28.6.14

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 46 φωτιές μέσα σε 24 ώρες

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν από χθες σε ολόκληρη τη χώρα είναι η κύρια αιτία των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε διάφορες περιοχές και η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.
Μέσα σε ένα 24ωρο , δηλαδή από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 46 φωτιές.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς το Σάββατο είναι πολύ υψηλός για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, τμήμα της Εύβοιας, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τη Λέσβο και τη Χίο.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα....

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Ισχυροί βοριάδες βάζουν τέλος στο κύμα καύσωνα


Ισχυροί βοριάδες βάζουν τέλος στο κύμα καύσωνα

Σε ισχυρούς ανέμους δίνει τη θέση του ο καύσωνας των τελευταίων ημερών που υποχωρεί, με τα μπουρίνια που ήδη έπληξαν τη Βόρεια Ελλάδα να προκαλούν καταστροφές σε καλλιέργειες.

Το χαρακτηριστικό για το επόμενο διήμερο θα είναι οι ενισχυμένοι βοριάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ, ωστόσο θα επέλθει μια μικρή κάμψη των ανέμων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Θοδωρή Κολυδά.
Οι θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα είναι κανονικές για την εποχή, αφού να κυμαίνονται σε όλη τη χώρα μεταξύ 32-34 βαθμών κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσουν στους 30-33 βαθμούς, αντίστοιχα.
Μια τάση ανόδου της θερμοκρασίας θα υπάρχει από την ερχόμενη Πέμπτη - Παρασκευή, ωστόσο δεν θα φτάσει στα επίπεδα καύσωνα των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα παντρεύεται ο εγγονός του Μητσοτάκη στα Σφακιά

Ο Pierre Gourdain είναι γιος της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Gourdain

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται τα Χανιά και συγκεκριμένα το γραφικό χωριό Λουτρό στα Σφακιά για το γάμο του εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Pierre Gourdain. Ο άγνωστος εγγονός του επίτιμου ετοιμάζει το θρησκευτικό του γάμο στο νησί και ένα μεγάλο γλέντι πλάι στο κύμα.O γάμος θα γίνει στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Μητσοτάκη, και οι καλεσμένοι ανέρχονται περίπου στα 300 άτομα. Μετά θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι με τοπικές σπεσιαλιτέ και ρακί.

O ιδιοκτήτης του ενός εστιατορίου, που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους μετά τον γάμο, Σταύρος Ανδρουλακάκης, δήλωσε: “Η οικογένεια Μητσοτάκη ήθελε να μείνει όλο το χωριό ευχαριστημένο κι έτσι μοίρασε τους καλεσμένους και στις δύο πλευρές του. Από τη μία πλευρά είναι τα δύο εστιατόρια που θα δειπνήσει ο κόσμος κι από την άλλη πλευρά του χωριού θα γίνει το πάρτι σε δύο ακόμη μαγαζιά! Εμείς είμαστε ανάμεσα σε δύο παραλίες.
Το μενού φυσικά θα περιέχει και κρητικά παραδοσιακά εδέσματα! Η οικογένεια είναι πολύ ευγενική. Φυσικά γνωρίζουν την περιοχή… Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο χωριό περισσότερο οι Γάλλοι, το απόγευμα θα έρθουν και οι υπόλοιποι από την οικογένεια της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη. Ο γάμος θα γίνει στις 19:00 κι εμείς τους περιμένουμε περίπου στις 20:30. Η νύφη είναι Γαλλίδα, αφού κι ο Pierre μεγάλωσε εκεί και γνωρίστηκαν!”
Ο Pierre Gourdain είναι γιος της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Gourdain και θεωρείται ένα από τα μεγάλα μυαλά της οικογένειας καθώς διαθέτει ρητορικές ικανότητες και είναι πολυδιαβασμένος. Ο Pierre έχει σπουδάσει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού Sciences Po, από όπου έχουν αποφοιτήσει γνωστοί πολιτικοί και πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας, ενώ έχει εργαστεί σε µία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων του Παρισιού, την Giacometti Peron Associés ως στέλεχος.
Το 2007 εντάχθηκε στο στενό κοµµατικό επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, αναλαµβάνοντας προεκλογικά τη συγγραφή αρκετών από τους λόγους και τις οµιλίες του τότε υποψηφίου της Κεντροδεξιάς για τα Ηλύσια Πεδία. Άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον αναφέρουν πως ο Pierre έχει κέρδισε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του πρώην Γάλλου προέδρου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση καλών σχέσεων μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί και του Ελληνα τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραµανλή.
 Ο Pierre και έχει ακόμη τρία αδέλφια, μια εκ των οποίων είναι και η Christine Gourdain που είχε κάνει το γάμο της στα Χανιά πριν λίγα χρόνια.
 Ο ίδιος πάντως, αν και ακολουθεί μια λαμπρή σταδιοδρομία στο εξωτερικό αγαπά πολύ την Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη. Το 2013 είχε βρεθεί σε επίσημο γεύμα με τον παππού του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στη Σκουφά, ενώ συχνά επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά.


tlife.gr

Ήπιε φυτοφάρμακο και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε

Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το απόγευμα σε κοινότητα του Δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα.

Ο 63χρονος οικογενειάρχης ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ήπιε φυτοφάρμακο. Αμέσως μετά πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε, όπως αναφέρει το lamiareport.gr

Μετά τον πυροβολισμό οι δικοί του άνθρωποι τον βρήκαν αιμόφυρτο αλλά ζωντανό.

Ο 63χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών,κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να βάλει τέλος στην ζωή του δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Δύο χρόνια φυλάκιση σε γιατρό που ζήτησε 300 ευρώ για να χειρουργήσει 83χρονη... άσκοπα!

Δύο χρόνια φυλάκιση σε γιατρό που ζήτησε 300 ευρώ για να χειρουργήσει 83χρονη... άσκοπα!
Τριακόσια ευρώ "φακελάκι" από μια 83χρονη γυναίκα ζήτησε 58χρονος γιατρός από τα Φιλιατά για να την χειρουργήσει, ο οποίος μάλιστα έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό η γυναίκα δεν χρειαζόταν να υποβληθεί καν σε επέμβαση, όπως κατόπιν αποδείχθηκε. Η ίδια αφού είπε στον γιατρό ότι δεν είχε αυτά τα χρήματα ενημέρωσε για το συμβάν τον γιό της ο οποίος και κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση του δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής αλλά και στις αστυνομικές Αρχές.
Ωστόσο, αν και συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ο γιατρός δεν πτοήθηκε, και αντί να παραδεχθεί την πράξη του εξαπέλυσε κατηγορίες για συναδέλφους του, ενώ έστειλε και απειλητικές επιστολές στη διοίκηση του νοσοκομείου.
Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας καταδίκασε τον 58χρονο γυναικολόγο σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Η 83χρονη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομειο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν έχρηζε επέμβασης και το πρόβλημά της αντιμετωπίστηκε με φαρμακευτική αγωγή . Όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Έθνος", ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, κάνει λόγο για το ότι το νοσκομείο δεν ήταν αντίδικος στην υπόθεση αυτή. "Ως εκ τούτου η νομική υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι δεν χρειαζόταν να παραστούμε", σημειώνει.
Πάντως, ο επίορκος γιατρός είχε απασχολήσει παρελθοντικά της Αρχές για υπεξαίρεση, είχε συλληφθεί για μεταφορά παράνομων μεταναστών και για αρχαιοκαπηλία, ενώ είχε εμπλακεί και σε πυροβολισμό ενός Αλβανού.

Megatv

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Πράσινο νοσοκομείο θα εξοικονομεί ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο


Φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγαστρα του πάρκινγκ του νοσοκομείου.

Τη λύση στην ιδιαίτερα δύσκολη εξίσωση της παροχής των ίδιων –με το παρελθόν– υπηρεσιών προς τους πολίτες με όλο και συρρικνωμένους προϋπολογισμούς, φαίνεται ότι έχει βρει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Καλαμάτας. Με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση έργων όπως εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων, παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσης, φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγαστρα του πάρκινγκ και αντικατάσταση λαμπτήρων, το νοσοκομείο Καλαμάτας θα μπορεί σε λίγο διάστημα να εξοικονομεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τις λειτουργικές του δαπάνες.
Πήρε και βραβείο
Το πρώτο βήμα έγινε τον προηγούμενο Αύγουστο με την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων για τη θέρμανση των χώρων του και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης που κατέστησε τη μονάδα υγείας της Καλαμάτας το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας. Αλλωστε για το συγκεκριμένο έργο το νοσοκομείο βραβεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην εκδήλωση των «Enviromental Award 2014». Βασική ιδέα για την έναρξη του έργου ήταν η εκμετάλλευση της άφθονης ηλιακής ενέργειας, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας της περιοχής ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και είχε συνολικό προϋπολογισμό 504.300 ευρώ. Τα οφέλη του συστήματος όπως εκτιμώνται είναι: ετήσια εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση της ποσότητας πετρελαίου που προμηθεύεται το νοσοκομείο κατά 250.000-300.000 ευρώ, από τις περίπου 750.000 ευρώ που δαπανούσε ετησίως προ του έργου το νοσοκομείο. Ενεργειακή εξοικονόμηση 1.615.411 KWh θερμότητας σε ένα έτος. Και δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 546,2 τόνους ετησίως.

Το επόμενο βήμα αφορά τη βιοκλιματική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου. Οπως ανέφερε στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος, το έργο αφορά μεταξύ άλλων τον ελαιοχρωματισμό όλου του κτιρίου με ψυχρά υλικά καθώς και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής. Και οι δύο αυτές παρεμβάσεις θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, η έκταση της οποίας προς το παρόν δεν έχει εκτιμηθεί. «Η συγκεκριμένη πρόταση», σημειώνει ο κ. Μπέζος, «έχει αξιολογηθεί θετικά από τη διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος, και αναμένουμε την προέγκριση για τη δημοπράτηση του έργου (θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου). Η εκτίμησή μου είναι ότι από τα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να υλοποιείται».
Αλλωστε αρχές του φθινοπώρου το νοσοκομείο Καλαμάτας θα παράγει και θα καλύπτει από μόνο του τις ανάγκες σε οξυγόνο ιατρικής χρήσης, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό σε ετήσια βάση 400.000 ευρώ. Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία, αφορά την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, δύο μονάδων παραγωγής υγρού οξυγόνου για ιατρική χρήση και θα μπορούσε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς υγειονομικούς σχηματισμούς στη χώρα.

Υπό αξιολόγηση από το ΥΠΕΚΑ είναι αυτή την περίοδο (αν και υπάρχει μία προφορική θετική απάντηση) η πρόταση του νοσοκομείου για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος σε στέγαστρα που θα τοποθετηθούν στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου, επιφάνειας περίπου πέντε στρεμμάτων. Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση 6.000 λαμπτήρων με λάμπες τύπου LED. Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της διοίκησης του νοσοκομείου από το έργο αυτό η εξοικονόμηση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα φτάσει τις 240.000 ευρώ, όταν η ετήσια δαπάνη στη ΔΕΗ για το νοσοκομείο Καλαμάτας είναι 450.000 ευρώ.

Δεν αποκλείει ακόμη και συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Αβραμόπουλος

Tην ανάγκη να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης - με γνώμονα το εθνικό συμφέρον - για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Μια τέτοια συναίνεση θα εξασφάλιζε τη σταθερότητα και τη συνέχεια της χώρας, επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ..
«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σημειώνει δε ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς, όπως δηλώνει, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση, επαναφέροντας την ανάπτυξη και προχωρώντας τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι υποχρεωμένη για το κοινό συμφέρον να ολοκληρώσει την πορεία αυτή και αυτό είναι το διακύβευμα αυτής της προεδρικής εκλογής» τονίζει, επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών.
Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και την ενότητα και για αυτό θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πάντως δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λέει, «εφ’ όσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».

Βάσεις για όλα τα… γούστα δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία

Για τις περισσότερες από τις περιζήτητες σχολές θα χρειαστούν περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι
Τα τελευταία 24ωρα αγωνίας ζουν οι μαθητές που πέρασαν φέτος από τη διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις από τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι διαφορετικών και πολλών ταχυτήτων, επιφυλάσσοντας αρκετές εκπλήξεις.
Οπως φαίνεται, αναμένεται άνοδος των βάσεων για αρκετά υψηλόβαθμα τμήματα όπως Νομικά, Πολυτεχνικά και Οικονομικά, ενώ πτώση εκτιμάται ότι θα σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις Ιατρικές, Φαρμακευτικές και Κτηνιατρικές Σχολές αλλά και σε τμήματα των ΤΕΙ που δίνουν δουλειά. Στις Στρατιωτικές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων, όπως γράφει το «Εθνος».
Το εύρος της ανόδου ή της καθόδου των βάσεων ανά τμήμα θα μπορεί βέβαια να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχείων των βαθμολογικών επιδόσεων, αλλά και μόλις κατατεθούν τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων με τις προτιμήσεις, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 14 Ιουλίου.
Για τις Στρατιωτικές Σχολές, σε ορισμένα τμήματα υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον αριθμό των εισακτέων και κατά συνέπεια δεν είναι ενιαία η μεταβολή των βάσεων. Στις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Μικρή άνοδος των βάσεων αναμένεται στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, στο Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, όπου έχουν μειωθεί οι θέσεις εισακτέων. Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στις Σχολές ναυτικών Δοκίμων, Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού και Ναυτικού.
Καλά νέα αναμένονται για μαθητές που στόχευαν στα ΤΕΙ που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν πολλές προτιμήσεις καθώς εξασφαλίζουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Σε ορισμένα τμήματα όπως Φυσικοθεραπείας , Λογοθεραπείας, Αισθητικής, Κοσμητολογίας και Μαιευτικής η αύξηση των προσφερόμενων θέσεων φαίνεται πως οδηγεί σε μείωση του ανταγωνισμού. Αντίθετα σε ορισμένα τμήματα του 5ου πεδίου, όπως Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν αποκλείεται να σημειωθεί άνοδος των βάσεων εξαιτίας των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων.
Ενδεικτικά, το δημοσίευμα αναφέρει τις τάσεις που καταγράφονται για 15 υψηλόβαθμα τμήματα των ΑΕΙ. Ετσι, ανοδικές τάσεις παρουσιάζονται για τα τμήματα Νομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, Ψυχολογίας Παντείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αλλά και Θεσσαλονίκης, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΟΠΑ, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και ΤΕΦΑΑ Αθήνας.
Αντίθετα, πτωτική είναι η τάση για την Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ σταθερές φαίνεται πως μένουν οι βάσεις στα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας.

Αυξήθηκαν κατά 70% οι επεμβάσεις για μεγέθυνση πέους

Τι λέει κορυφαίος χειρουργός!

Όλο και περισσότεροι είναι οι άνδρες που επιθυμούν μεγέθυνσηκαι πάχυνση πέους, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία που προέρχονται από την Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία.
Το 2013, η αύξηση σε αυτού του είδους τις επεμβάσεις, ξεπέρασε το 70% σε σχέση με την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται περισσότερες από 70 χειρουργικές επεμβάσεις για μεγέθυνση και πάχυνση πέους.

Στην Πάτρα η κατάσταση είναι ανάλογη! Αλλωστε είναι γνωστό ότι ο επιστήμονας που υλοποιεί με επιτυχία τέτοιες επεμβάσεις σε όλη τη χώρα είναι Πατρινός. Πρόκειται για τον ανδρολόγο Αριστομένη Γκέκα που υπηρετεί το ΕΣΥ στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και οι επεμβάσεις του είναι παγκοσμίως γνωστές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, στην Πάτρα προσέρχονται στο Νοσοκομείο τουλάχιστον 15 άτομα ετησίως για μεγέθυνση πέους. Τα 2/3 όμως των παραπάνω περιπτώσεων αφορούν... ψυχολογικούς λόγους. «Νομίζουν ότι το πέος τους είναι μικρό. Κυρίως επειδή βλέπουν ταινίες πορνό και δεν καταλαβαίνουν πως οι συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές έχουν επιλεγεί επειδή είναι «προικισμένοι»!

Δεν σημαίνει όμως ότι όλοι... πρέπει να έχουν τέτοιο μέγεθος πέους» τονίζει ο κ. Γκέκας. «Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις τις οποίες ονομάζουμε ψυχοπαθητικές δεν επεμβαίνουμε». Όμως επεμβαίνουμε σε άλλες περιπτώσεις όπως πχ παχύσαρκων κλπ. Εκεί όντως απαιτείται η επέμβαση για επιμήκυνση του πέους. ‘Η σε άλλες περιπτώσεις που όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».


dete.gr

Ο φετινός Μάιος, θερμότερος μήνας των τελευταίων 134 ετών «λέει» η ΝΟΑΑ


Ο φετινός Μάιος, θερμότερος μήνας των τελευταίων 134 ετών «λέει» η ΝΟΑΑ

Ο πιο ζεστός μήνας των τελευταίων 134 ετών ήταν ο Μάιος που πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία που τηρεί η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ. 
Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τον φετινό Μάιο αποδίδονται στην Κλιματική Αλλαγή, αλλά και στο περιοδικό φαινόμενο Ελ Νίνιο που εκδηλώνεται στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό.
Κατά μέσο όρο, σε ξηρά και θάλασσα, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Μαΐου 2014 ήταν κατά 0,74 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (14,8 βαθμοί). Ειδικότερα, στις θάλασσες του πλανήτη, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Μαΐου ήταν 0,59 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο των 16,3 βαθμών -επίσης ρεκόρ για μήνα Μάιο. Στην ξηρά η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Μαΐου ήταν 1,13 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (11,1 βαθμοί).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ - Διευρύνονται πάλι τα κριτήρια των δικαιούχων


Διευρύνονται πάλι τα κριτήρια των δικαιούχων

Παράθυρο για νέες αλλαγές στα κριτήρια διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος εάν διαπιστωθεί ότι το ποσό των 525 εκατ. ευρώ δεν εξαντλείται με τα σημερινά δεδομένα αφήνει ανοιχτό η κυβέρνηση. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν την αίτησή τους, καθώς η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να δώσει κάποια παράταση στην προθεσμία της 30ής Ιουνίου (τη Δευτέρα). Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, τη νέα γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου και τους Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη και Χρ. Πρωτόπαππα, με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος. Από το υπουργείο ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση πως «με τα μέχρι σήμερα στοιχεία προκύπτει ότι το προς διάθεση ποσό θα αποδοθεί πλήρως στην ελληνική κοινωνία», άλλα αρμόδια στελέχη διαβεβαίωναν ότι ακόμα κι αν προκύψει κάποια διαφορά, η κυβέρνηση θα διευρύνει τα κριτήρια για να διανεμηθεί ολόκληρο το ποσό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει διευρυνθεί το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Facebook: Ανθυπασπιστής παρενοχλούσε σεξουαλικά την ανήλικη ανιψιά του!

Από ανθυπασπιστής του Στρατού Ξηράς υποβιβάστηκε σε απλό στρατιώτη (οπλίτη) και στη συνέχεια απολύθηκε από τις Ενοπλες Δυνάμεις, διότι μέσω Facebook παρενοχλούσε σεξουαλικά τη 15χρονη ανιψιά του.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο περασμένο έτος προσέγγισε μέσω δύο ανεξάρτητων προφίλ που διαχειριζόταν, πέντε ανήλικα κορίτσια, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους είχε ζητήσει και να συναντηθούν.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφάσισε την απόταξη του 38χρονου ανθυπασπιστή από τις τάξεις του στρατεύματος, καθώς κρίθηκε ότι οι πράξεις του συνιστούν παράπτωμα, που αφορά στη στρατιωτική τιμή.

Ο ανθυπασπιστής, έπειτα από αυτό, προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στον κανονισμό ποινών των ανθυπασπιστών.

Ο πρώην ανθυπασπιστής είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 15 και 14 ετών αντίστοιχα. Το δεύτερο παιδί του μάλιστα έχει αναπηρία 67%. Ωστόσο, σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγός του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον περασμένο Ιούνιο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από καταγγελίες που έκαναν οι γονείς της 15χρονης.

Συγκεκριμένα κατήγγειλαν ότι άγνωστος μέσω του Facebook, αλλά και κινητού τηλεφώνου, συνομιλούσε με την ανήλικη κόρη τους, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις, κάνοντάς της ασελγείς προτάσεις, ενώ γινόταν και ανταλλαγή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου.

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά στοιχεία του πρώην ανθυπασπιστή, ο οποίος εντοπίστηκε και από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Τι υποστηριζει ο ίδιος

Ο πρώην στρατιωτικός υποστηρίζει πως η επικοινωνία με τη 15χρονη ανιψιά του δεν είχε καν ερωτικό ή σαρκικό χαρακτήρα και ότι απλώς γίνονταν κάποιες ευκαιριακές και άκρως επιπόλαιες συνομιλίες μεταξύ τους μέσω Facebook -πνευματικού, θεωρητικού, πλατωνικού περιεχομένου.

Οπως εξηγεί, η μικρή αρχικά παρουσιάστηκε ως ενήλικη, κάτι που τον έπεισε, αφού είχε εκπληκτική ωριμότητα και απίστευτη ευκολία γραπτής έκφρασης και επικοινωνίας.

Τις συνομιλίες μέσω Facebook τις επιδίωξε με επιμονή η ανήλικη και φυσικά με την ελεύθερη βούλησή της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο 38χρονος.

Μετά από παρέμβαση των γονιών της, ο θείος της 15χρονης προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, να διακόψει την επικοινωνία τους, κάτι που τελικά το πέτυχε προσωρινά.

Ωστόσο εκείνη τον πίεζε, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, και προσπαθούσε να τον επαναπροσεγγίσει.

Ετσι, όπως υποστηρίζει ο πρώην ανθυπασπιστής, η 15χρονη δημιούργησε ένα νέο ψεύτικο διαδικτυακό προφίλ στο Facebook και επικοινώνησε πάλι μαζί του. Αρχικά εκείνος δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και ξεκίνησε και πάλι την ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί της, χωρίς να έχει, τουλάχιστον από την πλευρά του, πρόθεση συνάντησης μαζί της.

Μάλιστα, η 15χρονη, όπως ισχυρίζεται ο θείος της, στην προσπάθειά της για επαναπροσέγγιση, έφτασε στο σημείο, με άλλο ψεύτικο προφίλ που έφτιαξε στο Facebook, να επικοινωνεί, να συνομιλεί και να πιέζει ακόμη και τη σύζυγό του και θεία της για επαναφορά των σχέσεων. Ο πρώην ανθυπασπιστής ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε οιαδήποτε ερωτική πράξη με την ανιψιά του.

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι δεν είχε, ούτε υπήρξε περίπτωση να έχει ποτέ σωματική επαφή με την ανιψιά του, κάτι εξάλλου που αποδεικνύεται και από τις διαδικτυακές συνομιλίες τους.

Επιπλέον, η ηλεκτρονική σχέση με την ανιψιά του ποτέ δεν έγινε γνωστή ούτε στον τόπο καταγωγής της ούτε και στον τόπο διαμονής της.

Επειτα απ' όλα αυτά, όπως αναφέρει ο πρώην στρατιωτικός, νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του 424 Νοσοκομείου του ΓΕΣ με δυσθυμική διαταραχή (ήπια καταθλιπτική διαταραχή) και από τότε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Στην αίτησή του ενώπιον της Δικαιοσύνης για ακύρωση της απόφασης του ΓΕΣ, με την οποία αποτάχτηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο θείος της ανήλικης υποστηρίζει ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού τον απέλυσε για τη στενή προσωπική του ζωή και τα προσωπικά του αισθήματα και όχι γιατί παραβίασε κάποιον στρατιωτικό κανονισμό.

Δηλαδή, το ΓΕΣ υπερέβη τόσο το Σύνταγμα όσο και την κοινή νομοθεσία, αφού ουσιαστικά αποφάσισε -παραβιάζοντας κάθε αίσθηση δικαίου- ότι μπορεί να τιμωρεί πειθαρχικά την προσωπική ζωή του κάθε ενστόλου.

Ο πνευματικός δεσμός που υπήρχε με την ανιψιά του μέσω του Facebook, κάτι που αποτελεί αυστηρά προσωπική υπόθεση, δεν μπορεί να συνιστά ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα, και ούτε άλλωστε το γεγονός αυτό της επικοινωνίας μείωσε ή επηρέασε την απόδοσή του στα υπηρεσιακά καθήκοντά του, έτσι ώστε να δικαιολογείται ο πειθαρχικός έλεγχός του.

Εξάλλου, όπως τονίζει ο πρώην ανθυπασπιστής, το Σύνταγμα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και τον ιδιωτικό βίο των πολιτών.

Η οριστική απόλυση, όπως αναφέρει, πλέον των άλλων, παραβιάζει παράλληλα και τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αφού καταχρηστικά επιβλήθηκε η επαχθέστερη των ποινών, χωρίς να υπολογιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, αλλά και στον κοινωνικό του περίγυρο.

Δεν παραλείπει μάλιστα να πει ότι για τις επικοινωνίες του αυτές με την ανήλικη ανιψιά του ούτε η Στρατιωτική Δικαιοσύνη κινήθηκε σε βάρος του, ούτε όμως και οι γονείς της15χρονης υπέβαλαν κάποια μήνυση εναντίον του.


protothema.gr

Ηλεκτρονικά από τον Ιούλιο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΙΚΑ

Από την διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης εξαιρούνται  οι ασφαλισμένοι του ταμείου του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ) και του Ταμείου Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων (τ. ΤΣΕΑΠΓΣΟ)  που εντάχθηκαν  στα ταμεία του ΙΚΑ. Εκτός από αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων,  θα εξακολουθήσει να ισχύει και η δυνατότητα υποβολής της έντυπης αίτησης συνταξιοδότησης (Σ3) για τις περιπτώσεις απονομής ή μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου.
  Μέσω του συστήματος αυτού, οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης. .

Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες»/«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς ασφαλισμένους/συνταξιούχους»/«Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης», με δύο τρόπους:
α) Με πιστοποίηση μέσω TAXISNET
β) Με πιστοποίηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διαδικασία που προϋποθέτει προσέλευση σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παραλαβή κλειδαρίθμου.

Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία της ΥΠΑ για Δευτέρα και Τρίτη

Αναστέλλουν την προγραμματισμένη 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά τις παρεμβάσεις που έκαναν προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού, όπως ο ΣΕΤΕ και ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών. 
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥΠΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά : «επιδίωξή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, που περιμένουν να ζήσουν από το τουρισμό, αλλά ούτε στο επιβατικό κοινό, την εθνική οικονομία και την εικόνα της χώρας μας».

«Καθιστούμε υπεύθυνους έναντι του επιβατικού κοινού, των τουριστικών παραγόντων αλλά και του νόμου, όλους όσους παρά τη θεσμική ιδιότητά τους δεν ενήργησαν τα δέοντα» αναφέρει η ΟΣΥΠΑ και προειδοποιεί: «θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά του κ. Υπουργού και παντός υπευθύνου, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ασφάλεια των πτήσεων».

ΕΡΕΥΝΑ - Τα τρία σημάδια που σου δείχνουν ότι έρχεται… κέρατο!

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η πιο βασική αιτία διαζυγίου είναι η απιστία. Αλλά ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο στην απιστία; Νέες έρευνες, αποκαλύπτουν τα τρία σημάδια που οδηγούν στη γυναικεία απιστία.

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες που …κεράτωσαν τους άνδρες τους και τελικά ο γάμος τους διαλύθηκε. Η «σε βάθος έρευνα» που πραγματοποιήθηκε, αναγνώρισε τα τρία σημάδια που προειδοποιούν και συμβάλλουν στην γυναικεία απιστία.

1. Έλλειψη ποιοτικού χρόνου

Σύμφωνα με τη μελέτη, όλες οι γυναίκες είχαν εκφράσει την επιθυμία να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους συντρόφους τους αλλά αντιμετώπιζαν την άρνησή τους, βάζοντας άλλες προτεραιότητες όπως η εργασία ή η κοινωνική ζωή.
Μία από τις γυναίκες της έρευνας, υποστήριξε ότι ξεκίνησε να απατά τον άνδρα της επειδή εκνευριζόταν κάθε φορά που την άφηνε μόνη της στο σπίτι με τα παιδιά της.  Το ίδιο υποστήριξαν και οι υπόλοιπες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. «Μαλώναμε συχνά γιατί ερχόταν αργά το βράδυ και έφευγε νωρίς το πρωί», ανέφερε μία από τις γυναίκες στους ερευνητές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα ζευγάρια απέτυχαν να διατηρήσουν  ισχυρούς δεσμούς και αυτό οδήγησε τις γυναίκες να αναζητήσουν αυτούς τους δεσμούς …αλλού.

2. Αδυναμία να επιλυθούν οι διαφορές

Η αδυναμία επικοινωνίας συχνά οδηγεί σε διαμάχες που είναι αδύνατο να επιλυθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αδυναμία να ξεπεραστούν οι διαφωνίες άφηναν τις γυναίκες απογοητευμένες κυρίως για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα μέσα στο γάμο.
«Μου έλεγε ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν το έκανε» υποστήριξε μία από τις γυναίκες. «Από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να βρούμε τις αιτίες του καυγά μας», ανέφερε μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η αδυναμία επικοινωνίας ήταν η απόλυτη ένδειξη ότι θα ακολουθήσει η απιστία.

3. Έλλειψη προσοχής
 

Μέσα από την έρευνα, γίνεται σαφές ότι όλες οι γυναίκες επιζητούσαν περισσότερη προσοχή, πιο στενή σχέση και συνεργασία. Το κενό τελικά αναπληρώθηκε από μία άλλη σχέση.

«Κάποιος άρχισε να μου δείχνει τρυφερότητα και προσοχή που χρειαζόμουν και συναισθήματα που αναζητούσα» υποστηρίζει μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες της έρευνας δεν αναζητούσαν την απιστία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και τα προβλήματα δεν έβρισκαν λύσεις, αυξανόταν η σκέψη και η επιθυμία για την απιστία και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βρεθεί και η ευκαιρία.

Βέβαια, όπως τονίζουν οι επιστήμονες, κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, και αυτά τα σημάδια μπορεί να βοηθήσουν τα ζευγάρια να τα αναγνωρίσουν και να προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν, εάν φυσικά έχουν τέτοια διάθεση!


topontiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ !!! Του "ρούφηξαν" τα χρήματα χωρίς να τα χρωστάει και αυτοκτόνησε !!!

Νέες πτυχές της υπόθεσης αυτοκτονίας του 71χρονου αγρότη Γιώργου Λούζη από τους Δολούς βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας. 
Οπως έκανε γνωστό η οικογένειά του ο 71χρονος δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την τράπεζα, αλλά αφορμή για το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τη Μεσσηνία και όχι μόνο, στάθηκε η απόρριψη της ανανέωσης δανεισμού από τη μία, αλλά και η χωρίς προειδοποίηση ανάληψη των χρημάτων του δανείου από άλλο δικό του λογαριασμό. 
Από το 2005 είχε συνάψει με την τράπεζα συμφωνία για ένα αγροτικό δάνειο με ανοιχτό κεφάλαιο ύψους 3.000 ευρώ, το οποίο ανανεωνόταν ανά διετία και ο ίδιος είχε την υποχρέωση να καλύπτει τους τόκους, διαδικασία στην οποία ήταν απολύτως συνεπής. Το Νοέμβριο του 2013 η τράπεζα κάλεσε τον 71χρονο να ανανεώσει το δάνειο. 
Για το σκοπό αυτό προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και από την τράπεζα τον ενημέρωσαν ότι ο φάκελος ήταν άρτιος. Από τότε όμως μέχρι και την Πέμπτη 19 Ιουνίου δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ενημέρωση, όταν εκπρόσωπος της τράπεζας επικοινώνησε με τον 71χρονο και τον ενημέρωσε ότι η ανανέωση απορρίφθηκε λόγω ηλικίας και ότι τόσο το κεφάλαιο, όσο και οι τόκοι (που ακόμα δεν είχαν λήξει) είναι άμεσα απαιτητοί. 
Και σαν να μην έφτανε αυτό τον ενημέρωσαν ότι η τράπεζα “ρούφηξε” τα παραπάνω ποσά αυτόματα από άλλο λογαριασμό του ίδιου ατόμου, στον οποίο έμπαιναν η σύνταξη και οι όποιες αγροτικές επιδοτήσεις. Το γεγονός αυτό ήταν ουσιαστικά η αφορμή για να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη υγεία του 71χρονου, ο οποίος προσφάτως είχε υποβληθεί και σε επέμβαση καρδιάς. Η ψυχολογική πίεση που υπέστη ο Γιώργος Λούζης ήταν τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά τον οδήγησε στο απονενοημένο διάβημα. 
«Είχε ένα δάνειο που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια για καλλιέργειες και το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά. Η δόση ήταν κάπου 180 ευρώ τον μήνα. Το δάνειο δεν ήταν “κόκκινο” και αυτό βεβαιώθηκε από την τράπεζα» σημείωσε η δικηγόρος Μαρία Βεργινάδη μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και συνέχισε: «Για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα η τράπεζα με το "έτσι θέλω" τράβηξε 3.300 ευρώ από τον λογαριασμό, αφήνοντας περίπου 80 ευρώ υπόλοιπο. Σε ερώτησή μου προς την υπάλληλο των δανείων γιατί έγινε αυτό, η απάντηση ήταν "βρήκαμε χρήματα και τα πήραμε"».
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ως δολοφονία καταγράφεται η απώλεια του συναδέλφου τους αγρότη στους Δολούς, με ηθικούς αυτουργούς τους τραπεζίτες και όσους τους στηρίζουν, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: «Η Επιτροπή Αγώνα Γαργαλιάνων και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών εκφράζουν τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 71χρονου συναδέλφου αγρότη από τους Δολούς.  Στο μυαλό των αγροτών έχει καταγραφεί η απώλειά του ως δολοφονία, που ηθικούς αυτουργούς έχει τους τραπεζίτες και όσους στηρίζουν αυτό το ληστρικό σύστημα, που στο άμεσο μέλλον θα ενταθεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λογαριασμών και ακινήτων. Το τραγικό γεγονός ήρθε να μας θυμίσει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, με την κοινωνία να είναι το θύμα.  Επιβεβαιώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι στη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου να οργανωθούμε και να αντισταθούμε, ώστε να πάψουμε να θρηνούμε άλλα θύματα».

πηγή  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/40332-nees-ptyxes-aftoktonia-loyzi

Υποχώρηση του καύσωνα και ενίσχυση ανέμων

Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες που έπληξαν το τελευταίο διάστημα πολλές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε περισσότερο φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στα πελάγη και πιθανότητες βροχών ή καταιγίδων σε ορισμένες περιοχές.

Αναλυτικότερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν όποτε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και σταδιακή βελτίωση .
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου και στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές η καταιγίδες κυρίως μεσημβρινές- απογευματινές ώρες και σταδιακή βελτίωση .στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες θα αυξηθούν όποτε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς κελσίου και στη νότια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες όποτε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η καταιγίδες κυρίως μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακή βελτίωση ..
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

«Όποιος δεν υποβάλλει αίτηση μέχρι τη Δευτέρα χάνει το κοινωνικό μέρισμα»

«Μέχρι τη Δευτέρα 30/6 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα και όσοι δεν έχουν ακόμα υποβάλλει καθώς δεν θα δοθεί παράταση αυτής της προθεσμίας» είπε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί άλλη δυνατότητα και θα πρέπει όσοι πληρούν τα κριτήρια να κάνουν την αίτησή τους.

Στο μεταξύ με δύο εισοδήματα αναφοράς και με βάση το ευνοϊκότερο για τον πολίτη εισόδημα, αναμένεται να κριθούν τόσο οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν όσο και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, την ερχόμενη Δευτέρα, για το κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό διευκρινίζουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ρωτήθηκαν....
 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΑΙΑ ΜΑΝΗΣ - ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !

Αγαπητά μέλη του συλλόγου ΓΑΙΑ,
Η λίστα με τα υποψήφια μέλη του  νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής (με αλφαβητική σειρά):ΜΕΧΡΙ 5 ΣΤΑΥΡΟΙ

ΒΕΠΝΕΡ ΧΑΝΣ
ΚΑΜΠΑΝΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΚΑΤΣΙΚΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΜΥΛΛΕΡ ΡΟΛΑΝΤ
ΣΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΤΡΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικά για το έτος 2014.
Το διοικητικό συμβούλιο είναι πενταμελές.Οι πρώτοι πέντε σε ψήφους αποτελούν το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή 29/6/14 στα γραφεία του συλλόγου μας και μεταξύ 11 πμ και 3μμ.
(θα προσφέρεται καφες και αναψυκτικά)

Dear members of GAIA ,
The list of candidates for the new committee is (alphabetical order in greek)

WEPPNER HANS
KAMPANAROS PANAGIOTIS
KATSIKEAS VASILIS
KLAMPATSEAS AGGELOS
CONSTANTIOS CHRISTINA
MYLLER ROLAND
SPANOU GEORGIA
STRATEAS MARIOS


Candidates names will be written in both greek and english on voting ballot.You can vote up to 5 names.A cross (+) or an x (x) left or right of the name is valid voting .any other mark on the voting ballot makes it void.
The first five candidates in votes form the new committee.
All members who have paid the 2014 subscription can vote.Members can also pay on the day.
Candidates will be present during voting hours,should members want to meet them and ask questions .
Membership fee is vital to Gaia as it is our steady income that pays our basic expences :insurance,road taxes,petrol.
Elections will be held on Sunday 29/6/14 at Gaia base,from 11am to 3 pm.
if possible please bring your 2014 subscription receipt with you.
coffee and refreshments will be offered.
apologies for the small delay in sending this email-the legal approval of the candidates list came in late last night.
hope to see you all tomorrow,

Αυτοί είναι οι 7 πλουσιότεροι Έλληνες στην Αυστραλία

Επτά ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στο φετινό κατάλογο των 200 πλουσιοτέρων ανθρώπων στην Αυστραλία που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό «BRW».
Σύμφωνα με το ομογενειακό site NeosKosmos.com που μεταφέρει την είδηση, πλουσιότερη κάτοικος της Αυστραλίας και πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Τζίνα Ράινχαρτ, με περιουσία που ξεπερνά τα 20 δις δολάρια!
Στη 45η θέση του καταλόγου -αλλά πλουσιότερος Έλληνας της Αυστραλίας- είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, με 940 εκατομμύρια δολάρια (πέρυσι ήταν 900, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Μακρής ήταν ο μοναδικός ομογενής δισεκατομμυριούχος.
Ο Κώστας Μακρής και ο γιος του Ρος, είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νότια Αυστραλία -και όχι μόνο.
Πρόσφατα, ο κ. Μακρής αγόρασε και το Marina Mirage στο Gold Coast του Κουίνσλαντ.
Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο Κέρι Χαρμάνης, με 610 εκατομμύρια δολάρια που πέρυσι είχε 590.
Ο κ. Χαρμάνης έχει ορυχεία.
Στην 3η θέση είναι η οικογένεια Χάρη Σταμούλη που κατέχει την 86η θέση του συνόλου.
Η περιουσία της οικογένειας Σταμούλη ανέρχεται στα 540 εκατομμύρια δολάρια. Αυξήθηκε από πέρυσι, που ήταν 480 εκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθεί στη 92η θέση (τέταρτος από άποψη ομογενών ο Θ. Καρύδης, με 500 εκατομμύρια δολάρια έναντι 490 εκατομμυρίων δολαρίων πέρσι.
Στην 5η θέση βρίσκεται ο Νικ Πολίτης με 410 εκατομμύρια δολάρια.
Στην 6η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Κούκης, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας «Temenos», κ. Γιώργος Κούκης είναι, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.
Στην 7η θέση είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης, Σπύρος Αλυσανδράτος, με 320 εκατομμύρια δολάρια (έναντι 285 εκατομμυρίων πέρσι).

Θανατηφόρο τροχαίο με δύο νταλίκες στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η Εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα με την κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριους.
Το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 4.15 τα ξημερώματα στο 139χλμ Αθηνών - Λαμίας, κοντά στα διόδια της Τραγάνας.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένας οδηγός μια νταλίκας έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με άλλη νταλίκα που ακολουθούσε. Τα δυο βαριά οχήματα, που μετέφεραν σιτάρι, ανατράπηκαν μέσα στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω τους ένα τζιπ που ακολουθούσε.
Δυστυχώς ο 40χρονος Λαμιώτης οδηγός της μιας νταλίκας, ακρωτηριάστηκε στο κάτω άκρο και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε διακομισθεί, ενώ υπάρχουν δυο ακόμη τραυματίες, που σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η επιχείρηση απομάκρυνσης των δυο φορτηγών, ενώ η τροχαία αυτοκινητοδρόμων έχει κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πηγή: lamiareport.gr

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 28-6-2014

Συνεργασία Alba - Costa Navarino για MSc in Tourism Management

To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece και η Costa Navarino συνήψαν στρατηγική συνεργασία για το πρόγραμμα MSc in Tourism Management.

Κινητήρια δύναμη, o κοινός στόχος για την ανάπτυξη ειδικευμένων επαγγελματιών και των μελλοντικών ηγετών του κλάδου, που θα είναι ανταγωνιστικοί, με υψηλές δεξιότητες σε διεθνές επίπεδο και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανύψωση του ελληνικού τουρισμού σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.

Η συνεργασία θα είναι πολύ-επίπεδη και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, καθώς τόσο η Costa Navarino, όσο και το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece κατέχουν εξέχουσα θέση στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα η Costa Navarino θα προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές του MSc in Tourism Management στις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, συνεδριακό κέντρο, γήπεδο γκολφ, κέντρα απασχόλησης παιδιών και πολλές ακόμη δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο επισκέψεις των φοιτητών εντός της ακαδημαϊκής χρονιάς.


Καθώς σκοπός του Προγράμματος είναι ο συνδυασμός θεωρητικών γνώσεων με πρακτικές δεξιότητες, η Costa Navarino έχει αναλάβει την οργάνωση 5 workshops στους τομείς: Hospitality Management, Finance and Cost Accounting, Managing Service Operations, Destination Management, Purchasing and Supply Management.


H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία. Στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή, βρίσκονται δύο ξενοδοχεία 5 αστέρων, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα The Dunes Course, το Anazoe Spa, το συνεδριακό κέντρο House of Events, ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για παιδιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χώρων γαστρονομίας, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στο Navarino Bay, τη δεύτερη περιοχή, βρίσκεται το signature γήπεδο γκολφ The Bay Course.www.costanavarino.gr


To πρόγραμμα με μότο «Upgrade to Business Class», έχει σχεδιαστεί για να εφοδιάσει τους νεαρούς απόφοιτους και τους επαγγελματίες του χώρου με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις αξίες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα στην εγχώρια, αλλά και στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, καθώς και να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στην απόκτηση της προηγμένης επαγγελματικής διευθυντικής γνώσης και καλών πρακτικών διαχείρισης ταλέντου που απαιτούνται, προκειμένου να μπορέσουν να επιτύχουν και να ανταγωνιστούν την παγκόσμια τουριστική αγορά.


Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2014, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχoυν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.alba.edu.gr/academic/tourism

Σαν σήμερα….από την τοπική ιστορία. 28 Ιουνίου 1901.- Ξεκινούν οι υποδομές για τον ηλεκτροφωτισμό της Καλαμάτας

Σαν σήμερα, στις 28 Ιουνίου 1901, υπογράφτηκε το συμβόλαιο ανάμεσα στο δήμο Καλαμάτας και στον ιδιοκτήτη ακινήτου Δ. Σεκκέτα για την αγορά οικοπέδου για να εγκατασταθεί εκεί η εργολαβία που θα έφερνε τον ηλεκτροφωτισμό στην πόλη της Καλαμάτας. 
Στη φωτογραφία βλέπουμε το εργοστάσιο ηλεκτροφωτισμού της Ελληνικής Ηλεκτρικής Εταιρείας, συστήματος Thomson-Houston, που ιδρύθηκε στην Καλαμάτα στις αρχές του 20ού αιώνα. Να πως περιγράφει η εφημερίδα «Φως» το γεγονός: 
«Υπεγράφη το συμβόλαιον μεταξύ του κ. Δημάρχου και του ιδιοκτήτου κ. Δ. Σακκέτα, δι ου ο Δήμος Καλαμών εκ του παρά τον σιδηροδρομικόν σταθμόν γηπέδου του κ. Σακκέτα ηγόρασε γήπεδον, ένθα θέλει εγκαταστήσει η εργολάβος εταιρία το Κατάστημά της. 
Και ούτω λήγει πλέον το στάδιον των προσδοκιών και εισερχόμεθα εις την πραγματικότητα. Αριστος οιωνός διά το μέλλον της πόλεώς μας η ώρα εκείνη, καθ' ην θα είπωμεν αι Καλάμαι ηλεκτροφώτιστοι».

(Εφ. Φως, 28-6-1901). (Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, Χριστίνα Θεοφιλοπούλου-Στεφανούρη, Καλαμάτα 1830-1940)

Ο Βουφραδιώτης

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές με τα καλάσνικοφ στην Αρχαία Ολυμπία

Άνθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων τα οποία νωρίτερα την Παρασκευή λήστεψαν υπό την απειλή καλάσνικοφ κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Όπως έγινε γνωστό τέσσερις κουκουλοφόροι, οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής και αλεξίσφαιρα γιλέκα σταμάτησαν στο κοσμηματοπωλείο, έσπασαν την τζαμαρία,  ακινητοποίησαν τον 30χρονο ιδιοκτήτη και έκλεψαν τα κοσμήματα αλλά και 1.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με Ι.Χ αυτοκίνητο πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, στήνοντας μπλόκα σε όλη την περιοχή.
Μάλιστα λίγο μετά τις 20:30 βρισκόταν σε  εξέλιξη καταδίωξη Ι.Χ αυτοκινήτου από την αστυνομία στην εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωκαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi που δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο. 
Τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα πιστεύοντας ότι πρόκειται για τους δράστες της ληστείας, όμως όπως απεδείχθη δεν επρόκειτο γι΄αυτούς.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στο δάσος της Φολόης, αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά.

ΦΩΤΟ - Στο Σύνταγμα γυμνή μέρα-μεσημέρι

Το περιμέναμε ότι η Μαρία Αλεξάνδρου θα κρατούσε το λόγο της και θα φωτογραφιζοταν γυμνή στο Σύνταγμα, νομίζαμε όμως ότι θα το έκανε στη 1 ή στις 2 τα ξημερώματα και όχι μέρα μεσημέρι... Ετσι φορώντας ένα μίνι φόρεμα το οποίο ανεβοκατέβαζε αναλόγως την πόζα και κρατώντας την ελληνική σημαία η Αλεξάνδρου τα έδειξε όλα, αν και στην Espresso όπου δημοσιευτηκε η φωτογράφιση και η συνέντευξή της δεν φάνηκαν τα πάντα...







Η προηγούμενη φωτογράφιση:




Ναύπλιο: Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Δύο άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Άργος εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.
Ειδικότερα συνελήφθηκαν ένας 58χρονος Ρουμάνος και μία 55χρονη ομοεθνής του καθώς εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τις ρουμανικές αρχές, σύμφωνα με τα οποία κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και ανηλίκων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.

27.6.14

ΠΥΛΟΣ - Η εύρεση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σγράππας

Κατά τον Ν. Αλεξόπουλο, κάτοικο Γιαλόβης, προ του 1825 και προ της αποβάσεως του Ιμπραήμ, ο χώρος περί το ναό της Παναϊτσας δεν κατοικείτο. Λίγες οικογένειες (8-10) κατοικούσαν δυτικώς του ναού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων απʼ αυτού, έναντι της σημερινής οδού ΠΥΛΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και εις τη θέση ονομαζομένη Σούλι η Παλιοχώρι. 
Μετά την απελευθέρωση περί του 1828 οι κάτοικοι του Σουλίου μετώκησαν εις χώρο πλησίον του ναού και το νέο τούτο χωριό το ονόμασαν Βουβαλοβορόν (μανδρί Βουβαλιών). 
Μέχρι το 1840 παρέμεινε η ονομασία Βουβαλοβορός όπως φαίνεται από την απογραφή που έγινε κατά το έτος αυτό. Εις τα παρυφάς του χωριού και μάλιστα στο ανατολικό μέρος αυτού υπήρχε μία μικρή λίμνη η οποία συγκέντρωνε τα όμβρια ύδατα. 
Η λίμνη καλύπτονταν από πυκνό δάσος δέντρων και θάμνων και ήταν άγνωστη στους κατοίκους του χωριού οι οποίοι μάλιστα μετέβαιναν και πότιζαν τα βόδια τους στο βάλτο ενώ για πόσιμο νερό έπαιρναν από άλλη πηγή. Αυτή ανακαλύφθηκε ως εξής :
 Είχε παρατηρηθεί ότι ένα βόδι δεν έπινε νερό ποτέ και το γεγονός που είχε πολυσυζητηθεί από τους κατοίκους του χωριού είχε προξενήσει μεγάλη εντύπωση και απορία. Επί αρκετό χρόνο παρακολούθησαν το βόδι και το παρατήρησαν κάποτε να μπαίνει μέσα στο δάσος, να διασχίζει ένα στενό μικρό και άγνωστο γιʼ αυτούς δρομάκι και να φτάνει στη πηγή για να πιει νερό.
 Έτσι ανακαλύφθηκε η μικρή αυτή πηγή που έμοιαζε σαν ένα μικρό βαθούλωμα την οποία οι κάτοικοι ονόμασαν Σγούρνα. Πιθανόν από αυτή τη Σγούρνα να μετονομάσθηκε και το χωριό σε Σγράππα, ονομασία που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Η Σγούρνα η οποία ευρέθη παρέμεινε και κτίσθηκε ένα πηγάδι από το οποίο έπαιρναν νερό οι κάτοικοι του χωριού αυτού. Και σήμερα υπάρχει και παίρνουν νερό και πίνουν οι προσκυνητές και οι κάτοικοι του χωριού. Οι κάτοικοι του χωριού Βουβαλοβορός περί του 1835 έκτισαν εκ νέου το μικρό ναό της Μεγαλόχαρης Παναγίας επί των ιδίων της καταστροφή του επί Ιμπραήμ. 
Επειδή παρά τις προσπάθειες των κατοίκων, δεν βρέθηκε το 1835 εικόνα, ο Αναστάσιος Αλεξόπουλος προεστός τότε του χωριού Βουβαλοβόρος δώρισε την εικόνα, την οποία εν Σγράππα σήμερα προσκυνούμε, κατασκευασμένη από λιβάνι, μαστίχα και κερί. 
Περί του 1865 οι κάτοικοι της Σγράππας η Βουβαλοβορού λόγω έλλειψης νερού και λόγω της ελονοσίας προερχόμενης εκ του έλους της Γιαλόβης, μετώκησαν ψηλότερα, 3 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του ναού και έκτισαν νέο χωριό το οποίο επίσης ονόμασαν Σγράππα και το οποίο πριν από λίγα χρόνια μετονομάστηκε Ελαιόφυτο, από το μεγάλο αριθμό των ελαιόδεντρων τα οποία βρίσκονται εκεί.
 Έκτοτε ο ναός εγκαταλείφθηκε και καταστράφηκε και πάλι από μεγάλο σεισμό το 1880 ενώ στα ερείπιά του φύτρωσαν σχοίνα και άλλοι θάμνοι. 
Ξεχάστηκε επίσης στα ερείπια και η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής που είχε γίνει από λιβάνι, μαστίχα και κερί. 
Η Παναγία όμως δεν άφησε τον οίκο της στην αφάνεια αλλά δια τριών κατά σειρά θαυμαστών γεγονότων αποκάλυψε την ύπαρξη αυτού. Περί του 1890 κάτοικοι διαφόρων ορεινών περιοχών της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας ήρθαν και κατοίκησαν στη περιοχή κοντά στο χώρο του ναού, αναζητώντας χειμαδιά για τα κοπάδια τους. 
Μεταξύ των άλλων ήρθε και η οικογένεια του Νικολάου Αργυροπούλου εκ της Μπολέτας ή Μάκρης Τριπόλεως αποτελούμενη από την σύζυγό του Αναστασία και από τρία αγόρια και κατασκεύασαν μία πρόχειρη κατοικία επί του λόφου, βορείως του παλαιού ναού της Παναϊτσας γιʼ αυτούς και για τα κοπάδια τους.
 Η σύζυγός του Αναστασία ήταν πολύ ευσεβής και υποδειγματική μητέρα. 
Ένα απόγευμα η Αναστασία μαζί με τον μικρότερο γιο της τον Δήμο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα εν ζωή, πήγε στο «βουναλάκι» όπου ήταν κτισμένος άλλοτε ο ναός για να κόψει ξύλα. Δεν ήταν δυνατόν να φανταστεί κανείς και περισσότερο η 32χρονη Αναστασία, ότι κάτω από τα χώματα και τους θάμνους βρισκόταν θαμμένη η εικόνα της Παναγίας. 
Αφού λοιπόν έκοψε τα ξύλα και τα έβαλε στους ώμους της μάταια προσπάθησε να σηκωθεί αν και τη βοήθησε ο γιος της Δήμος. Κάποια δύναμη την κρατούσε εκεί δεμένη με το φορτίο της. Προσπάθησε πάλι, πέταξε μακριά κάποια ξύλα αλλά κανένα αποτέλεσμα. Κουρασμένη, στεναχωρημένη και γεμάτη απορία έλυσε τα ξύλα από τους ώμους. Το συμβάν το διηγήθηκε στον άντρα της και στους γείτονές της αλλά κανείς δεν την πίστεψε, πολλοί μάλιστα την κορόιδεψαν. Πέρασαν οκτώ μέρες από τότε, μέρες αγωνίας και στεναχώριας. 
Ο ύπνος της Αναστασίας και η ψυχική της διάθεση δεν ήταν καλή. Την όγδοη μέρα βρέθηκε στον ίδιο τόπο για να μαζέψει χόρτα μαζί με ένα κορίτσι της γειτονιάς της.
 Σε μία στιγμή ακούει μία γυναικεία φωνή η οποία φαινόταν να βγαίνει από το έδαφος και της είπε :
 «Διώξε το κορίτσι και κάθισε στη ζαλιά σου, έχω κάτι να σου πω». Η φωνή αυτή τρόμαξε την Αναστασία και φοβισμένη πήρε τη κοπέλα από το χέρι και έφυγε σχεδόν τρέχοντας για το σπίτι της. Φτάνοντας στο σπίτι της και ενώ ετοιμαζόταν να πιάσει το μάνταλο της πόρτας, βλέπει τρία φίδια να κρέμονται απʼ αυτό. Έκανε πίσω κάνοντας το σταυρό της και πρόφερε τη λέξη «Παναγία μου!».
 Με τη προφορά της λέξεως και την επίκληση της Παναγίας τα φίδια εξαφανίστηκαν. Ύστερα από τα γεγονότα αυτά δεν έμεινε καμία αμφιβολία ότι πρόκειτο για θαύματα. Συγκινημένη άνοιξε τη πόρτα του σπιτιού της ενώ μέσα στη ψυχή της υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα χαράς και απορίας, ντροπής και θλίψης για τη δειλία της. 
Έπειτα αποφάσισε να καλέσει όλη τη γειτονιά για να τους πει τα περιστατικά. Πάλι όμως ο φόβος τη κρατούσε σκεπτόμενη ότι δεν θα την πίστευαν όσοι θα την άκουγαν. 
Οι μέρες της Αναστασίας περνούσαν με ψυχική συγκίνηση. Διέξοδο εύρισκε στη προσευχή. Μέρα και νύχτα προσευχόταν και ζητούσε από τη Παναγία, μέσα από τα βάθη της καλής της καρδιάς να ηρεμήσει ο εσωτερικός της κόσμος. 
Είχαν περάσει αρκετές μέρες και ο ψυχικός κόσμος της Αναστασίας εξακολουθούσε να είναι ανάστατος. 
Η γλυκιά εκείνη φωνή αντηχούσε συνεχώς στʼ αυτιά της και την βύθιζε σε σκέψεις. 
Ένα σαββατόβραδο κουρασμένη από την εργασία και ψυχικώς εξουθενωμένη από τις σκέψεις και μετά από μακρά προσευχή έπεσε να κοιμηθεί. 
Ο άνδρας της έλειπε στη πόλη και θα ερχόταν την επομένη. Δύσκολα κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ η Αναστασία. Κατά τα ξημερώματα και ενώ κοιμόταν ήσυχα παρουσιάσθηκε μπροστά της σε όνειρο μία γυναίκα μεγαλοπρεπής και απαστράπτουσα. 
Ολοφάνερα διακρινόταν το φωτοστέφανο και η λαμπρότητά της.
Η όψη της ήταν αυστηρή, η φωνή και η έκφρασή της επιτακτική :
 «Γιατί Αναστασία δεν υπάκουσες και αδιαφόρησες για τις κλήσεις μου, τις οποίες πριν λίγες μέρες σου έκανα στο λόφο;». Η Αναστασία στο άκουσμα των λόγων αυτών ταράζεται, πονά ψυχικώς και ξυπνά τρομαγμένη. Ρίχνει μια ματιά στα τρία παιδιά της και βλέπει να κοιμούνται ήσυχα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. 
Βάζει τα χέρια στο πρόσωπό της σηκώνεται και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού. Όταν κοίταξε προς το μέρος απʼ όπου άκουσε τη φωνή βλέπει ολόσωμη μία γυναίκα αγγελόμορφη, ενώ ολόκληρο το φτωχικό δωμάτιό της έλαμπε και μοσχοβολούσε. 
Με φωνή τρεμάμενη ρωτά η Αναστασία : 
«Ποια είσαι εσύ αρχόντισσά μου;». 
Τότε η αγγελόμορφη αυτή γυναίκα, δηλαδή η Παναγία, αλλάζει όψη, το αυστηρό πρόσωπό της γλυκαίνει και απαντά στη τρομαγμένη Αναστασία : 
«Εγώ είμαι! Ευαγγελίζου γη χαρά μεγάλη». 
Η Αναστασία με φωνή τώρα χαρούμενη απαντά : «Η Παναγία!». Ενώ ακόμα παρακαλεί η Αναστασία και προσεύχονταν την διέκοψε η Παναγία και με φωνή γλυκιά της λέει : 
«Σε διάλεξα σαν την καλύτερη και πιο ευσεβή γυναίκα του τόπου. 
Θα πας στην Ίκλαινα και θα βρεις τον ιερέα Αριστομένη Νικολόπουλο και θα τον πεις να συγκεντρώσει τους Σγραππαίους και να έρθουν για να ξεθάψουν την εικόνα μου η οποία βρίσκεται πλησίον της ζαλιάς σου, στον απέναντι λόφο και κάτω από την ξυλοκερατέα». 
Με τα τελευταία αυτά λόγια η Παναγία εξαφανίστηκε. 
Η Αναστασία σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι της και αφού ετοίμασε πρωινό για τα παιδιά της ξεκίνησε παρά τη ραγδαία βροχή να εκτελέσει την εντολή της Παναγίας Παρθένου. 
Ω του θαύματος όμως! Παρʼ ότι έπεφτε καταρρακτώδη βροχή η Αναστασία δεν βρέχονταν. 
Το λάλημα του πρώτου πετεινού την βρήκε στη Σγραππα. Πολύ πρωί και πριν ακόμη ο ιερέας Αριστομένης Νικολόπουλος σημάνει το σήμαντρο της εκκλησίας για να καλέσει τους Χριστιανούς της Ίκλαινας σε προσευχή, η Αναστασία φτάνει στο σπίτι του και του διηγείται τα συμβάντα. 
Ο ιερέας αρχικά δεν πίστεψε τίποτα. «Αν δεν κάνεις αυτό που λέω και που η Παναγία διέταξε θα πάθεις τρία κακά», του είπε η Αναστασία και έφυγε. Ο ιερέας πήγε στην εκκλησία με ανάμικτα στη ψυχή του συναισθήματα πίστης και δυσπιστίας. Όταν λοιπόν χτυπούσε τη καμπάνα και πριν ακόμα αρχίσει την ακολουθία, πληροφορείται ότι το παιδί του έπεσε από τον εξώστη του σπιτιού του. 
Ενώ έτρεχε προς το σπίτι του, μία προστρέχουσα γειτόνισσα τον πληροφορεί ότι η πρεσβυτέρα του έπεσε από τη σκάλα. 
Θυμήθηκε τότε τα λόγια της Αναστασίας και αποφάσισε να εκτελέσει την εντολή της. 
Με αυτά, ίππευσε το άλογό του και καθʼ οδόν σκέφτηκε να αναβάλει για αύριο την εκτέλεση της εντολής της Αναστασίας.
 Πέρασε από τη Σγράππα με τη σκέψη αυτή. Αλλά όταν προχώρησε 100 περίπου μέτρα από τη θέση την οποία του είχε υποδείξει η Αναστασία και όπου σήμερα βρίσκεται ο ναός της Παναγίας, το άλογό του έπεσε νεκρό. 
 Μετανόησε τότε για τις σκέψεις του και την αμφιβολία του και πεζός επέστρεψε στη Σγράππα. 
Συγκέντρωσε τους κατοίκους, διοργάνωσε συνεργείο και ξεκίνησε για την υποδειχθείσα τοποθεσία. 
Έσκαψαν σχεδόν όλο το λόφο επί ολόκληρη τη μέρα και παρά τον ενθουσιασμό τους στην αρχή άρχισαν να απογοητεύονται και ενώ πλησίαζε η δύση του ηλίου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το έργο της ευρέσεως της εικόνας της Παναγίας. Τη στιγμή όμως αυτή η Αναστασία με δάκρια και με προσευχές τους παρότρυνε να συνεχίσουν το έργο τους. Με τη παρουσία της Αναστασίας μια δύναμη τους ενδυναμώνει και τους κρατά αφοσιωμένους στο ιερό έργο τους. 
Ενώ ο ήλιος είχε κρυφτεί πίσω από τη Σφακτηρία και άρχισε η νύχτα, ένας χωρικός ακούει να κάνει η τσάπα του έναν υπόκωφο κρότο. Αντιλήφθηκε τι αντικείμενο ήταν εκεί και ρίγος ιερό τον κατέλαβε. 
Σκύβει με ευλάβεια, μετατοπίζει τα χώματα και συγκινημένος μέχρι δακρίων βλέπει με μεγάλη έκπληξη την ιερή εικόνα της Παναγίας! Η ευλογημένη εκείνη μέρα της ευρέσεως ήταν η 23 Αυγούστου του 1892, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Όλοι οι παρευρεθέντες με μεγάλη ευλάβεια ασπάσθηκαν την άγια εικόνα. 
Η ανευρεθείσα εικόνα είναι η προαναφερόμενη της Ζωοδόχου Πηγής, και η οποία είχε γραμμένο πάνω της «1835 ΠΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ» (Σημ. Aragorn : Αναστάσιος τη χάρισε, Αναστασία τη βρήκε… Και όχι μόνο αυτό.
 Όπως θα δούμε ποιο κάτω η Αναστασία είναι το γένος Αλεξοπούλου) Αστραπιαία διαδόθηκε η ευχάριστη πληροφορία της ευρέσεως της εικόνας σε όλη τη περιοχή και πλήθη ευσεβών χριστιανών συγκεντρώθηκαν για να την προσκυνήσουν. 
Από τη στιγμή ατή η Αναστασία περιήλθε σε όλα τα χωριά της περιοχής και με εράνους, προσφορές και δωρεές έχτισε το πρώτο μικρό ναό της Παναγίας ο οποίος με την πάροδο του χρόνου απόκτησε τη μορφή που έχει σήμερα. 
Η θαυμαστώς ευρεθείσα εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής , τιμάται πανηγυρικά τη Παρασκευή της Διακαινησίμου με τριήμερο πανηγύρι, όπως επίσης και στις 23 Αυγούστου εις μνήμη της ευρέσεώς της. 
Η ονειρευθείσα την ιερά εικόνα της Παναγίας της Σγράππας Αναστασία, το γένος Δημητρίου Αλεξοπούλου, γεννήθηκε το 1860 στα Θάνα Τριπόλεως. 
Σε ηλικία 17 ετών, το 1877, παντρεύτηκε τον Νικόλαο Γ. Αργυρόπουλο στο χωριό Μάκρη (άλλοτε Μπολέτα) Τριπόλεως και απόκτησε τρία παιδιά : Τον Κωνσταντίνο, τον Δημήτριο και τον Δήμο ο οποίος ζει. 
Όπως προαναφέρθη το 1892 και σε ηλικία 32 ετών η Αναστασία βρήκε κατόπιν ενυπνίου την ιερή εικόνα.
 Οι ασχολίες της ήταν τα οικιακά και η φύλαξη του κοπαδιού με τα ζώα. 
Κάθε χρόνο παρεχείμαζε με το κοπάδι της κοντά στη Σγράππα, όπως γίνεται και τώρα με τους βοσκούς που έρχονται με τα κοπάδια τους από την ορεινή Αρκαδία στη πεδινή Μεσσηνία. 
Επίσης ασχολούνταν και με τη κοπή ξύλων και τη μεταφορά τους στη πόλη για πώληση. 
Η Αναστασία Ν. Αργυροπούλου απεβίωσε τον Ιανουάριο του 1951 στη Μάκρη Τριπόλεως σε ηλικία 91 ετών. 
Τα οστά της βρίσκονται στη Σγράππα. 
 
Πηγή: Φυλλάδιο της Μητρόπολης Μεσσηνίας με θέμα που αφορά την εύρεση της εικόνας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου