ. 6938 273894. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου 2014».

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Παράταση για τους νέους αγρότες

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή  στο Μέτρο 112 «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας  «ΠΑΑ» 2007-2013.(2η Περίοδος) ότι :

H περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη στο ανωτέρω Μέτρο   πήρε παράταση έως 6-6-2014  σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 1234/Β/15-05-2014).  Έτσι ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται  η περίοδος από 18-03-2014 έως 6-06-2014.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη   Δ/νση   Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας τηλ. 2721361224   καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων:www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr .

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Εορτασμός για την Επέτειο της Μάχης στο Μανιάκι

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 θα εορτασθεί η Επέτειος της ιστορικής Μάχης του Μανιακίου, στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα τελεσθεί θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στα Ταμπούρια της Τ.Κ. Φλεσσιάδος, στις 08:00 το πρωί και θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση. 
Εν συνεχεία, στις 10:45 πμ., θα πραγματοποιηθεί έπαρση σημαίας στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Αρχιμανδρίτη Παπαφλέσσα, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, και Επιμνημόσυνη Δέηση. 
Θα ακολουθήσει ο Πανηγυρικός της ημέρας και η εκδήλωση θα κλείσει με απαγγελίες ποιημάτων και παραδοσιακούς χορούς.

Η Μάχη στο Μανιάκι, στις 20 Μαΐου του 1825, αν και δεν είχε θετική έκβαση για τους Έλληνες, θα μείνει για πάντα στην ιστορία, λόγω της ανδρείας του Γρηγορίου Δικαίου-Φλέσσα ή Παπαφλέσσα και των συμπολεμιστών του, που δεν λιποψύχησαν μπροστά στον αδίστακτο στόλο του Ιμπραήμ και αψήφησαν την αριθμητική υπεροχή του, πέφτοντας μαχόμενοι για την ελευθερία του υπόδουλου Ελληνισμού.

H Νάντια Γιαννακοπούλου στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 υπό την προεδρία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος συμμετείχαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Επίτροπος για την Δράση για το Κλίμα, Connie Hedegaard, και ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, Janez Potočnik, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί των κρατών-μελών της Ε.Ε., των υποψηφίων προς ένταξη κρατών (συμπεριλαμβανομένου του συνόλου σχεδόν των βαλκανικών χωρών) και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που είχε ως θέμα το Θαλάσσιο Περιβάλλον ως βάση για μια βιώσιμη «Γαλάζια Ανάπτυξη», τοποθετήθηκε η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου ως εκπρόσωπος της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Καλή Κατάσταση Περιβάλλοντος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος επί του οποίου πρέπει να βασιστεί η γαλάζια ανάπτυξη.

«Οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες διεξάγονται με τρόπο που υποβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες. Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό, πρέπει να εφαρμόσουμε με συνέπεια και πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας την Οδηγία Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα νομικά και διαχειριστικά εργαλεία που διαθέτουμε όπως η Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά και η Οδηγία για τους Οικοτόπους, καθώς επίσης και η νέα Οδηγία για το Θαλάσσιο Σχεδιασμό η οποία υιοθετήθηκε πολύ πρόσφατα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας

«Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε γυναίκες!!»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ με θέμα «Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ευρωεκλογές. Ψηφίζουμε γυναίκες!!».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο νομικός Αντώνης Βγόντζας.

Πλήθος υποψηφίων γυναικών στην αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή συμμετείχε στην εκδήλωση με παρεμβάσεις, ενώ ήταν ενθαρρυντική η παρουσία ανδρών υποψηφίων και στελεχών, που μας θυμίζουν έμπρακτα ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση.

Ισχυρό βγήκε το μήνυμα για τη στήριξη στις γυναίκες υποψήφιες και την ανάδειξή τους με αμιγώς πολιτικά και ουσιαστικά κριτήρια, πέρα από κοινωνικά στερεότυπα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου