26.7.14

Φιλάτε το σκύλο σας; Δείτε τι μπορείτε να πάθετε

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. 
Ωστόσο, το αγαπημένο μας κατοικίδιο, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην
επιθεώρηση «Archives of Oral Biology», μπορεί να αποτελέσει «απειλή» για την υγεία μας, αν μας γλύφει ή το φιλάμε.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πλειοψηφία των σκύλων πάσχει από περιοδοντίτιδα, ωστόσο μόνο το 5% από αυτούς θα εκδηλώσει κάποια στιγμή τερηδόνα.
Στον αντίποδα, όμως, πάνω από 90% των ανθρώπων παρουσιάζουν τερηδόνα.
Όπως επισημαίνουν, λοιπόν, οι Αμερικανοί ερευνητές τα «φιλιά» ανάμεσα σε σκύλους και ανθρώπους μπορεί να οδηγήσουν στην ανταλλαγή βακτηρίων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα στους ανθρώπους.
Μάλιστα, αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, τότε υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθεί σε σοβαρή περιοδοντίτιδα, που προκαλεί απώλεια των δοντιών.
Βέβαια, δεν κινδυνεύουν μόνο οι άνθρωποι. Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν και οι σκύλοι είχαν κολλήσει μικρόβια από τους ανθρώπους, και μάλιστα περισσότερα, καθώς εντοπίστηκαν στο στόμα τους δέκα ανθρώπινα βακτήρια περιοδοντίτιδας

onmed.gr

Συναγερμός! Τα κουνούπια ετοιμάζονται να μας ορμήξουν

Μόλις αρχίσουν οι μεγάλες ζέστες, που φέτος καθυστέρησαν ασυνήθιστα πολύ στην Ελλάδα, θα ξεκινήσουν και τα κουνούπια τις γνωστές και ανελέητες επιδρομές τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αλλεπάλληλες εναλλαγές της θερμοκρασίας, που συνοδεύτηκαν από συχνές βροχοπτώσεις, έχουν προκαλέσει «νάρκη» στα κουνούπια.
Όπως εξηγεί ο βιολόγος και διδάκτωρ Υδροβιολογίας Σπύρος Μουρελάτος στην εφημερίδα Espresso του Σαββάτου, «…γενικά θα λέγαμε ότι η όλη συμπεριφορά τους είναι υποτονική, αφού οι συχνές βροχοπτώσεις συνοδεύτηκαν από μεγάλες εναλλαγές της θερμοκρασίας και τα κουνούπια θέλουν σταθερές συνθήκες».
Και προειδοποιεί για τις ημέρες που έρχονται: «Όταν υπάρξουν οι φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, τότε τα κουνούπια θα μάς… ορμήξουν. Κατά τόπους θα έχουμε για μικρό διάστημα ενόχληση. Όμως θα είναι παροδική, αφού εφαρμόζεται πρόγραμμα καταπολέμησης», καταλήγει ο Σπύρος Μουρελάτος.

Νεαρή είδε τολμηρές φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο του Facebook

Θύμα διαπόμπευσης έπεσε μια νεαρή γυναίκα από την Ξάνθη, που είδε κατασκευασμένες τολμηρές φωτογραφίες της να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, μέσω ενός ψεύτικου προφίλ που δημιούργησε κάποιος στο Facebook.
Όπως αναφέρει το Εviazoom, ο δράστης, για λόγους που μένει να διερευνήσει η δικαιοσύνη, αφού πρώτα κατάφερε να αποσπάσει τον κωδικό του θύματος στη συνέχεια μπήκε στο προφίλ της στο Facebook και ειδοποίησε όλους τους φίλους της πως αλλάζει προφίλ, κοινοποιώντας τους μάλιστα τον σύνδεσμο που παρέπεμπε στο νέο προφίλ.
Ακολούθως, ο ίδιος, είχε φροντίσει ώστε να δημιουργήσει νέο προφίλ με τα στοιχεία του θύματος το οποίο στη συνέχεια γέμισε φωτογραφικό υλικό, που είχε κατασκευάσει ο ίδιος και στο οποίο το θύμα εμφανίζονταν σε σκηνές ερωτικών περιπτύξεων με άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων.
Όπως ήταν φυσικό το θύμα, αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί έπεσε από τα σύννεφα και υπέστη σοκ.
Μη χάνοντας χρόνο απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο της περιοχής ζητώντας νομική προστασία και ακολούθως κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και πλαστοπροσωπία.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό καθώς η ραγδαία αύξηση του αριθμού των χρηστών του εν λόγω μέσου συνοδεύτηκε από πλήθος αντίστοιχων περιπτώσεων, μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης με τους πολίτες που πέφτουν θύματα να αναζητούν τρόπους και μέσα αντίδρασης και προστασίας.

Στις εφορίες τα ανεξόφλητα χαράτσια για 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων


Στις εφορίες τα ανεξόφλητα χαράτσια για 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

«Μπιλιετάκι» από την εφορία θα πρέπει να περιμένουν πλέον περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων(ΕΕΤΑ) για το 2013. Η ΔΕΗ απέστειλε τα σχετικά ανεξόφλητα ποσά στις αρμόδιες ΔΟΥ οι οποίες είναι αρμόδιες πλέον να εισπράξουν τα ποσά. Η ημερομηνία πληρωμής του γνωστού «χαρατσιού» έληξε την Παρασκευή και οι οφειλέτες θα έχουν να κάνουν πλέον με την εφορία και τις προσαυξήσεις ανάλογα με το χρόνο που δεν θα γίνεται η εξόφληση.
Η ΔΕΗ διευκρίνισε ότι:
  • Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».
  • Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο. Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.
Το 2013 ήταν η τελευταία χρόνια που εισπράχθηκε το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος καθώς από εφέτος εφαρμόζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να πληρώνεται από τα τέλη Αυγούστου και σε πέντε δόσεις χωρίς καμιά εμπλοκή της ΔΕΗ.

Ο Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε στη Ντ. Μπακογιάννη ότι ΔΕΝ θα είναι η Ελληνίδα επίτροπος στην ΕΕ


Στοπ Σαμαρά στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη θέση του Ελληνα Επιτρόπου στην ΕΕ

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το Σάββατο τηλεφωνικά με τη βουλευτή της ΝΔ και της ανακοίνωσε την απόφασή του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε εκφράσει τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο την επιθυμία της να προταθεί για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ωστόσο υποψηφιότητα για τη θέση του Επιτρόπου φέρεται να έχει θέσει και ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Κούρκουλας, ο οποίος διατηρεί άψογες σχέσεις με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ και η Μαρία Δαμανάκη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανανέωση της θητείας της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ από 14 χρονη - Με βίασαν τέσσερις γνωστοί μου άνδρες

Η κοπέλα γνώριζε τους φερόμενους ως δράστες

Θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις άνδρες, χθες το βράδυ, έπεσε μια ανήλικη κοπέλα στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς...
σύμφωνα με την καταγγελία  14χρονη κοπέλα βιάστηκε από τέσσερα άτομα ελληνικής καταγωγής.
Οι δράστες είναι άτομα νεαρής ηλικίας και μάλιστα ένας από αυτούς είναι παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά. 
Η κοπέλα φέρεται να τους γνώριζε και τους κατήγγειλε στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψή τους.
patrastimes.gr (neotera.gr)

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Την Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για την δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στην Χώρα

Είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος  εντός της οικίας του

Η δίκη για την δολοφονία του  54 χρονου  Αρχιμανδρίτη  Φώτιου Ζαχαρόπουλου που πρίν 6 μήνες είχε συνταράξει την κοινωνία της Μεσσηνίας αναμένεται να ξεκινήσει  εκτός απροόπτου την Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών  στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Κυπαρισσίας.
Δράστες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι ένας 24χρονος υπήκοος Γεωργίας και ένας 18χρονος έλληνας, οι οποίοι έχουν ομολογήσει την πράξη τους  ενώ σε βάρος τους  έχει σχηματισθεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο 18χρονος Χωραΐτης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού και παράνομη οπλοκατοχή. Το τελευταίο αδίκημα αφορά μια αυτοσχέδια σιδηρογροθιά που βρέθηκε στο σπίτι του και με αυτή κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο θύμα και το χτύπησε στο κεφάλι.
Ο Γεωργιανός βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες εκτός της παράνομης οπλοκατοχής. Παραμένει προφυλακισμένος και αναμένεται να παραπεμφθεί για να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αλλά δεν έχει ακόμη οριστεί ο τόπος και η ημερομηνία της δίκης.

Νεκρός σε χαράδρα βρέθηκε ο αγνοούμενος ιερέας

Νεκρός σε χαράδρα στη Ηράκλειο Κρήτης εντοπίστηκε σήμερα, ύστερα από 22 ημέρες αναζήτησης, ο 83 χρόνος συνταξιούχος ιερέας Εμμανουήλ Λαμπράκης.
Τα ίχνη του ιερέα αγνοούνταν από τα ξημερώματα της 4ης Ιουλίου όταν ξεκίνησε, με τα πόδια, από το σπίτι του στη Γαρίπα του δήμου Μινώα Πεδιάδος με προορισμό το Αρκαλοχώρι για τα θυρανοίξια μιας εκκλησίας.
Το πτώμα του άτυχου ιερέα εντοπίσθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε χαράδρα μεταξύ των χωριών Γαρίπας και Πουλιές και στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για την ανάσυρση και μεταφορά της σορού του.

ΣΟΚ -Ακρωτηριάστηκε το χέρι παιδιού σε πλυντήριο ρούχων - Κατέρρευσε από τους φρικτούς πόνους

Ασθενοφόρο απο την Ηγουμενίτσα μετέφερε το μεσημέρι λίγο μετά τη 13.30, ένα παιδάκι απο τα Σύβοτα με ακρωτηριασμένο το χέρι του, στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.

Το μικρό αγοράκι ηλικίας 3 ετών διέφυγε της προσοχής της γιαγιάς του, άνοιξε το πλυντήριο ρούχων την ώρα που ήταν σε λειτουργία και έβαλε μέσα το χεράκι του. Οι φωνές του παιδιού ξεσήκωσαν το σπίτι αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

Όταν μπήκε στο μπάνιο η γιαγιά του, βρήκε το παιδί μέσα σε μια λίμνη αίματος και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Το άτυχο παιδί που κατέρρευσε στο σημείο από τους φρικτούς πόνους, μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Οι γιατροί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σώσουν το χέρι του μικρού, με τη γιαγιά του να είναι σε άθλια κατάσταση κοντά του...

epirus-tv

Στις φυλακές Διαβατών ο Ν. Μαζιώτης

 Ο Νίκος Μαζιώτης για λόγους ασφαλείας μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές Διαβατών.
Σχετικό αίτημα για τη μεταγωγή του υποβλήθηκε από το Συμβούλιο Φυλακών του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Eν πλω διαμαρτυρία για την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εν πλω αποστολή στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου όπου πραγματοποιείται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας πάνω στο πλοίο «Cape Ray».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που δόθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι, τα σκάφη βρίσκονται 127 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης αναζητώντας το «Cape Ray».

Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές και οι επιβαίνοντες στα σκάφη πρόκειται να αφήσουν πάνω σε σημαδούρες στη θάλασσα πανό με τα οποία θα στέλνουν μήνυμα διαμαρτυρίας για την υδρόλυση και θα ζητούν η Μεσόγειος να μείνει καθαρή και ελεύθερη από χημικά.

Νέο " ψαλίδι " 3% σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις


Νέα μείωση 3% σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις

Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν μειώσεις στις μηνιαίες απολαβές τους αφού εντός του 2014 έρχεται νέο ψαλίδι στις επικουρικές. Πρόκειται για συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) Θανάση Καπωτά, η επερχόμενη νέα μείωση στις επικουρικές τους (πέραν του 5,2% που έγινε από 1/7/2014) θα είναι της τάξης του 3%.
Το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ,174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και της πρώην ΕΡΤ (4.477).
H λεγόμενη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κρύβει και νέες μειώσεις (πέραν του 5,2% από 1/7/2014), καθώς κάθε τρίμηνο το ύψος των συντάξεων που αποδίδονται θα επανεξετάζεται με βάση αυτή τη ρήτρα.
Σύμφωνα με το Βήμα, αποκαλύπτεται ότι κατά τη διάρκεια υπολογισμού της πρόσφατης μείωσης στο ΕΤΕΑ και ενώ στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας ήταν η μείωση να κυμαίνεται μεταξύ 5% και 8%, ο συντελεστής βιωσιμότητας του Ταμείου υπολογίσθηκε με βάση τα έσοδα του ΕΤΕΑ το πρώτο τετράμηνο του 2014.
Εάν λαμβάνονταν υπόψη για τον καθορισμό του κρίσιμου συντελεστή τα έσοδα του Ταμείου το 2013, τότε η μείωση θα έπρεπε να είναι σχεδόν τριπλάσια, φθάνοντας το 15%. Σημειώνεται ότι με τον ίδιο τρόπο οι μειώσεις θα εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία που δεν υπάγονται στο ΕΤΕΑ από την 1/1/2015.

Να σημειωθεί ότι για το 2014 το ΕΤΕΑ αναμένεται να εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 170 εκατ. ευρώ. Με τη μείωση ύψους 5,2% στις συντάξεις θα εξοικονομηθούν περί τα 70 εκατ. ευρώ (11 εκατ. ευρώ τον μήνα), ποσό που δεν μηδενίζει το έλλειμμα και οδηγεί σε νέες περικοπές εντός του 2014.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Γυναίκα είχε συνοδηγό μια... οχιά!

-Η γυναίκα στάθμευσε το αυτοκίνητο της και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, αλλά δε μπορούσαν να βρουν το ερπετό με τίποτα
 - Τη λύση έδωσε ο σύζυγος της οδηγού που ψέκασε το όχημα με απωθητικό και έτσι βγήκε από την κρυψώνα του
Σε κατάσταση υστερίας πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητό της μία γυναίκα οδηγός στην Πύλη Τρικάλων, όταν διαπίστωσε ότι οδηγούσε έχοντας για συνεπιβάτιδα μια... οχιά!
 Ευτυχώς, πρόλαβε να βγει πριν της επιτεθεί το ερπετό που επίσης... τρόμαξε από την αντιδράσή της!
Η γυναίκα στάθμευσε το αυτοκίνητο στην εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν από την Πύλη και έκαναν έρευνα στην καμπίνα του, χωρίς όμως να εντοπίσουν το επικίνδυνο φίδι. Έτσι, ρυμούλκησαν το όχημα στις εγκαταστάσεις του Κλιμακίου για να το ερευνήσουν πιο προσεκτικά. Όμως, ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να εντοπίσουν το ερπετό.
Τη λύση έδωσε ο σύζυγος της οδηγού, που έφτασε από το σπίτι τους φέρνοντας μαζί του να ειδικό απωθητικό για φίδια και το έβαλε μέσα στην καμπίνα! Το ερπετό δεν άντεξε την βαριά μυρωδιά και εγκατέλειψε την κρυψώνα όπου ήταν κουλουριασμένο, κάτω από το τιμόνι! Οι πυροσβέστες το έπιασαν και το μετέφεραν σε απομακρυσμένο σημείο, όπου το απελευθέρωσαν.

ΣΠΑΡΤΗ - ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο της τραγωδίας...

Δειτε το βίντεο, από το σημείο που κατέπεσε το μικρό αεροσκάφος, λίγα μέτρα μακριά από ...
το αεροδρόμιο στο Πυρί Λακωνίας.

Σοκ στην Πρέβεζα: βρεφονηπιοκόμος έγδυνε βρέφη και νήπια και τα ζωγράφιζε

«Πρωταγωνιστής» ένας 60χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών με μικρά παιδιά του παιδικού σταθμού που εργαζόταν -Στο παρελθόν είχε απομακρυνθεί από την εργασία του για ανάρμοστη συμπεριφορά σε νήπια.

Σοκ προκαλεί στην Πρέβεζα και όχι μόνο μία υπόθεση με «πρωταγωνιστή» έναν βρεφονηπιοκόμο στην περιοχή Φιλιππιάδα, ο οποίος έγδυνε βρέφη και νήπια από τον παιδικό σταθμό που εργαζόταν και στη συνέχεια τα ζωγράφιζε. Την ίδια στιγμή στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών από παιδιά, με τις Αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.
Η δράση του ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πατέρας μιας 19χρονης με την οποία ο 60χρονος βρεφονηπιοκόμος διατηρούσε σχέση.
Μετά τον χωρισμό τους, ο βρεφονηπιοκόμος προχώρησε σε αναγραφές συνθημάτων σε διάφορα δημόσια σημεία της Φιλιππιάδας και στο χώρο γύρω του δημαρχείου με περιεχόμενο υβριστικό για τον πατέρα και την οικογένεια της νεαρής κοπέλας.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί....
Έχοντας στην κατοχή του, γυμνές φωτογραφίες της κοπέλας, τις φωτοτύπησε και τις πέταξε σε διάφορα σημεία της πόλης. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν επιτέθηκε εναντίον τους με ένα μεγάλο δρεπάνι χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει. Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε μία λάμα 18 εκατοστών και ένα μαύρο σπρέι, όμοιο με αυτό που είχαν γραφεί τα συνθήματα.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν εντόπισαν ένα πλήθος φωτογραφιών που είχε στην κατοχή του ο 60χρονος και οι οποίες προέρχονταν στο σύνολό τους από βρέφη και νήπια του παιδικού σταθμού στον οποίο εργάζονταν.
Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα dvd, τα οποία στέλνονται στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το περιεχόμενό τους από την έρευνα που θα γίνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza, ο συγκεκριμένος βρεφονηπιοκόμος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την τοπική κοινωνία. Το 2011 είχε απομακρυνθεί για κάποιο διάστημα από τον παιδικό σταθμό, καθώς έδειχνε ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι των νηπίων. Σε κάποιες περιπτώσεις κατέβαζε τα εσώρουχά τους και τα ζωγράφιζε!
Κάτοικοι της Φιλιππιάδας σημειώνουν ότι ο 60χρονος, ο οποίος δεν κατάγεται από την περιοχή, ήταν ένας παράξενος άνθρωπος. Μετά τα γεγονότα του 2011, μετακινήθηκε από τον παιδικό σταθμό στην Κοινωφελή Επιχείρηση, όμως με κάθε ευκαιρία βρίσκονταν κοντά στα παιδιά και δεν έχανε την ευκαιρία να δείχνει ότι του αρέσει να συναναστρέφεται μαζί τους.


 Pamepreveza

ΡΟΔΟΣ - Έσφαξαν... ελάφια σε δημοτικό σφαγείο

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι αρχές είχαν ανακαλύψει δέκα σακούλες με κρέας, δέρμα και πόδια ελαφιού σε ένα γεφύρι κοντά στο χωριό Άγιος Ισίδωρος
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων ελαφοκυνηγών, που έχουν ξεκληρίσει τα προστατευόμενα ελάφια dama- dama στη Ρόδο. 
Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των αδίστακτων κυνηγών, άνδρες της Αστυνομίας, της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου βρήκαν ίχνη σφαγής σε δημοτικό σφαγείο στην περιοχή της Έμπωνας!
Κατά την έρευνα που διεξάγεται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο σφαγείο που δεν έχει λειτουργήσει επίσημα εδώ και τρεις μήνες βρέθηκαν υπολείμματα από τρίχωμα και αίμα που πιθανότατα προέρχονται από τα ελάφια τα οποία αποτελούν σύμβολο για τη Ρόδο. Δείγματα εστάλησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξετάζονται από κτηνιάτρους, ενώ οι έρευνες των τοπικών αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι αρχές είχαν ανακαλύψει δέκα σακούλες με κρέας, δέρμα και πόδια ελαφιού σε ένα γεφύρι κοντά στο χωριό Άγιος Ισίδωρος, όπου τα είχαν εγκαταλείψει αυτοί που τα είχαν στην κατοχή τους επειδή φοβήθηκαν μήπως συλληφθούν. Τον τελευταίο μήνα, έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη δυο ελαφοκυνηγοί.

 Ο ένας εντοπίστηκε έχοντας στην κατοχή του δόκανο ικανό να θανατώσει ελάφια και ο άλλος είχε στολίσει το σπίτι του με δυο κομμένα κεφάλια αρσενικών ελαφιών και ένα ζευγάρι κέρατα με σημάδια από σκάγια!

protothema.gr

Άνοιξε την πόρτα του ξενοδοχείου με το φίλο του και βρήκε την... κουμπάρα

Μετά τα «ροζ» ραντεβού την παραλάμβανε ο σύζυγός της

Σκηνές πέρα από κάθε φαντασία διαδραματιστήκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σε δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου της Πάτρας, το οποίο εδρεύει στα νοτιοδυτικά της πόλης και σε περιοχή που κατά το παρελθόν αποτελούσε διαμέρισμα άλλου καποδιαστριακού Δήμου.

Σε δωμάτιο του ξενοδοχείου είχε κλειστεί για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μια γυναίκας με δύο άντρες, συνάντηση η οποία θα γινόταν με τη σύμφωνη γνώμη της καλλίγραμμης κυρίας, η οποία ωστόσο είχε γνωρίσει μόνο τον έναν από τους δυο, με τον οποίο και έκλεισε τη συμφωνία.

Όταν η πόρτα του δωματίου – στο οποίο πρώτη είχε πάει η γυναίκα – άνοιξε, τότε άρχισαν τα ‘εγκεφαλικά’ καθώς ο δεύτερος από τους άντρες ήταν κάτι παραπάνω από γνωστός της κυρίας που θα παρείχε καις στους δυο ερωτικές υπηρεσίες, αφού επρόκειτο για τον άντρα που την είχε στεφανώσει.

Την αρχική έκπληξη διαδέχθηκε το άγριο στόλισμα του πελάτη προς τη γυναίκα ο οποίο μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις.
Εκεί – αφού επήλθε για λίγο ηρεμία με την παρέμβαση του τρίτου της παρέας – πληροφορήθηκε πως τα οικονομικά αδιέξοδα την οδήγησαν να ασκεί το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.

Αδιέξοδα τα οποία προήλθαν μετά την απόλυσή της από πιστωτικό ίδρυμα και ενώ λόγω οικονομικής σιγουριάς είχε προχωρήσει στη λήψη πολλών δανείων.

Η απειλή του κουμπάρου πως θα τα πει όλα στο σύζυγό της έκρυβε μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς η απάντηση που έλαβε ήταν πως όλα ήταν εν γνώσει του άντρα της , ο οποίος να σημειωθεί πως όταν όλα ήταν ανθηρά στην οικογένεια δούλευε σε νυχτερινό μαγαζί .

Η γυναίκα μάλιστα έκανε γνωστό, πως στα ραντεβού πολλές φορές την πήγαινε αλλά και την έπαιρνε, ο ίδιος ο άντρας της.

Μετά τις αποκαλύψεις οι δύο άντρες ζήτησαν από τη γυναίκα να φύγει από το χώρο, πράγμα το οποίο και έκανε, ενώ όταν έκλεισε πίσω της η πόρτα, έσπευσαν να την ακολουθήσουν για να διαπιστώσουν πως λίγα μέτρα μετά την είσοδο του ξενοδοχείου, την περίμενε ο άντρας της για να την παραλάβει.

Η συνέχεια μεταξύ του κουμπάρου και του συζύγου της δόθηκε τηλεφωνικά, με τον πρώτο να λούζει με ακατανόμαστες φράσεις τον μαστροπό σύζυγο.

patrastimes.gr

Χτύπησε τον παππού του για να τον ληστέψει!



Χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του αναζητούσε ένας 34χρονος Έλληνας τοξικομανής και δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει αλύπητα τον ίδιο του τον παππού για να αρπάξει τις οικονομίες του! Όταν δεν τα κατάφερε, προσπάθησε να διαφύγει στη Βουλγαρία αλλά συνελήφθη πριν περάσει τα σύνορα.

Μέρα- μεσημέρι ο 34χρονος δράστης που είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων άρχισε να απειλεί τον 83χρονο παππού του στην αυλή του σπιτιού του, σε χωριό του Έβρου, απαιτώντας να του δώσει 1.000 ευρώ. Στην άρνηση του ηλικιωμένου, άρχισε να τον χτυπά ανελέητα τραυματίζοντάς τον, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να του αποσπάσει τα χρήματα που ήθελε.

Και ενώ οι γείτονες που είδαν τι συνέβη είχαν αρχίσει να τον βρίζουν και να τηλεφωνούν στην Αστυνομία, ο 34χρονος το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όμως, λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Διδυμοτείχου τη στιγμή που επιχειρούσε να φύγει από τη χώρα από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας που του άσκησε δίωξη για απόπειρα ληστείας και σωματικές βλάβες. Ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Νέα αυτοκτονία σοκάρει την Κρήτη: Απαγχονίστηκε 45χρονος


Νέα αυτοκτονία σοκάρει την Κρήτη: Απαγχονίστηκε 45χρονος

Μία νέα αυτοκτονία συγκλονίζει το νησί της Κρήτης. Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 45χρονος Ιταλός που το τελευταίο τετράμηνο διέμενε στον Άγιο Νικόλαο.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 45χρονο σε αυτή την πράξη απελπισίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί ενώ η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομία.


cretalive.gr

Ενοίκιο αντί δόσης για τα κόκκινα στεγαστικά προωθεί η κυβέρνηση

Ένα δίχτυ προστασίας σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, συμπληρωματικά προς τις ρυθμίσεις που θα γίνουν από τις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, έτσι ώστε να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτια τους οι δανειολήπτες τουλάχιστον για ένα διάστημα, επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα", που παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Δίχτυ ασφαλείας σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους", οι τράπεζες σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται θα μπορούν μεταξύ άλλων, αφού αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, να τα ενοικιάζουν στους δανειολήπτες ή να τα παραχωρούν με χρηματοδοτική μίσθωση, ένα είδος leasing που ίσως προβλέπει και δυνατότητα επαναγοράς στο τέλος.

"Πρέπει να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία σ'αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, να τους βοηθήσουμε με ένα δίχτυ ασφαλείας", δηλώνει στα Νέα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Παράλληλα το κράτος θα παρεμβαίνει με δίχτυ προστασίας που θα περιλαμβάνει επιδότηση του ενοικίου, σύμφωνα με ρύθμιση που επεξεργάζεται ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης.

ΣΠΑΡΤΗ -Έπεσε ιδιωτικό αεροσκάφος - Δύο νεκροί

Ένα ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651, κατέπεσε έξω από το κλειστό αεροδρόμιο Σπάρτης στο Πυρί Λακωνίας, πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους, -άγνωστο από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους- το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης και στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσής και πιθανότατα από λάθος χειρισμό δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Από την πρόσκρουση στο έδαφος έχασαν αμφότεροι τη ζωή τους.

Πρόκειται για έναν 52χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτιμάται από 30 έως 35 ετών.

Οι σοροί αμφοτέρων έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.

ΣΟΒΑΡΕΥΘΕΙΤΕ !!! Καταπατημένες όλες οι παραλίες της Μεσσηνίας η παραλία της βίλας Καλτσίδη τους …μάρανε !!!

Γράφει ο Πύλιος
Με έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες  σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο  την  «καταγγελία » κάποιου λουόμενου ότι εμποδίστηκε να κάνει το μπάνιο του στην παραλία της βίλας Καλτσίδη  στο Βασιλίτσι Κορώνης.
Για όσους γνωρίζουν την περιοχή πρέπει κάποιος  να έχει ….ακροβατικές ιδιότητες  προκειμένου να φθάσει έως εκεί κατεβαίνοντας ….απόκρημνα βράχια
Μην κουράζεστε πατριώτες  να πάρετε το μπάνιο σας  σε …όρη και άγρια βουνά κάντε μία βόλτα  σε οποιαδήποτε «ομαλή  » παραλία της Μεσσηνίας που εκμεταλλεύονται  ντόπια και ξένα  μικρά ή μεγάλα  επιχειρηματικά συμφέροντα  τα οποία έχουν  «καταλάβει » ακόμα και το κύμα με κατασκευές πάνω στην άμμο  κάνοντας  στην ουσία τις ακτές αδιάβατες  και απλησίαστες  για τον απλό πολίτη εκτός …εάν καταθέσει τον οβολό του για την χρήση τους .
Ας σταματήσουμε να κυνηγάμε φαντάσματα και ας δούμε την πραγματικότητα κατάματα αγνοώντας καταγγελίες που γίνονται  μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και …προπόνηση  αντιπολιτευτικής τακτικής  στον Δήμο Πύλου –Νέστορος από μαυρισμένους υποψήφιους δημάρχους

Αστυνομικοί - μπράβοι έδειραν μετανάστη για να μη ζητήσει τα δεδουλευμένα του από επιχειρηματία

Αστυνομικοί - μπράβοι έδειραν μετανάστη για να μη ζητήσει τα δεδουλευμένα του από επιχειρηματία
Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για κακοποίηση Αφγανού μετανάστη, προκειμένου να τον αναγκάσουν να πάψει να διεκδικεί τα δεδουλευμένα του, από επιχειρηματία στην Ανάβυσσο.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει αναταραχή και μέσα στην ΕΛΑΣ καθώς οι αστυνομικοί λειτουργούσαν ως «μπράβοι» του συγκεκριμένου επιχειρηματία και έδειραν και απείλησαν τον άτυχο μετανάστη προκειμένου να μη ζητήσει τα χρήματά του που ανέρχονται σε περίπου 24.000 ευρώ.
Μαζί τους συνελήφθησαν ο 46χρονος επιχειρηματίας και ένας ακόμα 36χρονος ιδιώτης, ο οποίος ήταν παρών στην κακοποίηση του μετανάστη.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι δύο ένστολοι, ένας αρχιφύλακας 49 ετών και ένας αστυφύλακας 25 ετών, οι οποίοι υπηρετούν στην Άμεση Δράση Αττικής, καθώς και οι δύο πολίτες, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Από την έρευνα που έκανε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι προχθές, οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό της υπηρεσίας τους, χωρίς φυσικά να έχουν ενημερώσει το Κέντρο Επιχειρήσεων, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση στάθμευσης σκαφών του 46χρονου, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιτέθηκε και χτύπησε τον μετανάστη, ενώ έκανε γυαλιά καρφιά το παράπηγμα που έμενε και κατέστρεψε τα προσωπικά του αντικείμενα, παρουσία του 25χρονου αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο είχαν κάνει και πάλι οι δύο αστυνομικοί και πριν από δύο εβδομάδες, σε βάρος του Αφγανού και αυτό για λογαριασμό του επιχειρηματία, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό να φύγει από την επιχείρηση, χωρίς να του καταβάλει ο εργοδότης του δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΦΩΤΟ - Αγκινάρες έφτασαν τα τρία μέτρα στην Αυλώνα

Οι φωτογραφίες είναι από το χωράφι του κυρίου Πέτρου στην Δάφνη Αυλωναρίου.

Όπως βλέπετε και εσείς είναι τόσες μεγάλες οι αγκινάρες που χάνεται μέσα στο χωράφι.

 Είναι από τις μασκότ του χωραφιού του ενώ πολλοί απορούν με το ύψος και το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν επισκεφθούν το χωράφι του, είναι να τραβήξουν φωτογραφίες.




"Ένα κτήμα παράδειγμα για πολλούς που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τον πλούτο που η φύση μας παρέχει (πλούσια χώματα, άφθονα νερά και ήπιο κλίμα)." είπε στο eviagreen o κύριος Πέτρος


eviagreen.com

Απίστευτο! Ο Ναός του Σολομώντα χτίστηκε στη Βραζιλία από χριστιανική αίρεση

Η είδηση πραγματικά είναι εντυπωσιακή. 
Στη Βραζιλία έχει αναγερθεί ένας νέος Ναός του Σολομώντα, ο οποίος είναι ακριβές αντίγραφο του Ναού των Ισραηλιτών όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη.
Ο Ναός του Σολομώντα χτίστηκε από την Οικουμενική Εκκλησία της Βασιλείας του Θεού, στο Σαν Πάολο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου, το κτίσμα είναι ακριβές αντίγραφο του αρχαίου Ναού του Σολομώντα στα Ιεροσόλυμα.
Ο επίσκοπος Εντίρ Μασέδο, ιδρυτής και προκαθήμενος της νεο-πεντηκοστιανής εκκλησίας, εξηγούσε κατά τη διάρκεια της ανέγερσης, ότι «χτίζουμε το ναό στο ίδιο πνεύμα με τον Σολομώντα. Στο ναό του Σολομώντα χρησιμοποιήθηκαν τόνοι χρυσού, ανόθευτου χρυσού. Εμείς δεν σκοπεύουμε να χτίσουμε ένα ναό από χρυσό, αλλά θα ξοδέψουμε τόνους από χρήματα».

edir macedo
Ο επίσκοπος Εντίρ Μασέδο την ώρα της λειτουργίας μέσα στο Ναό. 
Αν και χριστιανός ιερέας, είναι ντυμένος ως Εβραίος ραβίνος.
Η μέγα-εκκλησία, μιας κι ο νέος Ναός του Σολομώντα δεν είναι εβραϊκός ναός αλλά χριστιανικός της αίρεσης των Πεντηκοστιανών, χωράει 10.000 πιστούς και έχει ύψος 55 μέτρα. Είναι, δηλαδή, αρκετά μεγαλύτερος από τον αυθεντικό ναό που υπολογίζεται ότι είχε 13 μέτρα ύψος. Για την ακρίβεια, ο νέος Ναός ενώ είναι ακριβές αντίγραφο του αρχαίου, είναι σε… μεγέθυνση.
Το συνολικό κόστος ανέγερσης είχε υπολογιστεί στα 200.000.000 δολάρια. Στην οικοδόμηση χρησιμοποιήθηκε πέτρα από την Ιερουσαλήμ αξίας 8.000.000 δολαρίων, ώστε να υπάρχει το ίδιο οικοδομικό υλικό «το ευλογημένο από τον Θεό» που χρησιμοποιήθηκε και στην ανέγερση του πρώτου Ναού.
Επίσης, ο ναός έχει πάρκινγκ για χίλια αυτοκίνητα και 50 λεωφορεία, αίθουσες κατηχητικού για 1.300 παιδιά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στούντιο.
Η Οικουμενική Εκκλησία της Βασιλείας του Θεού ιδρύθηκε στη Βραζιλία το 1977. Ισχυρίζεται ότι έχει 8 εκατομμύρια πιστούς σε 180 διαφορετικές χώρες. Διαθέτει τηλεοπτικό σταθμό και εβδομαδιαία εφημερίδα, ενώ το προσωπικό blog του αρχιεπισκόπου δέχεται 4 εκατομμύρια χτυπήματα την ημέρα.
naos-solomonta-1 naos-solomonta-2 naos-solomonta-3 naos-solomonta-4 naos-solomonta-5

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 26-7-2014

Συγκλονιστικό Θαύμα: Επίσκεψη της Αγίας Παρασκευής σε άπιστη γυναίκα

Θαυμαστό γεγονός συνέβη σε οικογένεια την ημερομηνία της εορτής της Αγίας Παρασκευής στο Κορωπί Αττικής.

Η μαρτυρία της οικογένειας έχει ως εξής: 

Υπάρχει στο Κορωπί ένα παντρεμένο ζευγάρι όπου ο άντρας είναι το πιστό μέλος της οικογένεια και η γυναίκα του είναι άπιστη και είρωνας της πίστης.
Ο άντρας είχε πολύ μεγάλη ευσέβεια στην Αγία Παρασκευή. Πάντα στην παραμονή και ανήμερα τις εορτής της άναβε το καντήλι στο σπίτι του. Αντίθετα η σύζυγος του δεν το άναβε ποτέ.
Την ημέρα λοιπόν της εορτής της σηκώθηκε πρωί - πρωί και αφού άφησε την γυναίκα του και την πεθερά του να κοιμάται, ντύθηκε και με προσοχή έφυγε από το σπίτι για την Εκκλησία. Έκλεισε και την εξώπορτα και την κλείδωσε δυο φορές.
Πήγε λοιπόν στην εκκλησία και αφού λειτουργήθηκε γύρισε πίσω για το σπίτι.
Μόλις έφτασε βρήκε τις δυο γυναίκες τρομοκρατημένες και πανικοβλημένες.
Τις ρώτησε τι είχε συμβεί και αυτές τον ρώταγαν εάν το πρωί που έφυγε κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού. Η απάντηση του άνδρα ήταν βεβαίως και την κλείδωσα αφού ξέρουμε εδώ στο Κορωπί τι πρόβλημα έχουμε με τους κλέφτες και τους κακοποιούς. Γιατί είστε τόσο ανήσυχες όμως τις ρώτησε ο σύζυγος.
Να του λέει: Μόλις έφυγες μετά από λίγο ακούσαμε να ξεκλειδώνεται η πόρτα. Δυο φορές κρακ, κρακ. Κοκαλώσαμε!!! Είδαμε τότε μπροστά μας μια γυναίκα να μπαίνει μέσα στο σπίτι με μαύρα ρούχα, ψιλή, πολλή όμορφη, να μας κοίτα αμίλητη και να πηγαίνει στο δωμάτιο που είναι η καντήλα.
Πηγαίνει λοιπόν εκεί, παίρνει το καντήλι πηγαίνει κατόπιν στην κουζίνα βάζει λαδί, βάζει λουμινάκι και το ανάβει. Το παίρνει το καντηλάκι και το τοποθετεί πάλι στο δωμάτιο. Μας κοίτα με πολλή αυστηρό τρόπο και μας λέει, «σήμερα είναι η εορτή μου», και φεύγει πάλι από όπου ήρθε.
Οι γυναίκες ήταν συγκλονισμένες δεν μπορούσαν να μιλήσουν καθόλου με αυτό το θαυμαστό γεγονός που τους συνέβη. 
Ο δε άντρας είχε συγκινηθεί από αυτό το Θαύμα που έκανε η Αγία Παρασκευή στην άπιστη γυναίκα του.

πηγή

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 26 Ιουλίου 1805 - Γεννήθηκε ο ζωγράφος Κ. Μπρουμίδης από τα Φιλιατρά

Σαν σήμερα, 26 Ιουλίου 1805, γεννήθηκε ο μεγάλος ζωγράφος Κωνσταντίνος Μπρουμίδης που ζωγράφισε το περίφημο Καπιτώλιο.

 Η πορεία του και η πορεία της οικογένειάς του έχει ως εξής:  

Ανάμεσα στους Έλληνες που έψαχναν έναν νέο τόπο για να ξεφύγουν από τους τούρκους ήταν και ο μικρός Σταύρος Μπρουμίδης από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, που μαζί με τους γονείς του πήγαν πρώτα στην Ζάκυνθο και από εκεί στην Ρώμη, όπως έκαναν χιλιάδες χρόνια πριν οι Έλληνες για να βρουν μια ήσυχη γωνιά από τους διώκτες τους. 
Ο Σταύρος Μπρουμίδης μεγάλωσε και παντρεύτηκε στην Ρώμη την Άννα Μπιανκίνι. 
Καρπός αυτός του γάμου ήταν η γέννηση του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη στις 26/7/1805.
Ο Κωνσταντίνος από μικρός έδειξε την κλήση που είχε προς την ζωγραφική, καταπλήσσοντας τους πάντες με το πηγαίο ταλέντο του. Πολύ γρήγορα διακρίθηκε στην ζωγραφική. 
Ο ίδιος ο πάπας Γρηγόριος ο 16ος του ανέθεσε να επιδιορθώσει το 1840 μια μισοκατεστραμμένη τοιχογραφία του ζωγράφου Ραφαέλλο σε μια στοά του Βατικανού. 
Η δουλειά του άρεσε τόσο πολύ στο πάπα που του ανέθετε από εκεί κι έπειτα πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες στην πόλη του Βατικανού.
Παντρεύτηκε στην Ρώμη και απέκτησε δυο παιδιά τον Ιωσήφ και την Ελένη. Από το 1840 και για τρία χρόνια, ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης δημιουργούσε με τον χρωστήρα του καλλιτεχνικά αριστουργήματα.
Το 1849, όταν ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στα ιταλικά κράτη για την ενοποίηση της Ιταλίας, ο Κωνσταντίνος κατατάχθηκε στον στρατό του πάπα, αλλά αρνήθηκε να πυροβολήσει σε μια κρίσιμη μάχη, επειδή στην αντίπαλη παράταξη ήταν φίλοι του καλλιτέχνες. Αυτή η πράξη του στοίχισε 14 μήνες φυλάκιση σ' ένα ανήλιαγο μπουντρούμι. Για να βγει από την φυλακή επενέβη ο ίδιος ο πάπας Γρηγόριος 16ος. Οι αρχές αποφάσισαν να αποφυλακιστεί υπό τον όρο ότι θα εγκατέλειπε μια για πάντα την Ιταλία και δεν θα ξαναγύρναγε ποτέ. Έτσι λοιπόν, έφυγε κυνηγημένος όπως και οι γονείς του για μια άγνωστη χώρα.
Το 1854 φιλοτέχνησε τον καθεδρικό ναό της πόλης του Μεξικού, έργο με το οποίο έγινε γνωστός στην Αμερική. Από εκεί κι έπειτα τον καλούσαν για να δημιουργήσει τις ωραίες τοιχογραφίες τους.
 Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης μετά από χρόνια έφτασε στις ΗΠΑ. Εκεί μαθαίνοντας για το ταλέντο του, ο στρατηγός C. Meig του ζήτησε να ζωγραφίσει τον τρούλο του καπιτωλίου δείχνοντάς του την γυμνή επιφάνεια.
Ο Έλληνας ζωγράφος έπιασε αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας πρώτα στο χαρτί πώς θα έφτιαχνε αυτές τις τοιχογραφίες. Δούλευε ασταμάτητα από το πρωί έως που έπεφτε το σκοτάδι πάνω στις σκαλωσιές, δημιουργώντας με το μυαλό του μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. 
Οι Αμερικάνοι έβλεπαν την καθημερινή πρόοδο του Μπρουμίδη και εντυπωσιάζονταν από την σύλληψη του καλλιτέχνη.
Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης απεικόνιζε στον θόλο του καπιτωλίου την «αποθέωση του Γεωργίου Ουάσιγκτον», του ιδρυτή των ΗΠΑ και της πόλης της Ουάσιγκτον. Ο Γεώργιος Ουάσιγκτον είχε πάρει την θέση του ένθρονου Δία στην κορυφή του Ολύμπου και γύρω του ήταν κι άλλοι σπουδαίοι άντρες που βοήθησαν στην γέννηση των ΗΠΑ. 
Ανάμεσά τους υπήρχαν και Έλληνες θεοί, όπως η Θεά Αθηνά που συμβόλιζε την Σοφία και που θα οδηγούσε την Αμερική και τον Θεό Ήφαιστο που συμβόλιζε την ακμάζουσα βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ. 
Ακόμη και άρρωστος ζωγράφιζε πάνω στις σκαλωσιές τελειοποιώντας το έργο. Επίσης, ζωγράφισε το κτίριο της γερουσίας και της βουλής των ΗΠΑ.
Πέθανε φτωχός και άρρωστος στις 19 Φεβρουαρίου 1880. 
Το έργο του θαυμάζεται μέχρι τις μέρες μας σαν ένα από τα ομορφότερα αναγεννησιακά έργα στην Αμερικανική ήπειρο.
 
Ο Βουφραδιώτης

26 Ιουλίου - Εορτή της Αγίας Παρασκευής

Γιορτάζουμε σήμερα 26 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Παρασκευής.
Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Αντωνίνου (138 - 160 μ.Χ.). 
Ήταν κόρη των ευσεβών Χριστιανών, Αγάθωνα και Πολιτείας, οι οποίοι φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση που θα τους έδινε ένα παιδί. 
 Επειδή το παιδί γεννήθηκε ημέρα Παρασκευή έλαβε αυτό το όνομα.

Πνίγηκε η Λαμία από ξαφνικό μπουρίνι

Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική μέσα στην πόλη της Λαμίας για να αντλήσει νερά σε υπόγεια που πλημμύρισαν από το απογευματινό μπουρίνι. 
Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι στη Λαμία, ενώ με δυσκολία διεξάγονταν η συγκοινωνία, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της πόλης. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και οι αγωγοί των όμβριων υδάτων στάθηκαν πολύ μικροί για να μεταφέρουν τον μεγάλο όγκο του νερού.
Σε δεκάδες κρίσιμα σημεία εκτοξεύτηκαν τα καπάκια από τους αγωγούς της αποχέτευσης, ενώ η αστυνομία
διέκοψε την κυκλοφορία των Ι.Χ. στους πλημμυρισμένους δρόμους.
Η καταρρακτώδης βροχή που συνοδευόταν με κεραυνούς κράτησε περίπου μισή ώρα, ωστόσο οι κλήσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.

25.7.14

Το 56% των Ελλήνων φοβάται ότι θα περιέλθει σε κατάσταση ακραίας φτώχειας


Απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και της οικονομίας, αλλά σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ

Απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της οικονομίας, αλλά σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ, εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, οι Έλληνες εμφανίζονται οι περισσότερο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι σχετικά με τις προοπτικές της Ε.Ε., καθώς το 56% θεωρεί πως το μέλλον της Ένωσης θα είναι χειρότερο, σε αντίθεση με τους Μαλτέζους, οι οποίοι με 77% εμφανίζονται οι πιο αισιόδοξοι Ευρωπαίοι.

Η άποψη των Ευρωπαίων για την οικονομική κατάσταση παρουσιάζει, όπως ήταν αναμενόμενο, τεράστιες διαφορές, με τους Έλληνες, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους να την κρίνουν κατά 96% «κακή», ενώ αντίθετα οι πολίτες της Γερμανίας, της Δανίας και του Λουξεμβούργου εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι με την οικονομική κατάσταση της χώρας τους.



Σχετικά με την οικονομική κατάσταση τους επόμενους μήνες, η πλειοψηφία των Γάλλων (60%), των Κυπρίων (59%) και των Ελλήνων (57%) θεωρούν πως θα χειροτερέψει, ενώ η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θεωρεί πως τα πράγματα θα εμφανίσουν σταδιακή βελτίωση.

Οι Έλληνες, μαζί με τους Βούλγαρους και τους Ούγγρους, κρίνουν την ποιότητα ζωής τους ως «κακή», με τους Έλληνες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση από την προηγούμενη έρευνα κατά 13%.

Πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και στο ερώτημα για τον κίνδυνο να έρθουν αντιμέτωποι οι πολίτες της με την ακραία φτώχεια, καθώς το 56% των Ελλήνων πιστεύει πως υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν σε επίπεδο ένδειας τους επόμενους μήνες.

Τέλος, οι Έλληνες εμφανίζονται ανάμεσα στους Ευρωπαίους που θεωρούν πως η γνώμη τους δεν μετράει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με το 74% να συμμερίζονται αυτήν την άποψη.

Εμπιστοσύνη στο ευρώ

Παρά ταύτα, οι Έλληνες όχι μόνο υποστηρίζουν το κοινό νόμισμα, αλλά εμφανίζουν και αυξητικές τάσεις, καθώς το 69% κρίνουν θετικό το ευρώ, ποσοστό αυξημένο κατά 7%. Αύξηση της εμπιστοσύνης στο ευρώ καταγράφεται και στην Πορτογαλία με 59% (+9%), την Κύπρο με 53% (+9%) και τη Λιθουανία, που αναμένεται να γίνει το 19ο μέλος της ευρωζώνης το 2015, με 50%, ήτοι αύξηση κατά 10%. 

Το 80% των Ευρωπαίων πολιτών τάσσονται υπέρ του ευρώ, ενώ αρνητικές τάσεις καταγράφονται μόνο στη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Τσεχία και τη Δανία.



Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στους Έλληνες που δηλώνουν πως αισθάνονται «Ευρωπαίοι πολίτες», καθώς το 49% απάντησαν θετικά στο συγκεκριμένο ερώτημα, ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση κατά 7% από το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εμφανίζονται γενικά αισιόδοξοι για το μέλλον της Ε.Ε. και της οικονομίας, καθώς το 56% εκφράζει την άποψη πως η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Περίπου 6 στους 10 πολίτες των κρατών - μελών απάντησαν πως αισθάνονται «πολίτες της Ε.Ε.» και πως γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν πως οι βασικότερες προκλήσεις  της Ε.Ε. είναι «η τόνωση της οικονομίας» (39%), η «μείωση της ανεργίας» (34%), τα «δημοσιονομικά προβλήματα» (25%) και «η μετανάστευση» (21%).

Το 56% των Ευρωπαίων θεωρεί ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ε.Ε. την ελευθερία κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, το 54% την «ειρήνη μεταξύ των κρατών - μελών» και το 25% το ευρώ.

protothema.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – Πώς δηλώνετε τον μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για ποσά μέχρι 1.500 ευρώ

Δηλώστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να γλιτώσετε τις καταθέσεις έως 1.500 ευρώ από την κατάσχεση.
newego_LARGE_t_420_54361125Από την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουλίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet στην οποία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωστοποίησουν στη Φορολογική Διοίκηση τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις ( για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την εφορία έναντι χρεών προς το δημόσιο. Ουσιαστικά πρόκειται για τον λογαριασμό εκείνο στον οποίο θα μπορούν να υπάρχουν καταθέσεις μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ που η εφορία δεν θα μπορεί να… βάζει χέρι. Ακόμη κι αν ο φορολογούμενος χρωστά, τα χρήματα που θα βρίσκονται στον μοναδικό αυτόν λογαριασμό θα γλιτώνουν από το δημόσιο.
Με απόφαση που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικ. Σαββαΐδου, αναφέρονται τα εξης:....

Διαβάστε περισσότερα εδώ....

«Κάψωσε» το κορίτσι και γδύθηκε τελείως στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες μόνο πως αυτό το κορίτσι «κάψωσε» και είπε να σβήσει τη φωτιά της σε ένα συντριβάνι. 
Το περιστατικό έγινε τις προηγούμενες μέρες στην κεντρική πλατεία στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Νεάπολη γυμνό 3
Νεάπολη γυμνό 2Νεάπολη γυμνό 2Νεάπολη γυμνό 1


Χειροπέδες σε αστυνομικούς που κακοποίησαν αλλοδαπό

Χειροπέδες σε δύο αστυνομικούς και δύο ακόμη Έλληνες, πέρασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς οι τέσσερίς τους κατηγορούνται για αδικήματα σε βάρος 30χρόνου αλλοδαπού , υπηκόου Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, κατηγορούνται (κατά περίπτωση) για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνεργεία και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε πως την Τετάρτη 23 Ιουλίου, οι δύο αστυνομικοί, έφτασαν με περιπολικό όχημα μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος Αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.
Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.
Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου