21.6.14

Στο "σκαμνί" ο 21χρονος για το βιασμό της ηλικιωμένης

Για το βιασμό - σοκ 78χρονης με κινητικά προβλήματα σε χωριό της Μεσαράς, η οποία απεβίωσε λίγο καιρό μετά το τραγικό συμβάν, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου 21χρονος ναυαγοσώστης. 
Η σύλληψη του νεαρού έγινε σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό οπότε και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας υπήρξε ταυτοποίηση του γενετικού υλικού του με το βιολογικό υλικό που είχε βρεθεί στην κουβέρτα της άτυχης ηλικιωμένης, σε μία σακούλα αλλά και μία πετσέτα την οποία είχε χρησιμοποιήσει ο δράστης του βιασμού.  

Ο ίδιος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων καθώς στο χωριό της 78χρονης διαμένει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο επισκεπτόταν συχνά. Αστυνομικοί των Μοιρών είχαν προχωρήσει σε ευρύ κύκλο προσαγωγών, αλλοδαπών και Ελλήνων, ανάμεσα στους οποίους και ο νεαρός, ο οποίος βρισκόταν τις ημέρες εκείνες στο χωριό.

Ο 21χρονος αρνείται ότι βίασε την ηλικιωμένη και μάλιστα κατά την προφυλάκιση του ξέσπασε σε λυγμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ανθρωπόμορφο τέρας και ότι σε καμία περίπτωση δεν έβλαψε την 78χρονη, όπως κατηγορείται. Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκαλούν οι ισχυρισμοί του σε σχέση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της 78χρονης τη μοιραία νύχτα αλλά και την εξήγηση που δίνει για το πώς βρέθηκε το βιολογικό υλικό του στα κλινοσκεπάσματα της παθούσας.

Σύμφωνα με το συνήγορο του, Γιώργο Κοκοσάλη, «κατά την ακροαματική διαδικασία θα ειπωθεί όλη η αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή». Η δίκη έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου με τον 21χρονο ιδιωτικό υπάλληλο να αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της ληστρικής εκβίασης καθώς φέρεται να πήρε 5 ευρώ από το πορτοφόλι της γιαγιάς.

Όπως είχε γίνει γνωστό, το σπίτι της ηλικιωμένης  ήταν πολύ κοντά στην οικία των συγγενών του. Στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών, αστυνομικοί “χτύπησαν” και τη συγκεκριμένη πόρτα. Οι συγγενείς του απέκρυψαν, όπως αναφέρεται, ότι τις ημέρες εκείνες φιλοξενούσαν τον 21χρονο, γεγονός που έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκριναν ότι θα έπρεπε να εξεταστεί πάση θυσία και έτσι του απέστειλαν κλήση για εξέταση. 

Όταν πλέον τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είχαν στην διάθεση τους τις απαντήσεις των αποτελεσμάτων, κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Ο 21χρονος κρατείται στις φυλακές Αυλώνας όπου παρακολουθεί σχολείο και τις τελευταίες ημέρες μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κρήτης ενόψει της δίκης.

ΠΑΤΡΙΣ

Παρελθόν οι αστυνομικές ταυτότητες, έρχεται η «βιομετρική κάρτα»

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Και αυτό διότι δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια… απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.
Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).
Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων.

 aftodioikisi.gr

Οικιακή βοηθός έκλεψε 150.000 ευρώ από την ηλικιωμένη που βοηθούσε


Οικιακή βοηθός έκλεψε 150.000 ευρώ από την ηλικιωμένη που βοηθούσε

Πάνω από 100.000 ευρώ έκλεψε από το σπίτι μιας ηλικιωμένης μία 51χρονη από τη Γεωργία.
Η συλληφθείσα εργαζόταν για τέσσερα χρόνια ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της 88χρονης κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ηλικιωμένης. Η 51χρονη γνώριζε ότι στο σπίτι υπήρχαν 150.000 ευρώ τα οποία και άρπαξε μεταφέροντας τα στο σπίτι που της είχε νοικιάσει η 88χρονη.
Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την απουσία των χρημάτων ενημέρωσε την αστυνομία όπου συνέλαβε την δράστιδα επιστρέφοντας τα χρήματα στην 88χρονη.
Επίσης διαπιστώθηκε πως η 51χρονη συλληφθείσα δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή της στη χώρα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κάθε συνεργασία στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς

Δύο τροπολογίες, μία για την κοινή δράση και τη συνεργασία της Αριστεράς, όχι όμως και της Κεντροαριστεράς και μία για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η Αριστερή Πλατφόρμα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα εκφράζει την πλήρη διαφωνία της σε ενδεχόμενη συνεργασία κεντροαριστερών δυνάμεων, δηλαδή αποκλείει συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τροπολογία αφήνει σαφώς να εννοηθεί η ανησυχία της για τις κατευθύνσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία αναφέρει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη τής κοινής δράσης, της συνεργασίας, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας ούτε πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης αλλά υπόθεση κεντρικής στρατηγικής σημασίας, η οποία αποκτά ακόμα πιο επείγοντα και αναντικατάστατο χαρακτήρα μετά τις ευρωεκλογές, προκειμένου να ανοίξουν ανατρεπτικοί προοδευτικοί δρόμοι με σοσιαλιστικό προσανατολισμό στη χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρει η τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τώρα μπροστά στις δυσκολίες, τις αρνήσεις και τις επιθέσεις, την υπόθεση της συμπαράταξης της Αριστεράς, η οποία αποτελεί ακόμα πιο επείγουσα προτεραιότητα και βρίσκει όλο και πιο μεγάλη απήχηση στον αριστερό κόσμο και τους προοδευτικούς αγωνιστές πέρα από εντάξεις και διαφορετικές τοποθετήσεις.

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, ένα μεγάλο αριστερό μέτωπο δυνάμεων που θα εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες δυνάμεις της μη κοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέχρι τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας δεν είναι ουτοπία, ούτε χίμαιρα αλλά ρεαλιστική δυνατότητα και επιτακτική ανάγκη, ενώ με την πραγματοποίησή του μπορεί να γίνει καταλύτης πολύ μεγάλων ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων και μαγνήτης ευρύτερων πολιτικών συσπειρώσεων και κοινωνικών συμμαχιών. Στο κείμενο επικρίνεται η αρνητική στάση και του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο προγραμματικό πεδίο, όλες αυτές οι αριστερές δυνάμεις μπορούν να συνομολογήσουν ότι ένα πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί με αφετηρία αυτές τις κατευθύνσεις, θα το εφαρμόσουν ανεξαρτήτως των πιέσεων, των προδιαγραφών και των παρεμβάσεων των κατεστημένων κέντρων της ευρωζώνης και της ΕΕ και σε ρήξη, αν χρειαστεί, μαζί τους στη βάση ενός βιώσιμου εναλλακτικού σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, Σύμφωνα με την Πλατφόρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την ετοιμότητά του να μελετήσει, να σχεδιάσει και να αναλάβει στο αμέσως προσεχές διάστημα και στο πνεύμα των παραπάνω κατευθύνσεων, συγκεκριμένες, ουσιαστικές, εποικοδομητικές και όχι επικοινωνιακές, ενωτικές πρωτοβουλίες προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, θέλοντας να σπάσει μια κακή παράδοση, να αλλάξει την εικόνα στον χώρο της Αριστεράς και να ανοίξει επιτέλους δρόμους διαλόγου και συνεννόησης στον αριστερό χώρο.

Η Κεντροαριστερά σε όλες τις παραλλαγές της, η άλλη όψη του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων

ΟΝΔΟΥΡΑ-ΕΚΟΥΑΔΟΡ:1-2 ΕΙΧΕ ΕΝΕΡ(ΓΕΙΑ) ΒΑΛΕΝΤΣΙΑ

Γράφει: Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
               Real fm-pamesports.gr
Μετά την σούπερ-εκπλξη του mundial(πέρα από τον αποκλεισμό της Ισπανίας)την νίκη –πρόκριση της Κόστα-Ρίκα σους «16»επι της Ιταλίας παρακαλώ, τα απολαυστικά  7 γκολ του 2-5 Ελβετία-Γαλλία,σκεφτεσαι και λες. Να ξενυχτήσω για να δω Ονδούρα-Εκουαδόρ,αξίζει τον κόπο. Και όμως οι Λατινοαμερικάνοι αποζημίωσαν όσους πλήρωσαν εισιτήριο στο Μπαϊσάδα της Κοριτίμπα και αυτούς που ξενύχτησαν. Η Ονδούρα χωρίς το μυαλό της στο κέντρο Γουίλσον Παλάσιος που είχε αποβληθεί στο ματς με την Γαλλία, είχε ως όπλα της το από δυνατό έως πολύ σκληρό παιχνίδι της. Το Εκουαδόρ σαφώς ποιο ποιοτική ομάδα, με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και οι δύο στο DNA τα συστατικά που χαρακτηρίζουν τους Λατινοαμερικάνικους λαούς. Δύναμη, πάθος πολύ σκληρές μονομαχίες μέχρι και δολοφονικά χτυπήματα που σου έκοβαν την ανάσα. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πολύ καλού ρέφερι Μπεν Γουίλιαμς, χαράς στο κουράγιο του ανθρώπου σε τόσο σκληρό ματς που το έβγαλε πέρα, έτρεχαν πάνω –κάτω. Θύμιζε ποδοσφαιρική Βεντέτα το ματς και το πήραν οι Καλύτεροι .Για να είμαι ακριβής το πήρε το Εκουαδόρ γιατί είχε πέραν των άλλων την Ενέρ(γεια)Βαλέντσια, και φυσικά την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Αντόνιο Βαλέντσια της Μάντσεστερ είναι η φίρμα ,αλλά ο Ενέρ ήταν όλα τα λεφτά. Έδειξε τις προθέσεις του στο 19΄που κρύφτηκε στην πλάτη της άμυνας της Ονδούρα, αλλα αγχωμένος σούταρε πάνω από οριζόντιο δοκάρι. Τη ζημιά όμως την έκανε ένας γνωστός μας. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας Κάρλος Κόστλι, που μετά από μακρινή λόμπα που δέχτηκε στη περιοχή του Εκουαδόρ στο 31΄,τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και με αριστερή οβίδα έκανε το 1-0.Ο Κόστλι επέτυχε γκολ για την Ονδούρα μετά από 32 χρόνια σε mundial. Και τι παιχνίδια παίζει η ζωή. Ο πατέρας του Κόσλι έπαιζε βασικός στο παγκόσμιο της Ισπανίας το 1982,στο ματς Ονδούρα-Βορειος Ιρλανδία (1-1)όταν ο Αντόνιο Λαίνγκ στο 60΄ειχε πετύχει το τελευταίο γκολ της Ονδούρα. Χθες ο γιος Κόστλι που είχε γεννηθεί ένα μήνα μετά το myndial της Ισπανίας σκόραρε. Ο αμυντικός του Εκουαδόρ Παρέδες ήθελε εξιλέωση που έχασε από τα μάτια του στο γκολ τον Κόστλι .Βγαίνει από δεξιά, φτάνει στην αντίπαλη περιοχή σουτάρει και ο Ενέρ(Βαλέντσια)με πλασέ φέρνει το ματς στα ίσια 1-1.Στο 45+3 η Ονδούρα με τον Μπενγκτσον κάνει γκολ με το χέρι, αλλά ο Αυστραλός διαιτητής Γουίλιαμς τον πηρε χαμπάρι. Απίστευτοι οι Λατινοαμερικάνοι συνέχισαν να διαμαρτύρονται μέχρι τα αποδυτήρια. Στο 65’ έγινε η 8η ανατροπή της διοργάνωσης. Σε φάουλ που εκτέλεσε έξω από την μεγάλη περιοχή και αριστερά της Ονδούρα, ο πολύ καλός Αγιόμπι έβγαλε υποδειγματική σέντρα και ο αδίστακτος Ενέρ Βαλέντσια με καρφωτή κεφαλιά γράφει το 1-2 για το Εκουαδόρ. Κλάματα, αγκαλιές, τρελό πανηγύρι στην εξέδρα. Τρία γκολ ο Ενέρ παρέα με τον Μύλερ, τον Ρόμπεν, τον Φάν Πέρσι και τον Μπενζεμά. Δεν νομίζω ότι μετά το mundial ότι θα συνεχίσει να παίζει στη Ματσούκα του Μεξικό. Θα ήταν άδικο. Στο 90 φεύγα σε κόντρα επίθεση ο Αντόνιο Βαλέντσια έκανε χέρι στη περιοχή της Ονδούρας, στερώντας στον Ενέρ να κάνει χατ-τρικ, και πρώτος σκόρερ του θεσμού έστω και για ένα βράδυ.
Το Εκουαδόρ έφτασε την Ελβετία και παίζει με την Γαλλία. Και με ήττα έχει ελπίδες πρόκρισης ,αν η Ονδούρα νικήσει την Ελβετία. Και η Ονδούρα ελπίζει στα κομπιουτεράκια και στην τριπλή ισοβαθμία με νίκη επί της Ελβετίας με 2 γκολ διαφορά.
Όπως και να έχει, αποθηκεύσαμε στην φαρέτρα μας ποδοσφαιρικές  εικόνες που αποτελούν την σφραγίδα του αθλήματος. Η μπάλα είναι αντρικό σπορ και οι Λατινοαμερικάνοι το ζουν έντονα μέχρι τα άκρα, είναι η καθημερινότητα τους.

Κανονικά λειτουργεί από απόψε το Καζίνο Λουτρακίου

Ανεστάλη η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο Καζίνο Λουτρακίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου και από απόψε, ύστερα από 39 ημέρες απεργίας, το Club Hotel Casino Loutraki θα ανοίξει και θα λειτουργεί κανονικά. 
Στη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε με 255 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 10 λευκά η αναστολή των κινητοποιήσεων. Με τη λήξη της απεργίας στο Casino Resort Loutraki λειτουργεί πλήρως τόσο το καζίνο όσο και το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Στελέχη της επιχείρησης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσαν ότι «η επιχείρηση είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες των Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών και να παρέχει το υψηλό επίπεδο διασκέδασης και τη φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει από τη πρώτη μέρα λειτουργίας».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αυτοκτόνησε το κτήνος που βίαζε επί τρια χρόνια την κόρη του

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο 35χρονος Αλβανός που βίαζε την κόρη του στο Τρίκορφο Μεσσήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο 35χρονος βρέθηκε νεκρός στο κρατητήριο του Α.Τ. Καλαμάτας, όπου κρατούνταν για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή Μεσσηνίας.

Τον 35χρονο βρήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής κρεμασμένο με αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από σεντόνι οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοκτόνησε διά απαγχονισμού με αυτοσχέδιο βρόχο (σεντόνι)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Έκλεψαν ……100 κιλά κρασί από υπόγειο στο Βλάση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ  - ΟΤΑΝ ΔΥΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ  ΚΛΕΙΔΑΜΠΑΡΩΝΟΝΤΑΙ   ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!! 

Απίστευτη κλοπή σημειώθηκε χθες  βράδυ σε υπόγειο κατοικίας στην Τοπική Κοινότητα Βλάση του Δήμου Μεσσήνης.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των λιγοστών κατοίκων  του χωριού χθές τα μεσάνυχτα τα σκυλιά του χωριού γαύγιζαν ασταμάτητα στην θέα ενός αγροτικού οχήματος που « έκοβε βόλτες » στα στενά δρομάκια του χωριού  (πιθανόν ΡΟΜΑ ) αλλά κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν βάλει  σαν στόχο το κρασί που βρισκόταν στο υπόγειο του σπιτιού .
Μέσα στην …ατυχία του ο ιδοκτήτης του σπιτιού δηλώνει τυχερός που οι άγνωστοι δράστες δεν εντόπισαν  το λίγο λάδι που υπήρχε σε διπλανό  χώρο και το οποίο έμεινε …άθικτο .
Οι κάτοικοι αναστατωμένοι μιλούν για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης ενώ χαριτολογώντας αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει ακόμα και το ….χρώμα των περιπολικών !!!

Έκλεβαν ηλικιωμένους στην Αρκαδία

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Τρίπολης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου στο Κάψια Αρκαδίας.

Δράστες είναι δύο Αλβανοί, 38 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα- για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβασης των νόμων για ναρκωτικά και όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με ακόμη τρία άτομα, στις 22 Ιουνίου 2013 τα ξημερώματα, στο Κάψια Αρκαδίας, αφού μπήκαν στο σπίτι δύο ηλικιωμένων, τους χτύπησαν και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και τους λήστεψαν, παίρνοντάς τους χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς ενός κιλού και 158 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι, συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας, τρία πλαστογραφημένα ελληνικά διαβατήρια, ένα αλβανικό διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, 400 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς και κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ ...Τους οδηγούν και πάλι σε χρεοκοπία

Απέρριψε αμερικανικό δικαστήριο την αίτηση της Αργεντινής να ανταλλάξει τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί με τον αμερικανικό δίκαιο με άλλα τα οποία διέπονται από το δίκαιο της Αργεντινής. 
Την πρόταση είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί η Αργεντινή από την πίεση των funds που είναι γνωστά ως «γύπες» και πιέζουν να εισπράξουν την ονομαστική αξία των ομολόγων τα οποία εκείνοι αγόρασαν σε εξευτελιστική τιμή. 
Σύμφωνα με την απόφαση που οδηγεί την Αργεντινή στο να ικανοποιήσει τους γύπες ή στο να οδηγηθεί σε νέα χρεοκοπία, η πρόταση που έκανε ο υπουργός Άξελ Κίσιλοφ "παραβιάζει τις αποφάσεις" του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και "η Δημοκρατία της Αργεντινής δεν έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει αυτήν την πρόταση". Στις αρχές της εβδομάδας το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση, ουσιαστικά επικυρώνοντας την απόφαση που είχε εκδόσει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την οποία υποχρεωνόταν η Αργεντινή να αποπληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML Capital και Aurelius Management. 
Η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρτσνερ ζητούσε από την αμερικανική δικαιοσύνη μια "δίκαιη και αμερόληπτη" διαπραγμάτευση σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη. 
Η Κίρχνερ άφησε περιθώρια για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης με αυτά τα κεφάλαια, κάτι που μέχρι τώρα αρνιόταν. 
"Θέλουμε να τιμήσουμε το 100% των πιστωτών μας, το 92,45 που επαναδιαπραγματεύτηκαν το χρέος το 2005 και το 2010 και τους υπόλοιπους που δεν το έκαναν. Τους ζητάμε μόνο δίκαιους όρους", τόνισε. Μετά την κατάρρευση της οικονομίας της το 2001 η Αργεντινή αποπληρώνει σταδιακά το χρέος της, ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Πληρώνει όμως το χρέος σε όσους συμφώνησαν να αποπληρωθούν σε αναδιαρθρωμένα ομόλογα, κουρεμένα δηλαδή, ενώ αρνείται την πληρωμή των –κυρίως-κερδοσκοπικών κεφαλαίων που είναι το υπόλοιπο 7%.

Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου

Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού...

Για πολλούς το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε, όμως από αστρονομική άποψη αυτό θα συμβεί αύριο Σάββατο 21 Ιουνίου το μεσημέρι - συγκεκριμένα στις 13:51 ώρα Ελλάδος - οπότε θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα εγκαινιάσει τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προν τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Από την Κυριακή οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία.

Εκθεση - βόμβα για το trafficking στην Ελλάδα


Εκθεση - βόμβα για το trafficking στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης και προορισμού -και για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό χώρα προέλευσης- για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και καταναγκαστικής εργασίας, καθώς και για άνδρες που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι αναφορές για την Ελλάδα είναι πανομοιότυπες με τις περσινές και η χώρα μας παραμένει στην ίδια κατηγορία αξιολόγησης (Tier 2).
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μερικές γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Γεωργίας), τη Νιγηρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κίνα και ορισμένες χώρες της Αφρικής «υπόκεινται σε σωματεμπορία στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θύματα καταναγκαστικής εργασίας που εντοπίζονται στην Ελλάδα είναι κυρίως παιδιά και άνδρες από το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Μολδαβία, το Πακιστάν, τη Ρουμανία και την Πολωνία».
Σύμφωνα με την αστυνομία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) -τονίζεται στην έκθεση-, έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των παιδιών Ρομά από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και τα οποία «υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία» στην Ελλάδα από μέλη των οικογενειών για να πωλούν διάφορα αγαθά στον δρόμο, ζητιανεύοντας ή διαπράττοντας μικροκλοπές.
Επίσης, αναφέρεται ότι γυναίκες μεταφέρονται στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου και των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και μετά «υποβάλλονται σε σωματεμπορία» στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, και γυναίκες μεταφέρονται μέσω Ελλάδας για σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι Αρχές εντόπισαν δυο Έλληνες πολίτες ως θύματα σωματεμπορίας, ενώ αιτούντες άσυλο από Μπαγκλαντές, Ινδία και Πακιστάν γίνονται θύματα εκμετάλλευσης από διακινητές και δράστες. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, καθώς και άλλες μικρές επιχειρήσεις χρησιμεύουν για «ξέπλυμα χρήματος».
Οι συντάκτες της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της σωματεμπορίας. Ωστόσο», όπως υπογραμμίζεται, «καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στην εφαρμογή του σχεδίου (κατά της εμπορίας ανθρώπων)».
Ακόμα, επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση είναι πιο αυστηρή» απέναντι στους δράστες, σε σύγκριση με την προηγούμενη αναφορά, έχει βελτιώσει τις διαδικασίες αναγνώρισης των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και υιοθέτησε νέα νομοθεσία για τη θέσπιση Εθνικού Συντονιστή για την εμπορία ανθρώπων.
Οι ελληνικές Αρχές, σημειώνεται στη συνέχεια, προχώρησαν σε περισσότερες συλλήψεις σωματεμπόρων κατά το 2013 και έκαναν σημαντικές ενέργειες για την περαιτέρω εκπαίδευση μελών της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος σε πτυχές που αφορούν την εμπορία ανθρώπων.
Όπως για κάθε χώρα, στην έκθεση καταγράφονται «συστάσεις» προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σωματεμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται: αποτελεσματικότερη εκπαίδευση αξιωματικών επιβολής του νόμου, βελτίωση του ελέγχου διακίνησης αιτούντων ασύλου, εξασφάλιση όλων των αναγκαίων νόμιμων υπηρεσιών για τα θύματα, ενίσχυση των διαδικασιών δίωξης και καταδίκης των δραστών, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων που φέρεται να εμπλέκονται σε περιπτώσεις σωματεμπορίας.
Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Αρχών με ΜΚΟ για τη διερεύνηση και εξιχνίαση υποθέσεων σωματεμπορίας, καθώς και για την εξασφάλιση χώρων φιλοξενίας θυμάτων.
Αναφορά γίνεται και σε συγκεκριμένα γεγονότα και σε περιπτώσεις διερεύνησης «διαφθοράς μεταξύ αστυνομικών», ενώ καταγράφονται και επιτυχίες της αστυνομίας, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, με έρευνες σε Ρουμανία, Αλβανία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βουλγαρία.
Σε μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με την έκθεση, οι ελληνικές αρχές έσωσαν 18 θύματα σωματεμπορίας και καταναγκαστικής εργασίας από ένα μεγάλο διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων.
Τέλος, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας καταβάλλει «συνεχείς προσπάθειες» για την προστασία των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων και ότι χορήγησε παρόμοιο αριθμό αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς θύματα εμπορίας, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Επίσης, τονίζεται ότι η κυβέρνηση συνέχισε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
«Η φετινή έκθεση αποτελεί έναν οδικό χάρτη για την αντιμετώπιση της μάστιγας της εμπορίας ανθρώπων» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία αναφέρεται ότι η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία είναι μεταξύ των χωρών που κάνουν ελάχιστες προσπάθειες για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.
Στην έκθεση αξιολόγησης των προσπαθειών της κάθε κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων η κατηγορία Tier 3 είναι η χαμηλότερη κατάταξη και συμπεριλαμβάνονται 23 χώρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. πήρε πιστοποίηση για συλλήψεις μέσω Facebook

Tα προφίλ-παγίδες, τα επιβαρυντικά like και η αυτόματη σύλληψη παιδόφιλων
 
Με βάση νέο νόμο, η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να δημιουργεί «ψεύτικα» προφίλ στο Facebook προκειμένου να παγιδεύει υπόπτους για παιδική πορνογραφία και όχι μόνο. Πλέον η τακτική των διωκτικών αρχών με τη δημιουργία «εικονικών προσώπων» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αναδείχθηκε και στην υπόθεση του «σατανιστή» της Γλυφάδας, δεν θα έχει μόνο ανιχνευτικό χαρακτήρα αλλά και θα αποδεικνύει εγκληματική δραστηριότητα. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ειδικούς αναλυτές που παρακολουθούν και αναλύουν τις καταχωρήσεις στο Facebook προκειμένου να βρουν διασυνδέσεις υπόπτων, υπόπτους εγκληματικών ενεργειών μέχρι και… κλοπιμαία που επιδεικνύουν κυρίως αλλοδαποί δράστες.

Σύμφωνα λοιπόν με νόμο που ψηφίσθηκε προ μερικών ημερών -με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- παρέχεται στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δυνατότητα να δημιουργεί «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ ανηλίκων -και σε άλλες περιστάσεις- προκειμένου να «παγιδεύει παιδόφιλους» και δράστες άλλων αδικημάτων.

Πλέον οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών και άλλα από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του facebook σημαίνει σύλληψη του «συνομιλητή» στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο Internet και όποιος «παγιδευτεί» θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα mail, τα like, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

Παράλληλα ο νέος νόμος επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει αυτομάτως όποιους παιδόφιλους απλώς συνδέονται ηλεκτρονικά με sites που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων, τιμωρώντας για πρώτη φορά την απλή «θέαση» και όχι τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επιπλέον το νέο νομοθέτημα παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να σταματά αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Ο εντοπισμός του «σατανιστή» - η εμπειρία

Την ίδια ώρα ο τρόπος εντοπισμού του 22χρονου «σατανιστή» της Γλυφάδας που προχωρούσε σε σχετικές αναρτήσεις στο Διαδίκτυο μετά και τον φόνο της 41χρονης άστεγης, δείχνει ότι ολοένα πιο συχνά η ΕΛ.ΑΣ. αντλεί στοιχεία από τις καταχωρήσεις. Το γεγονός ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων χρηστών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα υπερβαίνει τα 4.000.000 άτομα αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., του ΣΔΟΕ αλλά ακόμη και ασφαλιστικών εταιρειών που ψάχνουν «στημένα ατυχήματα» μέσω φίλων του facebook.

Η απαγωγή μιας 22χρονης στην Καστοριά το 2011, η δολοφονία ενός 30χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου τον Μάιο του 2010 µε δράστη έναν αλβανό κακοποιό εξιχνιάστηκαν με σειρά αναζητήσεων και τρικ της ΕΛ.ΑΣ. στο Facebook.

Μετά τη διάπραξη ενός εγκλήματος τα κίνητρα του οποίου είναι άγνωστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει συχνά το «προφίλ» του θύματος στο Διαδίκτυο προκειμένου να δει αν υπάρχουν καταχωρίσεις στον «τοίχο» του, κάποιο like σε φωτογραφία ή κάποια αναφορά στο χρονολόγιό του που μπορεί να συσχετισθεί µε τη δολοφονία του.

Η Αστυνομία δημιουργεί «σχεδιαγράμματα» συμμοριών αναλύοντας τους κοινούς «φίλους» στα social media της βασικής ομάδας υπόπτων αλλά και προχωρώντας σε σχετικούς συνδυασμούς Ακόμη έχει αναζητήσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να βρει αν υπάρχουν καταχωρίσεις -συνομιλίες, αναρτήσεις φωτογραφιών- των υπόπτων σε χρόνο που σχετίζεται με εγκληματικές πράξεις. Έτσι μπορούν να ελέγξουν το άλλοθί τους αλλά και τις κινήσεις τους τις κρίσιμες περιόδους. Επιπλέον σε δύο περιπτώσεις η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορίες αλβανών κακοποιών όταν είδε στα προφίλ τους φωτογραφίες που κρατούσαν πιστόλια, δεσμίδες χαρτονομισμάτων και λεία από τις ληστείες…

tovima.gr

Κάτι ....ετοιμάζεται στην Πύλο !!!

Μία συνάντηση στο δημαρχείο της Πύλου που ...βγάζει ειδήσεις !!!
Η φωτογραφία της συνάντησης του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη  με τον ηθοποιό Χριστόφορο Παπακαλιάτη  στο δημαρχιακό γραφείο  στην Πύλο μας αφήνει να εννοήσουμε ότι πιθανόν .....κάτι  κάποια καινούργια ταινία  ετοιμάζεται, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στην περιοχή και η υπόστηριξη του δήμου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη .
Υπόμονή λοιπόν έως τις επίσημες ανακοινώσεις

Τι λάδι; Μα, φυσικά ...κορωναίικο!

Ο Σαμαράς έδωσε στους Κινέζους λαδάκι από την Μεσσηνία .
 Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στο δείπνο που παρέθεσε στο Μουσείο της Ακρόπολης προς τιμήν του κινέζου ομολόγου του και της πολυπληθούς αντιπροσωπείας που τον συνόδευε είχε ζητήσει να τους βάλουν στο τραπέζι από ένα μπουκαλάκι... λάδι. 
Μην πάει ο νους σας σε...ότι και ότι λάδι, αλλά λάδι... κορωναίικο από την την Μεσσηνία! 
Εβαλαν το λάδι σε ένα πιατάκι και βουτούσαν το ψωμί τους. 
Αλλά μόνο το λάδι δεν έφτανε για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των Κινέζων όπως γράφει ο Βηματοδότης. 
Τους έδωσε και... προσπέκτους για τη μεσογειακή διατροφή με τη σημείωση ότι εδώ στην Ελλάδα που τρώμε πολύ λάδι το προσδοκώμενο όριο ζωής για τους άνδρες είναι τα 80 χρόνια και για τις γυναίκες τα 82.
Πάντως το μενού κάθε άλλο παρά λιτό ήταν, αφού πρώτο πιάτο σερβιρίστηκε ένα ριζότο με άγρια μανιτάρια, ακολούθησαν μια λαχταριστή συναγρίδα και πράσινη σαλάτα με ντομάτες, αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν το γλυκό. Ο λόγος; Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συμφωνήσει να φάνε πρώτα και μετά να γίνει η περιήγηση στο Μουσείο: «Μόνο και μόνο η προσμονή των Κινέζων να δουν τα εκθέματα του Μουσείου έκανε τον κινέζο πρωθυπουργό να επισπεύσει το δείπνο, να μην πάρει γλυκό και να ζητήσει να αρχίσει η περιήγηση» μου έλεγε ένας υπουργός. Κάθησε περίπου τρία λεπτά μπροστά από κάθε έκθεμα και τα είδε όλα, ακόμη και τα γλυπτά του Παρθενώνα που λείπουν και που έχουν αντικατασταθεί με γύψινα. Γνώριζε και ποιοι τα... άρπαξαν, αφού δυο-τρεις φορές είπε: «I saw them in London».
Την ίδια ώρα...σαν καλές φίλες που γνωρίζονταν από χρόνια ήταν οι σύζυγοι των πρωθυπουργών Κίνας και Ελλάδας. 
Κάθησαν μαζί στο τραπέζι, μίλησαν για τα παιδιά τους, τι σπουδάζουν, για την εκπαίδευση στα σχολεία τους, για τον πολιτισμό και την κουλτούρα. Κάποια στιγμή η κυρία Γεωργία Σαμαρά δώρισε στη σύζυγο του κινέζου πρωθυπουργού ένα μεταξωτό φουλάρι με ζωγραφιές πουλιών από αρχαίες παραστάσεις σε αμφορείς.

Τετρασέλιδο αφιέρωμα για τη Μάνη στη Βίνερ Τσάιτουνγκ

Τετρασέλιδο αφιέρωμα στη Μάνη με τίτλο "Η εσωτερική Μάνη" και υπότιτλο "Πλησίον του Ακρωτηρίου Ταίναρο, στη Χερσόνησο της Μάνης στην Πελοπόννησο, λέγεται πως βρισκόταν η είσοδος στον Αδη", δημοσιεύει την Παρασκευή σε ένθετό της η αυστριακή εφημερίδα "Βίνερ Τσάιτουνγκ".

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό, με λεπτομερείς περιγραφές της περιοχής και πολλές ιστορικές αναδρομές, στην αρχή του οποίου παρουσιάζεται το Ακρωτήριο Ταίναρο, που, όπως σημειώνεται αποτελεί το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης και στη θάλασσά του βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, στα 5.121 μέτρα, ενώ ο φάρος του είχε ανακαινιστεί το καλοκαίρι του 2008.

Στην θαλάσσια περιοχή του είχε καταβυθιστεί το αγγλικό πλοίο SS Californian το 1915 από γερμανικά υποβρύχια, ενώ το Μάρτιο του 1941 είχε γίνει η ναυμαχία του Ταίναρου κατά την οποία το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό είχε καταστρέψει τα πλοία της φασιστικής Regia Marina.

Εκτενείς αναφορές υπάρχουν ....


Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

ΦΩΤΟ - Είδε την κολώνα της ΔΕΗ να πέφτει πάνω της

Η γυναίκα βρισκόταν αμέριμνη στο αυτοκίνητό της.

Ξαφνικά στο αντίθετο ρεύμα είδε ένα αυτοκίνητο να πέφτει με φόρα σε μία κολόνα. Ξαφνικά την είδε να πέφτει κατά πάνω της και έκανε ελιγμό με το όχημα της.

Σοκαρισμένη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.


Η κυκλοφορία για λίγα λεπτά διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνονταν μέσω των Φύλων.

evianews.gr

Απίστευτο: 4 στους 10 ασφαλισμένους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις της ρύθμισης


Απίστευτο: 4 στους 10 ασφαλισμένους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις δόσεις της ρύθμισης

“Εκτός” ρύθμισης χρεών “βγαίνουν”, λόγω αδυναμίας καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων που αναλογούν, οι 4 στους 10 οφειλέτες στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.
Τη δυσκολία ανταπόκρισης ακόμη και του περιορισμένου ποσοστού (10% - 12%) των οφειλετών οι οποίοι έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών ασφαλιστικών εισφορών - τόσο της “νέας αρχής” όσο και της “πάγιας” - αποκαλύπτουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. “Εκτός ρύθμισης” έχουν βρεθεί από την έναρξη ισχύος των σχετικών “διευκολύνσεων”, το 39,9% των οφειλετών του ΙΚΑ και το 43% των οφειλετών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα οι διοικήσεις των δύο Ταμείων να προεξοφλούν ότι δεν θα κατορθώσουν να εισπράξουν τα έσοδα που είχαν υπολογίσει.
“Τα δεδομένα που έχουμε μετά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής των ρυθμίσεων, επιβάλλουν την επανεξέταση του όλου πλαισίου” υπογραμμίζει στην “Η” ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κ. Παπαθανασίου. Ενα νέο ευνοϊκότερο διακανονισμό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες να καταβάλουν μικρότερες δόσεις, έχουν ζητήσει τόσο ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος όσο και η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπό το βάρος και των ταμειακών ελλειμμάτων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πέτρος Τατούλης - " Την τύχη των ανθρώπων μας δεν την αφήνουμε στα χέρια κανενός"

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας και 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του καταρρροϊκού πυρετού

"Την τύχη των ανθρώπων μας δεν την αφήνουμε στα χέρια κανενός, αλλά αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και την έγκριση του προγράμματος διαχείρισης των εντόμων του γένους Culicoides φορέων του καταρροϊκού πυρετού, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

«Μετά τη δική μας πολιτική πίεση υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση» τόνισε ο κ. Τατούλης, « τη στιγμή που βρισκόταν στο συρτάρι, όλοι ήταν αρνητικοί απέναντί της και ακόμα δεν είχε βγει το ΦΕΚ καθορισμού των αρμοδιοτήτων των νέων υπουργών. Η ΚΥΑ έχει υπογραφεί από το ΥΠΑΑΤ και το Υπουργείο Οικονομικών και εγκρίνει συμπληρωματικό πρόγραμμα οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι "Δεν κρύψαμε το πρόβλημα, ούτε κρυφτήκαμε, αλλά βγήκαμε μπροστά σε μια δύσκολη περίοδο για την κτηνοτροφία, ιδίως στον οικονομικό τομέα. Είχαμε επίσης προβλέψει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασής μας με το ποσό των 500.000 για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σε έκτακτες περιπτώσεις όπως η διαχείριση των εντόμων φορέων του καταρροϊκού πυρετού". 

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για το θέμα στην έδρα της Περιφέρειας, αλλεπάλληλες συσκέψεις και ενημερωτικές ημερίδες στις Περιφερειακές Ενότητες και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας, του γενικού γραμματέα και των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «Από την πρώτη στιγμή μάλιστα συνεννοήθηκα με τον κ. Υπουργό για την ενίσχυση των υπηρεσιών μας με ανθρώπινο δυναμικό και ήδη έχουν υπογραφεί οι προκηρύξεις. Από το Υπουργείο διεκδικήσαμε τη λήψη μέτρων για την αποζημίωση των θανόντων ζώων, για το ημερήσιο σιτηρέσιο των ζώων σε καραντίνα και για τη μετακίνηση των κοπαδιών που βρίσκονται σε καραντίνα, για το οποίο ήδη λάβαμε την άδεια».

Αναφερόμενος στο έργο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τις οποίες εξήρε, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα πειστήριο ότι η νόσος προϋπήρχε, όπως αποδεικνύουν οι έλεγχοι που τακτικά γίνονταν, και είναι ψέμα ότι εμείς αμελήσαμε. Οι υπηρεσίες μας είναι αυτές που εντόπισαν τη νόσο και αυτό οφείλεται στη σοβαρότητα και την υπευθυνότητά τους. Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε υποψία κρούσματος τηρήθηκαν απόλυτα τα προβλεπόμενα της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας και μόλις επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα λήφθηκαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Προσπαθήσαμε εξαρχής να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους επ’ ωφελεία της κτηνοτροφικής οικονομίας και όχι να επιδοθούμε σε ένα αλισβερίσι κομματικών επιδιώξεων».

«Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με επίμονη προσπάθεια πολλών ετών, αν τηρηθεί με αυστηρή πειθαρχία το πρόγραμμα, αλλιώς δεν θα αντιμετωπιστεί" δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και συμπλήρωσε ότι «Αποτελεί αναμφίβολα δύσκολο στοίχημα το οποίο θα το κερδίσουμε, όπως άλλωστε κάναμε με την ελονοσία και το πρόγραμμα δακοκτονίας».

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 21-6-2014

Αστυνομικός κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 300.000 ευρώ από την υπηρεσία του

Για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ κατηγορείται ο διαχειριστής της λέσχης της αστυνομίας
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας ο διαχειριστής της λέσχης-εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται για απιστία και υπεξαίρεση, καθώς φέρεται να έχει «τσεπώσει» ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ από το ταμείο της λέσχης.

Σε βάρος του υπαστυνόμου έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και σχηματίζεται δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, σήμερα το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη – εστιατόριο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν τα αναγκαία για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία και φάκελοι (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.).
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, σε χρόνους που δεν έχουν επακριβώς προσδιοριστεί, τουλάχιστον όμως από το έτος 2009 μέχρι σήμερα, υπεξαίρεσε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης, το ύψος των οποίων δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, αλλά εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.
Την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνδράμει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ανατέθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, λόγω του εξειδικευμένου και εξαιρετικά εκτεταμένου διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος απαιτείται για την ακριβή και λεπτομερή αποτύπωση της προκληθείσας ζημιάς στη δημόσια περιουσία.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τυχόν εμπλοκή ή ευθύνες και άλλων αστυνομικών.

Ένας νεκρός και 5 τραυματίες σε σοβαρό τροχαίο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 μ.μ. στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση της Κάτω Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes, ένα άτομο που ήταν εγκλωβισμένο σε ένα από τα οχήματα, ανασύρθηκε νεκρό από τους πυροσβέστες.

Άλλα πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 21 Ιουνίου 1847.- Απολύεται ο δήμαρχος Βουφράδας Σπύρος Ζανιώτης

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουνίου 1847, ο έπαρχος Πύλου προχωρά στη βίαιη απόλυση, ως ανεπιθύμητου, του δημάρχου Βουφράδας Σπύρου Ζανιώτη. 
Να πως περιγράφει το γεγονός η αθηναϊκή εφημερίδα «Αιών» (φύλλο 789): «Προχθές έσπευσαν, ήτοι βιαίως, παραλόγως και παρανόμως έπαυσαν τον δήμαρχον Βουφράσου Ζανιώτην διότι δεν συνεφώνει προς τους παρανόμους σκοπούς του Μπάστα ως προς τα των εκλογών. 
Ο έπαρχος λοιπόν έτοιμος εις Πύλον, παύει τον δήμαρχον, δια να παυθεί συγχρόνως και ο άξιος γραμματεύς Ι. Δ. Παπαδόπουλος, αντικαθιστά τον πάρεδρον Ρένεσιν (Αλεβίζον) διαφθείρων και διαβασανίζων αυτόν, τω επιβάλλει δε και νέον γραμματέα της αρεσκείας του, τω δίδει και 10 τακτικούς στρατιώτες εκ της φρουράς να τον συνοδεύσουν και τον φυλάξουν εις τον Δήμον του. Σημειωτέον δ΄ εκ περισσού, ότι προ ενός και ημίσεος έτους η νομιμωτάτη δημοτική εκλογή Βουφράσου μένει ανεπικύρωτος και ανενέργητος, ήτοι πραγματικώς κατηργημένη…».

Ο Βουφραδιώτης

Απαγχονίστηκε 24χρονος στα κρατητήρια του ΑΤ Καρδίτσας

 Απαγχονισμένος βρέθηκε 24χρονος που κρατείτο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας προκειμένου να εκδικαστεί υπόθεσή του.
Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από τις Αρχές, ο θάνατος του 24χρονου προήλθε από απαγχονισμό, με αυτοσχέδιο βρόγχο από κορδόνια αθλητικών παπουτσιών.
Προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου του 24χρονου ενεργεί η Ασφάλεια Καρδίτσας. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο ανθυπαστυνόμοι του Τμήματος, που εκτελούσαν καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας.

20.6.14

Συνελήφθη στο Λαζαράτι ο Εσκομπάρ της Αλβανίας!!!



Την ατάκα από τον "Τραμπάκουλα" χρησιμοποίησε όταν τον έπιασαν...

«Εγώ έβοσκα τα πρόβατα εκείθε παραπέρα»

Ο ίδιος δηλώνει... βοσκός και αρνείται κάθε εμπλοκή με χασισοφυτείες και οργανωμένο έγκλημα

Η σύλληψή του ήταν θέμα τιμής για την αλβανική κυβέρνηση. 
Επειτα από πολιορκία τεσσάρων ημερών στον χασισοβολώνα του Λαζαράτι, ο νονός του Λαζαράτι, Ραζίπ Μαχμουτάι, έπεσε στα χέρια της αστυνομίαςΚάτω από τις ισχυρές πιέσεις ξένων πρεσβειών και κυβερνήσεων προς την τότε κυβέρνηση Μπερίσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον Μαχμουτάι σε μπαρ του Λαζαράτι.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών, αλλά με μια απόφαση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Αλφρεντ Μοϊζίου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, του απένειμε αμνηστία. Ο βαρυποινίτης αποφυλακίστηκε μόλις έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό του. Επέστρεψε στο Λαζαράτι, από όπου κατάγεται, και συνέχισε από εκεί να κινεί τα νήματα του οργανωμένου εγκλήματος, σε έναν από τους μεγαλύτερους χασισοβολώνες της Ευρώπης.

Ο Εντι Ράμα, που διαδέχτηκε τον Μπερίσα στην πρωθυπουργία πριν από έναν χρόνο, έθεσε ψηλά στις προτεραιότητές του την επαναφορά του κράτους δικαίου σε αυτήν την περιοχή όπου κυριαρχούσε επί χρόνια η ανομία. Αυτό θα άνοιγε και τις πόρτες της ΕΕ για τη χώρα του. Επειτα από «πολιορκία» τεσσάρων ημερών, στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει εξαπολυθεί ποτέ στο Λαζαράτι, ο Μαχμουτάι παραδόθηκε στην αστυνομία.

Δηλώνει βοσκός...
Γνωστός με το ψευδώνυμο Gate (Πύλη), ο 46χρονος Ραζίπ Μαχμουτάι έχει τέσσερα παιδιά και... πολλές γυναίκες, όπως λένε οι εχθροί του. Ο ίδιος δηλώνει... βοσκός και αρνείται κάθε εμπλοκή με χασισοφυτείες και οργανωμένο έγκλημα. Από την αρχή της αστυνομικής επιχείρησης είχε
«ταμπουρωθεί» σε τριώροφη βίλα, μαζί με άλλα άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας έναν από αυτούς.
«Δεν έχω καμία σχέση, εγώ έβοσκα τα ζώα», ισχυρίστηκε ο ίδιος μιλώντας τηλεφωνικά σε τηλεοπτικό σταθμό λίγο πριν παραδοθεί.
 
 ethnos.gr

ΕΡΕΥΝΑ - Οι Γυναίκες αν απατήσουν το κάνουν για τα καλά...

Οταν οι γυναίκες αποφασίσουν να κάνουν την απιστία... θέλουν ποικιλία!

Ερευνα από το Βρετανικό Κέντρο Ερευνών Ενηλίκων έδειξε ότι όταν οι γυναίκες κερατώνουν έχουν κατά μέσο όρο 2,3 εραστές, σε αντίθεση με τους άνδρες που έχουν 1,8 ερωμένες και πως οι γυναίκες είναι εκείνες που κατά το πλείστον κάνουν πρώτες απιστία μέσα σε ένα γάμο. 

Η έρευνα διεξήχθη ανάμεσα σε 4.000 άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα, ενώ οι άνδρες αρχίζουν τις απιστίες αφού περάσουν έξι χρόνια γάμου οι γυναίκες αρχίζουν μόλις περάσουν πέντε χρόνια. 
Επίσης, ενώ οι άνδρες ξεκινούν να κάνουν απιστίες κατά μέσο όρο στα 42 τους χρνια, οι γυναίκες ξεκινούν στα 37.

Ενα άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι άνδρες κάνουν εξωσυζυγικές σχέσεις επειδή ο γάμος τους έχει καταντήσει βαρετός και επειδή θέλουν να τονώσουν το «εγώ» τους, ενώ οι γυναίκες ψάχνουν τη συναισθηματική κάλυψη, να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και για να νοιώσουν ρομαντισμό.

Οι γυναίκες επίσης είναι περισσότερο πιθανό κα ερωτευθούν τους εραστές τους απ’ ότι οι άνδρες.
Ανδρες και γυναίκες υποστηρίζουν ότι η μονογαμία είναι αφύσικη για τον άνθρωπο. Πάντως το 76% των γυναικών και το 67% των ανδρών που έχουν εξωσυζυγική σχέση λένε ότι αγαπούν τον/την σύντροφό τους.

Παρ’ όλα αυτά, πάνω από ένα 49% των γυναικών και περίπου ένα 30% των ανδρών, υποστηρίζουν ότι αν μάθαιναν ότι το ταίρι τους τους απάτησε, θα το χώριζαν...

Οι πιο ωραίες ρεπόρτερ του Μουντιάλ

Μεξικό (φωτο αριστερά)

H ρεπόρτερ πειρασμός στη Βραζιλία, με καταγωγή από το Μεξικό, ακούει στο όνομα Ινές Σάινθ. 

Η ξανθιά καλλονή καλύπτει το ρεπορτάζ της Βραζιλίας για τηλεοπτικό μέσο της χώρας της.
 

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η Κέι Μάρεϊ έκανε πέρασμα από την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά μετακόμισε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τρελαίνοντας τους φιλάθλους εκεί.

Βραζιλία

Η Ρομπέρτα Σετίμι είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο. Οι λόγοι είναι...εμφανείς

Μεξικό

Η Βανέσα Χούπενκοθεν από το κανάλι Televisa μαγνητίζει τους άνδρες και… αποσυντονίζει τους φιλάθλους.

 
Κολομβία

Τέλος, η Αλεχάνδρα Μπουιτράγκο που ξέρει από… σέξι selfie.

peoplegreece.com

Ισπανία: Ανακοίνωσε μείωση φόρων - Αρνείται το αίτημα ΔΝΤ-ΕΕ για αύξηση του ΦΠΑ


Ισπανία: Ανακοίνωσε μείωση φόρων - Αρνείται το αίτημα ΔΝΤ-ΕΕ για αύξηση του ΦΠΑ

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση των φόρων επί του εισοδήματος των μισθωτών και των κερδών των επιχειρήσεων από το 2015, αποφεύγοντας ταυτόχρονα και την αύξηση του ΦΠΑ, παρά τις πιέσεις που ασκούσε η Ευρωπαϊή Ένωση στη Μαδρίτη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο φόρος εισοδήματος αναμένεται ότι θα μειωθεί κατά 12,5%, κατά μέσο όρο, από το 2015, δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.
"Πρόκειται για μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση που προβλέπει τη γενική μείωση των φόρων για όλους: μισθωτούς, επιχειρήσεις και οικογένειες", πρόσθεσε. "Μια μεταρρύθμιση που επιδιώκει, μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε η ισπανική κοινωνία για να αντιμετωπίσει την κρίση, όχι μόνο να την αποζημιώσει για τις θυσίες της αλλά επίσης να προωθήσει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας", πρόσθεσε.
Ο υπουργός Προϋπολογισμούς Κριστόμπαλ Μοντόρο υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ, εκτός από κάποιες πολύ περιορισμένες αλλαγές που αφορούν τα απορρυπαντικά, οι οποίες "συνδέονται με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών αποφάσεων".
Στις 31 Μαΐου ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρούσε σε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 30% στο 25%. Ο ίδιος είχε αποκλείσει την πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ, παρά τις πιέσεις που ασκούσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό η Ισπανία θα αντιστάθμιζε τις απώλειες εσόδων από τη μείωση των φόρων.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης "είναι πλήρως συμβατές με το πρόγραμμα περιορισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος", διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Λουίς δε Γκίντος.
Από το 2012 η Ισπανία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας καθώς η οικονομία της είχε δεχτεί διπλό πλήγμα: αφενός τη "φούσκα" των ακινήτων που έσκασε το 2008 και αφετέρου την παγκόσμις οικονομική κρίση. Το 2013 η χώρα βγήκε δειλά από τη δεύτερη ύφεση που αντιμετώπισε μέσα σε πέντε χρόνια, όμως το ποσοστό ανεργίας παραμένει ένα από τα υψηλότερα του ανεπτυγμένου κόσμου, στο 25,93%. Η Μαδρίτη εκτιμά ότι φέτος η ανάπτυξη θα φτάσει το 1,2%, το 2015 θα αγγίξει το 1,8% και το 2017 θα ανέβει στο 3%.

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας»

Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, περιοδική έκθεση, με τίτλο «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας».
Απόψε, Παρασκευή 20 Ιουνίου και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής, με ελεύθερη είσοδο, στα οποία θα συμμετάσχει και η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας με το χορευτικό δρώμενο “Lux Aeterna” (στα λατινικά: «αιώνιο φως»).
Η έκθεση παρουσιάζει αρχαία τεκμήρια και μαρτυρίες από τη Μεσσηνία που συνδέονται με τη μουσική και το χορό, σε άμεση συνομιλία με τη σύγχρονη χορευτική δημιουργία.
Ο χορός και η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και την ανάγκη έκφρασης της ψυχής. «Κίνηση», «ρυθμός», «τελετουργία», «όρχηση», «κάθαρση» είναι μερικές μόνο από τις όψεις του πολύπτυχου της μουσικοχορευτικής τέχνης. Ακολουθώντας αυτήν την διαχρονία, οι επιμελητές της έκθεσης χρησιμοποιούν τον χορό ως εννοιολογικό όχημα για την παρουσίαση αρχαίων αντικειμένων, συμβόλων, εννοιών, γραπτών μαρτυριών που προέρχονται από τη Μεσσηνία και συνδέονται εν γένει με την μουσική και το χορό.
Σκοπός της έκθεσης είναι να επικοινωνήσει όλα τα παραπάνω στο ευρύ κοινό, ειδικό και μη, ανοίγοντας μια άμεση συνομιλία μεταξύ αρχαιότητας και σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής στην Καλαμάτα, που έχει καθιερωθεί ως πόλη χορού μέσω του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού ήδη από το 1995.
Η περιοδική έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» θα περιλαμβάνει 25 αρχαία αντικείμενα από τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων της Μεσσηνίας, αλλά και υλικό από τις ανασκαφές της Αρχαίας Μεσσήνης και του Ανακτόρου του Νέστορος, που θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.
Η έκθεση πλαισιώνεται από:
  • Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό της πρωτοπόρου χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη και φωτογραφικά στιγμιότυπα από παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • Φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας
  • Μαγνητοσκοπημένη έκθεση φωτογραφίας «NELLY'S Σώμα και Χορός» (επιμ. Μουσείου Μπενάκη, παραγωγή ΔΙΚΕΧΟ)
  • Βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
  • Βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις Ελλήνων χορογράφων και αφιερώματα στη σύγχρονη χορευτική δημιουργία
muthikoi-xoroi-messiniasΠΑΡΑΓΩΓΕΣ - ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ
  • «ΧΟΡΙΚΑ» της Ζουζούς Νικολούδη
          1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 1995
          Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στον 8° Διεθνή Διαγωνισμό Video Dance
          Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «NELLY'S Σώμα και Χορός» σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη
  • ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΟΛΟ ΟΜΑΔΑ ΕΔΑΦΟΥΣ «Μνημείο» Χορογραφία: Δημήτρη Παπαϊωάννου, 3° Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 1997
          Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • Εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Ζουζού Νικολούδη»
          Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • Εκπομπή ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «Η παράδοση του σύγχρονου έντεχνου χορού στην Ελλάδα»
          Σκηνοθεσία: Τάκης Χατζόπουλος
  • Εκπομπή - Αφιέρωμα: Καλαμάτα «Χορός και Πόλη»
          Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδόπουλος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Γενικός Συντονισμός: Άννα – Βασιλική Καραπαναγιώτου, αν. Προϊσταμένη ΛΗ΄ ΕΠΚΑ
Μουσειολογική Μελέτη:
•        Μαίρη Τσουλάκου, αρχαιολόγος ΛΗ΄ ΕΠΚΑ
•        Πένυ Τσακανίκου, αρχαιολόγος ΛΗ΄ ΕΠΚΑ
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός - Μουσειογραφική Μελέτη: Χρυσαυγή Ιορδανίδου, αρχιτέκτων μηχανικός
Εποπτεία Μουσειογραφικής Μελέτης: Δήμητρα Πίκουλα, Προϊσταμένη Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων ΛΗ΄ ΕΠΚΑ.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και την υποστήριξη των εξής:
muth-xor-messinias•        Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών
•        Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
•        ΖουζούΝικολούδη, ηοικογένειάτης
•        University of Cincinnati, Department of Classics
•        Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας
•        Λύκειον Ελληνίδων Καλαμάτας
•        Προσωπικό Αρχείο Κοραή Δαμάτη
•        Δήμος Καλαμάτας
•        Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας
•        ΝΕΡΙΤ
•        CINETIC
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου 2014 (με την καταβολή αντιτίμου για την είσοδο στο Μουσείο, θα εξασφαλίζεται και η επίσκεψη στην έκθεση)
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Κυριακή 08.00 - 20.00, Δευτέρα 13.30 - 20.00
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Μπενάκη και Αγίου Ιωάννη, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
Τηλ.: 27210-83485

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου