8.11.14

Η μνήμη τρέφει το παρόν.

Γράφει ο
         Θόδωρος    Σταυριανόπουλος
Msc  Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός   

Αν θέλουμε σωστή επανίδρυση του κράτους  θα πρέπει η κουλτούρα κυβερνητικής συνεργασίας να γίνει πλέον συστατικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος. Με πολύ πειστικό τρόπο φαίνεται ότι έχει παρέλθει οριστικά το σχήμα των μονοκομματικών κυβερνήσεων στη χώρα μας. Ο συνδικαλισμός αλλά κυρίως το κομματικό σύστημα, όπως είχε δομηθεί σ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αποτελούσε ένα σύστημα κλειστών ακροατηρίων, με την ανάπτυξη των μηχανισμών ως βασικών εργαλείων και με μοναδικό σκοπό την  ανέλιξη των στελεχών τους. Αυτό δεν βοήθησε να συμβεί η επανίδρυση ούτε στο κράτος, αλλά ούτε και στην κοινωνία.
Κατά τη γνώμη μου η λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν βρίσκεται σε μονοκομματικές αλήθειες ούτε σε αγωνιστικούς ανέξοδους παλιάς κοπής βερμπαλισμούς βρίσκεται στην ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων για εμβάθυνση της δημοκρατίας, στη σύνθεση και διαμόρφωση ενός «προγράμματος» που θα βγάλει το συντομότερο δυνατό διάστημα τη χώρα από το σκοτάδι της ύφεσης και που θα θέσει στην πρώτη γραμμή την στήριξη των ευρέων πλέον κοινωνικών στρωμάτων που έχουν βρεθεί στη σκοτεινή πλευρά της απόλυτης φτώχειας, της ασύνορης ανέχειας και της απώλειας κάθε ελπίδας.
        Ο αριστερός χώρος όλα αυτά τα χρόνια πρώτον, έχοντας ως θεμελιώδη στόχο την κοινωνική αλλαγή προέτασσε την κουλτούρα των κοινωνικών αγώνων και της βαθιάς πολιτικής και ταξικής συνειδητοποίησης ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης της πρότασής της και δεύτερον, αντιμετώπιζε έναν διαχρονικό διμερισμό και τεμαχισμό (μεταξύ παραδοσιακής και ανανεωτικής αριστεράς) στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, τα δύο επιμέρους κόμματά της είχαν ως βασικό τους μέλημα το ποιο θα επικρατήσει έναντι του άλλου μη προσβλέποντας σε μια πλειοψηφική εξέλιξή τους  προκειμένου να κυβερνήσουν την χώρα.
Η αριστερά παραδοσιακά  έδειχνε ότι ήταν επιφυλακτική στην αντίληψη του λαϊκισμού. Στην ουσία όμως πολλές φορές ο λαϊκισμός και οι αριστεροί ζευγαρώνουν. Γύρω απ’ αυτό το ζευγάρι πολλοί αριστεροί παίζουν «κρυφτούλι», ανεξάρτητα από το αν το συνειδητοποιούν ή όχι. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αριστερή ιδεολογία  πάντα είναι ενδιαφέρουσα, πάντα έχει την αξία της. Και ο λόγος είναι απλός, αφού από την αριστερά θα αναδυθεί η νέα διεκδίκηση και θα προχωρήσουμε σε νέες αντιλήψεις και οράματα. Θεωρείται όμως αυτονόητο ότι ποτέ δεν θα υπάρξει απόλυτη εφαρμογή στην πράξη και ότι ποτέ δεν θα φτάσουμε σε μια οριστική αλήθεια.
Οι ιδεολογίες είναι κοινωνικές κατασκευές προκειμένου να  οριοθετήσουν κινητοποιήσεις, βάζοντας διεκδικητικό πρόσημο στην κοινωνική και πολιτισμική εξέλιξή μας. Στην πράξη όμως ο αγώνας  είναι άνισος ή «βρώμικος», η δε διεκδίκηση είναι κάθετη και συντεχνιακή. Ο κάθε κλάδος αγωνίζεται για την πάρτη του. Αυτό έδειξαν οι άνισες αμοιβές των εργαζομένων. Ανύπαρκτη αξιοκρατία και ας είχε γίνει σύνθημα και αυτή.
Ο χώρος της αριστεράς υπήρξε πάντα υπέρμετρα διεκδικητικός, αγνοώντας τον κρατικό υπερδανεισμό. Ποτέ δεν τον κατήγγειλε ούτε αυτόν αλλά ούτε και την κρατική σπατάλη. Απεναντίας με την στάση του βοήθησε στη διόγκωση και των δύο. Πάντα η αριστερή φωνή ήταν αρωγός στην οποιαδήποτε διεκδίκηση ακόμα και αν αυτή ήταν υπερβολική ή παράλογη. Έτσι αναπτύχθηκε ο λαϊκισμός μη επιτρέποντας στην κατά καιρούς απόπειρα «επανίδρυσης του κράτους» που επιχειρήθηκε. Τα λαοπλάνα συνθήματα, «κυρίαρχος λαός», « ο λαός στην εξουσία», «λαέ μη σκύβεις το κεφάλι», «λαέ σου πίνουνε το αίμα», εξέθρεψαν τον λαϊκισμό και άδειασαν τον εργαζόμενο από υποχρεώσεις. Έτσι ο εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα κατέστη αντιπαραγωγικός, γιατί γέμισε το μυαλό και τη σκέψη του μόνο με δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.
Η πρόσφατη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας μας πέρα  από τις ευθύνες της διακυβέρνησής της, εδράζεται επίσης και στις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στο διεθνή χώρο. Στο χώρο της οικονομίας δεν επικρατούν πλέον κανονικές συνθήκες,  επικρατούν συνθήκες τρομοκρατίας. Εδώ πλέον ισχύει αυτό που λένε «ο θάνατος σου , η ζωή μου». Αυτό γίνεται πολύ απλά αντιληπτό. Φθάσαμε στο σημείο οι μεν να τζογάρουν υπέρ της χρεοκοπίας των δε. Είναι πολλά τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από δήθεν ορατές αποφάσεις.
 Ίσως η κρίση να αποτελεί και «βήμα» για να αναστοχαστούμε επί της ουσίας της πολιτικής, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί ο ενεργός και χειραφετημένος πολίτης, ο κοινωνικός και δημιουργικός άνθρωπος. Η δε αριστερή σκέψη σίγουρα έχει φαντασία και παράγει ιδεολογία. Αν θέλει όμως να μην οδηγηθεί σε φθίνουσα οριακή χρησιμότητα, θα πρέπει οι άνθρωποι που κινούνται στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς να προσανατολίσουν την πυξίδα τους κατά τέτοιον τρόπο ώστε  να αποτυπώνουν σωστά την πραγματικότητα λέγοντας τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Παρ’ όλα αυτά οι βαρύγδουπες υποσχέσεις και η δημαγωγία σήμερα από παντού γνωρίζουν μέρες δόξας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πολύ εύκολο τρόπο είναι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν κληθεί να κυβερνήσει, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έχει υποσχεθεί πάρα πολλά, αν και το τελευταίο διάστημα έχοντας κεφαλαιοποιήσει την πολιτική του δύναμη, είναι πιο συγκρατημένος.
Η θεωρία με την πράξη της αριστεράς στις μέρες μας πρέπει να βρεθούν πολύ κοντά διαγράφοντας μια αληθινή πορεία στην καθημερινότητα, δίνοντας δείγματα γραφής τέτοια που να πείσουν τον κόσμο να ονειρευτεί και να δει το μέλλον του  ξανά αισιόδοξα. Γιατί πολλά χρόνια ως χώρα είχαμε διαλέξει ως βηματισμό το σημειωτόν και την όπισθεν καθώς και τα μεγάλα λόγια. Ο λαϊκισμός έχει κοντά ποδάρια και έστω και αν έχει μεγάλη γλώσσα, δεν μπορεί να πάει και πολύ μακριά…
ΥΓ 1. Πως είναι δυνατόν ένας υποτίθεται σοσιαλιστής Υπουργός Παιδείας (κος Λοβέρδος) να προτείνει εργασία σε άνεργους εκπαιδευτικούς δίνοντας μόνο μοριοδότηση. Αυτό αποτελεί τριτοκοσμική εργασιακή σχέση.                                                                                    «Θ.Σ.»
ΥΓ 2.   Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.                                                                                                   «Αβραάμ Λίνκολν »
ΥΓ 3.  Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει.            «George Eliot»

Ελληνικό λάδι σε απίστευτες συσκευασίες που κοστίζει έως 85 ευρώ τα 500 ml


Ελληνικό λάδι σε απίστευτες συσκευασίες που κοστίζει έως 85 ευρώ τα 500 ml

Μετά τους Ιταλούς και Ισπανούς που σάρωσαν τη διεθνή αγορά, ήρθε η ώρα των Ελλήνων να μοσχοπουλήσουν το λάδι της ελληνικής γης, γιατί απλά είναι καλύτερο.
Ωστόσο, για να μπει το ελληνικό λάδι στα ράφια των ξένων delicatessen αλλά και των άλλων εξειδικευμένων εμπορικών αλυσίδων στο εξωτερικό πρέπει να περάσει από έμπειρο designer και να το δημουργήσουν ειδικοί στο branding και στο packaging. Τελείωσε η εποχή του αγνού προϊόντος που πωλούνται χύμα, χέρι-χέρι.
Ετσι, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι εξαγωγείς και καλλιεργητές λαδιού στοχεύουν στους ξένους πελάτες με ισχυρά όπλα την εμφάνιση του προϊόντος και τα δυνατά ελληνικά σύμβολα.
Ο Καποδίστριας σε λάδι -Governor

Το λάδι από το νησί των Φαιάκων έχει εγχάρακτη μορφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια σαν ένα είδος σφραγίδας πάνω στο μπουκάλι αλλά και το brand name – The Governor.
Πωλείται σε διάφανη γυάλινη συσκευασία των 500 γραμμαρίων στη τιμή των 35 ευρώ αλλά και σε μια συλλεκτική με άσπρο μπουκάλι στα 40 ευρώ. Η μονάδα παραγωγής και διάθεσης του ελαιολάδου βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας και έχει γενικό διευθυντή τον Σπύρο Δαφνή. Η ανταπόκριση που έχει συναντήσει στο εξωτερικό φαίνεται από τα βραβεία αλλά και τις δημοσιεύσεις όπου οι συντάκτες των εξειδικευμένων μέσων «στέκονται» στο γεγονός ότι ο καρπός προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές.
G.E.T -To λάδι με αρχικά

Ένα μονοποικιλιακό ελαιόλαδο από βιολογικές Κορωνέικες ελιές Λακωνίας. Οι παραγωγοί του, Βασίλης Αϊβάζογλου και Μαίρη Καροπούλου έχουν μια μακρόχρονη σχέση με το ελαιόλαδο, καθώς από τον προηγούμενο αιώνα μέχρι σήμερα η οικογένειά τους διατηρεί ελαιόδενδρα σε σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι δύο τους το 2012 αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα brand name, το G.E.T.|Greek Exquisite Tastes, που θα περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο ελληνικός ελαιώνας. Το packaging μοιάζει σαν κολώνια και η συσκευασία των 200ml στοιχίζει 11 ευρώ.
Ladolea -Με αυτόματο λαδίκι

Μονοποικιλιακό ελαιόλαδο από τους ορεινούς ελαιώνες της Κορινθίας. Ο Πάνος Κλουτσινιώτης, χημικός μηχανικός, και ο αδερφός του Θάνος, οικονομολόγος, είναι δύο νέοι άνθρωποι, που αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ελαιόλαδο. Το ιδιαίτερο της συσκευασίας του, είναι πως κάτω από τον φελό κρύβεται ένα πώμα σερβιρίσματος. Η ιδιαίτερη πήλινη συσκευασία των 600ml στοιχίζει 21 ευρώ.
Poqa -Γραμμική Β'

Ένα θαυμάσιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μία κομψή, πολυτελή συσκευασία που παραπέμπει σε ακριβά αρώματα. Δημιουργός του, ο Δημήτρης Μητράκος με πρώτη ύλη από τον αγροτικό συνεταιρισμό Γαργαλιάνων «Ελαιώνας»- ένας σύγχρονος συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε το 2004 από ντόπιους ελαιοπαραγωγούς που θέλησαν να αξιοποιήσουν κάθε επιστημονικό στοιχείο που θα μπορούσε να αναβαθμίσει ποιοτικά και να εξασφαλίζει την σταθερή ποιότητα των ετήσιων σοδειών.
Το όνομα «po-qa» προέρχεται από πινακίδες γραμμένες στη Γραμμική Β που βρέθηκαν στο αρχαίο ανάκτορο της Πύλου και αποδεικνύουν την ευρύτατη χρήση του ελαιολάδου στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ο καινοτόμος σχεδιασμός της συσκευασίας συμπληρώνει την μοναδική ποιότητα του ελαιολάδου. Το ιδιαίτερο σκεύος ισοθερμικού γυαλιού σχεδιάστηκε, για να προστατεύσει το προϊόν από τη θερμότητα και το ηλιακό φως και να διατηρήσει στο ακέραιο τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου μέχρι την κατανάλωσή του. Το poqa στη συσκευασία των 250 ml διατίθεται στη βασική τιμή των 65 ευρώ.
K/kappa Ακριβό σαν κολώνια

Μια από τις πιο ιδιαίτερες συσκευασίες της ελληνικής αγοράς με ...τσουχτερή τιμή ή μάλλον με τιμή ακριβού αρώματος. Κατ΄ ουσία πρόκειται για μια δύο μέρη που ενώνονται στη μέση και αποτελούν μια καινοτομία που μας έρχεται από τον Ωροπό και την οικογένεια Κριαρά. Η απλή συσκευασία των 500ml κοστίζει 85 ευρώ, ενώ η χειροποίητη κατασκευή που συνοδεύει την συσκευασία δώρου ξεπερνά ελαφρώς τα 500 ευρώ.
Moria Elea

To Moria Elea στα 500 ml κοστίζει 29 ευρώ, ενώ στην ιδιαίτερη ξύλινη συσκευασία δώρου – μια συλλεκτική έκδοση -κοστίζει 39 ευρώ.
Η Moria Elea είναι ένα από τα προϊόντα της Olive Vision που ιδρύθηκε το 2011 από τον Κώστα Μπαλάφα και τον Γιώργο Δημαράκη -δύο έμπειρους επαγγελματίες. Η έδρα της εταιρείας είναι στο Μαρούσι αλλά οι ελαιώνες, η αποθήκη και το τυποποιητήριο βρίσκονται στην Ερμιόνη Αργολίδας.
 
iefimerida

Για αυτή την φωτογραφία μας απειλεί με ιερό πόλεμο η Τουρκία

«Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα. Ο υιός του Προέδρου της Κυβερνήσεως ταγματάρχης Βενιζέλος παρά του τάφου του Οσμάν στην Προύσσα»

Η φωτογραφία αυτή καταγράφει την επίσκεψη του γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου, Σοφοκλή, στην πόλη Προύσα, που οι Τούρκοι ονομάζουν Μπούρσα, όταν επισκέφθηκε τον τάφο του Οσμάν Γκαζί, το 1920.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, έγραψε τότε: «Σοφοκλής Βενιζέλος, υιός Ελευθερίου ελευθερωτού».

Σύμφωνα με τους αστικούς μύθους της Τουρκίας ο Σοφοκλής Βενιζέλος φέρεται να μπήκε στον τάφο κλωτσώντας την πόρτα και επίσης δεν έβγαλε τις μπότες του «βάζοντας μέσα στον τάφο την σκόνη από τις μπότες του», είχε πει χαρακτηριστικά στην ομιλία του προς την τουρκική εθνοσυνέλευση τον Νοέμβριο του 1922 ο υπουργός Οικονομικών, Μαχμούτ Εσάτ Μπέη.

«Ακούμπησε μάλιστα τις μπότες με τα σπιρούνια τους πάνω στην σαρκοφάγο του
Οσμάν Γκεζί και φώναξε: Σήκω Οσμάν! Μπορεί να άργησα αλλά ήρθα να σε πυροβολήσω» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα με ένα άλλο ιστορικό κείμενο του Yazar Asım Ümit ο Σοφοκλής Βενιζέλος πριν βγάλει την φωτογραφία φώναξε: «Σήκω Οσμάν! Σήκω και κοίτα το κράτος των απογόνων σου. Διαλύσαμε αυτό που ίδρυσες. Ήρθα εδώ για να σε σκοτώσω».

Σε άλλο τουρκικό κείμενο ο Σοφοκλής Βενιζέλος όταν μπήκε στο ταφικό μνημείο έβγαλε το σπαθί του και είπε «Ας βγάλουμε ένα σουβενίρ από την Προύσα» ενώ σε άλλο κείμενο του Ζεκέρια Γιλντίζ από το Πανεπιστήμιο Γκουμουσιουγιού «ο Σοφοκλής Βενιζέλος με στάση που θύμιζε Δον Κιχώτη είπε στον φωτογράφο ότι θα στείλει την φωτογραφία στην Αθήνα με την εξής λεζάντα: Ο στρατός μας νίκησε την Προύσα. Ο ιδρυτής της Οθωμανικής Δυναστείας είναι κάτω από τα πόδια μου. Πήρα την εκδίκηση για την πτώση του Βυζαντίου».

Κεντρικό σημείο όλων των κειμένων, που είναι διαφορετικά το ένα από το άλλο, είναι «η προσβολή των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους» που είχε εξαγριώσει

τους Τούρκους τότε και εξακολουθεί σήμερα να εξαγριώνει τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που απειλεί την Ελλάδα με ιερό πόλεμο για αυτή την φωτογραφία.

Αυτή η φωτογραφία έγινε τεράστιο ζήτημα στην Τουρκία γιατί ο Οσμάν Γκαζί είναι ο ο πρώτος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ιδρυτής της δυναστείας των Οθωμανών Αυτοκρατόρων.

Όταν πέθανε κηδεύτηκε στην Προύσα που ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όταν την κατέλαβαν το 1326.

Από την Προύσα, όπως είναι το όνομα της πόλης από το 202 π.Χ, που την χάρισε ο Μακεδόνας βασιλιάς Φίλιππος Ε” στον Προύσιο Α΄ της Βιθυνίας ως δώρο για την βοήθεια που του είχε προσφέρει σε μια μάχη κατά της Περγάμου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε την Παρασκευή: «Όπως στα χρόνια της κατοχής (εννοεί οι Έλληνες κατά την Μικρασιατική εκστρατεία) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα εναντιωθούν».

Ουσιαστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου καλεί σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ αλλά και κατά της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι βέβηλοι του Ισλάμ και οι Ισραηλινοί ακολουθούν τα βήματά μας.

Ο Σοφοκλής Βενιζέλος που είχε γεννηθεί στα τουρκοκρατούμενα Χανιά στις 5 Νοεμβρίου του 1894, τον Μάιο του 1920 όταν ο ελληνικός στρατός ξεκινούσε μεγάλη επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία πήγε κατευθείαν στο μέτωπο.

Η επιχείρηση διεξήχθη από τη Μεραρχία Αρχιπελάγους, την ταξιαρχία ιππικού και από μια μοίρα πεδινού πυροβολικού υπό την ηγεσία του.

Οι ελληνικές δυνάμεις εντός τριών ημερών κάλυψαν απόσταση 120 χιλιομέτρων και διέλυσαν στη κυριολεξία όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του κεμαλικού στρατού.

Ο Σοφοκλής από την Προύσα έγραψε, γεμάτος υπερηφάνεια, προς τη μνηστή του: «Προχθές ο ανταποκριτής τού Daily Mail με εφωτογράφισε πλησίον των
πυροβόλων μου και εις την ανταπόκρισίν του προς την εφημερίδα του έγραψεν ότι ενώ ο πατέρας αγωνίζεται εις την Δύσιν ο υιός μάχεται εις την Ανατολήν».

Κάτω από τις συνθήκες αυτές βγήκε η άλλη φωτογραφία του Σοφοκλή Βενιζέλου στον τάφο του Οσμάν Γκαζί στην Προύσα, που έμελλε να σημαδέψει την σύγχρονη ιστορία.

Η φωτογραφία σώζεται στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο και φυσικά έχει μια άλλη λεζάντα, που διαφέρει από αυτό που γράφουν τόσο οι ελληνικές όσο και οι τούρκικες πηγές.

«Η Ελλάς αναγεννώμενη, η Τουρκία θνήσκουσα. Ο υιός του Προέδρου της Κυβερνήσεως ταγματάρχης Βενιζέλος παρά του τάφου του Οσμάν στην Προύσσα» είναι το κείμενο της φωτογραφίας.


tribune

Απίστευτη υπόθεση: Ανήλικος κατηγορείται για πορνογραφία και εκβιασμό με θύμα μια 16χρονη


Απίστευτη υπόθεση: Ανήλικος κατηγορείται για πορνογραφία και εκβιασμό με θύμα μια 16χρονη

Μια απίστευτη υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και εκβιασμού με δράστη έναν 17χρονο και θύμα ένα κορίτσι, επίσης ανήλικο, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, στη Σητεία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος, γνωρίζοντας τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιούσε η 16χρονη στο Facebook, μπήκε στο προφίλ της, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μια φωτογραφία με άσεμνο περιεχόμενο και στη συνέχεια άλλαξε τους κωδικούς, εκβιάζοντας την ανήλικη να του δώσει χρήματα, προκειμένου να κατεβάσει τη φωτογραφία!
Ο 17χρονος συνελήφθη το μεσημέρι στον δήμο Ιεράπετρας, μετά από σχετική καταγγελία που έκανε η ανήλικη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων, εκβίαση και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο νεαρός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
 
flashnews.gr

Αιματηρή συμπλοκή στα Φιλιατά μεταξύ κακοποιών και κατοίκων


Αιματηρή συμπλοκή στα Φιλιατά μεταξύ κακοποιών και κατοίκων

Συμπλοκή μεταξύ κακοποιών και κατοίκων στο χωριό Σμέρτο Φιλιατών έγινε σήμερα το πρωί, με ποτέλεσμα ένας 18χρονος και ένας 70χρονος να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων στο Σμέρτο, το περιστατικό ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί, όταν μία 26χρονη γυναίκα που βρίσκονταν στην είσοδο του σπιτιού της, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με 4 Αλβανούς που ήταν οπλισμένοι με ξύλινους λοστούς, οι οποίοι της ζήταγαν επίμονα χρήματα.
Την φασαρία άκουσε ο 18χρoνος ανιψιός της που ήταν στο μπάνιο του σπιτιού και φώναξε την θεία του για να μάθει τι συμβαίνει. Τότε οι αδίστακτοι κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι και κτύπησαν στο κεφάλι τον νεαρό.
Η 26χρονη γυναίκα σοκαρισμένη άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε ένας 70χρονος γείτονας, ο οποίος στην προσπάθεια να διώξει τους άγνωστους δράστες, συνεπλάκη μαζί τους με αποτέλεσμα να δεχτεί κτυπήματα στο κεφάλι.
Οι κακοποιοί άρπαξαν 2 κινητά τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο κεφάλι, ο 18χρονος και ο 70χρονος άνδρας. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή και τα σύνορα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Ζητούν να ανοίξει ξανά ο φάκελος του θανάτου της Βρετανίδας

Αίτηση από το συνήγορο της οικογένειας της άτυχης Jean Hanlon για αναψηλάφηση της υπόθεσης 
- Νέα στοιχεία
Να ξανανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης του μυστηριώδους θανάτου της Βρετανίδας Τζιν Χάνλον που εντοπίστηκε νεκρή στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου τον Μάρτη του 2009 επιδιώκουν οι τρεις γιοι της που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το θάνατο της μητέρας τους. 
Τις προηγούμενες ημέρας ο συνήγορος της οικογένειας Απόστολος Ξυριτάκης κατέθεσε αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης ζητώντας να ξανανοίξει η ανάκριση καθώς έχουν συγκεντρωθεί νέα στοιχεία που θα δώσουν νέα τροπή στις έρευνες. 
Από την πλευρά της οικογένειας τονίζεται πως οι έρευνες δεν αποκάλυψαν ποτέ ποιος ήταν ο μυστηριώδης άνδρας με τον οποίο η μητέρα τους είχε συναντηθεί για καφέ και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή πριν το πτώμα της βρεθεί να επιπλέει στο λιμάνι. Σύμφωνα με τους γιους της η ίδια φαίνεται πως κρατούσε ημερολόγιο στο οποίο είχε αναφέρει τη γνωριμία της με αυτό τον άνδρα και το γεγονός ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζή του. Μάλιστα οι ίδιοι σημειώνουν πως τη μοιραία ημέρα και όταν
ήταν για ποτό μαζί του η ίδια είχε στείλει μήνυμα στον Βέλγο φίλο της τη λέξη βοήθεια.  Σύμφωνα με τα ευρήματα της δεύτερης ιατροδικαστικής έρευνας η γυναίκα φαίνεται να ήταν νεκρή πρίν πεσει στο νερό ενώ έφερε και τραύματα πίσω στο κεφάλι με το ενδεχόμενο τόσο της κακόβουλης ενέργειας όσο και του ατυχήματος να παραμένουν ανοικτά.

Έλληνας μαθητής θα δει live την πρώτη προσγείωση σε κομήτη

Λίγες ημέρες απέμειναν για την πρώτη προσπάθεια προσεδάφισης σε κομήτη που έχει γίνει ποτέ και ένας Έλληνας μαθητής θα έχει την ευκαιρία να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί με αγωνία το διαστημικό σκάφος «Ροζέτα» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το οποίο θα απελευθερώσει το όχημα προσεδάφισης «Philae» σε απόσταση 22,5 χιλιομέτρων από το κέντρο του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γερασιμένκο. Αν όλα πάνε καλά -πράγμα όχι δεδομένο- η προγραμματισμένη προσγείωση θα συμβεί περίπου επτά ώρες αργότερα στην τοποθεσία Αγκιλκία του κομήτη, κάτι που θα είναι μια παγκόσμια «πρωτιά» για την Ευρώπη.

Την όλη διαδικασία και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την προσεδάφιση του Philae, θα παρακολουθήσει ζωντανά από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων της ESA (ESOC) στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας ο μικρός μαθητής της έκτης τάξης Δημήτρης Γρύλλης, συνοδευόμενος από τον καθηγητή Φυσικής Σπύρο Κόσκο, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, που κέρδισε στον διαγωνισμό «Ξύπνα Ροζέτα».

Το βιντεάκι «αφύπνισης» που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με τη συμβολή των καθηγητών τους, βοήθησε τους επιστήμονες να «ξυπνήσουν» με επιτυχία τη «Ροζέτα» από την μακρόχρονη κατάσταση αδρανοποίησης διάρκειας 31 μηνών.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής Αγάπη Βαβουράκη, «ο Δημήτρης επιλέχθηκε μεταξύ των πέντε παιδιών της ομάδας με κλήρωση ένα πρωί στην πρωινή παράταξη του σχολείου μπροστά σε όλα τα παιδιά του δημοτικού, εκεί που φωνάξαμε «Ξύπνα Ροζέττα».

Ο Δημήτρης επιλέχθηκε επειδή πέρυσι που έγινε ο διαγωνισμός, συμμετείχε σε ομαδική διαθεματική εργασία της τάξης του για την μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή καταφυγίου για τον Άρη. Η εργασία της ομάδας (Δ. Γρύλλης, Λ. Μόσχου, Ρ. Μουλαβασίλη, Τ. Παλαιολόγου, Κ. Παπαπολύζου) πήρε την πρώτη θέση μετά από εξωτερική αξιολόγηση από Έλληνες επιστήμονες.

newsit.gr

Ζημιές σε 11 κτίρια από τον σεισμό στο Αίγιο - σε εξέλιξη οι έλεγχοι


Ζημιές σε 11 κτίρια από τον σεισμό στο Αίγιο - σε εξέλιξη οι έλεγχοι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων, τόσο στο Αίγιο, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7.15 χθες το απόγευμα με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 11 κτίρια, οι οποίες εστιάζονται στην τοιχοποιία και όχι στον φέροντα οργανισμό. Ανάλογες ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί σε δύο βιομηχανίες και στο εργοστάσιο της ΕΒΟ.
Όπως πρόσθεσε, δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, τόσο στα δίκτυα υποδομής, όσο και στον βιολογικό καθαρισμό. Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί έξι κλιμάκια μηχανικών ελέγχουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όλα τα δημόσια κτίρια, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή μέχρι την Δεύτερα το πρωί.
Πάντως όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές, τονίζοντας παράλληλα ότι η πόλη έχει ξαναβρεί πλήρως τους κανονικούς ρυθμούς της ύστερα την αναστάτωση που προκλήθηκε, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση. Πάντως στο τηλεφωνικό κέντρο που έχει θέσει σε λειτουργία ο δήμος, για την αναφορά ζημιών έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 100 αιτήματα, για την διενέργεια ελέγχων σε κτίρια.
Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου, ο Θανάσης Παναγόπουλος υπογράμμισε πως όπως τον ενημέρωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ότι κλιμάκια μηχανικών βρίσκονται στο Αίγιο και πραγματοποιούν ελέγχους μαζί με τους μηχανικούς του δήμου. Από την μέχρι τώρα ενημέρωση που έχει, οι ζημιές έχουν προκληθεί σε εσωτερικές τοιχοποιίες κτιρίων, οι οποίες δεν απειλούν την στατικότητά τους.

Ο Νταβούτογλου καλεί σε τζιχάντ !!! : Το Ισραήλ βεβηλώνει το Ισλάμ όπως οι Έλληνες

Με μια απίστευτη επίθεση, που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο σκληροί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Ακούστε τι είπε το δεξί χέρι του χαλίφη Ερτνογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψή του στην Προύσα, που τώρα οι Τούρκοι την αποκαλούν Μπούρσα.

«Όπως στα χρόνια της κατοχής (εννοεί οι Έλληνες κατά την Μικρασιατική εκστρατεία) μπήκαν μέσα στο ταφικό μνημείο του Οσμάν Γκαζί στην Μπούρσα με τις μπότες τους, έτσι τώρα και αυτοί (Ισραηλινοί) προσπάθησαν να μπουν στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά με τις μπότες τους. Όπως τότε οι δυνάμεις μας στην Μπούρσα τους εμπόδισαν (τους Έλληνες) να μπουν μέσα, έτσι τώρα θα εμποδίσουν τις δυνάμεις κατοχής (το Ισραήλ) να μπουν μέσα, τόσο οι Παλαιστίνιοι όσο και όλοι οι μουσουλμάνοι θα εναντιωθούν».

Ουσιαστικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου καλεί σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ αλλά και κατά της Ελλάδας, αφού οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι βέβηλοι του Ισλάμ και οι Ισραηλινοί ακολουθούν τα βήματά μας.

Όπως καταλαβαίνετε η Τουρκία που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της με τους Κούρδους να έχουν ντε φάκτο μπει στον δρόμο του αυτόνομου Κουρδιστάν, Νταβούτογλου και Ερντογάν που έχουν βρεθεί στη γωνία από τις ΗΠΑ λόγω των στενών δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, παίζουν το πρώτο και το τελευταίο χαρτί που έχουν: τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό.

Την ημέρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο, ενώ είχαν προηγηθεί πολύ σημαντικές επισκέψεις από Αμερικανούς και Ισραηλινούς κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες στο νησί, και λίγες ώρες πριν επισημοποιηθεί στο Κάιρο ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου δεν είναι τυχαίο ότι πήγε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Προύσα για να κάνει τον ιστορικό συσχετισμό της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Ουσιαστικά και ξεκάθαρα απειλεί με ιερό πόλεμο την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Για το τέλος σας κρατήσαμε και μια συμβολικής αξίας πληροφορία.

Η Προύσα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1335 έως 1413.

Για να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι οι κινήσεις του καθεστώτος Ερντογάν δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ισλαμική αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.



tribune

ΦΩΤΟ - Δείτε πως τιμώρησαν περαστικοί, «γάιδαρο» οδηγό στη Θεσσαλονίκη!

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν περαστικοί στη Θεσσαλονίκη όταν είδαν αυτοκίνητο σταθμευμένο σε ράμπα αναπήρων.
Πήραν από κάπου κοντά δύο από τα διαχωριστικά που χρησιμοποιούνται σε έργα ή πορείες από την αστυνομία και τις τεχνικές υπηρεσίες και του έκλεισαν την πόρτα.
Την φωτό ανέβασε στο facebook η Αλέκα Κρασοπούλου, μέλος του  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης...
thess

πηγή

Το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης ! Ο πάπυρος του Δερβενίου υποψήφιος για τον κατάλογο της Unesco

Το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, ο πάπυρος του Δερβενίου, θα είναι υποψήφιος για εγγραφή στον κατάλογο της Unesco, στην κατηγορία του Μνημείου Τεκμηριωμένης Κληρονομιάς.

Πρόκειται για τον μοναδικό αναγνώσιμο πάπυρο ο οποίος έχει διασωθεί στον ελλαδικό χώρο, και γράφτηκε γύρω στο 340 - 320 π.Χ. αντιγράφοντας ένα παλιότερο κείμενο του τέλους του 5ου αι. π.Χ. Είναι γραμμένος με μυτερό καλάμι βουτηγμένο σε μελάνι, αποτελείται από εννέα πίνακες και έχουν διασωθεί 266 σπαράγματα, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται από αυτό ενός μεγάλου γραμματοσήμου έως αυτό μιας φακής.

Για να εγγραφεί στον κατάλογο της Unesco, θα πρέπει να εκτίθεται στο σύνολό του, αντί του ενός φύλλου που εκτίθεται μέχρι σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το θέμα της ένταξης του συνόλου στη μόνιμη έκθεση συζητήθηκε στο Συμβούλιο Μουσείων, με θετική γνώμη του Μουσείου. Ο πάπυρος ανακαλύφθηκε το 1962 στο Δερβένι Θεσσαλονίκης στη νεκρική πυρά τάφου, από πλούσια κτερισμένη συστάδα τάφων των ύστερων κλασικών χρόνων. Διασώθηκε, αν και κατακερματισμένος, επειδή απανθρακώθηκε μερικώς.
Η σημασία του αναγνωρίστηκε αμέσως από τον ανασκαφέα Πέτρο Θέμελη και κατόπιν από τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Μακαρόνα, ενώ ο Αυστριακός ειδικός Α. Φάκελμαν ξετύλιξε αμέσως τον κύλινδρο και τοποθέτησε τα σπαράγματα σε υπόστρωμα από στυπόχαρτο, το οποίο συμπιέστηκε μεταξύ δύο υαλοπινάκων, που κατόπιν σφραγίστηκαν.
Ο πάπυρος έχει χαρακτηριστεί ως «η σημαντικότερη νέα μαρτυρία για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και θρησκεία που εμφανίστηκε από την εποχή της Αναγέννησης», αλλά παράλληλα και «η πιο δύσκολη στην κατανόησή της».

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες !

Αυτή την ώρα σημειώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της ανατολικής Θεσσαλίας και περιοχές της κεντρικού Αιγαίο πελάγους.

Προσοχή τις επόμενες ώρες κυρίως στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Ως και το απόγευμα της σημερινής ημέρας, θα εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες.

Στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και πλημμύρες από το πολύ νερό που φαίνεται να πέφτει μέσα σε λίγα λεπτά, κυρίως από το μεσημέρι ως και το απόγευμα.

Διαβάστε αυτές τις σειρές προσεκτικά:  


Το συγκεκριμένο σύστημα, ενώ φαινόταν αρκετά ισχυρότερο στην αρχή, συνάντησε λιγότερη υγρασία στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα και δεν έδωσε τόσο σφοδρά φαινόμενα όσο αναμένονταν σε κάποιες περιοχές, ωστόσο αρκετά έβρεξε ως τώρα στο νότιο Ιόνιο, τη Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει ως και σήμερα το βράδυ, τη κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίο. Επαναλαμβάνουμε πως ακραία θα είναι τα φαινόμενα από το μεσημέρι ως και το απόγευμα στη κεντρική και ανατολική κυρίως Μακεδονία.


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 



πηγή

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ....ΒΕΛΓΙΟ !!! Διαδηλωτές αποζημίωσαν πολίτη για το καμμένο αυτοκίνητό του!!!


Βέλγιο: Διαδηλωτές αποζημίωσαν πολίτη για το καμμένο αυτοκίνητό του

Μέσα σε επτά ώρες, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι μάζεψαν πάνω από 14.500 ευρώ μέσω διαδικτύου

Η φωτογραφία ενός μικρού, πορτοκαλί Peugeot 106, το οποίο καταστράφηκε και πυρπολήθηκε από μια ομάδα "ταραξιών" κατά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες, έκανε την Πέμπτη τον γύρο των βελγικών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Σήμερα ο ιδιοκτήτης του, ένας ηλεκτρολόγος, πληροφορήθηκε κατάπληκτος ότι θα "αποζημιωθεί" για τη ζημιά που υπέστη χάρη στην αλληλεγγύη των χρηστών του διαδικτύου.
Συγκινημένος από τη "συμφορά" του Αμπντεσλάμ Γκαραφί ο Μπρούνο Ντιλέν, ένας νεαρός από την Αμβέρσα που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έκανε έκκληση σήμερα το πρωί μέσω ενός ιστοτόπου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) να συγκεντρωθούν χρήματα για τον άτυχο ηλεκτρολόγο.
"Ο Γκαραφί είναι ηλεκτρολόγος και χρειάζεται το αυτοκίνητό του για να δουλέψει. Ας φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα ώστε ο Αμπντεσλάμ και η οικογένειά του να συνεχίσουν να συμβάλουν στην κοινωνία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια μειονότητα θα καταστρέφει ζωές και θα ωθεί την πόλωση στα άκρα", εξήγησε ο Ντιλέν, ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν δωρεές για να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.000 ευρώ.
Μέσα σε επτά ώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι που μάζεψαν πάνω από 14.500 ευρώ, μέσω του ιστοτόπου gofundme.com.
"Σας ευχαριστώ όλους για τις δωρεές σας. Ξεπεράσαμε τον αρχικό στόχο και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι άλλους ανθρώπους", σχολίασε ο Ντιλέν.
Ο ίδιος ο Γκαραφί αιφνιδιάστηκε ευχάριστα με την είδηση αυτή. "Δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Άλλωστε, ειλικρινά, ακόμη δεν το πιστεύω", είπε στην εφημερίδα La Derniere Heure.
Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, μερικές εκατοντάδες ταραχοποιοί πυρπόλησαν 11 οχήματα και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα 60 στο περιθώριο της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Τα επεισόδια καταδικάστηκαν από τα συνδικάτα που είχαν οργανώσει την κινητοποίηση ενώ ο δήμαρχος των Βρυξελλών τα απέδωσε σε "χούλιγκαν" και σε "ακροδεξιούς" που ήθελαν "να καταστρέψουν την πόλη".

Μπλόκο από Σόιμπλε: Δεν προχωράμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει


Σόιμπλε: Δεν προχωράμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει

"Προϋπόθεση για την εξέταση του ελληνικού προγράμματος"

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που όφειλε αναφέρθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε, και για το λόγο αυτό όπως είπε η εξέταση του ελληνικού προγράμματος δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.
"Στην Ελλάδα η εξέταση της πορείας του προγράμματος δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί, γιατί σημαντικό κομμάτι των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν δεν έχει τελειώσει", υπογράμμισε ο Σόιμπλε. 
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι "απευθύναμε έκκληση στην Ελλάδα, να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πρόγραμμα. Είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση που μπορεί κανείς πιθανώς να κάνει, ή να μην κάνει, μετά το τέλος του προγράμματος".

Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας λόγω καιρού, διακοπή δρομολογίων

Εμπορική αμαξοστοιχία με κενά βαγόνια εκτροχιάστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 02.40 στην περιοχή της Αμφίκλειας με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κανείς από το προσωπικό του εμπορικού τραίνου δεν έπαθε τίποτα. Στο σημείο τις τελευταίες ώρες επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκτροχιασμός οφείλεται σε κατολίσθηση στην ορεινή αυτή περιοχή.
Οι επιβάτες της βραδινής αμαξοστοιχίας 601 από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα, θα μετεπιβιβαστούν σε λεωφορεία για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με πολύωρη δυστυχώς καθυστέρηση.
Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα με τα πρωινά δρομολόγια των τραίνων, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.
Υπενθυμίζετε ότι στο τμήμα αυτό που συνέβη ο εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μπορούν να ενημερώνονται στον 14511.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ της περιόδου 2010 - 2012


Φοροδιαφυγή: Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ της περιόδου 2010 - 2012

Με 16 ελεγκτές, προερχόμενους από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ενισχύεται το ΣΔΟΕ έπειτα από αίτημα που του οικονομικού εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, προκειμένου να ελέγξουν καταθέσεις φυσικών προσώπων, που έχουν υποδειχθεί από την Γενική Γραμματεία Εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των ελεγκτών είναι τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων, που εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, ενώ η έρευνα αφορά τη χρονική περίοδο 2000 έως 2012.
Ο έλεγχος θα διενεργηθεί βάσει υλικού, σε 65 CD, που απέστειλε στο ΣΔΟΕ η Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις περιπτώσεις, που διαπιστώνονται διάφορες στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ο φορολογούμενος θα καλείται άμεσα σε εξηγήσεις. Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, θα εκδίδεται φύλλο συνολικού περιουσιακού ελέγχου.
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ που έχουν δει τα αρχεία, μάλιστα, μιλούν για καταθέσεις της τάξης 1 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. ευρώ, ακόμα και 30 εκατ. ευρώ.
Η έρευνα, πάντως, είναι μόλις στην αρχή και όπως επισημαίνεται θα είναι δύσκολη και δαιδαλώδης καθώς ο όγκος του υλικού είναι τεράστιος και οι διασταυρώσεις θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί συνεπώς πολύς καιρός για να υπάρξουν τα όποια αποτελέσματα.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 8 Νοεμβρίου 2006. - Πέθανε ο συνθέτης Βασίλης Πολυδούρης

Σαν σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου 2006, σε ηλικία 61 ετών πέθανε ο ελληνοαμερικάνος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, με καταγωγή από τη Μεσσηνία Βασίλης Πολυδούρης.

Ο Βασίλης Πολυδούρης γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτι του Μισούρι από γονείς με καταγωγή, όπως προαναφέραμε, από τη Μεσσηνία. 

Οι μουσικές επιρροές του πηγάζουν από δύο κυρίως συνιστώσες, η πρώτη είναι ο συνθέτης Μίκλος Ρόζα και η δεύτερη οι Ελληνορθόδοξες καταβολές του. 
Ο Πολυδούρης μεγάλωσε κοντά στην εκκλησία και συνήθιζε να παρακολουθεί τις λειτουργίες μαγεμένος από τη μελωδία της χορωδίας . 
Σε ηλικία 7 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και μερικά χρόνια αργότερα γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καλιφόρνια για να σπουδάσεικινηματογράφο και μουσική. Πολλές από τις ταινίες μικρού μήκους στις οποίες συνέδραμε βρίσκονται ακόμα στα αρχεία του πανεπιστημίου. 
Στο πανεπιστήμιο γνώρισε επίσης τους σκηνοθέτες Τζον Μίλιους και Ράνταλ Κλάιζερ με τους οποίους μετέπειτα συνεργάστηκε. Το 1985 έγραψε τη μουσική για την ταινία Flesh & Blood του Πολ Βερχόφεν, εγκαινιάζοντας έτσι ακόμα μια μακροχρόνια επαγγελματική συνεργασία.
Ο Πολυδούρης έγινε διάσημος χάρη στο δυναμικό, επικό στυλ των ορχηστρικών συνθέσεων του, καθώς και για τα περίπλοκα θεματικά μοτίβα του. 
Έμεινε στη μνήμη των σινεφίλ για τα μουσικά θέματα που έγραψε για τις ταινίες Η Γαλάζια Λίμνη (1980), Κόναν ο Βάρβαρος (1982), Κόναν ο Εξολοθρευτής (1984), Red Dawn (1984),RoboCop (1987), Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη (1990), Ελευθερώστε τον Γουίλι (1993), Στρατιώτες του Σύμπαντος και Στον Έρωτα του Παιχνιδιού (1999). Η μουσική που έγραψε για την ταινία Κόναν ο Βάρβαρος θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο εξαιρετικά δείγματα κινηματογραφικής μουσικής.
Ο Πολυδούρης παντρεύτηκε με τη γυναίκα του Bobbie το 1969 και απέκτησαν δύο κόρες, τη Zoë και την Alexis. Η Zoë είναι ηθοποιός και συνθέτης και έχει περιστασιακά συνεργαστεί με τον πατέρα της στη σύνθεση μουσικής για ταινίες. Τα τελευταία 4 χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, και στις 8 Νοεμβρίου του 2006 πέθανε στο Λος Άντζελες από επιπλοκές που του προκάλεσε ο καρκίνος.
Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται οι ταινίες: Extreme Close-Up (1973), Tintorera (1977), Big Wednesday (1978, The House of God (1980), The Blue Lagoon (1980), Summer Lovers (1982), Conan the Barbarian (1982), Red Dawn (1984), Protocol (1984), Conan the Destroyer (1984), Making the Grade (1984), Flesh & Blood (1985), Iron Eagle (1986), Cherry 2000 (1987), No Man's Land (1987), RoboCop (1987), Split Decisions (1988), Spellbinder (1988), Farewell to the King (1989), Wired (1989), Quigley Down Under (1990), The Hunt for Red October (1990), Flight of the Intruder (1991), White Fang (1991), Return to the Blue Lagoon (1991), Harley Davidson and the Marlboro Man (1991), Wind (1992), Robocop 3 (1993), Hot Shots! Part Deux (1993), Free Willy (1993), On Deadly Ground (1994), Serial Mom (1994), Lassie (1994), The Jungle Book (1994), Free Willy 2 (1995), Under Siege 2 (1995), It's My Party (1996), Celtic Pride (1996), Amanda (1996), The War at Home (1996), Switchback (1997), Breakdown (1997), Starship Troopers (1997), Les Misérables (1998), Kimberly (1999), For Love of the Game (1999), Mickey Blue Eyes (1999), Cecil B. DeMented (2000), Crocodile Dundee in Los Angeles (2001), The Touch (2002), The Legend of Butch and Sundance (2003), Amerika (14ωρη μίνι σειρά) (1987), Lonesome Dove (8ωρη μίνι σειρά) (1989) (Βραβείο Έμι καλύτερης μουσικής), Zoya (4ωρη μίνι σειρά) (κεντρικό θέμα) (1995).
Επίσης, έργα του στην τηλεόραση είναι: Congratulations, It's a Boy (1971), Three for the Road (1974), Hollywood 90028 (1979), Dolphin (1979), A Whale for the Killing (1981), Fire on the Mountain (1981), Amazons (1984), Single Women, Single Bars (1984), Alfred Hitchcock Presents (πιλότος) (1985), Misfits of Science (πιλότος) (1986), The New Twilight Zone (1986), Prison for Children (1987), Island Sons (πιλότος) (1987), Intrigue (πιλότος) (1988), L.A. Takedown (πιλότος) (1989), Nasty Boys (πιλότος) (1989), Life & Times of Ned Blessing (πιλότος) (1991), If These Walls Could Talk II (2000), Love and Treason (2001).

 Ο Βουφραδιώτης

ΤΑΞΙ - Ερευνα για την κίτρινη μαφία του Πειραιά


Ερευνα για την κίτρινη μαφία του Πειραιά

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του Τύπου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελο Ζαχαρή, να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες περί ύπαρξης «κίτρινης μαφίας» στον Πειραιά που εκβιάζει οδηγούς ταξί.
Όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, οργανωμένη εγκληματική ομάδα λυμαίνεται εκβιαστικά την «πιάτσα» των ταξί της Ακτής Ξαβερίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέλη της ομάδας αυτής εκβίαζαν και απειλούσαν οδηγούς ταξί, ζητώντας 50% ποσοστό από τα κόμιστρα συναδέλφων τους, τα οποία προέρχονταν από τις περιηγήσεις ξένων τουριστών στα αξιοθέατα της Αττικής, ενώ έπαιρναν τουρίστες και τους επιβίβαζαν σε ταξί, οι οδηγοί των οποίων είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις τους για απόδοση ποσοστού από το κόμιστρο.

«Σήμερα εκδρομή στην εξοχή» ... Καθηγήτριες καλούσαν μαθητές για ερωτικές περιπτύξεις μέσω ενός «αθώου» sms !


Εναν ευφάνταστο τρόπο βρήκαν δύο καθηγήτριες στην για να κανονίζουν ερωτικά ραντεβού με μαθητές τους.
 Μέσω ενός «αθώου» φαινομενικά sms που έστελναν τους πληροφορούσαν ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει «σήμερα εκδρομή στην εξοχή».
Με τον τρόπο αυτό επιχειρούσαν να μην παρακινήσουν τις υποψίες ούτε των γονέων των μαθητών, ούτε των ίδιων των συζύγων τους καθώς οι τσαχπίνες καθηγήτριες είναι παντρεμένες.
Ολα αυτά συνέβησαν στο Αρέτζο της Ιταλίας. 
Οι καθηγήτριες, μια 43χρονη και μια 38χρονη, είχαν αδυναμία σε πέντε μαθητές Λυκείου στο οποίο δίδασκαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φλωρεντίας, Nazione, τα sms έρχονταν συχνά στα κινητά των μαθητών τους οποίους καλούσαν συχνά σε εξορμήσεις στην περιφέρεια του Αρέτζο όπου απολάμβαναν τη φύση, αλλά και τον έρωτα.
Την αποκάλυψη έκανε ο σύζυγος μίας εκ των δύο καθηγητριών, ο οποίος είχε αρχίσει να προβληματίζεται από την ύποπτη συμπεριφορά της και τη συχνή απουσία της από το σπίτι.
Απευθύνθηκε, λοιπόν, σε ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος παρακολούθησε τις κινήσεις της γυναίκας διαπιστώνοντας πως συνήθιζε να συναντιέται με τους μαθητές της σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στην περιφέρεια του Αρέτζο.

iefimerida.gr

Καταιγίδες πλήττουν την Μεσσηνία !

Καταιγίδες πλήττουν αυτή την ώρα όλη την Μεσσηνία 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ

metar.gr

7.11.14

Αίγιο: Ενισχύεται η δύναμη της Πυροσβεστικής εξαιτίας του σεισμού

Λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Αίγιο, η τοπική υπηρεσία ενισχύεται από δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ Αττικής και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Καμπάνα» από το Δικαστήριο για την κρυφή κάμερα στις γυναικείες τουαλέτες

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς ο 47χρονος δράστης είναι πολύ γνωστός
Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων επέβαλε το Αυτόφωρο στον 47χρονο μεσίτη στην Ιεράπετρα ο οποίος προσπάθησε να ικανοποιήσεις τις περίεργες ορέξεις του εν αγνοία ανυποψίαστων γυναικών.
Σημειώνεται ότι ο  47χρονος που καταδικάστηκε γιατί είχε τοποθετήσει σε ένα κτιριακό συγκρότημα γραφείων μια κάμερα στις γυναίκειες τουαλέτες, είναι ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία και το θέμα έχει προκαλέσει σάλο.
Ο ίδιος φαίνεται πως κατέγραφε και παρακολουθούσε τις γυναίκες που έκαναν την προσωπική τους ανάγκη. Για κακή του τύχη μια απο τις γυναίκες αποδείχτηκε παρατηρητική και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.


πηγή

ΦΩΤΟ - Αυτός είναι ο γνωστός αθλητής που αγνοείται...Το μυστήριο προσπαθεί να λύσει η Α. Νικολούλη


Το ραντεβού τα ξημερώματα στο Μοναστηράκι, ήταν μια καλοστημένη παγίδα για τον ταλαντούχο αθλητή του ΠΑΟ Την επόμενη μέρα δεν εμφανίστηκε στον αγώνα και σήμανε συναγερμός.

Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί το θρίλερ που έκρυβε αυτή η υπόθεση…

Το «Τούνελ» σοκάρει απόψε με τις αποκαλύψεις για τη δράση του σκοτεινού κυκλώματος που τον εξαφάνισε…

Διπλωμάτες, αθλητικοί παράγοντες, Αστυνομία και Δικαιοσύνη, συνεργάζονται για να φωτιστεί το σκοτάδι.

Ο Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, παίχτης της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού, αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014.

Ο νεαρός από τον Άγιο Δομήνικο θεωρείτο ένας από τους σημαντικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Για κάποιους μάλιστα, ήταν αναντικατάστατος. Τελευταία προσπαθούσε να τακτοποιήσει τα έγγραφα άδειας παραμονής στη χώρα μας γιατί η προσωρινή σχετική άδεια που είχε, δεν του επέτρεπε να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης. Τον πλεύρισαν μέλη κυκλώματος, του εμφανίστηκαν κάποιοι σαν δικηγόροι, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει στους συγγενείς του και του αποσπούσαν μεγάλα ποσά για να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Ο Κρουζ έφυγε από το σπίτι του στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι γύρω στις 5 το πρωί με το μηχανάκι του, για να συναντήσει στο Μοναστηράκι τον υποτιθέμενο δικηγόρο.

Ο αγνοούμενος είπε στον φίλο και συμπαίκτη του πριν εξαφανιστεί, ότι θα πήγαιναν στη Λαμία για να βρουν κάποιον που τελικά θα έδινε τη λύση στο πρόβλημα του, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση τους. Από τότε τα ίχνη του χάνονται …

Τα όσα αποκάλυψαν στην πορεία οι έρευνες που έγιναν σε σπίτια υπόπτων παρουσία Εισαγγελέα, σοκάρουν…

Tromaktiko

Η Μεσσηνία στο "μάτι του κυκλώνα "-Ποιες περιοχές πλήττονται από τη σφοδρή καταιγίδα

Ποιες περιοχές θα πληγούν από τη σφοδρή καταιγίδα που θα πλήξει τη χώρα - Οδηγίες... επιβίωσης
Εντονη ανησυχία επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας από τις πληροφορίες ότι έρχεται μεγάλη καταιγίδα από απόψε το βράδυ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε γειτονιές της Αθήνας, όπως το Ιλιον, φτιάχνουν οχυρωματικά έργα προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Οι βροχές και καταιγίδες ξεκίνησαν από τα δυτικά και θα επεκταθούν το Σάββατο σε όλη την Ελλάδα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν τις περιοχές της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, της Πρέβεζας, της Αρτας, του Μεσολογγίου, του Αγρινίου, της Πάτρας, του Πύργου και της Καλαμάτας.
 Επειτα θα κατευθυνθούν σε όλη την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.
 Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρρεάσουν όλη την ακτογραμμή του βορειου Αιγαίου, την Ασπροβάλτα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη. Αργότερα θα πληγούν η Σαμοθράκη, η Θάσος και η Λήμνος. Μέσα στο Σάββατο θα πληγούν η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και σταδιακά η κακοκαιρία θα φτάσει στα Δωδεκάνησα.
Τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου θα χτυπήσει την Αττική η κακοκαιρία.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 7 εως 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 μέχρι 22 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 22 βαθμούς Κελσίου.
Σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα περισσότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα το Σάββατο είναι η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος, το Καστελλόριζο και περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπως ο Αγιος Νικόλας.
Νέα επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το Σάββατο το βράδυ. Την Κυριακή οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
- Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Εκτενής συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Al-Ahram»

Εκτενή συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, «φιλοξενεί» στο σημερινό της φύλλο η μεγαλύτερη εφημερίδα του αραβικού κόσμου, «Al-Ahram», υπό τον τίτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Al-Ahram: Ο El-Sissi απέδειξε στον κόσμο ότι οδηγεί την Αίγυπτο στην εποχή της Ανάπτυξης».
Τη συνέντευξη παραχώρησε ο κ. Σαμαράς, στον μόνιμο ανταποκριτή της Al-Ahram στην Αθήνα, Abdul-Sattar Barakat, ενόψει της επίσκεψής του στο Κάιρο και τη συμμετοχή του στην τριμερή συνάντηση Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, ο κ. Σαμαράς:

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αναπτύξει τη μακροχρόνια σχέση με την Αίγυπτο, η οποία βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και στην αλληλοϋποστήριξη σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, χαρακτηρίζοντας τη σχέση Ελλάδας - Αιγύπτου «βαθιά ριζωμένη σε επίπεδο κυβερνήσεων και λαών».

Υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος επανακτά τον διεθνή και περιφερειακό ρόλο της, υπό την ηγεσία του Προέδρου Abdul-Fattah el-Sissi, ο οποίος απέδειξε στον κόσμο ότι αυτός είναι που θα οδηγήσει την Αίγυπτο στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την πρόοδο και την ανάκαμψη.
Τόνισε ότι προσβλέπει στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο El-Sissi και τον Κύπριο Πρόεδρο στο Κάιρο, όπου θα τεθούν ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία σχέσεων ευεργετικών και ωφέλιμων, για τους λαούς των τριών χωρών, αλλά και για τις χώρες της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα που θα συζητηθούν με την αιγυπτιακή πλευρά και τα θέματα της διμερούς ατζέντας, που θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο Abdul-Fattah el-Sissi, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα σταθερότητας και περιφερειακής ασφάλειας, θέματα διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς επίσης οι αιγυπτο-ευρωπαϊκές σχέσεις και φυσικά τα πολιτιστικά θέματα, όπως αυτό της τριμερούς πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κίνα.

Για τα μηνύματα της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Σύνοδος θα στείλει πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, για τη συνεργασία, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη, αλλά και μηνύματα επιμονής στη θετική σύμπραξη και την αποφασιστική δράση, χωρίς να αποκλείεται καμία πλευρά.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πιθανές προτάσεις του ή τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα, τις AOZ και τα δικαιώματα Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μεσογείου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, με βάση το διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας.
«Σε κάθε περίπτωση, το νοτιότερο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει μεγάλο πλούτο, που πρέπει να μας ενώνει και όχι να μάς χωρίζει. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον των λαών μας, αν τα εκμεταλλευτούμε με σωστό τρόπο» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός και προσθέτει: «Εκτός από την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, ενδιαφερόμαστε επίσης και για τους τρόπους μεταφοράς του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και στο σημείο αυτό η Αίγυπτος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Όλα αυτά τα σημεία θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, η οποία αποκτά χαρακτήρα στρατηγικό διότι θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για όλους και επίσης θετικές εξελίξεις πέρα από τα σύνορα των χωρών μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου