2.8.14

Ρωσικό «κανόνι» κλυδωνίζει τον ελληνικό τουρισμό

«Κανόνι» βάρεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το tourismlobby, μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Ρωσίας το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα προκαλώντας κλυδωνισμούς στην τουριστική αγορά της χώρας μας.
Όπως γράφει το tourismlobby:
Δυστυχώς, οι πληροφορίες που υπήρχαν καιρό τώρα και πολύ έντονες από χθες το βράδυ, ότι κάτι δεν πάει καλά με μεγάλο – και “πολυδιαφημισμένο”, τελευταία στη χώρα μας, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους – tour operator της ρωσικής αγοράς, επιβεβαιώθηκαν. Μόλις πριν από λίγο, έγινε και επισήμως γνωστό ότι ο Labirint αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του και ουσιαστικά…
…πτωχεύει, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς και στη ρωσική αγορά αλλά πολύ περισσότερο σε προορισμούς όπου διακινούσε μεγάλους αριθμούς πελατών, όπως η Ελλάδα.
Πολύ καιρό τώρα υπήρχαν ενδείξεις ότι η κατάσταση φέτος θα είχε δυσάρεστη εξέλιξη και πως υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως αναφέραμε τη Δευτέρα, άρχισαν να κτυπούν πιο έντονα οι κώδωνες κινδύνου και ειδικά το Γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα, βρισκόταν διαρκώς σε “ανοικτή γραμμή” με τον Rostourism, παρακολουθώντας στενότατα την κατάσταση και ενημερώνοντας την Αθήνα.
Τις τελευταίες μέρες πήρε μεγάλες διαστάσεις η υπόθεση του Ideal και των χρεών του προς την θυγατρική της Aerflot, Orenair και από εκεί φάνηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των εμπλεκόμενων πλευρών να βρεθεί κάποια λύση. Επισημαίνουμε ξανά ότι ο Ideal κατείχε το 99% της ιδιοκτησίας του Labirint.
Είναι αδιευκρίνιστο αυτήν τη στιγμή, τι… “ερείπια” αφήνει πίσω του ο Labirint στην ελληνική τουριστική αγορά, από πλευράς οφειλών και το κυριότερο, από πλευράς αριθμού τουριστών που θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τις επόμενες μέρες.
Σε όλες τις ανακοινώσεις αναφέρεται ρητά ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα επαναπατρισμού όσων βρίσκονται στο εξωτερικό.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν περίπου 25.000 πελάτες του σε διάφορους προορισμούς συνολικά, εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων πελατών tour operator που βρίσκονται εκτός χώρας ενώ πτωχεύει ο tour operator που τους διακινούσε. Όσον αφορά όσους είχαν κλείσει πακέτα για να ταξιδέψουν τους επόμενους μήνες, αυτοί ξεπερνούν τις 200.000.

Ο Labirint, μέσω του πρακτορείου Le Grand, συνεργαζόταν με πλειάδα ελληνικών ξενοδοχείων, κυρίως σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Χαλκιδική και διατηρούσε σημαντική σχέση συνεργασίας με ορισμένους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους. Είχε επίσης συνεργασία με την Aegean.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ροδιακή  ειδικά για τη χώρα μας, έχουν ανακοινωθεί ακυρώσεις 12 πτήσεων προς Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω, Ζάκυνθο και Σαντορίνη (και μία προς Ζάκυνθο που θα γίνει τελικά αφού καταβλήθηκε το απαιτούμενο ποσό)
Οι πτήσεις αυτές είναι:
Σάββατο 2 Αυγούστου
6931 Domodedovo Corfu
6413 Ekaterinburg Corfu
6957 Ufa Heraklion
6913 Domodedovo Santorini
6991 Domodedovo Zakynthos
6585 Astrakhan Heraklion
Κυριακή 3 Αυγούστου
6991 Domodedovo Zakynthos (Η πτήση τελικά θα πραγματοποιηθεί)
6583 Domodedovo Kos
6591 Perm Kos
6941 Domodedovo Rhodes
6597 Chelyabinsk Heraklion
6935 Sheremetyevo Heraklion
Δευτέρα 4 Αυγούστου
6967 Volgograd Heraklion
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ρωσίας, προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν και περίπου 20.000 Ρώσοι πελάτες του Ideal που βρίσκονται σε διακοπές αυτήν τη στιγμή και που ετοιμάζονται να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες. Αν το κόστος των πτήσεων δεν καλυφθεί, τότε οι πελάτες αυτοί κινδυνεύουν να ξεμείνουν στα… αεροδρόμια.

Καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών πέθανε ενώ κολυμπούσε



Ο 70χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, έχασε το μεσημέρι της Παρασκευής την ζωή του ενώ κολυμπούσε.

Ο ηλικιωμένος απολάμβανε το μπάνιο του όταν κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από τα κύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 70χρονος εντοπίστηκε από τον ναυαγοσώστη ξενοδοχειακής μονάδας να επιπλέει αναίσθητος σε μεγάλη απόσταση απο την ακτή. Κινήθηκε προς το μέρος του με jetski και κατάφερε να τον βγάλει στην ακτή.

Εκεί διαπιστώθηκε πως δεν είχε καρδιακό παλμό. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα φανερώσει αν πρόκειται για πνιγμό ή θάνατο από παθολογικά αίτια.

Ο 70χρονος βρισκόταν στην παραλία μαζί με τη σύζυγό και το γιο του, που αντιλήφθηκαν και αυτοί πως είχε απομακρυνθεί πολύ απο την ακτή ενώ κολυμπούσε και κάλεσαν σε βοήθεια.
ilialive.gr

Αυτοκτόνησε 45χρονος μπροστά στα μάτια των γειτόνων

Με τραγικό τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 45χρονος στη Λάδη Έβρου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια κατοίκων της περιοχής αλλά και αστυνομικών.

Εδώ και κάποιους μήνες, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές επιχειρούσαν να εντοπίσουν τον 45χρονο προκειμένου να τον οδηγήσουν σε ψυχιατρείο. Ωστόσο αυτό δεν είχε καταστεί δυνατό, καθώς, μόλις έβλεπε αστυνομικούς «ταμπουρωνόταν» στο σπίτι του και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες, όμως η έκβαση ήταν δυσάρεστη. Ενώ ο 45χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι του, τον εντόπισαν αστυνομικοί και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Ο άντρας αντέδρασε ανεβαίνοντας σε μία στέγη με ένα μαχαίρι στο χέρι. Ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις προκειμένου να πειστεί 45χρονος να αφήσει το μαχαίρι και να παραδοθεί.

Ωστόσο, ενώ ο άντρας κάποια στιγμή φαινόταν να θέλει να συνεργαστεί, καθώς κατέβηκε από τη στέγη, τελικώς έγινε αυτόχειρας στρέφοντας το μαχαίρι στο στήθος του.

e-evros.gr

Κεραυνός σκότωσε 22χρονο στη Λάρισα


Κεραυνός σκότωσε 22χρονο στη Λάρισα

Σε ηλεκτροπληξία από κεραυνό αποδίδεται ο θάνατος ενός 22χρονου στην Καλλιπεύκη Λάρισας, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από σφοδρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο 22χρονος περπατούσε σε ορεινή περιοχή της ώρα της καταιγίδας και προσπάθησε να προστατευτεί κάτω από ένα δέντρο, όμως χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε ακαριαία από ηλεκτροπληξία.

Οι κάτοικοι που τον εντόπισαν ειδοποίησαν άμεσα ασθενοφόρο, όμως ήταν ήδη αργά για τον 22χρονο αλλοδαπό.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ -Πτώμα σε αποσύνθεση βρέθηκε θαμμένο σε χωράφι

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί ένας άνδρας κάνοντας εργασίες στο αγρόκτημά του στην περιοχή του Ασπροχώματος Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο αγρόκτημά του πίσω από τον ΟΑΕΔ, εντόπισε θαμμένο ένα ανθρώπινο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί σε πρώτο χρόνο, ούτε το φύλο, ούτε η ηλικία. 

Ο ιατροδικαστής έχει ειδοποιηθεί, αλλά ακόμα δεν έχει εξετάσει το πτώμα για να διερευνήσει τις αιτίες θανάτου και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του μυστήριου αυτού περιστατικού.

Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος πρέπει να έχει επέλθει πριν χρόνια.


Πηγή

Μέχρι τον Οκτώβριο μελέτη για τα ταμεία ζήτησε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

Με μέγιστο κόστος τα 100.000 ευρώ

Εντολή για άμεση προώθηση της μελέτης για τα Μετοχικά Ταμεία έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Ο ΥΦΕΘΑ με έγγραφό του ζητά από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ να προχωρήσουν τάχιστα στην -μετά από διαγωνισμό- ανάθεση της μελέτης με μέγιστο κόστος τα 100.000 ευρώ.
Η μελέτη υπολογίζεται ότι θα υποβληθεί μέχρι τον Οκτώβριο και από τα συμπεράσματά της θα κριθούν πάρα πολλά και για το εφάπαξ και για τα μερίσματα και για πολλά άλλα θέματα.

Θετικό είναι ότι στο έγγραφό του ο Λαμπρόπουλος δεν δείχνει καμία πρόθεση να κατευθύνει την μελέτη προς τη λογική του “ενός ταμείου” αλλά αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πηγές από το περιβάλλον του συνιστούν ψυχραιμία και επισημαίνουν οτι απο το υπουργείο Οικονομικών έχουν συμφωνήσει στην “λύση μια μικρής περικοπής τώρα στο εφάπαξ και ανάλογα με το αποτέλεσμα της μελέτης να αποφασίσουν το “βάθος χρόνου εξορθολογισμού” που μπορεί να φθάσει τα 20 χρόνια”.
Αισιόδοξες απόψεις αλλά το θέμα είναι ότι εξαρτώνται από τη μελέτη…

 onalert.gr

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό το κακό με τους τραυματισμούς-θανάτους πεζών στην παραλιακή της Ναυαρίνου από διερχόμενα αυτοκίνητα; 

Σήμερα μπροστά στα μάτια μου, ώρα 2:30 το μεσημέρι, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, την ώρα που περνούσε από μια διάβαση πεζών.

 Αναρωτιέμαι, πόσα ακόμα θύματα θα πρέπει να θρηνήσουμε για να κάνει τη δουλειά της η Τροχαία; Τι πρέπει να γίνει για να αποκτήσει επιτέλους ο Έλληνας οδηγική παιδεία και συμπεριφορά αντάξια των οδηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 

Σε μια τουριστική περιοχή της Ελλάδας σαν αυτήν που ζούμε, έρχεται ο Ευρωπαίος τουρίστας και απορεί γιατί τα αυτοκίνητα δεν σταματούν.
 Κι ενώ στο εξωτερικό έχει μάθει να διασχίζει τις διαβάσεις χωρίς να ελέγξει καν αν περνάει αυτοκίνητο, έρχεται στην Ελλάδα και προσαρμόζεται στους δικούς μας παράλογους κανόνες. 

Παρακολουθώ καθημερινά τι γίνεται σε μια διάβαση που βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου. Ελάχιστοι οδηγοί σταματούν για να περάσουν οι πεζοί. 
Ηλικιωμένοι με μαγκούρες, γυναίκες με μωρά αγκαλιά και καρότσι στα χέρια και δεν σταματάει κανείς. 

Περνούν αυτοκίνητα από Σχολές οδηγών και ούτε αυτά σταματούν. Αυτοί τουλάχιστον οι νέοι οδηγοί δεν θα πρέπει να διδάσκονται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;
 Να μη μιλήσω φυσικά και για τα αυτοκίνητα ή της μηχανές που διασχίζουν όλη την ημέρα με μεγάλη ταχύτητα την Ναυαρίνου. 
Και βέβαια η Τροχαία πάντα απούσα. 

 Εύχομαι ο γλυκύτατος κύριος που χτύπησε σήμερα να είναι καλά στην υγεία του. 
Εύχομαι επίσης κάποια στιγμή να μάθει ο Έλληνας οδηγός ότι δια νόμου οφείλει να σταματά στις διαβάσεις, μιας και ο πεζός έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα. 
Μέχρι τότε πάντως, εγώ θα διασχίζω με θράσος την διάβαση ως πεζή και θα κάνω παρατήρηση σε όσους οδηγούς δεν σταματούν. 
Ελπίζω να μην χτυπήσει κάποιος και εμένα…
Τέλος συζήτησης
Από Αναγνώστη 

ΣΟΚ: 58χρονος εξέδιδε 28χρονη διανοητικά ανάπηρη σε ηλικιωμένους πελάτες

H κοπέλα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της τον περασμένο μήνα 

Συνελήφθη 58χρονος τα ξημερώματα στα Γρεβενά, με την κατηγορία ότι ανάγκαζε με τη χρήση της βίας 28χρονη αλλοδαπή με διανοητική αναπηρία, να εκδίδεται σε, ηλικιωμένους κυρίως, πελάτες.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ηκοπέλα, η οποία είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στη Φλώρινα τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου, και τελούσε υπό καθεστώς πλήρους δικαστικής συμπαράστασης, εντοπίστηκε χθες βράδυ από αστυνομικούς σε περιοχή των Γρεβενών και οδηγήθηκε στο αρμόδιο τμήμα ασφαλείας.
Από την έρευνα για τις συνθήκες της εξαφάνισης της προέκυψε ότι η 28χρονη εξαναγκάστηκε με απειλές από τον 58χρονο να εγκαταλείψει την οικία της και να διαμείνει σε σπίτι του στα Γρεβενά, εκεί όπου την εξέδιδε σε ηλικιωμένους, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Επίσης, προέκυψε ότι ο 58χρονος επανειλημμένα την εξανάγκαζε με τη βία σε συνουσία μαζί του, ενώ παλαιότερα την εξέδιδε και σε ηλικιωμένους άνδρες στη Φλώρινα.
Ο δράστης συνελήφθη κατηγορούμενος για σωματεμπορία, βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρκαδία

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Βλαχοκερασιά, με τα 6 μποφόρ που πνέουν να κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.
Στο σημείο επιχειρούν 4 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα, 50 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ με το Φώτη Σπύρο 24/8 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, 26/8 ΚΟΡΩΝΗ, 27/8 ΠΥΛΟΣ, 28/8 ΜΕΘΩΝΗ

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ
του Φώτη Σπύρου

την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.

στο ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

---------------------------
την Τρίτη 26 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
 στον  ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 στην ΚΟΡΩΝΗ

       -----------------------------
την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
 στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ του ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΟΥ
στην ΠΥΛΟ

-----------------------------
την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.
 στον ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
στη ΜΕΘΩΝΗ


Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!
Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα,  Ωραία Κοιμωμένη,  Χιονάτη,  Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί  τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.
Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές .
 Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της  γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα  από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη.
Μια θεατρική παράσταση , για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Κείμενο - Σκηνοθεσία : Φώτης Σπύρος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλίας Μπαγεώργος
Σχεδιασμός Σκηνικών - Κοστουμιών : Βαλεντίνος Βαλάσης 
Κοστούμια : Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί : Τρύφων Κεχαγιάς
Ηχοληψία: Γιάννης Κυρατζής
Επιμέλεια σκηνικών: Ανδρέας Κουλμπερτίεβ 

Παίζουν : Φώτης Σπύρος, Θεοδοσία Δαμδούμη, Χρήστος Kορδελάς,  Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασιλική Συρανίδου.

Η θεατρική παράσταση ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜM  θα βρίσκεται
για μία μοναδική παράσταση την Κυριακή 24 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας,

στην Κορώνη για μία μοναδική παράσταση                                                     την Τρίτη 26 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στον Προαύλιο Χώρο του  Γυμνασίου,

στην Πύλο για μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στο Αύλειο Χώρο του Τσικλητηρίου,

στην Μεθώνη για μία μοναδική παράσταση                                         την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ  στον Προαύλιο Χώρο του  Δημοτικού σχολείου.


Τιμή εισιτηρίου:10€, Παιδικό 8€
Οικογενειακό 3 ατόμων και άνω:  8€ ανά άτομο
Άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά :   8€

Πληροφορίες στο 6987 089 778  9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30μ.μ. -10:00μ.μ.  

" Ο ΓΕΜΙΣΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ " στον πολυχώρο Λυγερή, στο Πήδημα Μεσσηνίας.

Ο γνωστός σε όλους μας Δημήτρης Σταρόβας, ο Βαγγέλης Γιαννάκης και ο Γιώργος Χατζής, θα μας συστηθούν φέτος ως <<Ο ΓΕΜΙΣΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ>> της μουσικοθεατρικής τραγουδίας που θα απογειώσει τη διασκέδαση μας.
 Ο πρώην <<Άγαμος θύτης>> Δημήτρης Σταρόβας, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις, με το ανατρεπτικό του χιούμορ αλλά και με το καλλιτεχνικό του ταλέντο να μεταδίδει άφθονο κέφι στο κοινό που τον παρακολουθεί.
 Περισσότερη διασκέδαση αλλά και πολύ καλές μουσικές επιλογές σας περιμένουμε την Κυριακή 3 Αυγούστου στις 22.00 στον πολυχώρο Λυγερή, στο Πήδημα Μεσσηνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6947725932 ή στο www.facebook.com/ktima.lygeri.

Τα πάθη του ''παπά... ρουλέτα'' - Τα πρωινά στην εκκλησία και τα βράδια στους ναούς του τζόγου!

Πρόκειται για ιερέα της Πάτρας ο οποίος έχει την φήμη του τζογαδόρου και ο οποίος έχει φθάσει στο σημείο να δανείζεται για να μπορεί να παίζει τόσο στο καζίνο όσο και σε διάφορες λέσχες ανά την πόλη. 
Στην ενορία του άπαντες γνωρίζουν το «πάθος» του παπά!

Μάλιστα λέγεται πως τα ποσά που κατά καιρούς έχει δανειστεί (εκμεταλλευόμενος και τη θέση του στην εκκλησία είναι τεράστια). Σε μία δε (εξακριβωμένη περίπτωση οφειλής) χρωστά 30.000 ευρώ, σε ενορίτη που από πέρυσι έχει αποδημήσει εις Κύριον! 

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε εκμυστηρευθεί σε φίλους του πως «πίεζε» τον παπά να του δώσει τα χρωστούμενα, πως ήξερε για το πάθος του, ωστόσο δεν πρόλαβε να πάρει πίσω τα δανεικά γιατί από ένα ατυχές συμβάν «έφυγε από τη ζωή».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρέη του ξεπερνούν και τις 40.000 ευρώ! 
Ο ίδιος δίνει διάφορες δικαιολογίες, φυσικά δεν παραδέχεται πως... λατρεύει τον τζόγο και συνεχώς παίρνει αναβολές ως προς την εξόφλησή τους.

dete.gr

ΒΙΝΤΕΟ - Γελάει το ίντερνετ με τον τσαμπουκά μηχανόβιο

Ένα βίντεο με έναν μηχανόβιο που κάνει τσαμπουκά έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.
Το βίντεο δείχνει έναν άντρα πάνω σε μηχανή να κλωτσάει την πόρτα ενός αυτοκινήτου σε κίνηση.
Προσπαθώντας να ρίξει κλωτσιά στην πόρτα, ο μηχανόβιος χάνει την ισορροπία του και πέφτει κάτω.
Το βίντεο τραβάει η κάμερα που κρατάει ο συνοδηγός ενός άλλου αυτοκινήτου.
Το μάθημα που πήρε ο μηχανόβιος έχει γίνει viral στο διαδίκτυο.
Μέσα σε ένα μήνα το βίντεο έχει προβληθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια φορές.
Δείτε παρακάτω το βίντεο

Πώς να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι "καρκινογόνες"

patates-tiganites
Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η πρόσληψη σε ακρυλαμίδιο.

Πρόκειται για χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχηματίζεται από μια χημική αντίδραση των σακχάρων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:

- Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο
- Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές
- Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα
- Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά
- Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα
- Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα

onmed.gr

……ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δύο σημαντικές πληροφορίες μας έρχονται από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
Δυο ειδήσεις που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχουν  ακόμα και σήμερα  άνθρωποι, που αγαπάνε τη δουλειά τους,  που το παλεύουν καθημερινά με τις δικές τους δυνάμεις και που θέλουν πραγματικά να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας  μπροστά, ως ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα.   
Ύστερα λοιπόν  από την άρση του απαγορευτικού που καθόριζε η εγκύκλιος Χατζηδάκη από τις 14 Απριλίου 2014 για πάγωμα ένταξης όλων των νέων έργων στο ΕΣΠΑ τις επόμενες ημέρες  εντάσσονται σε δύο κοινοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ δύο μεγάλα έργα που έρχονται να βάλουν την δικιά τους σφραγίδα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.
Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης εντάσσονται τα δύο παρακάτω υποέργα συνολικού προϋπολογισμού  περίπου 700.000€:

1ο  Υποέργο

Αυτοματοποίηση των διαδικασιών  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Οι διαδικασίες που θα αυτοματοποιηθούν με την εκμετάλλευση της τεχνολογίας των barcode είναι οι ακόλουθες:
  1. Σήμανση ασθενών κατά την εισαγωγή τους (βραχιολάκι με barcode), ώστε να γίνεται αυτοματοποιημένα η χρέωση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού στην μερίδα τους. Η σήμανση των ασθενών θα πρέπει να μπορεί να χρησιμεύσει και στην παρακολούθηση της ηλεκτρονικής κάρτας ασθενούς.
  2. Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών σε γιατρούς. Κατά την επίσκεψη των γιατρών στους ασθενείς, ο γιατρός μπορεί να δει όλο το ιατρικό ιστορικό του συγκεκριμένου ασθενούς. Μπορεί να καταγράψει την διάγνωση του και τις ιατρικές παρατηρήσεις του.
  3. Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών στο νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ‘εντολές’ του ιατρού, αυτόματα ενημερώνουν το νοσηλευτικό προσωπικό, το φαρμακείο και την υπηρεσία σίτισης του νοσοκομείου.
  4. Έλεγχος υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Κατά την εκτέλεση των ανωτέρω οδηγιών, ηλεκτρονικός έλεγχος αναφορικά με την ορθότητα της εκτέλεσης και μηνύματα οπτικά και ηχητικά για την αποφυγή λαθών είτε από το νοσηλευτικό προσωπικό είτε από άλλους γιατρούς είτε από την υπηρεσία σίτισης.
  5. Παρακολούθηση υλικών (φάρμακα – υγειονομικό υλικό – τρόφιμα).
a.     Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση αποθηκών. Παρακολούθηση των παραλαβών των εμπορευμάτων, παρακολούθηση των αποστολών προς τις κλινικές, απογραφές αποθηκών, χρέωση σε ασθενείς.
b.     Παρακολούθηση εργαλείων και συσκευασιών, μέσα στα χειρουργεία.
c.      Παρακολούθηση του πάγιου εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από τα ανωτέρω είναι τα ακόλουθα:
ü Ασφάλεια ασθενούς, απέναντι στο ανθρώπινο λάθος και ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του ασθενούς.
ü Μείωση της γραφειοκρατίας.
ü Έλεγχος των αποθεμάτων και αποφυγή περιττών αγορών.
ü Αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

2ο Υποέργο

Ψηφιοποίηση των ιατρικών φακέλων των ασθενών

Με αυτό το υποέργο ψηφιοποιείται όλο το υλικό που περιλαμβάνεται μέσα στον χάρτινο ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενή και έχουν οι γιατροί άμεσα  μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους όλη την πληροφορία που τον αφορά.


Το 2ο μεγάλο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και είναι η Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μεσσηνίας συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000€. Το έργο αφορά την συνολική ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους του Νοσοκομείου με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής. Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση αυτού του έργου  το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Εμείς από την πλευρά μας τι να πούμε; Μόνον τούτο:
 ότι ποτέ το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν είχε γνωρίσει τέτοιες πολυσήμαντες, ριζοσπαστικές και ουσιαστικές  προσπάθειες αναβάθμισής και εκσυγχρονισμού του που να το καθιστούν  σε ένα από τα καλύτερα και σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας μας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια. Μας κρατούν ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι άμα θέλουμε όλα γίνονται.

Β.Μ

Doggrin: Το πρώτο ελληνικό site γνωριμιών για σκύλους!

Και τα σκυλάκια έχουν ψυχή και όπως οι άνθρωποι έτσι και αυτά έχουν την ανάγκη της συντροφικότητας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν μόνα τους ταίρι... 
Αρα πρέπει να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας.
Το doggrin.gr (dog= σκυλί/ grin= μεγάλο χαμόγελο) είναι το πρώτο ελληνικό site μέσα από το οποίο μπορείς να βρεις δεκάδες σκυλάκια που αναζητούν συντροφιά και να επιλέξεις ποιο από αυτά θα ήταν καλή παρέα για το δικό σου πιστό σύντροφο.
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις λογαριασμό (εντελώς δωρεάν) και να καταχωρήσεις την αγγελία σου με το όνομα, τα χαρακτηριστικά και τη φωτογραφία του σκύλου σου.
Κατόπιν μπορείς να ψάξεις μέσα στο site τις υπόλοιπες αγγελίες των άλλων χρηστών ή να περιμένεις τηλέφωνο από κάποιον που πιστεύει ότι το σκυλάκι σου ταιριάζει με το δικό σου.

Facebook
Twitter 

Οι Kινέζοι υμνούν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Με τίτλο στο πρωτοσέλιδο «Οι Κινέζοι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τη Λιβύη με τη βοήθεια της Ελλάδας» και τίτλο εσωτερικού άρθρου «Η ελληνική Κυβέρνηση βοηθάει την Κίνα για τις αποχωρήσεις», η έντυπη China Daily αναφέρεται στις ενέργειες της Ελλάδας για τη στήριξη των κινεζικών προσπαθειών αποχώρησης από την Λιβύη.

Το θέμα καλύπτεται από μεγάλο μέρος του κινεζικού Τύπου με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, ανταποκρίσεις από Αθήνα και ρεπορτάζ της Κεντρικής Κινεζικής Τηλεόρασης CCTV.

Ογδόντα Κινέζοι υπήκοοι είναι ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που εγκαταλείπουν τη Λιβύη με ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο επιχείρησης που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Κυβέρνησης στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η φρεγάτα «Σαλαμίς» εστάλη, αρχικά, για να μεταφέρει τα επτά μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής από την Τρίπολη και τα περίπου 80 μέλη της ελληνικής κοινότητας της Λιβύης. Η Ελληνική Κυβέρνηση δέχθηκε, όμως, αιτήματα και από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, για τη στήριξη και των δικών τους υπηκόων να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. 

Σύμφωνα με πηγές του Xinhua από την Αθήνα, οι Κινέζοι ήταν η μεγαλύτερη ομάδα ξένων υπηκόων στους οποίους θα παρασχεθεί βοήθεια από την Ελληνική Κυβέρνηση. Εκτός από τους Κινέζους πολίτες, η Ελλάδα θα προσφέρει στήριξη και σε πολίτες από Κύπρο, Βρετανία, Γαλλία, Μάλτα, Ρωσία και Αλβανία.

Το “Σαλαμίς” απέπλευσε για Τρίπολη, ενώ, οι πηγές του Xinhua ανέφεραν ότι αναμένεται να συμμετάσχει στην επιχείρηση και το εμπορικό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” καθώς ο αριθμός των αιτημάτων για παροχή βοήθειας αυξάνονται. «Λαμβάνουμε συνεχώς νέα αιτήματα για παροχή στήριξης», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος, σύμφωνα με την κινεζική ημερησία South China Morning Post.

Σύμφωνα με τον Mario Cutajar, αξιωματούχο της Μάλτας, η Κίνα μεταφέρει με πλοίο από τη Λιβύη στη Μάλτα αρκετές εκατοντάδες εργαζομένους της. Η Κυβέρνηση της Μάλτας μεριμνεί για προσωρινά καταλύματα για τους Κινέζους, ενώ προετοιμάζεται για περισσότερες αποχωρήσεις από τη Λιβύη εάν οι αναταραχές ενταθούν, δήλωσε, σύμφωνα με την China Daily, o κ. Cutajar, που είναι υπεύθυνος για το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης. 

Τα κινεζικά ΜΜΕ ολοκληρώνουν τα δημοσιεύματά τους με αναφορά στην αποχώρηση 35.000 Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη το 2011 με ελληνικά πλοία, τα οποία τους μετάφεραν στην Κρήτη που απέχει 300 χιλιόμετρα από τις λιβυκές ακτές και διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια. Από την Κρήτη, οι Κινέζοι μεταφέρθηκαν με αεροπλάνα στην Κίνα. Αυτή τη φορά, δεν έχει διευκρινισθεί, ακόμη, σε ποιο ελληνικό λιμάνι θα φθάσει το “Σαλαμίς” όταν επιστρέψει από τη Λιβύη, αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

onalert.gr

Αρρωστημένη ζήλεια - Όρμησε να «βουτήξει» τον γιατρό γιατί θα την εξέταζε… στα γεννητικά της όργανα

Αρρωστημένα ζηλιάρης αποδείχθηκε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο σύζυγος μιας ξανθιάς που πριν δύο εβδομάδες επισκέφθηκε δερματολόγο για να την εξετάσει. 
Το ζευγάρι είναι φρεσκοπαντρεμένο και διαμένει σε γειτονικό δήμο της Πάτρας. 
Η γυναίκα είχε εμφανίσει εξανθήματα σε πολλά σημεία του σώματός της και το ζευγάρι αποφάσισε να επισκεφθεί έναν δερματολόγο για να δει τι συμβαίνει. 
Ο νεαρός άνδρας δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει τη γυναίκα του να πάει μόνη της αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό δεν συνέβη επειδή ήθελε να βρίσκεται στο πλευρό της για συμπαράσταση αλλά επειδή δεν άντεχε να την αφήνει μόνη με έναν άνδρα ακόμα και αν επρόκειτο για τον δερματολόγο! 
Και τελικά στο ιατρείο του δερματολόγου που πήγαν, στο κέντρο της Πάτρας, έγινε ο... κακός χαμός όταν ο γιατρός ζήτησε από τη γυναίκα να γδυθεί και να βγάλει ακόμα και τα εσώρουχά της γιατί έπρεπε να την εξετάσει στα γεννητικά της όργανα!
 Ο νεαρός σύζυγός της κυριολεκτικά ...όρμησε για να βουτήξει τον γιατρό, μη μπορώντας να δεχθεί την άποψη - όπως έλεγε - ότι ένας δερματολόγος υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να κάνει εξέταση και στα απόκρυφα σημεία ενός ασθενή! 
Είναι χαρακτηριστικό ότι έγινε τέτοια φασαρία που μέχρι κι άλλοι ασθενείς που περίμεναν στο χωλ μπήκαν στο γραφείο του δερματολόγου όταν είδαν την γραμματέα του να εισβάλλει τρέχοντας μέσα έχοντας ακούσει τις φωνές του ζηλιάρη συζύγου. 
Τελικά ο νεαρός σύζυγος καθησυχάστηκε και κάποιοι κατάφεραν να τον καλμάρουν και να ηρεμήσει, προκειμένου να συνεχιστεί η εξέταση της γυναίκας.
Η σύζυγος τον έβριζε...Την πράξη του αυτή ωστόσο την πληρώθηκε για τα καλά ο σύζυγος.
 Και όλα αυτά μετά το τέλος του περιστατικού. Όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση της συζύγου και εκείνη βγαίνοντας στο χολ ξέσπασε εναντίον του χρησιμοποιώντας άκρως υποτιμητικές εκφράσεις με αφορμή αυτό που της είχε κάνει. 
Και από αυτό πήραν το θάρρος και άλλοι παρευρισκόμενοι για να παρατηρήσουν σε αυστηρό τόνο τον νεαρό ο οποίος δεν δίστασε να επιτεθεί στον γιατρό, (ευτυχώς να του προκάλεσε χτυπήματα). 
Τελικά το ζευγάρι αποχώρησε ενώ ο γιατρός δεν θέλησε να συνεχίσει το θέμα κινούμενος νομικά. 
Ελπίζοντας όπως είπε αργότερα, το πάθημα του νεαρού να του γίνει μάθημα...

πηγή

ΕΛΕΟΣ - Δηλητηρίασαν 11 αλόγα στον ποταμό Αχέροντα. 2 νεκρά 9 χαροπαλεύουν.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή το πρωί της Παρασκευής, όταν αντίκρισε 2 αλόγα νεκρά και 9 να χαροπαλεύουν από δηλητηρίαση αγνώστου/των προς το παρών ανθρωπόμορφων τεράτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τα άλογα χρησιμοποιούταν για περιήγηση στο ποταμό Αχέροντα και δηλητηριάστηκαν τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής ενώ το ακριβές δηλητήριο αναμένεται να φανερώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που είναι σε εξέλιξη.

Φως στα ακριβή αίτια του αποτρόπαιου περιστατικού αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική νομοθεσία (νόμος 3170/2003 και νόμος 4039/2012) προβλέπει και φυλάκιση εκτός από τα πρόστιμα για τους αχαρακτήριστους δράστες παρόμοιων περιστατικών.

Ελπίζουμε τα υπόλοιπα 9 άλογα να μπορέσουν να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και ο/οι δραστης/ες να συλληφθούν και να διαπομπευτούν πανελληνίως καθώς τα ΜΜΕ σε όλη την επικράτεια έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε παρόμοια περιστατικά και περιποιούνται ιδιαιτέρως τους δράστες όπως έχουν δείξει και τα πρόσφατα περιστατικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ενώ το συγκεκριμένο περιστατικό είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει και τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας. 
 
paramythia-online.gr

ΣΟΚ: 53χρονος προσπάθησε να βιάσει 12χρονο κοριτσάκι μέσα στο τρένο!

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έγινε χθες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού - Συνελήφθη ο 53χρονος δράστης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, η απόπειρα βιασμού της ανήλικης έγινε στην αμαξοστοιχίας "55" που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Όταν το τρένο πέρασε το Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, λίγο πριν τις 2:00΄ το μεσημέρι, η 12χρονη η οποία ταξίδευε με την μητέρα της, σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Εκεί δέχθηκε την επίθεση από τον 53χρονο ο οποίος την άρπαξε και αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της.

Το κοριτσάκι αντέδρασε και αφου κατάφερε να ξεφύγει έτρεξε τρομαγμένο στη μητέρα του και είπε τι συνέβη. Εκεινη αμέσως ενημέρωσε τον υπεύθυνο του ΟΣΕ και στη συνέχεια ενημερώθηκε η αστυνομία.

Ο 53χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμφίκλειας στο σταθμό της Κάτω Τιθορέας, ενώ η μητέρα μόλις έφτασε στον προορισμό της κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 53χρονου.

Ο επίδοξος βιαστής της ανήλικης σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τη Αθήνα και στα πλαίσια του αυτοφώρου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Λαμίας.

ΑΠΟΨΕ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γράφει:


Όταν ζεις σε ένα τόπο οι καλοκαιρινές μουσικές συνευρέσεις μπορεί να θεωρούνται αυτονόητες διαδικασίες, η ακόμη και για κάποιους συνηθισμένες.
Για αυτούς όμως που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι προσμονή, επιθυμία και ευκαιρία να βρεθούν με αγαπημένα πρόσωπα, με συντοπίτες και φίλους που προκαλεί ταξίδι στο χρόνο.
Γεμίζει το νου με εικόνες από το παρελθόν, και δίνει την ευκαιρία να αποθηκεύσεις στα εσώψυχα σου εικόνες του σήμερα μέσα από στιγμές απλές και ευχάριστες.
Μια ομάδα παιδιών πάνω-κάτω της γενιάς μου εδώ και χρόνια όπως στα περισσότερα χωριά της Μεσσηνίας, με αγάπη και μεράκι για τον τόπο τους ,συνεργάζονται και οργανώνουν βραδιές συνεύρεσης και γλεντιού.
Στις 2 Αυγούστου ημέρα Σάββατο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγάνας Μεσσηνίας, οργανώνει και προετοιμάζει μια υπέροχη λαϊκή βραδιά .
Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέλιος Διονυσίου, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Ηλίας Μακρής, θα προσφέρουν ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι μέσα από ένα πλούσιο και διαχρονικό ρεπερτόριο.
Η καλοκαιρινή βραδιά θα είναι ξεχωριστή και όμορφη και θα περάσουμε καλά, αυτό μου το υποσχέθηκε προσωπικά ο φίλος μου ο Χρήστος.
Και σε τέτοιες βραδιές όλοι οι καλοί όχι μόνο χωράνε, αλλά συμμετέχουν σε ένα αληθινό γλέντι μέχρι πρωίας. 
Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε καλά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου