27.9.14

Άναψαν τα τζάκια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Τα τζάκια και οι ξυλόσομπες πήραν κυριολεκτικά φωτιά στα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας και της Δυτικής Φθιώτιδας καθώς το πρωί του Σαββάτου το θερμόμετρο έδειιχνε σχεδόν 0 βαθμούς Κελσίου.
Όλη την ημέρα το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 10 με 11 βαθμούς.
Το σκηνικό επιβάρυνε περισσότερο η αυξημένη υγρασία και η βροχόπτωση. Την Κυριακή προβλέπεται μικρή βελτίωση αλλά και πάλι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. 

 lamiastar.gr

ΣΟΚ:Αυτοκτόνησε γνωστή Ελληνίδα μοντέλο !

Σοκαρισμένος βρίσκεται ο κόσμος της μόδας με την είδηση της αυτοκτονίας του γνωστού μοντέλου. 
Η Ασημένια Μυρωδιά σύμφωνα με το newsrebel βρέθηκε κρεμασμένη τη Παρασκευή μέσα στο σπίτι της. 
Τα αίτια που την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της δεν έχουν γίνει γνωστά. 
Δούλευε ως μοντέλο και λάτρευε το επάγγελμά της.

«Με εξιτάρει το ότι κάθε μέρα έρχομαι σε επαφή με καινούργιο κόσμο, αφού από παιδί μου άρεσε να συναναστρέφομαι με ανθρώπους. 
Η προσωπική ικανοποίηση που παίρνω κάθε φορά που διοργανώνω κάτι από την αρχή, ξεκινώντας από την πιο μικρή έως την πιο σημαντική λεπτομέρεια, είναι μεγάλη», είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της.
 
www.gossip-tv.gr

Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου νύφη - Εστησε 1,5 ώρα τον γαμπρό


Δείτε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου νύφη - Εστησε 1,5 ώρα τον γαμπρό

Επειτα από 1,5 ώρα «στήσιμο» του γαμπρού από τη νύφη, έγινε ο γάμος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και εκρηκτικής δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Αιδηψό.
 Ο γαμπρός, Απόστολος Μαντής, περίμενε αρκετή ώρα στα σκαλιά της εκκλησίας με την ανθοδέσμη στο χέρι μέχρι να έρθει η νύφη και οι συγγενείς για να τελεστεί ο γάμος.
Καλεσμένοι στο γάμο συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού από την Αιδηψό, τόπο καταγωγής του γαμπρού και της μητέρας της κας Κωνσταντοπούλου, Λίνας Αλεξίου. Εκεί άλλωστε γνωρίστηκαν πριν από 10 χρόνια και από τότε είναι αχώριστοι.
Η νύφη έφτασε στην εκκλησία σχεδόν στις 20:20. Τη συνόδευε ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Οσοι είδαν από κοντά την βουλευτή λένε ότι δεν είχε καμιά σχέση με την εικόνα της στη Βουλή και τους διαξιφισμούς της με πολιτικούς της αντιπάλους. Χαλαρή, χαρούμενη και χαιρέτισε τους πάντες καθώς έφτανε. Αντάλλαξε το καθιερωμένο φιλί με τον αγαπημένο της στην πόρτα του ναού και αμέσως το ζευγάρι πέρασε στο εσωτερικό για να ξεκινήσει το μυστήριο.
Παρών στο γάμο και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και πολλοί συνάδελφοι της κ. Κωνσταντοπούλου.

Μαχαίρωσαν οδηγό και του πήραν το αυτοκίνητο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, οι οποίοι μαχαίρωσαν οδηγό, του πήραν το αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών.
Ειδικότερα, δύο άγνωστοι στο 87ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, αφού στάθμευσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, πλησίον ενός ήδη σταθμευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 55χρονος, τον προσέγγισαν και τον μαχαίρωσαν δύο φορές τραυματίζοντάς τον στον δεξί γλουτό και μασχάλη. Ακολούθως, τον άφησαν στο δρόμο, του πήραν το αυτοκίνητο κι εξαφανίστηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, ενώ ο 55χρονος τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Πυροβολούσε τα περιστέρια από το μπαλκόνι του!

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, από πυροβολισμούς στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα στα Ιωάννινα.
Καταστηματάρχες και κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο και έκπληκτοι διαπίστωσαν όταν από το μπαλκόνι διαμερίσματος, ένας άνδρας πυροβολούσε τα περιστέρια.
Άρχισαν να του φωνάζουν προκειμένου να τον συνετίσουν αλλά εκείνος ούτε που πτοήθηκε.
ZERBA2 PΈτσι λίγη ώρα αργότερα κάλεσαν την αστυνομία. Αμέσως έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τότε ο ένοπλος άνδρας, έφυγε από το μπαλκόνι, κατέβασε τα παντζούρια και έκανε πως δεν συμβαίνει τίποτα...
Η αστυνομία αποχώρησε και οι γείτονες έσπευσαν να περιθάλψουν ένα περιστέρι, που τραυματισμένο είχε πέσει στο πεζοδρόμιο....
ZERBA3 P

epiruspost.gr

ΚΟΡΙΝΘΙΑ - Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά, στο Ζευγολατιό, στο Κιάτο, στην Πουλίτσα και στις Κρήνες Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι και προσήχθησαν συνολικά 33 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 17 άτομα, που κατηγορούνται, ένας για παράνομη οπλοκατοχή, ένας για ναρκωτικά, ένας για κλοπή, έντεκα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ένας για αντίσταση κι απείθεια και δύο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι REPLICA, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ξίφος με μήκος λάμας 56 εκατοστών, επτά φυσίγγια, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερις τηλεοράσεις, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο μηχανήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Σαμαράς: «Μου έδωσαν στα χέρια χειροβομβίδα αλλά την εξουδετέρωσα»


Σαμαράς: «Μου έδωσαν στα χέρια χειροβομβίδα αλλά την εξουδετέρωσα»

Μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης απηύθυνε από τη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση».
Στην εκδήλωση που διεξάγεται στο «Αθως Παλλάς», εκεί όπου το 1977 έγινε το προσυνέδριο και το 1979 το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ., ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην ταυτότητα της παράταξης που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα, που φέρνει το μήνυμα της εθνικής ενότητας, ενώ μίλησε και για το μεγάλο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που άφησε σαν κληρονομιά σήμερα προς όλους μας.
«Αισθάνομαι μοναδική τιμή σήμερα γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ. Γιορτάζουμε 40 χρόνια αγώνων και νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας. Αναγνωρίζω σήμερα εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Κώστας Καραμανλής. Έχουμε την δια όψη, αλλά έχουμε την ίδια φλόγα. Ο αγώνας για μια ισχυρή πατρίδα δεν τελειώνει ποτέ. Για να κάνεις άλμα στο μέλλον, πρέπει να πατάς γερά στο παρόν. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες. Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή αναγνωρίζεται από όλους του Έλληνες αλλά και από όλο τον κόσμο στο εξωτερικό. Με τον αγώνα του εκείνος έβαλε κοινωνικά θεμέλια σε αυτό που ονομάζεται κράτος ευθύνης. Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί την εθνική ενότητα. Εθνική συμφιλίωση για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, τα λάθη του παρελθόντος. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η παράταξη κράτησε τη χώρα στα πόδια της και τη γλίτωσε από τη χρεοκοπία.
«Αναλάβαμε τη χώρα σε μια περίοδο κρίσης, μπορεί να κάναμε κι εμείς λάθη αλλά «λεφτά υπάρχουν» εμείς δεν είπαμε ποτέ. Εμείς να στηρίξουμε τη χώρα δεν το αρνηθήκαμε ποτέ. Από το 2010 έως και το 2012 ψηφίσαμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια και για αυτό είμαστε περήφανοι. Προσπάθησα να αλλάξω τη μοίρα της χώρας μου, παρά από το να δοξαστώ από την καταστροφή της. Ειχα μια βόμβα στα χέρια μου και την εξουδετέρωσα, δεν την άφησα να σκάσει. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της ΝΔ».
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση γιατί ούτε αντιπολίτευση δεν κατάφερε ακόμα να γίνει» και πρόσθεσε πως τώρα που φτιάχνουν τα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει περισσότερους ψηφοφόρους, καθώς «η επιστροφή στο «λεφτά υπάρχουν» τρομάζει περισσότερο.
«Παίζουν με πράγματα που είναι πιο πάνω από το μπόϊ τους», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε για «αθεράπευτο λαϊκισμό».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα δεν χρειάζεται άλλο Μνημόνιο και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά ούτε τα χρήματα από τις δόσεις του σημερινού Μνημονίου, που απομένουν.

ΒΙΝΤΕΟ - Αγρότισσες, μόνες, γδύνονται

Δυο γυναίκες από τη Φλόριντα των Η.Π.Α δημιούργησαν ένα σέξι ημερολόγιο στο οποίο φωτογραφίζονται με φρούτα στα επίμαχα σημεία ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για να αγοράσουν γη.
Ο λόγος για την Claire Mitchell και την  Danielle Krasniqi οι οποίες αποφάσισαν να γδυθούν για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα τους εξασφαλίσει ρευστό που θα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν χωράφια προς καλλιέργεια.
Οι δύο κυρίες έχουν έξι άτομα στην εταιρία τους και παράγουν ρόκα, λάχανα, μπρόκολα και άλλα ζαρζαβατικά που πουλούν σε τοπικά εστιατόρια και στις λαϊκές αγορές της περιοχής τους.
Όπως αναφέρουν στη Huffington Post το αγρόκτημα τους παρήγαγε μέχρι στιγμής ένα τόνο ντομάτες.
«Στις  περισσότερες φωτογραφίες ήμασταν εντελώς γυμνές. Φωτογραφηθήκαμε στο αγρόκτημα αλλά και σε ένα πολυσύχναστο δρόμο», είπαν, μιλώντας για την πρωτοβουλία τους

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από  τον Jess Drawhorn, έναν εθελοντή στο αγρόκτημα που είναι επαγγελματίας φωτογράφος.

Πηγή: huffingtonpost



FarmerTans από stefanelonikitelo

Αυτοί είναι οι 14 πιθανοί «ένοικοι» του τάφου της Αμφίπολης

«Οι διατυπωθείσες θεωρίες περί της ταυτότητος του νεκρού, ως σήμερα, ανάγονται, σε 14. 
Οι συντελεστές της ανασκαφής δεν διατυπώνουν άποψη για την ταυτότητα του νεκρού, που γίνεται τόσος λόγος.
Περιμένουν, με επιστημονική υπομονή, να μιλήσει το ίδιο το ταφικό συγκρότημα». 
Αυτό είπε χθες η Αννα Παναγιωταρέα ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τα όσα συμβαίνουν στον τάφο της Αμφίπολης. Εκανε λόγο επίσης για ένα «μνημείο, πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και όλοι συμφωνούν ότι τα μέχρι στιγμής αποκαλυφθέντα στοιχεία του, το καθιστούν μοναδικό».
Πρόσθεσε, δε, ότι είναι νωρίς να διατυπώνονται οι οποιεσδήποτε ερμηνευτικές θεωρίες. Ας επιτρέψουν να προηγηθεί η ανασκαφέας, που έχει και την επιστημονική ευθύνη της ανασκαφής και διαθέτει και όλα τα δεδομένα......

Πέτρος Τατούλης - "Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Schwabisch Hall για μια νέα Ευρωπαϊκή πολιτική προοπτική"

«Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Scwabisch Hall αποτελεί την απόδειξη για μια άλλη πολιτική διάσταση στα προβλήματα της Ευρώπης, όπου ανεξάρτητες οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα νέων προτάσεων για το μέλλον των πολιτών τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
κ. Πέτρος Τατούλης κατά την συνυπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014.
«Η ενδυνάμωση αυτής της σχέσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους πολίτες και τις Περιφέρειές μας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ευχαρίστησε τον κ. Bauer τόσο για την παρουσία του στην Πελοπόννησο, όσο και για την φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση το Σεπτέμβριο του 2013 στο Schwabisch Hall.
«Η αύξηση των Γερμανών τουριστών φέτος στην Πελοπόννησο μόνο τυχαία δεν ήταν» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης, την οποία χαρακτήρισε και ως απόρροια της συνεργασίας αυτή, αλλά και της παραδοσιακής Ελληνο-Γερμανικής φιλίας και σημείωσε πως "εμείς μπορούμε να προχωρούμε μπροστά, να αναπτύσσουμε συνεργασίες και συνέργειες γιατί δεν έχουμε δεσμά".
«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας σήμερα εξειδικεύουμε τη συμφωνία μας και βάζουμε σε πρακτικές βάσεις τη συνεργασία μας για το μέλλον» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συνεργασία στους τομείς της δια βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, των πολιτικών ανακύκλωσης, που έχουν εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στο Schwabisch Hall,την ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων, την αρχιτεκτονική των δημόσιων χώρων και τον τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Bauer από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη φιλοξενία, δήλωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα δώσει νέο βάθος στις σχέσεις των δύο Περιφερειών και τόνισε ότι «μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία και να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη ζει μέσα από συνεργασίες των Περιφερειών».
Ο κ. Bauer συμφώνησε στο πλαίσιο συνεργασίας, όπως αυτό προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και πρότεινε ακόμη την ανταλλαγή υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Περιφερειών, ώστε να επωφεληθούν αμφότεροι από τις εκατέρωθεν εμπειρίες, αλλά και την κοινή προβολή προτάσεων για αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall στα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου, τα οποία μπορούν να κατακτήσουν νέες αγορές στη Γερμανία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των δύο περιφερειών, μέσα από κοινές δράσεις.    
Παρόντες κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Φάνης Στεφανόπουλος, Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σταματάκος, εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Εταιρειών Πελοπόννησος Α.Ε. και Πάρνωνας, ο επικεφαλής της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Schwabisch Hall κ. Werner Schmidt και ο συνεργάτης της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης κ. Christoph Schumacher.  

Ποινή σοκ: Ισόβια σε υπάλληλο για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ


Ποινή σοκ: Ισόβια σε υπάλληλο για υπεξαίρεση 1,2 εκατ. ευρώ

Την εσχάτη των ποινών, ισόβια κάθειρξη, επέβαλε δικαστήριο σε μια πρώην υπάλληλο του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλεγγύης Δικηγόρων Μυτιλήνης για οικονομικό έγκλημα.
Οι δικαστικές αρχές έκριναν ένοχη την πρώην υπάλληλο, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για υπεξαίρεση 1.234.000 ευρώ από τον δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης.
Από την πλειοψηφία των Εφετών δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και η ποινή επιβλήθηκε με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου 1608/1950.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης τον Αύγουστο του 2011, με την καταδεικασθείσα, πλέον, γυναίκα να είναι προφυλακισμένη από τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες

Μεγάλο προβάδισμα 11 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δίνει δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία (35% έναντι 25%) παρουσιάζεται κατά πέντε μονάδες αυξημένη από την τελευταία έρευνα της εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο (31%-24%).

Τρίτο με 9,5% εμφανίζεται το Ποτάμι, του οποίου το ποσοστό προκύπτει από απλή διευκρινισμένη πρόθεση ψήφου και δεν συνιστά εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ τέταρτη είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Πέμπτο είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, μετά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 4%, η ΔΗΜΑΡ με 1% και οι λοιποί με 5%.

Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά η εκτίμηση των κοινοβουλευτικών εδρών διαμορφώνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 146 (από 142 έως 150), Ν.Δ. 66 (από 61 έως 72), Ποτάμι 25 (από 20 έως 30), Χρυσή Αυγή 20 (από 16-24), ΚΚΕ 17 (από 15-20), ΠΑΣΟΚ 15 (από 12-17), Ανεξάρτητοι Έλληνες 11 (από 8-13) και ΔΗΜΑΡ καμία.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 40 μονάδων (64%-24%).

Παρόλα αυτά το 43% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τελικά με μικρή διαφορά, έναντι του 21% που βλέπει μεγάλη διαφορά και του 22% που πιστεύει ότι τελικά θα επικρατήσει η ΝΔ με μικρή διαφορά.

Σημαντικό είναι και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας. Το ποσοστό φτάνει το 42% έναντι του 31% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και του 22% που δείχνει επμπιστοσύνη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετικό ερώτημα για το αν η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία ή μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 54% απαντά πως μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 37% πως η σημερινή κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία και το υπόλοιπο 9% δεν εκφέρει γνώμη. Λάθος η πορεία της χώρας λένε επτά στους δέκα πολίτες (72%) ενώ το 64% ζητεί διαπραγμάτευση για το χρέος.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών προβάδισμα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με 47% με δεύτερο τον Σταύρο Θεοδωράκη με 39%. Ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 38%, Φώτη Κουβέλης με 33%, Πάνος Καμμένος με 30%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 27% και τελευταίος ο Ευάγγελςο Βενιζέλος με 21%.

Παιδικοί σταθμοί - ΕΣΠΑ: δείτε τα επιπλέον ονόματα των επιλαχουσών



Ανακοινώθηκαν οι επιλαχούσες μητέρες που θα στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, μετά την κάλυψη των κενών 

- Δείτε τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της διαδικασίας, μέσω της οποίας θα συμπληρωθούν τα κενά στους παιδικούς σταθμούς, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιλαχουσών, που θα μπορέσουν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής".
Η διαδικασία προχώρησε, μετά την ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων για την κάλυψη των κενών με κρατική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, τα παιδιά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου.

ΤΗΣ ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ:«Οργιο» με δασκάλα και τρεις μαθητές σε πολιτιστικό φορέα

Της κακομοίρας σε πολιτιστικό φορέα της περιοχής αφού ο χώρος που χρησιμοποιείται για τις πρόβες έχει μετατραπεί σε... «ροζ δωμάτιο» και μάλιστα γίνονται μέχρι... και παρτούζες!
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπεύθυνος του φορέα έχει δώσει τα κλειδιά και σε άλλα πρόσωπα και εκείνα με την δικαιολογία πως γίνονται... μεταμεσονύχτιες πρόβες... οργιάζουν!
Στα όργια συμμετέχει και δημόσιος υπάλληλος, ενώ η τελευταία φορά που είχε γίνει της κακομοίρας ήταν τότε που μία δασκάλα που συνεργαζόταν με το φορέα είχε κάνει σεξ... με τρεις μαθητές της!
Τα τρία αγόρια και η «καυτή» δασκάλα, κλείστηκαν στον χώρο και έβγαλαν τα μάτια τους, ενώ άλλες μαθήτριες... γνώρισαν τι συνέβαινε στον «ροζ πολιτιστικό χώρο» αλλά... δεν μιλούσαν!
Το περιστατικό έφτασε και στα αυτιά του υπευθύνου, αλλά εκείνος προτίμησε την «σιγή». Γιατί γνώριζε πως σε διαφορετική περίπτωση ίσως έχανε και την δουλειά του.
Αυτές τις ημέρες τα κλειδιά τα έχει μία μαθήτρια, η οποία είναι πολύ όμορφη, ωστόσο δεν έχει ακουστεί κάτι για την συμπεριφορά της. Τα περί των οργίων όμως γνωρίζουν άπαντες στον φορέα. Λογικό από την στιγμή που αναφερόμαστε σε ερωτικό κουαρτέτο άρα... ήσαν αρκετοί στο «παιγνίδι». Οι οποίοι δεν αποκλείεται να συμμετείχαν και σε άλλα όργια!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ - Το «ματωμένο φεγγάρι» του Οκτωβρίου φέρνει ανατροπές

Σεμίραμις Παπανικολοπούλου
Αστρολογική πολιτική κοινωνική σύμβουλος

Ο Οκτώβριος είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος μήνας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον πλανήτη.
Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε την δεύτερη, από τις τέσσερις που θα πραγματοποιηθούν, έκλειψη Σελήνης με την ονομασία «Blood Red Moon» στον άξονα Ζυγού – Κριού.
Αυτή η έκλειψη είναι συνολική σεληνιακή έκλειψη ορατή στο Denver (πρωτεύουσα του Κολοράντο).
Στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού στις 0 μοίρες και 25 λεπτά.
Η Ελλάδα μέσα από μεγάλες πολιτικές ανατροπές οδηγείται σε εκλογές.

Από το σκηνικό έντασης που θα επικρατήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα ενώ κερδισμένη θα βγει και η Χρυσή Αυγή.

Τα περισσότερα μικρά κόμματα χάνονται από τον πολιτικό χάρτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει τα σκαλοπάτια του Μαξίμου αλλά όχι αυτοδύναμος.

Το όνομα κλειδί στις εξελίξεις θα είναι ο Καραμανλής.

Τα αστρολογικά γεγονότα ευνοούν την επιστροφή και την επιβολή προσώπων που είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στο παρελθόν, όπως ο Καραμανλής.
Σε οικονομικό επίπεδο οι καταστάσεις θα οδηγήσουν σε νέο αδιέξοδο και νέα βουτιά που θα οδηγήσει με την σειρά της σε νέες πολιτικές εντάσεις.
Κλειδί στις κοινωνικές εξάρσεις θα είναι οι ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Όμως όσα και να συμβούν στην Ελλάδα η χώρας μας θα είναι σε καλύτερη μοίρα από αυτό που θα συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα θα είναι στη μέση και η Μεσόγειος με τα Βαλκάνια θα φλένγονται.

Εκτός από την Μέση Ανατολή, με την Γάζα και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπου το σκηνικό που βλέπουμε σήμερα είναι μόνο η αρχή, τεκτονικές ανατροπές θα έχουμε στην Τουρκία, την Βουλγαρία,την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Βρετανία, την Νορβηγία και τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία θα συγκλονιστεί από δολοφονία πολιτικού, θα γίνει απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν ενώ θα υπάρξει και σκηνικό νέας Αραβικής Άνοιξης.
Η Βουλγαρία θα γίνει η Ουκρανία των Βαλκανίων με τις αποσχιστικές τάσεις και τον διχασμό να κυριαρχούν.
Η Γαλλία θα συγκλονιστεί από μεγάλες αναταραχές του μουσουλμανικού στοιχείου στον νότο ενώ Βρετανία και Νορβηγία γίνονται θέατρο τρομοκρατικών επιθέσεων.
Δύσκολες ώρες περνά και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα όπου η σύνοδος Δία Κρόνου τον στιγματίζει με μοιραίο τρόπο.

Κερδισμένοι αυτή την περίοδο βγαίνουν ο Πούτιν και Κίνα.

Όμως ειδικά στην Ρωσία υπάρχει αυξημένος για τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα και υπάρχει ενδεχόμενο απόπειρας δολοφονίας στην ξηρά.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στη δίνη των εξελίξεων με ανακατατάξεις και αλλαγές.
Η Γερμανία και η Αγγλία θα δεχθούν μεγάλα χτυπήματα ενώ η διάλυση του ευρώ δείχνει πιο πιθανή από ποτέ κλείνοντας έτσι έναν κύκλο.
Μεγάλες εξεγέρσεις θα γίνουν σε Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ιταλία ως αποτέλεσμα της «πυρκαγιάς» ολόκληρου του Νότου.
Τα αστρολογικά γεγονότα του Φθινοπώρου σηματοδοτούν ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ το οποίο θα ξεκινήσει από τη Wall Street, με το κραχ του 1922 να μοιάζει με αεράκι μπροστά στον τυφώνα που έρχεται.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν σήμα κατατεθέν ενώ μεγάλος σεισμός θα αναστατώσει την Αμερική με πιθανότερα επίκεντρα τη Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Μεξικό.
Τα ματωμένα φεγγάρια πάντα άλλαζαν τον πλανήτη.
Έχουν φέρει δικτατορίες, γεννήσεις μεγάλων ηγετών και πολέμους. Αντίστοιχες χαρακτηριστικές χρονιές είναι το 1492, 1493, 1949, 1967.
Και σημειώστε τα αστρολογικά φαινόμενα του φετινού Φθινοπώρου θα επηρεάσουν τις εξελίξεις και άρα τις ζωές μας και όλο το 2015.
Μόνο μετά τον Μάρτιο του 2016 ανασαίνει ο αστρολογικός χάρτης με θετικά γεγονότα και την ελπίδα να ξαναχτίζεται σταδιακά.

ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ; Σκέψου το λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να φυτεύεις ροδιές, να συσκευάζεις λάδια και να βάζεις σαλιγκάρια.

 Λυπάμαι που σας στεναχωρώ, αλλά αν δεν έχετε μπαμπά με λεφτά ή μπάρμπα στην Κορώνη, το γρήγορο χρήμα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων δεν υπάρχει !!!

«Ευτυχώς, φαίνεται να υπάρχει μια τάση για επιστροφή νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη στην ελληνική επαρχία. 
Τώρα το να είσαι αγρότης είναι ‘’in’’. 
Οι περισσότεροι όμως έχουν έλλειψη παιδείας και πλήρη άγνοια των δυσκολιών ενός τέτοιου εγχειρήματος (όπως είχα κι εγώ πριν ξεκινήσω) και ζουν στην ουτοπία του εύκολου χρήματος». Credit: Curious Expeditions/Flickr
 Παρότι η ζήτηση για λαχανικά και φρούτα στην Ευρώπη αυξάνεται κάθε χρόνο (καθώς οι λαοί του βορρά υιοθετούν όλο και περισσότερο μεσογειακές διατροφικές συνήθειες), η καλλιεργήσιμη γη στην Ελλάδα μειώνεται δραματικά, το ίδιο και οι αγρότες. 
Οι περισσότεροι πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ ταυτόχρονα τα έξοδα παραγωγής έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Κι όλα αυτά σε μια χώρα που το κλίμα της είναι κάτι παραπάνω από ευνοϊκό για την παραγωγή τροφής. Την αποτυχία του αγροτικού κλάδου μας αρέσει να την αποδίδουμε στους μεσάζοντες, στο κράτος, στους λιανοπωλητές και, φυσικά, σε πολλά σενάρια συνομωσίας που θέλουν όλο τον πλανήτη να προσπαθεί να μας καταστρέψει. Νομίζω ήρθε η ώρα να δούμε ότι για όλα φταίμε εμείς. Οι κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’80 έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποκόψουν τον αγρότη από κάθε επιχειρηματική σκέψη. «Φτιάξε εσύ κι εμείς θα σ’ τα πουλήσουμε, και αν δεν σ’ τα πουλήσουμε πέτα τα στην χωματερή και θα σε αποζημιώσουμε». 
Μοίρασαν απίστευτα λεφτά σε ανθρώπους που δεν ήταν σε θέση να τα διαχειριστούν και όχι μόνο δεν τους κατηύθυναν για να αναπτυχθούν, αλλά έκαναν το παν για να παραμείνουν κοιμισμένοι. 
Οι συνεταιρισμοί (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) κατέληξαν να γίνουν κομματικά παραμάγαζα που δημιούργησαν μια πολύ κακή εικόνα για τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. 
Καλλιεργήθηκε ο απομονωτισμός και οι αγρότες (τουλάχιστον στη Μεσσηνία, όπου κατοικώ) αδυνατούν να συνεργαστούν ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, με αποτέλεσμα να χάνουν σημαντικό μέρος της διαπραγματευτικής τους δύναμης σε πελάτες και προμηθευτές. 
Οι ίδιοι οι αγρότες αποθάρρυναν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν το επάγγελμά τους: προτιμούσαν να δουλεύουν πωλητές σε πολυεθνική παρά να καλλιεργούν την περιουσία τους… 
Αντί οι κυβερνώντες μας να γεμίσουν την ελληνική επαρχία με μικρές σχολές που να συνδυάζουν όχι μόνο γεωπονική αλλά και επιχειρηματική σκέψη, συγκέντρωσαν τη γνώση στις μεγάλες πόλεις, λες και οι αγρότες είχαν την δύναμη να σπουδάσουν τα παιδιά τους στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή τα κομματόσκυλα, που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της χώρας, εξαγόρασαν την ψήφο αυτών των ανθρώπων, διορίζοντας τα παιδιά τους στο δημόσιο. «Δεν θες το παιδί σου να ταλαιπωρηθεί μέσα στα χώματα όπως εσύ», έλεγαν. 
Η έλλειψη εκπαίδευσης οδήγησε τον πιο ελπιδοφόρο κλάδο της χώρας σε μαρασμό. Ποιος ήθελε να είναι αγρότης; 
Δεν ήταν «in». 
Οι ίδιοι οι αγρότες αποθάρρυναν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν το επάγγελμά τους: προτιμούσαν να δουλεύουν πωλητές σε πολυεθνική παρά να καλλιεργούν την περιουσία τους.
 Η αστική τάξη παραμέρισε τους ανθρώπους της γης, που δεν είχαν θέση στο νέο «lifestyle». Σήμερα, ευτυχώς, φαίνεται να υπάρχει μια τάση για επιστροφή νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη στην ελληνική επαρχία.
 Τώρα είναι «in». Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι έχουν έλλειψη παιδείας και πλήρη άγνοια των δυσκολιών ενός τέτοιου εγχειρήματος (όπως είχα κι εγώ πριν ξεκινήσω) και ζουν στην ουτοπία του εύκολου χρήματος. 
Παρασύρονται από εφημερίδες και τηλεοράσεις που μας κατακλύζουν με ιστορίες «πετυχημένων» (πρώτη και καλύτερη η δική μου) που έβγαλαν, λέει, γρήγορα χρήματα απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα. 
Λυπάμαι που σας στεναχωρώ, αλλά αν δεν έχετε μπαμπά με λεφτά ή μπάρμπα στην Κορώνη, το γρήγορο χρήμα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων δεν υπάρχει. 
Χρειάζονται αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς και πολλές αποτυχίες για να μπορέσεις να φτάσεις σε ένα επίπεδο να λέγεσαι εύπορος. 
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις.
Με τόσα κενά στην πρωτογενή παραγωγή, υπάρχει πολύ πρόσφορο έδαφος για νέες ιδέες. 
Απλώς, σκέψου λίγο καλύτερα πριν αρχίσεις να φυτεύεις ροδιές, να συσκευάζεις λάδια και να βάζεις σαλιγκάρια. 

ΦΡΙΚΗ !!! Τον απέλυσαν και της έκοψε το κεφάλι

Η τραγωδία αυτή εκτυλίσσεται μετά τους αποκεφαλισμούς υπηκόων χωρών της Δύσης που διέπραξαν τζιχαντιστές μαχητές

Ένας Αμερικανός, που είχε πρόσφατα προσπαθήσει να πείσει πολλούς συναδέλφους του στη δουλειά να ασπαστούν το Ισλάμ, αποκεφάλισε τον έναν εξ αυτών με ένα μαχαίρι αφού πληροφορήθηκε ότι απολύθηκε, ανακοίνωσε  η αστυνομία.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες σε μία εταιρεία διατροφικών προϊόντων στην Οκλαχόμα, στις κεντρικές ΗΠΑ, όπου εργαζόταν ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Άλτον Νόλεν και είναι 30 ετών.

Μόλις έμαθε ότι τον απέλυσαν «ο Νόλεν πήγε στον χώρο στάθμευσης, οδήγησε το αυτοκίνητό του έως την είσοδο της εταιρείας (...) έπειτα μπήκε από την κεντρική είσοδο και έφθασε στον χώρο υποδοχής» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Μουρ, ο Τζέρεμι Λούις.

«Ο Νόλεν συνάντησε (τη συνάδελφό του) Κολίν Χάφορντ και τη σκότωσε με ένα μαχαίρι (...). Ο Νόλεν έκοψε το κεφάλι του θύματος» προστίθεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ο δράστης στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός άλλου συναδέλφου του προτού ανοίξει πυρ εναντίον του ο διοικητικός γενικός διευθυντής της εταιρείας. Το δεύτερο θύμα και ο ύποπτος έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

«Αφού απευθύναμε ερωτήσεις σε συναδέλφους του Νόλεν, μάθαμε ότι πρόσφατα προσπάθησε να πείσει πολλούς εργαζομένους να ασπαστούν τη μουσουλμανική θρησκεία» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

Λόγω της φύσης της δολοφονίας, η τοπική αστυνομία κάλεσε το FBI, όπως έγινε γνωστό.

Η τραγωδία αυτή εκτυλίσσεται μετά τους αποκεφαλισμούς υπηκόων χωρών της Δύσης που διέπραξαν τζιχαντιστές μαχητές, ενώ τα βίντεο όπου καταγράφονται οι αποκεφαλισμοί αυτοί αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, περιλαμβανομένων 3 από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που δρα στη Συρία και το Ιράκ, καθώς και μιας από μια οργάνωση στην Αλγερία που συνδέεται με το ΙΚ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας υπογράμμισε ότι ο ύποπτος «δεν επρόκειτο να συλληφθεί εάν (ο διευθυντής) δεν τον είχε σταματήσει». 

Αυτός ο τελευταίος «είναι ο ήρωας της ιστορίας, είναι τραγικό που μία γυναίκα έχασε την ζωή της όμως το πράγμα θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο» σημείωσε.

Η διεύθυνση και οι υπάλληλοι της εταιρείας Vaughan Foods στην οποία εργαζόταν ο Νόλεν βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι από τα γεγονότα αυτά» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, ενώ διευκρινίζεται ότι η εταιρεία θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στο προσωπικό της.

Μητέρα καταγγέλλει απόπειρα βιασμού του 5χρονου γιού της σε πανηγύρι !

Μία περίεργη υπόθεση απόπειρας βιασμού, με θύμα ένα 5χρονο παιδί, που καταγγέλθηκε στις Αρχές, ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, σημειώθηκε, στις αρχές του μήνα, στο παζάρι της Ιστιαίας, όταν ένας 31χρονος πλανόδιος πωλητής από την Αθήνα, ο οποίος είχε στήσει το περίπτερό του στον χώρο που φιλοξενήθηκε η ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης, οδήγησε τον 5χρονο στο τροχόσπιτό του και επιχείρησε να ασελγήσει πάνω του.

Ωστόσο, ο 5χρονος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και το έβαλε στα πόδια, ενώ στην συνέχεια ενημέρωσε για το περιστατικό τη μητέρα του, η οποία μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας.

Η 35χρονη μητέρα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί οδήγησαν τον φερόμενο ως δράστη στο αστυνομικό τμήμα, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, προκαλώντας την έκπληξή της.

Την υπόθεση διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συμπόσιο με θέμα «Αρχαιολογική έρευνα και Νέες Τεχνολογίες»

Το 4ο κατά σειράν επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Αρχαιολογική έρευνα και Νέες Τεχνολογίες» διοργανώνεται στη Σχολή Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Καλαμάτα. 
Οι εργασίες του συμποσίου θα διεξαχθούν μεταξύ 1ης και 3ης Οκτωβρίου και στη διοργάνωσή του πρωτοστατεί το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας. 
 
Στο συμπόσιο, τη διενέργεια του οποίου υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας, αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 σύνεδροι, που προέρχονται από ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές ομάδες, από Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. 
Το συμπόσιο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των επιστημόνων, καθώς το 2008 οι προσκεκλημένοι σύνεδροι ήσαν 12 και φέτος ξεπερνούν τους 100.
 
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συμποσίου: http://kalamata.uop.gr/~archaeolab/uploads/2/0/1/3/20139761/program-c.pdf

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 27-9-2014


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 27 Σεπτεμβρίου 1944. - Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έρχεται στην Καλαμάτα

Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1944, φτάνει στην Καλαμάτα ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. 
Όταν ήρθε στην Καλαμάτα ήταν απόγευμα και γινόταν ο εορτασμός  της επετείου ίδρυσης του ΕΑΜ. 
Ο ίδιος απηύθυνε χαιρετισμό  στο συγκεντρωµένο πλήθος από τον εξώστη των γραφείων του ΕΑΜ της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας. 
Ο ερχοµός του συµπίπτει µε την αναστολή της δράσης των στρατοδικείων και τον τερµατισµό των εκτελέσεων. 
Στη φωτογραφία τον βλέπουμε την ώρα που μιλάει στους Καλαματιανούς από τα γραφεία του ΕΑΜ της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.


Πηγή: Η Καλαμάτα μέσα από το φακό του Χρήστου Αλειφέρη 1937-1974, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΤΣΗ-ΝΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΕΡΡΑΡΟΥ

Ο Βουφραδιώτης

Υπό την προεδρία Παπανδρέου η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον ΟΗΕ

Υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε -όπως κάθε χρόνο- στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών η κοινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.
Ο κ. Παπανδρέου, στην εισηγητική του ομιλία, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Μπορεί να εκπροσωπούμε διαφορετικά κόμματα ή χώρες. Όμως το κίνημα μας ξεπερνάει τα σύνορα εκπροσωπώντας τις βασικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι αξίες είναι ο κοινός τόπος που μας ενώνει. Οφείλουμε να γίνουμε η παγκόσμια φωνή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Η έννοια της ασφαλείας συνδέεται με βαθύτερα ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την ανισότητα, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δική μας μάχη είναι ιδεολογική. Πρέπει να απονομιμοποιήσουμε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν τη βία και τη θρησκεία για να προωθήσουν τους στόχους τους. Γι’ αυτό, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια προβλήματα σύμφωνα με τις δικές μας προτεραιότητες. Δεν μπορούν οι προτεραιότητες αυτές να καθορίζονται αποκλειστικά από τις αγορές. Γι’ αυτό και πρέπει να συμβάλουμε με ιδέες στην μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, αλλά και των μεγάλων διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ».

Ποιοι έδωσαν το παρών

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Γιάκομπ Ζούμαρε, ο πρόεδρος του Μάλι, Μπουμπακάρ Κεϊτά, ο πρόεδρος του Νίγηρα, Μαμαντού Ισουφού, ο πρόεδρος της Γουϊνέας, ‘Αλφα Κόντε, η πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Τάρια Χαλόνεν, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, ‘Αλφρεντ Γκουζεμπάουερ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Ιγκόρ Λούκσιτς, ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, Ζλάτκο Λαγκούμτζια, η υπουργός Εξωτερικών της Ναμίμπια, Νετούμπο Νάντι Νταΐτγουα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τζαμάϊκα, Α. Τζ, Νίκολσον, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Χοσέ Μιγκέλ Ίνσουλζα, η επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων IDDRI, Τερέζα Ριμπέρα.

Η ατζέντα της συνεδρίασης

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού Έμπολα. Ο πρόεδρος της Γουινέας, παρουσίασε την δραματική κατάσταση στη χώρα του και στη γύρω περιοχή, επισημαίνοντας ότι, αν η διεθνής κοινότητα είχε κινητοποιηθεί νωρίτερα, τα θύματα θα ήταν πολύ λιγότερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η λύση είναι η απομόνωση του ιού και όχι των χωρών που υποφέρουν από την επιδημία.
Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη, η ανάπτυξη φονταμενταλιστικών κινημάτων, όπως το ISIS και το Μπόκο Χαράμ. Οι πρόεδροι του Μάλι και του Νίγηρα, ανέλυσαν την κατάσταση στο Σαχέλ και αναφέρθηκαν στις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες που οδηγούν στον φονταμενταλισμό. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο, στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι, πρεπει να αποδομήσουμε την ιδεολογία των φονταμενταλιστών αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο αυτό.
Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα να υπάρξει συντονισμένη δράση όλων γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής, ώστε να υπάρξουν και αποτελέσματα στην Διάσκεψη του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι το 2015, τελευταία ευκαιρία για μια συμφωνία που θα θέτει τους νέους στόχους μετά το Κιότο. Η επικεφαλής του IDDRI, Τερέζα Ριμπέρα, έκανε μια παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Γαλλικής Κυβέρνησης για τη Σύνοδο του 2015 και στη συνέχεια αποφασίστηκε να προγραμματιστούν μια σειρά από πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.
Η σύσταση και ο τρόπος λειτουργίας της νέας Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Ανισότητα, απασχόλησε το Προεδρείο στο τελευταίο μέρος της συνάντησης. Αποφασίστηκε η σύμπραξη πολιτικών και διανοουμένων από όλες τις ηπείρους για την επεξεργασία σοβαρών προτάσεων για την καταπολέμηση της ασύμμετρης συγκέντρωσης πλούτου, που απειλεί τη δημοκρατία και τη σταθερότητα στο σύγχρονο κόσμο.

26.9.14

Σημαντική επιδείνωση του καιρού γι' αύριο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 10 βαθμούς

Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, θα εκδηλωθούν αύριο Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σ΄ όλη τη χώρα , περίπου 8 με 10 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, 8 με 9 μποφόρ.
Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Του έδειξε του Ομπάμα (το σουτιέν) η Αντρη...

Την γυναίκα του Αναστασιάδη (προέδρου της Κύπρου), δεν την ξέραμε και μπορεί να μην τη μαθαίναμε και ποτέ αν δεν έδειχνε το σουτιέν της στον Ομπάμα... 
Η Αντρη Αναστασιάδη μέσα σε λίγες ώρες έγινε varial χάρη σε αυτήν την οικογενειακή φωτογραφία και τη σιθρού μπλούζα που φόρεσε για να πάει στον Λευκό Οίκο. 
Πως την “πάτησε” (;) όμως η κυρία προέδρου της Κυπρου με το σιθρού;
Τα κυπριακά σάιτ γράφουν ότι η προεδρίνα δεν το είχε πάρει χαμπάρι ότι το μπλουζάκι ήταν διάφανο... γιατί το τοπ σιθρούνιασε μόνο όταν η Αντρη βρέθηκε μπροστά στα δυνατά φώτα και στα φλας των φωτογράφων... 

Με τον Βενιζέλο...

Με τον Ερντογάν...

Και με κάτι ακόμα ζευγαράκια, όλο την ίδια φάτσα έχει ο Ομπάμα: 




Τα ΝΕΑ αποδομούν το alter ego του Σαμαρά

Ο Παπαχρήστος ανέλαβε να τον κάνει φύλλο και φτερό. 

Τον φωτογραφίζει ως τον άνθρωπο που προκάλεσε την παραίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Παναγιώτη Ζωγράφου.
Σύμφωνα με το δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ, ουσιαστικά ο Χρύσανθος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

Το άρθρο ολόκληρο: 
  Ο «απαραίτητος» κύριος Χρύσανθος δεν είναι πια άνθρωπος, είναι ιδέα.
Για να ακριβολογώ, μια κινητή μονάδα παραγωγής ιδεών- έτσι τουλάχιστον προωθεί τον εαυτό του. Αποτελεί πραγματικά ένα ιδιοφυές παράδειγμα ανέλιξης από το πουθενά. Από το «νεφελώδες» εθνικοπατριωτικό Δίκτυο 21, στις παρυφές της δεκαετίας του ’90, να βρίσκεσαι να διοικείς ουσιαστικά τη χώρα μικρό πράγμα δεν το λες, όχιιιι.

Μελέτησα προσεκτικά το θέμα της ηχηρής παραίτησης του πρεσβευτή της Ελλάδας Παναγιώτη Ζωγράφου. Μίλησα με κόσμο και κοσμάκη για το θέμα. Και εδώ και στο Βερολίνο. Ο άνθρωπος είναι σοβαρός. Επαγγελματίας. Και αξιοπρεπής. Είναι προφανές ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση όχι τόσο λόγω του αποκλεισμού του από το γεύμα του προέδρου Αντώνη με τη φράου Άνγκελα (έπαιξε και αυτό ρόλο), όσο γιατί πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στο Βερολίνο, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του. Ο Ζωγράφος πίστευε – και εξακολουθεί να πιστεύει- ότι η συνάντηση θα πήγαινε «άπατη». Ότι η φράου Άνγκελα, λόγω του κλίματος που επικρατεί τώρα στο Βερολίνο για τους… άχρηστους του Νότου (τους την έχει καρφώσει άγρια, πρώτον, η Γαλλία και η αδυναμία του Ολάντ να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, και δεύτερον, ο Ρέντσι στην Ιταλία που δεν «ακούει») δεν θα ήταν διατεθειμένη να δώσει τίποτε.
Δεν εισακούστηκε. Η επίσκεψη έγινε, αλλά όπως αποδείχθηκε η καγκελάριος ήταν πολύ λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα. Ο Ζωγράφος δικαιώθηκε εκ των πραγμάτων. Εξού και παραιτήθηκε

Νούμερα και κλητήρες
Πρέπει να αναφέρω ότι ο πρόεδρος Βαγγέλης, από τη μακρινή Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ενδιαφέρθηκε αμέσως. Προσφέρθηκε – στον πρόεδρο Αντώνη – να μεσολαβήσει για να αποτραπεί η παραίτηση του εξαδέλφου Παναγιώτη (Ζωγράφου). Του τηλεφώνησε ο ίδιος. Και του ζήτησε να μην το κάνει – «θα γίνει ζημιά για όλους, και για τον Πρωθυπουργό» φέρεται να του είπε. «Σε παρακαλώ μείνε, μέχρι να επιστρέψω στην Αθήνα και να τα πούμε από κοντά. Δεν σ’ το ζητώ ως προϊστάμενός σου υπουργός αλλά ως φίλος».
Ο άνθρωπος που μου μετέφερε το περιστατικό, μου είπε ότι ο Ζωγράφος ήταν ανένδοτος. «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, κύριε πρόεδρε. Εγώ έχω ένα ήθος, δεν είμαι κλητήρας κανενός. Είμαι διπλωμάτης και έχω ταχθεί να υπηρετώ την πατρίδα μου».
Αυτό το «εγώ δεν είμαι κλητήρας κανενός» μόνο τυχαία δεν το είπε ο πρεσβευτής. Είχε προηγηθεί στο λόμπι του Hilton Βερολίνου καβγάς του με τον κύριο «απαραίτητο» Χρύσανθο Λαζαρίδη. Πάνω στον καβγά ελέχθη και αυτό. Ο κύριος «απαραίτητος» με τον παρορμητισμό που τον διακρίνει επιτέθηκε στον Ζωγράφο «που τολμάει και έχει παράπονα».
Γιατί φυσικά ο κύριος «απαραίτητος» ήταν παρών και στο Βερολίνο. Όπως παντού, άλλωστε.
- Γιατί απορείς; Μου είπε κοιτάζοντας πίσω από την πλάτη μου,. Μην ακούει κανείς, ο άνθρωπός μου από το Μαξίμου, που συνάντησα χθες. Ο Χρύσανθος είναι πλέον άτυπα το νούμερο 2 της κυβέρνησης.
- Μα εγώ νόμιζα ότι το νούμερο 2 είναι ο Βενιζέλος, του είπα για να τον προβοκάρω περισσότερο…
- Ο Χρύσανθος είναι, και κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει αυτό…

Χρύσανθε εσύ σουπερστάρ
Τον άφησα στον πόνο του, και έφυγα. Αλλά μετά που έφερνα στο μυαλό μου το θέμα «Χρύσανθος», πραγματικά τον δικαίωσα. Γιατί ο «απαραίτητος» κύριος Χρύσανθος δεν είναι πια άνθρωπος, είναι ιδέα. Για να ακριβολογώ, μια κινητή μονάδα παραγωγής ιδεών – έτσι τουλάχιστον προωθεί τον εαυτό του.
Πανέξυπνος όπως είναι, αποτελεί πραγματικά ένα ιδιοφυές παράδειγμα ανέλιξης από το πουθενά. Από το «νεφελώδες» εθνικοπατριωτικό Δίκτυο 21, στις παρυφές της δεκαετίας του ’90. να βρίσκεσαι να διοικείς ουσιαστικά τη χώρα μικρό πράγμα δεν το λες, όχιιι..
Αλλά άμα παράγεις ιδέες, έστω και «τζούφιες», με κάποιον τρόπο πρέπει αυτό να το επικοινωνήσεις – και σε αυτό ο «απαραίτητος» κύριος Χρύσανθος είναι άσος. Δεν παίζεται!
Δική του η θεωρία των δύο άκρων (αποθεώστε με), δικός του και ο καταπληκτικός ΕΝΦΙΑ (ξαναποθεώστε με). Δική του η έμπνευση περί «Νέας Ελλάδας» (αποθεώστε με, λέμε), δική του και η επαναπροσέγγιση με τη «λαϊκή Δεξιά» μέσω ανασχηματισμού (παραληρείτε, ρε, εγώ είμαι). Δικά του όλα! Αναρωτιέμαι μόνο τι κάνει εκείνος ο Σαμαράς. Απλώς πρωθυπουργεύει;

Η «απαραιτητοσύνη» ως αρετή
Δεν θέλω να το πιστέψω. Αλλά αυτή η ταύτιση, έλεος πια. Για χάρη του, ο συνήθως προσεκτικός πρόεδρος Αντώνης έχει αποδεχθεί και το σκανδαλώδες και έξω από κάθε δεοντολογία πολιτική και άλλη, να διαθέτει γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου όντας βουλευτής (Επικρατείας, ελέω φυσικά Σαμαρά).
Τούτων δοθέντων, αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί ο ένας μετά τον άλλον οι σύμβουλοι του προέδρου Αντώνη «όπου φύγει φύγει» από το Μέγαρο Μαξίμου (τελευταίος «φυγάς» ο καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας που διορίστηκε υποδιοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος). Και αναπέμπω ύμνους στη μεγαλειότητα του κυρίου «απαραίτητου». 
Μπράβο, ρε Χρύσανθε, είσαι μεγάλος…

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου