29.11.14

Επική φάρσα ....Νοσοκόμα άνοιξε τα πόδια και δες τι έγινε...(Βίντεο) !

Επική φάρσα σε μαθητευόμενους γιατρούς. 

Θα πέσεις κάτω από τα γέλια... 


Δείτε το Βίντεο

Ο ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Γράφει: Ο Αντώνης .Α .Αντωνόπουλος
               REAL FM-pamesports.gr

Ένας Αρκάς και ένας Αγρινιώτης ,μετανάστες ασχολούμενοι με τα πετρέλαια εμφανίστηκαν από το …πουθενά που λέει ο λόγος και πήραν στα χέρια του την Ομάδα του Αστέρα Τρίπολης. 
Μιας ομάδας που ιδρύθηκε το 1931 αλλά πορευόταν στη σκιά του Παναρκαδικού. Από το 2004 που έπαιζε στην Δ΄ Εθνική το 2007 την… βρήκε στη «Σούπερ-λίγκ» Με το… καλημέρα κερδίζει στη Τρίπολη Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!!!Την περίοδο 2012-13 βγαίνει για δεύτερη φορά στο Europa Leage και παίζει στο τελικό του Κυπέλου Ελλάδος για να χάσει στη παράταση από τον Ολυμπιακό. 
Την περίοδο που διανύουμε ο Αστέρας Τρίπολης εντυπωσιάζει διπλά. Γράφει πραγματικά Ευρωπαϊκή Ιστορία με επιτυχίες και καλό ποδόσφαιρο έχοντας στο πάγκο του τον «Άγνωστο» Στάϊκο Βεργέτη. 
Περνάει… αέρα την Φινλανδική Ροβανίεμι, την Γερμανική Μάιντς, την Ισραηλινή Μακάμπι Τελ-Αβίβ.Ο Αστέρα Τρίπολης στο 3ο Όμιλο του Europa Leage. 
Απέναντι στη Τότεναμ, την Μπεσίκτας και την Παρτιζάν Βελιγραδίου. Και εκεί που λες τι τύχη να έχει τώρα ο Αστερας απέναντι τους ,και όμως η ομάδα της Τρίπολης στάθηκε επάξια εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ισοπαλία με την Μπεσίκτας στη Τουρκία (1-10 και (2-20 στη Τρίπολη. 
Νίκη (2-0) επί της Παρτιζάν στην Αρκαδία και ηττες από τους Αγγλους. Και αν ήταν δίκαιη η ήττα στο Λονδίνο(5-1)για το επίπεδο της Τότεναμ, αυτή της Τρίπολης (1-2)ηταν …δώρο της τύχης στους Εγγλέζους. 
Ο Αστέρας θα πάει στο Βελιγράδι για να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζαν ,για την αξιοπρέπεια και την τιμή του, επιβεβαιώνοντας και χωρίς άγχος πλέον την υψηλή ποιότητα του ως ομάδα. Από εκεί και πέρα η προίκα του Αστέρα Τρίπολης από αυτό το ομολογουμένως εντυπωσιακό οδοιπορικό είναι πολύ μεγάλη και σημαντική .
Εννοείτε σε όλα τα επίπεδα. Από τον τρόπο που οργανώνεται και λειτουργεί μια ομάδα σε ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. 
Φάνηκε ότι γίνεται δουλειά ουσίας που θα αναγκάσει τον Μπάκο και τον Καϊμενάκη να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη. 
Ο Αστέρας έδειξε ότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση από την φετινή. 
Μπορεί να προχωρήσει και να γράψει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία. 
Στη προίκα του Αστέρα εντάσσεται και ο προπονητής Στάϊκος Βεργέτης. Ένας εντυπωσιακά σεμνός άνθρωπος, που εργάζεται πολύ και μιλάει λίγο. Τον εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι του Αστέρα και τους δικαίωσε απόλυτα .Διαχειρίστηκε την ομάδα του υποδειγματικά στο δύσκολο ευρωπαϊκό της  ταξίδι, διατηρώντας σε γενικές γραμμές και την δυναμική της στους εσωτερικούς στόχους και τις υποχρεώσεις της. 
Ο νεαρός προπονητής που πραγματικά σε κερδίζει με την συμπεριφορά  του που προφανώς πέρα από τις γνώσεις του είναι και όπλο του απέναντι στην διαχείριση των παικτών του .Πραγματική ελπίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός δε να ανανεώνεις το ρόστερ σου τόσο με Λατίνους ,όσο και Έλληνες και να σου βγαίνουν δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Οφείλεται σε τρεις μάνατζερ, ένα Αργεντίνο, ένα Ισπανό και έναν έλληνα. Κρούζο Ογιέρο, Ντομίγκος Σεβιγιάνο και Ηλίας Ματθαίος. 
Μέσα στο γήπεδο φαίνεται ότι αξίζουν τα λεφτά τους .
Από εκεί και πέρα οι Ποδοσφαιρόφιλοι της Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Αστέρα. 
Οι ευρωπαϊκές πορείες και επιτυχίες ,δημιουργούν οπαδούς και αυτή η παράμετρος είναι μέρος της προίκας. 
Η λακωνική αναφορά του Στάίκου Βεργέτη για την φετινή πορεία της ομάδας του λέει αρκετά «Η ομάδα μου κέρδισε το σεβασμό στην Ευρώπη…»
Και πώς να αμφισβητήσεις τον Βεργέτη ,όταν έρχεται ο Ροκάς, δικηγόρος και παικταράς στα χρόνια του προπονητής της Μπεσίκτας ,Κροάτης Σλάβεν Μπίλιτς και πλέκει τόσο το εγκώμιο του Αστέρα ,όσο και του Βεργέτη;
Δεν έχουμε παρά να χαρούμε, να υποστηρίξουμε και να υποκλιθούμε στο Λαμπερό ,Αξιοπρεπή και Ευρωπαίο Αστέρα Τρίπολης.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ανθρώπους όπως τα αφεντικά του Αστέρα, του Παναιτωλικού ,της Καλλονής ,που βάζουν χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο. 
Να αλλάζαμε και νοοτροπία σε κάποια πράγματα όλοι μας ,και τι δεν θα κάναμε. Μόνο έτσι θα φύγει η σαπίλα και η μιζέρια.

Αντώνης Σαμαράς - «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει»

Στο άρθρο του με τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει» που δημοσιεύεται στο Εθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός μιλά για την πορεία της διαπραγμάτευσης, το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για σκληρή και συνολική διαπραγμάτευση, και στέλνει ένα διπλό μήνυμα: Η Ελλάδα έχει πετύχει ρεκόρ μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών παρεμβάσεων, επομένως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κάναμε αρκετά. Διαβεβαιώνει επίσης ότι η χώρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους.
Το πιο σημαντικό όμως για τον κ. Σαμαρά, μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στο σχεδιασμό για την πορεία της οικονομίας και της χώρας, με το δίλλημα να είναι ξεκάθαρο: Ή μένουμε στο δρόμο της εξυγίανσης και τηρούμε τους στόχους, ή ανατρέπουμε τις μεταρρυθμίσεις και επιστρέφουμε στα ελλείμματα.
Η πολιτική συμφωνία για την «επόμενη μέρα» μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. «Και εργαζόμαστε πυρετωδώς για αυτό… Αλλά πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους δυο-τρεις επόμενους μήνες.
Αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό σημαίνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία και τελικά αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση, για να σταθεροποιηθεί η χώρα και όχι για να διευκολυνθούν όσοι την αποσταθεροποιούν, αναφερόμενος εμμέσως προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο μέμφεται ότι σέρνει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές δημιουργώντας αστάθεια και ξεκαθαρίζει ότι να συνεχίσουν έτσι δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης.
«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει και ανακάμπτει» καταλήγει ο πρωθυπουργός στο άρθρο του.

Γνωστή παρουσιάστρια στα τέσσερα!

Στα sites τα νεαρά παιδιά δουλεύουν πολύ και πληρώνονται λίγο. 
 
Η ζωή είναι σκληρή, ο καπιταλισμός άδικος και η Ελλάδα συνιστά τον δεύτερο κόσμο, εκείνον που βρίσκεται ανάμεσα στον τρίτο και στον πρώτο. 
Ένας πιτσιρικάς που πιάνει δουλειά σε site θα πρέπει να γνωρίζει καλά αγγλικά, να δακτυλογραφεί σαν καρδιά πάνω σε καλό σεξ (130 χτύπους το λεπτό και βάλε) και να μην έχει υπερβολικές απαιτήσεις για να δει το όνομα του πάνω ή κάτω από κομμάτι. 
Είναι δε εξαιρετικά πιθανό να περάσει καιρός μέχρι να γράψει το πρώτο του κομμάτι. 
Συνήθως η εργοδοτική απαίτηση δεν φτάνει μέχρι εκεί. 
Τα παιδιά πρέπει να είναι καλοί μετάφραση και χαμένα σε όλα τα άλλα. 
Για να σας το δώσω παραστατικά, φανταστείτε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν πολλές μικρές βιοτεχνίες κειμένων που δουλεύουν φασόν πάνω στα ίδια κομμάτια. 
Οι πηγές δεν είναι και πολλές. 
Με 250 ευρώ αγοράζεις το ελληνικό δελτίο του ΑΠΕ, κάνεις rewriting και πουλάς στον πελάτη και στον διαφημιζόμενο πρωτογενή ενημέρωση. 
Δεν θα συζητήσουμε εδώ αν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί άνθρωπος το «Κράξιμο της κουκουβάγιας» (φανταστική ονομασία που τώρα λέω να κατοχυρώσω) προκειμένου να ενημερωθεί για τις δηλώσεις του Βενιζέλου. Θέλω, όμως, να δούμε όλα τα άλλα που δημοσιεύονται γύρω-γύρω από τον Βενιζέλο. 
Υποτίθεται ότι η φύση του internet απαιτεί από τα site να λειτουργούν σαν νοσοκομείο σε εφημερία. 
Βέβαια το ελληνικό internet πάει για ύπνο έξι-επτά ώρες το βράδυ. 
Τη νύχτα η κίνηση υποχωρεί, ενώ κανένας δεν θέλει να πληρώνει νυχτοκάματα χωρίς αντίκρυσμα. 
Το πρωί, όμως, το site πρέπει να σπαρταράει. 
Να δείχνει σαν μια τεράστια μηχανή του κιμά που αλέθει τα πάντα. 
Το πρωί το site πρέπει να γεμίζει με νέες ειδήσεις. 
Δεν θα γράψει, φυσικά, για την Αρβελέρ- αν και η έξοδος της στον Βοσκόπουλο ήταν σουρεαλιστικά υπέροχη ως είδηση. 
Θα γράψει για τη νύφη που ξέρασε βλέποντας έναν ιπτάμενο δίσκο. 
Και αυτό είναι πρόβλημα.
Παγκοσμίως το internet δημιούργησε έναν πληθωρισμό μέσων και άλλαξε τους κώδικες της δημοσιογραφίας. 
Παλαιότερα, αν δεν δούλευες στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, είχες την άνεση να ανάβεις τσιγάρο και να γράφεις με το πάσο σου. 
Τώρα καίγεσαι σαν το τσιγάρο. 
Τα μέσα είναι ασφυκτικά πολλά και τα περισσότερα προσελκύουν τους πελάτες από το facebook ή το twitter. 
Εκ των πραγμάτων, για να πάρεις πελάτη πρέπει να κάνεις ό,τι και τα κορίτσια στο πεζοδρόμιο. 
Να γίνεις πιο «σέξι», να ακουστείς πιο δυνατά και να σε δουν περισσότεροι. Αυτό έχει φτιάξει τίτλους του τύπου «κοίτα γνωστή τηλεπαρουσιάστρια στα τέσσερα» ακόμα και σε μέσα που τα λες σοβαρά. 
Το κυριότερο:
 νομιμοποίησε επαγγελματικά και δεοντολογικά τη χρήση της απόλυτης παπαριάς ως πρώτη ύλη ειδησεογραφικού περιεχομένου. 
Συμβαίνει και έξω, αλλά επειδή εδώ η αγορά είναι μικρή, το βλέπεις να σκάει μπροστά σου. 
Μέσα συναγωνίζονται για τον πιο ηχηρό και προκλητικό τίτλο. 
Αντιγράφουν πρωτότυπες δουλειές χωρίς ενδοιασμούς, σερβίρουν κακότεχνες μεταφράσεις και, φυσικά, πολύ συχνά γράφουν ψέματα, διότι, απλώς, δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψέματα. 
Όμως όσο πιο φθηνό και όσο πιο «λαμέ» είναι αυτό που δημοσιεύεις, τόσο ισχυρότερος είναι ο θόρυβος που προκαλεί στα social media. 
Δεν ξέρω τι timeline έχετε, αλλά στη δική μου πατάω συχνά σε τεράστιες νησίδες βλακείας. 
Όχι, οι άνθρωποι δεν υιοθετούν αυτό που δημοσιεύουν. 
Θέλουν να το τρολάρουν. 
Το κάνω και εγώ συχνά. 
Δημοσιεύω trash ειδήσεις και απερίγραπτες βλακείες, μόνο και μόνο για να σαρκάσω αυτούς που τις καταναλώνουν. 
Και τις καταπίνω πρώτος. 
Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι η στρεβλή επιχειρηματική οπτική, η κρίση και η υποβάθμιση της ποιότητας στα μέσα, σηκώνουν ένα τεράστιο κύμα βλακείας, θεωριών συνωμοσίας, παραπληροφόρησης, δεισιδαιμονίας, ενίοτε και μίσους. 
Είναι ένα κύμα που λίγο ως πολύ μας λούζει όλους. Πάντα έτσι δεν ήταν; 
Στον συμβατικό Τύπο έχουμε αποδώσει τη χειραγώγηση της κοινωνίας, υπέρ των συμφερόντων. 
Ο νέος, αποκεντρωμένος, ελεύθερος και δημοκρατικός Τύπος του δικτύου, τι ακριβώς κάνει;

Σκεφτόταν να αυτοκτονήσει, μπήκε στο Facebook και… σώθηκε!



Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε με δραστικές και γρήγορες ενέργειες να αποτρέψει ένα άτομο να αυτοκτονήσει.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκαν την Παρασκευή, μέσω του CYBER ALERT, ότι ένας άνθρωπος εξέφρασε την πρόθεσή να δώσει τέλος στην ζωή του μέσω ανάρτησης σε προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αυτού και εντοπίστηκε γεωγραφικά η κατοικία του.

Σε επικοινωνία και συνεργασία με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν άντρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ανάλογη πρόθεση.

Κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, ο άντρας μεταφέρθηκε και παραμένει σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική φροντίδα.

star.gr

Πόσο έχουν ασφαλίσει οι διάσημοι τα... πλούσια προσόντα τους!

Πόσο έχουν ασφαλίσει οι διάσημοι τα... πλούσια προσόντα τους!
Κερδίζουν εκατομμύρια λόγω των... πλούσιων προσόντων τους. Μουσικοί, ηθοποιοί, αστέρια του αθλητισμού φαίνεται πως λαμβάνουν τα μέτρα τους για να προστατεύσουν τα χαρίσματα αυτά που τους αποφέρουν τεράστια κέρδη...
Τα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο

Αθλητικές ομάδες ασφαλίζουν συστηματικά τα πόδια των «αστεριών» τους καθώς υπάρχουν τραυματισμοί που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την καριέρα τους αλλά και την εμπορική επιτυχία του συλλόγου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλοντας να προστατεύσει τα πόδια του Πορτογάλου άσσου Κριστιάνο Ρονάλντο τα ασφάλισε το 2013 για 90 εκατομμύρια λίρες ή 45 εκατομμύρια λίρες το κάθε πόδι.

Μπορεί να φαίνεται αστείο σε κάποιους, όμως ο παίκτης είναι μια αξιόπιστη μηχανή γκολ, με μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι για τη Ρεάλ.

Η… πίσω πλευρά της Τζένιφερ Λόπεζ
Η τραγουδίστρια και ηθοποιός είναι διάσημη για τις καμπύλες της και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχει ασφαλίσει τους γλουτούς της για 180 εκατομμύρια λίρες.

Τα πόδια της Μαράια Κάρεϊ
Η Μαράια Κάρεϊ γνωστή για τις φωνητικές της ικανότητες αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να ασφαλίσει τις καλλίγραμμες γάμπες της...οι όποιες φαίνεται να αξίζουν περισσότερο από τις φωνητικές της χορδές 300 εκατομμύρια λίρες.

Το κορμί του Ντάνιελ Κρεγκ
Ο διάσημος ηθοποιός που έπαιξε τον Τζέιμς Μποντ άφησε άφωνους πολλούς όταν εμφανίστηκε γυμνός από την μέση και πάνω κατά τη διάρκεια της ταινίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός ασφάλισε το κορμί του για 6 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να το προστατεύσει σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια των ακροβατικών που κάνει στις ταινίες.

Τα πόδια του Τσάρλι Τσάπλιν
Ο θρύλος του βουβού κινηματογράφου ήταν γνωστός για το περπάτημά του, με αρκετούς να πιστεύουν ότι είχε ασφαλίσει τα πόδια του για 100.000 λίρες, μια ολόκληρη περιουσία το 1920.

Το χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, που το χαμόγελό της την βοήθησε να ανέβει στην κορυφή του Χόλυγουντ και να γίνει από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του κόσμου, λέγεται ότι το ασφάλισε για 19 εκατομμύρια λίρες.

Τα χέρια του Κιθ Ρίτσαρντς
Μπορεί οι θαυμαστές των Rolling Stones να εκφράζουν την δυσπιστία τους για το ότι είναι ακόμα ζωντανός, ωστόσο ο κιθαρίστας τους διάσημου συγκροτήματος λέγεται ότι κάποτε είχε ασφαλίσει τα χέρια του για 2 εκατομμύρια λίρες.
Σε μια συνέντευξή του το 2002 ο Ρίτσαρντς σήκωσε τα χέρια του και είπε: «Μιλάς με την επιχείρηση αυτή τη στιγμή".

Το στήθος της Ντόλι Πάρτον

Ο θρύλος της κάουντρι μουσικής, γνωστή για τις επιτυχίες της, Jolene and Nine To Five, στις αρχές του 1970 είχε ασφαλίσει το στήθος της για 380.000 λίρες

Η φωνή του Μπρους Σπρίνγκστιν

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής. Φήμες λένε ότι έχει ασφαλίσεις τις φωνητικές του χορδές τη δεκαετία του 1980 για 4 εκατομμύρια λίρες.

  antenna.gr

ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ - Σε ελεύθερη πτώση οι ημερήσιες εφημερίδες

periptero ΣΒΗΝΕΙ Ο ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Με πωλήσεις 92.647 φύλλων τον Οκτώβριο και 97.989 φύλλων ανά μήνα το πρώτο 10μηνο του 2014, τα ημερήσια έντυπα δείχνουν πως η πορεία τους είναι αδιέξοδη. 
Τα "Νέα" χάνουν στο διάστημα Ιανουάριος - Οκτώβριος το 16% της κυκλοφορίας τους, έχοντας μέσο όρο πωλήσεων τα 23.310 φύλλα (-4.409), και επί της ουσίας έχουν στήριξη από την έκδοση του Σαββάτου.
Το "Εθνος" σημειώνει πτώση 18%, με μέσες πωλήσεις 14.534 (-4.314) και η "Espresso" 14.028 φύλλα (-1.319).
 Ο "Ελεύθερος Τύπος" με 12.748 φύλλα (-1.940) είναι ψηλότερα από τη "Δημοκρατία", η οποία εμφανίζει πλέον την κυκλοφορία της, που είναι στα 10.723 φύλλα κατά μέσο όρο.Η "Εφημερίδα των Συντακτών" είναι η μοναδική που έχει αύξηση (6%), αλλά με μέσο όρο πωλήσεων κάτω από τα 10.000 φύλλα, στα 9.027. 
Η "ανταγωνίστριά" της, "Ελευθεροτυπία", για όσο διάστημα κυκλοφορούσε, πωλούσε 4.409 φύλλα.
Χαμηλή είναι η πορεία και για τα αθλητικά έντυπα. 
Ο μέσος όρος κυκλοφορίας τους στο 10μηνο έπεσε κατά 16%, στα 44.757 φύλλα.
Πρώτο είναι το "Φως", με 9.157 φύλλα (-1.944), 
δεύτερη η "SportDay" με 7.332 (-1.843), 
τρίτη η "Goal News" με 6.733 (-1.227) 
και τέταρτη η "Live Sports" με 5.259 (321). 
Ο "Πρωταθλητής" πουλάει κατά μέσο όρο 4.580 φύλλα (-709), 
ο "Γαύρος" 3.294 (-680), 
η "Ωρα για Σπορ" 2.970 (-604) 
και η "Γάτα" 1.918 (-265) φύλλα.
---
πηγή: Ανασυγκρότηση

ΒΙΝΤΕΟ - Zuhal Şengül: Η Τουρκάλα αεροσυνοδός τα «πέταξε» και απολύθηκε!

Τη δουλειά της έχασε η Τουρκάλα αεροσυνοδός Ζουχάλ Σενγκούλ (Zuhal Şengül), επειδή παράλληλα με τις Τουρκικές Αερογραμμές εργαζόταν και ως μοντέλο.
Και δεν ήταν τόσο το μόντελινγκ που την «έκαψε», όσο ότι η εντυπωσιακή 31χρονη είχε φωτογραφηθεί αισθησιακά για ιταλικό περιοδικό. 
 Αυτές οι πόζες ήταν η αιτία που «έκοψαν τα φτερά» του κοριτσιού.
Οι Τουρκικές αερογραμμές, όπως ανακοίνωσαν, έχουν θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για τους εργαζόμενούς τους, μεταξύ των οποίων προφανώς είναι να μην ποζάρουν αισθησιακά σε περιοδικά.
Τη φωτογράφιση, που έγινε και δημοσιεύτηκε στην Ιταλία, πήραν… χαμπάρι οι υπεύθυνοι των Τουρκικών Αερογραμμών όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο η 31χρονη αεροσυνοδός εμφανίστηκε μόνο με το μπικίνι της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω αεροπορική εταιρεία εφαρμόζει τη… Σαρία στις αεροσυνοδούς της. 
Το 2013 η ίδια εταιρεία είχε απαγορεύσει στις αεροσυνοδούς να φοράνε κραγιόν και να βάφονται έντονα.
Εννοείται ότι η ισλαμοποίηση της εταιρείας οφείλεται στο θρησκευτικό καθεστώς που επιχειρεί να επιβάλλει στην Τουρκία ο σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

" ΤΑ΄ΧΩΣΕ " ο Κικίλιας στους "γαλονάδες " αστυνομικούς της Πάτρας !!!

Έντονη δυσφορία εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την άφιξή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην Πάτρα, επιπλήττοντας ταξίαρχο της Αστυνομίας για την απουσία μάχιμων αστυνομικών, τους οποίους ήθελε να συναντήσει.

Δεν ήρθα μόνο για τους αξιωματικούς, ήρθα για τα παιδιά εδώ, σ' το είπα από το τηλέφωνο, ερχόμενος κάτω, όταν μαζέψεις τα παιδιά λοιπόν για τα οποία ήρθα εδώ πέρα θα ξανάρθω να τους μιλήσω, είπε σε έντονο ύφος στον ταξίαρχο, ενώ σε δηλώσεις του λίγο αργότερα είπε πως «τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα». «Βάζουν τη στολή τους να πάνε για δουλειά και δεν είναι σίγουρο ότι το βράδυ θα γυρίσουν σπίτι τους».

Τελικά, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο, τους Βοηθούς του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, Ταξίαρχο Φώτιο Τσόλκα και Ταξίαρχο Παναγιώτα Γιαννοπούλου, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή, Αστυνομικούς της Διεύθυνσης, διαφόρων βαθμίδων ιεραρχίας, καθώς και εκπροσώπους συνδικαλιστικών ενώσεων.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κικίλιας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα εργασιακά ζητήματα που του ετέθησαν από τους εκπροσώπους των αστυνομικών ενώσεων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αναπτύχθηκαν τα θέματα ασφάλειας και οι επιχειρησιακές δράσεις, που εφαρμόζονται στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ολοκληρώντας την επίσκεψή του σημείωσε:

«Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας επιτελείται ένα σημαντικό έργο με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, αλλά και με σχεδιασμό και στοχευμένες δράσεις. Σαφώς και μπορούν να υλοποιηθούν ακόμα περισσότερα για να βελτιώσουμε, να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν μόνο λύσεις. Άρα, μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη προς την κατεύθυνση αυτή. Με σχεδιασμό, με διαρκή εγρήγορση, αλλά και με πίστη και αφοσίωση».

ΠΡΟΣΟΧΗ - Απατεώνες βγάζουν λεφτά από τις μικρές αγγελίες


Απατεώνες βγάζουν λεφτά από τις μικρές αγγελίες

Παρακολουθούν καθημερινά, ως φαίνεται, τις ηλεκτρονικές μικρές αγγελίες οι επιτήδειοι.

Ένας 28χρονος άνδρας που εντόπισε στο διαδίκτυο την αγγελία που είχε αναρτήσει ένας 42χρονος από την Έδεσσα αναζητώντας πληροφορίες για το ποδήλατό του που είχε χαθεί, του τηλεφώνησε και του πήρε χρήματα.
Συγκεκριμένα, ο απατεώνας προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας και έπεισε τον κάτοχο του ποδηλάτου -που το αναζητούσε απεγνωσμένα- να του καταβάλει 550 ευρώ για τη μεταφορά του ποδηλάτου. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε αλλά δεν παρέλαβε ποτέ το ποδήλατο, που προφανώς δεν είχε ποτέ στην κατοχή του ο νεαρός.
Ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου, που είχε βάλει και την αγγελία, κατέθεσε μήνυση στην Ασφάλεια που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του 28χρονου και την υπέβαλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
Σε άλλη περίπτωση, η αγγελία που είχε βάλει σε ηλεκτρονική σελίδα πωλήσεων ένας 45χρονος δήθεν αντιπρόσωπος εταιρςίας κινητής τηλεφωνίας, έλεγε ότι διέθετε στη συμφέρουσα τιμή των 250 ευρώ ένα κινητό τελευταίας τεχνολογίας.
Το δόλωμα τσίμπησε ένας 36χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης, ο οποίος πλήρωσε τα χρήματα που ζητούσε ο πωλητής, αλλά όταν παρέλαβε το κινητό διαπίστωσε ότι ήταν... προϊόν απομίμησης!
Μετέπειτα, υπέβαλε μήνυση στην Ασφάλεια Γιαννιτσών και σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

VIBER : Η εναλλακτική δωρεάν λύση απέναντι στο Skype

Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει αναγνώστης που να μην γνωρίζει το Skype, τη εφαρμογή που επισκίασε όλες τις άλλες και κέρδισε την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο. 
Παρ΄όλα αυτά όλοι γνωρίζουμε παρ΄ότι η επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή μέσω Skype μπορεί είναι δωρεάν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμβαίνει και το ίδιο και στην επικοινωνία Skype μέσω τηλεφώνου.
Μάλιστα για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να φτιάξουμε από την αρχή την λίστα επαφώv μας κάτι που δεν συμβαίνει με το viper που τα κάνει όλα μόνο του. Αυτά τα προβλήματα φαίνεται ότι προσπαθεί να εκμεταλευθεί το Viber αφού υπόσχεται κυρίως εντελώς δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις είτε από τον υπολογιστή σας πρός κινητά είτε από το κινητά σας πρός οποιοδήποτε υπό την προυπόθεση ότι θα έχει και αυτός ενεργοποιημένο το viper στον υπολογιστή του ή στο κινητό του τηλέφωνο.

Πρόσφατα το Viper κυκλοφόρησε για Windows και Mac χρήστες συμπληρώνοντας έτσι απόλυτα το κενό που υπήρχε. Ας δούμε τώρα πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Κατ΄αρχήν θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας και να το ενεργοποιήσουμε γράφοντας στο σχετικό πεδίο τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Σε πολύ λίγο θα λάβουμε ένα SMS με τον κωδικό που θα πρέπει να βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να ενεργοποιηθεί.

 Για τον υπολογιστή ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο. Αφού εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα τρέχουμε το εικονίδιο vιber από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και στο αντίστοιχο πεδίο γράφουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου. Σε πολύ λίγο θα πάρουμε ένα SMS στο κινητό μας και αυτό τον κωδικό θα το βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο στην εφαρμογή στον υπολογιστή μας όπως ακριβώς κάναμε καιγια το κινητό μας .

Δηλαδή με λίγα λόγια για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το Viper από τον υπολογιστή μας θα πρέπει πρώτα να τρέξουμε και να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή μας από το κινητό μας

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows, Android, BlackBerry, Nokia, Windows Phone, Win 8 Metro, iPhone, iPad,iPod

Viber for Windows : 4.4.0






Πηγή

ΦΩΤΟ - Δείτε πώς εμφανιζόταν στο Facebook ο Αλβανός πιστολέρο

Ως ένας άνθρωπος που του άρεσαν οι βόλτες στην παραλία, οι καφέδες, τα παιχνίδια με το σκύλο του αλλά και οι όχι και τόσο... αθώες φίλες παρουσιαζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλβανός πιστολέρο που έσπειρε τον τρόμο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο.
Ο Αρμπέρ Μπάκο στις φωτογραφίες που ανέβαζε στο Facebook αλλά και με τις επιλογές που έκανε σε τραγούδια και άλλα βίντεο δεν έδινε κανένα σήμα ότι ήταν ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει ένα καλάσνικοφ και να «γαζώσει» ένα ολόκληρο μαγαζί γεμάτο από κόσμο. Αυτό που φαίνεται πάντως είναι ότι είχε προτίμηση σε φίλους γένους θηλυκού και όχι και τόσο... αθώους.



Παρόλα αυτά υπάρχουν δύο αναρτήσεις τον Ιούνιο του 2013 με ναρκωτικά. Στην πρώτη υπάρχει μια κοπέλα ανάμεσα σε δενδρύλλια χασίς και λεζάντα «περπάτημα στο θερμοκήπιο» και στη δεύτερη εμφανίζεται ένα περιπολικό γεμάτο με 30 κιλά χασίς.















Ο Μπάκο φαίνεται, επίσης, ότι άκουγε και ελληνικά τραγούδια ενώ σε μια από τις αναρτήσεις του έχει γράψει στα greeklish τη λέξη «καλημέρα». Την ίδια στιγμή όμως ήταν και μέλος ομάδας κατά της Ελλάδας και υπέρ της Αλβανίας.

protothema.gr

Costa Navarino: Ντιλ πολλαπλών προεκτάσεων με Olayan

Ντιλ πολλαπλών προεκτάσεων για το Costa Νavarino-Oι επενδύσεις του Ομίλου Olayan Η «ταμπακέρα» της συμφωνίας και οι αριθμοί πίσω από το ντιλ. Γιατί απαιτήθηκε ένεση ρευστότητας στην ΤΕΜΕΣ. Τα πολλαπλά οφέλη για τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο. Επιταχύνονται οι επενδύσεις με στόχο την αλματώδη ανάπτυξη. 
 
Ρευστότητα και πρεστίζ με... πολιτικές προεκτάσεις συγκροτούν την «ταμπακέρα» του ηχηρού ντιλ μέσω του οποίου εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση του ομίλου εταιρειών Costa Navarino ο σαουδαραβικών συμφερόντων, πολυεθνικός κολοσσός Olayan Group.
Η ρευστότητα ήταν απαραίτητη στην εταιρεία «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε» (Τ.Ε.ΜΕΣ), φορέα διαχείρισης της επένδυσης Costa Navarino της Πύλου, προκειμένου να διαχειριστεί με μεγαλύτερη άνεση τις δανειακές της υποχρεώσεις οι οποίες φθάνουν τα 157 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, όμως, να χρηματοδοτήσει και επισπεύσει το άμεσο επενδυτικό της πρόγραμμα μέχρι το 2017 το ύψος του οποίου φθάνει τα 100 εκατ. Ευρώ.
Πρεστίζ επειδή η είσοδος ενός τέτοιου κολοσσού στην Τ.Ε.ΜΕΣ. προσφέρει εκτός από «ζεστό» χρήμα κάτι ακόμα πιο σημαντικό για την εταιρεία, υπό τις παρούσες συνθήκες: σταθεροποιεί την επένδυση και λειτουργεί ως οιονεί εγγυητής διευκολύνοντας την επίτευξη κρίσιμων συμφωνιών (μεταξύ άλλων με τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, τουρ οπερέιτορ και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες).
Με αυτό τον τρόπo η εταιρεία εξασφαλίζει τον απαιτούμενο χρόνο και τα κεφάλαια έως ότου ωριμάσει η επένδυση και αρχίζει να αποδίδει τα αναμενόμενα. Μια περίοδο που στελέχη της αγοράς την υπολογίζουν σε 8-10 χρόνια.
Διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί κρίσιμες επενδύσεις (μεταξύ άλλων, πρόσθετα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, βίλες, καταδυτικό πάρκο) ενώ εκτιμάται πως θα έχουν ολοκληρωθεί και άλλες σημαντικές τουριστικές επενδύσεις πολυτελείας στη Μεσσηνία (όπως της αλυσίδας Grace Hotels του ομίλου Libra της οικογένειας Λογοθέτη), διευκολύνοντας την ανάδειξη του νομού σε δυναμικά ανερχόμενο τουριστικό προορισμό πολυτελείας της Μεσογείου.
Συμφωνία με πολιτικές προεκτάσεις γιατί όλα αυτά θα συμβούν στη γη του Νέστορα που, ταυτόχρονα, είναι γενέτειρα και πολιτικό ορμητήριο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 
Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες εκτιμούν, μάλιστα, πως παρά την μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή στις πρόσφατες εκλογές, η αναγγελία ηχηρών τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή, διευκολύνει τον πρωθυπουργό στην εκλογική του περιφέρεια ενώ του προσφέρει τη δυνατότητα να το αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως επικοινωνιακά.

Το καρέ των μετόχων

Η είσοδος του Olayan Group στην εταιρεία Τ.Ε.ΜΕΣ. που ίδρυσε το 1997 ο δημιουργός του ναυτιλιακού ομίλου Costamare Β. Κωνσταντακόπουλος, διαμορφώνει νέα δεδομένα. Η τριανδρία των γιων του ιδρυτή που έλεγχε μέχρι σήμερα την εταιρεία, μετεξελίσσεται πλέον σε «καρέ» μετόχων.
Σ'αυτό ο Khaled Olayan θα ελέγχει, πλέον, το 25%. Όσο ακριβώς και καθένας από τους τρεις αδελφούς Κωνσταντακόπουλους: Κωστής (45 ετών), Αχιλλέας (43 ετών) και Χρήστος (40 ετών). Με τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο να διατηρεί τη θέση του προέδρου.
Ο Σαουδαραβικός όμιλος Olayan διατηρεί παρουσία στην Ελλάδα για σχεδόν 40 χρόνια καθώς λειτουργεί γραφεία στην Αθήνα (Γλυφάδα) από το 1975. Η περιουσία της οικογένειας υπολογίζεται από το αμερικανικό περιοδικό Forbes ότι ανέρχεται σε 12 δισ. Δολάρια. O Khaled Olayan ζει από πολλά χρόνια στην Ελλάδα κι έχει ελληνικές ρίζες (ελληνίδα μητέρα).
Ο όμιλος Olayan επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κι συγκέντρωσε κατά καιρούς τα βλέμματα αποκτώντας συμμετοχές σε επιχειρήσεις όπως η Chipita, η Global Finance και η Coca Cola 3E, ενώ δραστηριοποιείται στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,

Η πηγή οικονομικής «αιμορραγίας»

Η ολοκλήρωση του Costa Navarino θα απαιτήσει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Στην αρχική του μορφή το συγκρότημα λειτουργεί σήμερα με δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και δύο γήπεδα γκολφ.
Η έναρξη λειτουργίας του, ωστόσο, συνέπεσε με το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά η λειτουργία του άλλαξε, ήδη, τη φυσιογνωμία της Μεσσηνίας τοποθετώντας την στο διεθνή τουριστικό χάρτη με το αεροδρόμιο Καλαμάτας να αναδεικνύεται σταθερά την τελευταία τριετία στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο προορισμό της χώρας (+72,3% διεθνείς αφίξεις στο οκτάμηνο φέτος).
Σε μια διετία, ωστόσο, κατά την οποία ο ελληνικός τουρισμός καταρρίπτει το ένα ρεκόρ αφίξεων μετά το άλλο και οι ισχυρότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας (αλλά όχι ο κλάδος στο σύνολό του) επιστρέφουν σε κερδοφόρα δραστηριότητα, η πορεία του Costa Navarino ήταν σταθερά ανοδική αλλά όχι εντυπωσιακή.
Το αποτέλεσμα ήταν να αυξάνονται τα έσοδα αλλά οι ζημίες να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρότι μειώθηκαν στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του.
Μιας τέτοιας κλίμακας επένδυση, εξηγούν, έμπειρα στελέχη της αγοράς, απαιτεί ένα σημαντικό χρονικό ορίζοντα ωρίμανσης αφού ολοκληρώνεται σταδιακά λόγω του όγκου των έργων και των υψηλών αναγκών σε κεφάλαια.
Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων και η τετραετής λειτουργία της εν μέσω κρίσης, απέδειξε το δυναμισμό της επένδυσης αλλά δεν στάθηκε ικανή να μειώσει σημαντικά τις δανειακές της υποχρεώσεις.
Ο κύκλος εργασιών της ΤΕΜΕΣ το 2013 έφθασε τα 33,92 εκατ. Ευρώ έναντι 25,01 εκατ. Ευρώ το 2012. Με κόστος πωλήσεων, όμως, 50,44 εκατ. Ευρώ η εταιρεία κατέγραψε ζημιές εκμετάλλευσης 16,52 εκατ. Ευρώ το 2013.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι συνολικές υποχρεώσεις της ΤΕΜΕΣ ανέρχονταν στο τέλος του 2013 σε 157,06 εκατ. Ευρώ έναντι 197,61 εκατ. Ευρώ το 2012. Στο ίδιο διάστημα οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας προς προμηθευτές, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, τέλη και φόρους, αυξήθηκαν από 4,16 εκατ. Ευρώ το 2012 σε 10,75 εκατ. Ευρώ το 2013.
Η μεγαλύτερη πηγή «αιμορραγία» της ΤΕΜΕΣ, ωστόσο, αποδεικνύεται πως είναι οι υποχρεώσεις της μέσω ομολογιακού δανείου που είχε πάρει. Το 2013 η εταιρεία κατάφερε να «ψαλιδίσει» κατά 47 εκατ. Ευρώ την οφειλή της εξαιτίας του ομολογιακού δανείου. Το ύψος του, ωστόσο, διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας στα 146,3 εκατ. Ευρώ έναντι 193,4 εκατ. Ευρώ το 2012.
Για να εξισορροπηθούν τα οικονομικά της ΤΕΜΕΣ απαιτείται, πρακτικά, να ανεβάσει στροφές η απόδοση της επένδυσης φθάνοντας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της.
Ενδεικτική των σημερινών επιδόσεών της είναι η φετινή χρονιά κατά την οποία η Μεσσηνία έσπασε όλα τα κοντέρ αφίξεων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr η αύξηση εσόδων φέτος από τα δύο εν λειτουργία πολυτελή ξενοδοχεία του συγκροτήματος κυμάνθηκε στα επίπεδα του 13-15%.
Τα στοιχεία αφορούν στην κανονική ροή κρατήσεων και δεν συμπεριλαμβάνουν τη συμφωνία με την γερμανική Volkswagen η οποία συγκέντρωσε στο Costa Navarino όλο των δίκτυο πωλήσεών της απ'όλο τον κόσμο για σχεδόν δύο μήνες προκειμένου να προετοιμάσει την προώθηση του μοντέλου νέας γενιάς Passat.
Πόσο σημαντική ένεση αποτέλεσε η εν λόγω συμφωνία για το Costa Navarino; Η απάντηση είναι αυτονόητη αν σκεφθεί κανείς ότι η συγκεκριμένη συμφωνία απέφερε στο συγκρότημα 22.000 διανυκτερεύσεις!
Ας σημειωθεί πως συμμετοχή στον γερμανικό όμιλο της Volkswagen διατηρεί ο νέος μέτοχος της εταιρείας Olayan Group.
Με εξαίρεση το ντιλ με την Volkswagen, οι φετινές επιδόσεις του Costa Navarino, παρότι αυξημένες σε σχέση με το 2013 απέδειξαν πως η ΤΕΜΕΣ χρειάζεται κεφαλαιακή ένεση προκειμένου να φθάσει σε υψηλούς ρυθμούς αύξησης του κύκλου εργασιών της μέσω της επίσπευσης του επενδυτικού της προγράμματος.
Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει το mega ντιλ με τον όμιλο Olayan. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και Khaled Olayan, άλλωστε, κινούνταν ήδη σε αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό. Πρόσφατη ένδειξη αποτελεί η κοινή τους συμμετοχή στον πρόσφατο διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ +3,23% και του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

To Costa Navarino

Σε πλήρη ανάπτυξη το συγκρότημα Costa Navarino υπολογίζεται πως θα απορροφήσει επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. Ευρώ. Η είσοδος του Olayan Group, ωστόσο, ενδέχεται να τροποποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από την ΤΕΜΕΣ στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η επένδυση αναπτύσσεται σε επιφάνεια 10.000 στρεμμάτων και δίνει έμφαση στην πολυτέλεια, την υψηλή αισθητική και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επένδυσης το θέρετρο λειτουργεί με δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες (The Romanos και The Westin Resort Costa Navarino) τα οποία διαχειρίζεται η αμερικανική ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood, δύο γήπεδα γκολφ που διαχειρίζεται η Troon Golf (τοDumes Course, 18 οπών, διεθνών προδιαγραφών και το Bay Course) και το κέντρο θαλασσοθεραπείας Anazoe Spa.
Οι προγραμματισμένες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ για την περίοδο 2014-2016 ανέρχονται σε 100 εκατ. Ευρώ και περιλαμβάνουν την προσθήκη τριών νέων γηπέδων γκολφ ανεβάζοντας σε πέντε το συνολικό αριθμό τους και καθιστώντας το Costa Navarino ολοκληρωμένο προορισμό για τουρισμό γκολφ.
Το 2015 προγραμματιζόταν να ξεκινήσουν ο σχεδιασμός και κατασκευή τρίτης πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή Navarino Bay, δυναμικότητας 300 κλινών.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η μονάδα πρόκειται να λειτουργήσει το 2020, εκτός αν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα με την είσοδο του Olayan Group στην ΤΕΜΕΣ.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επιπλέον, τη δημιουργία στην Πύλο του πρώτου καταδυτικού αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, τη λειτουργία επισκέψιμου Κέντρου Ολυμπιακής Εκπαίδευσης ενώ προβλέπεται η εγκατάσταση μόνιμης έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων την οποία θα δημιουργήσει το Costa Navarino η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

ΦΩΤΟ - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Αρκαδία

- Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά!

- "Στα λευκά" ντύθηκε και η Αρκαδία. 
Ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το χιονισμένο Πλατανάκι Κυνουρίας.




Δείτε στις φωτογραφίες τα πρώτα χιόνια στον Πάρνωνα.



Αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν «επαφές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτή της Χρυσής Αυγής!

Σε μία δημόσια καταγγελία για συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτή της Χρυσής Αυγής προχώρησε με ανακιοίνωση της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής.

«Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Ξάνθη ο γνωστός νεοναζί βουλευτής της χρυσής αυγής, Ματθαιόπουλος, επικεφαλής σε πολλά πογκρόμ εναντίον μεταναστών και στην επίθεση κατά του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Adelante το Καλοκαίρι του 2012.

 Μεταξύ των κολαούζων πληροφορηθήκαμε πως βρισκόταν και ο Μαργαρίτης Θεολόγου πρόεδρος των κτηνοτρόφων στην Ροδόπη και μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές. Γνωρίζαμε ανέκαθεν ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια ομάδα καιροσκόπων, αντικινηματικών βλαχοδημάρχων. Κινήσεις σαν και αυτή, αλλά και η ελλιπέστατη ανακοίνωση, ουσιαστικής συγκάλυψης του γεγονότος και άφεσης αμαρτιών, τους καθιστά πλέον επικίνδυνους και τους φέρνει απέναντί μας στον κοινωνικό πόλεμο» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην καταγγελία.

Χειροπέδες σε 26 οδηγούς ταξί για παράνομες «κούρσες»

Για υποκλοπή μεταφορικού έργου κατηγορούνται 26 οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων για την περιστολή του φαινομένου, που έχει ανατεθεί δια νόμου στα υπεραστικά λεωφορεία (ΚΤΕΛ).

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 4ης και της 24ης Νοεμβρίου, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν 26 συνολικά ημεδαποί, οδηγοί και ιδιοκτήτες Δ.Χ.Ε. οχημάτων, οι οποίοι διενεργούσαν επιβατικές μεταφορές ατόμων αγνώστων μεταξύ τους, με διαφορετικό προορισμό, πραγματοποιώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία των νομών Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, όπου έχουν την έδρα τους, προς το νομό Αττικής ή και αντίστροφα σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φρένο στη νοθεία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου

Υπολογίζεται ότι η πρώτη έκδοση της συσκευής θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε δύο χρόνια, ενώ θα έχει αρκετά προσιτή τιμή, που θα κινείται γύρω στα 135 δολάρια. 
  
Πόσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς ότι μια συσκευασία ελαιολάδου με την ετικέτα «έξτρα παρθένο», και επομένως με την ανάλογη τιμή, περιέχει πραγματικά αυτό που διαφημίζει; Οχι απόλυτα, όπως αποδεικνύει πρόσφατη ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες εντόπισε προϊόντα από τέσσερις διαφορετικές ελληνικές εταιρείες, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν χρωματισμένο ηλιέλαιο. Τέτοια περιστατικά δείχνουν γιατί το ελαιόλαδο θεωρείται ένα από το πιο «εκτεθειμένα» στη νοθεία προϊόντα, χωρίς βέβαια αυτό να ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, ακόμη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με μελέτες, πάνω από τα 2/3 του «έξτρα παρθένου» ελαιολάδου στα ράφια των καταστημάτων ουσιαστικά είναι κατώτερης ποιότητας προϊόντα.
Εξι όμως φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Davis στην Καλιφόρνια ανέπτυξαν έναν αισθητήρα που υπόσχεται να βάλει «φρένο» στη νοθεία, κάνοντας πολύ πιο εύκολο τον έλεγχο σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν από το ελαιοτριβείο μέχρι το... πιάτο των καταναλωτών. Ο αισθητήρας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας IGEM στη Βοστώνη, με την καθοδήγηση τριών καθηγητών του πανεπιστημίου. Ανάμεσά τους και ο δρ Ηλίας Ταγκόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα πληροφορικής.

«Υπολογίζουμε πως η πρώτη έκδοση της συσκευής θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε δύο χρόνια, ενώ θα έχει αρκετά προσιτή τιμή που θα κινείται γύρω στα 135 δολάρια», λέει στην «Κ» ο κ. Ταγκόπουλος. Χάρις στη συσκευή, ο έλεγχος της ποιότητας του ελαιολάδου θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μικρότερο κόστος από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται έως τώρα. Πλεονεκτήματα που εξηγούν γιατί κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φετινό IGEM, ο οποίος ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, τον μεγαλύτερο ετήσιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

«Για έναν προκαταρκτικό έλεγχο, συνήθως σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικά κιτ που μετρούν την οξύτητα, μια παράμετρος που έχει μεν σχέση αλλά δεν αντιπροσωπεύει πλήρως την ποιότητα του ελαιολάδου», προσθέτει ο επιστήμονας. Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να ταυτοποιηθούν όλες οι χημικές ενώσεις που περιέχει το προϊόν που εξετάζεται, κάτι που γίνεται με έναν φασματογράφο μάζας. Ωστόσο το εργαλείο αυτό κοστίζει περίπου 100 χιλιάδες δολάρια και απαιτεί εκπαιδευμένο προσωπικό. Επίσης, η ανάλυση κάθε δείγματος κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια, ενώ για να συναχθούν τα αποτελέσματα χρειάζονται έως και τρεις εβδομάδες, από τη στιγμή που το δείγμα θα φτάσει στο εργαστήριο. 

Αντίθετα, ο βιοαισθητήρας από το Πανεπιστήμιο του Davis έχει τη δυνατότητα να μετρήσει μια ομάδα χημικών ενώσεων που ονομάζονται αλδεΰδες και έτσι να δώσει μια αρκετά ακριβή εικόνα της ποιότητας του λαδιού. Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει ο κ. Ταγκόπουλος, η εξέταση κάθε δείγματος αναμένεται να στοιχίζει 2-3 δολάρια, ενώ τα αποτελέσματα θα προκύπτουν σε λίγα λεπτά. «Οσον αφορά το ποσοστό ακρίβειας της εξέτασης, τα πειράματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα δείχνουν πως στο 89% των περιπτώσεων κατηγοριοποιεί σωστά διάφορους τύπους ελαιολάδου», προσθέτει.

«Πήγανε στο Λονδίνο με ρομαντικές θεωρίες να πείσουν τους ‘λύκους της Wall Street’»

Σχολιάζοντας τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο η γνωστη οικοδομική αναλύτρια και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κα. Μ. Ξαφά ανέφερε στο Σκάι ότι «πήγανε στο Λονδίνο με ρομαντικές θεωρίες να πείσουν τους ‘λύκους της Wall Street’ δεν τους έπεισαν, και δεν μπορούν να τους πείσουν, το πρόγραμμα δεν έχει αρχή και τέλος.

Είναι εξωπραγματικό πρόγραμμα, μη εφαρμόσιμο βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’. 

Εάν δηλαδή η ΕΚΤ και οι υπόλοιποι εταίροι δεν δεχθούν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει; Άρα θεωρούν ότι είναι εξωπραγματικό και μη εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Εκτός και εάν τυπώσει δραχμές... με ο,τι αυτό συνεπάγεται». 

Όπως επεσήμανε η κα Ξαφά «Τον Αύγουστο λήγει ένα ομόλογο που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα της ζητήσει να το μετακυλίσει. Ωστόσο κατά πάσα πιθανότητα η ΕΚΤ δεν θα το δεχθεί. 


Επιπρόσθετα θα κόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Από αυτές θα ξεκινήσει η κατάρρευση. Θα ακολουθήσει όλη η οικονομία και η χώρα αναγκαστικά πλέον θα βγει γρήγορα απ' την Ευρωζώνη»

Εφοριακός... χάρισε σε μεγαλογιατρό πρόστιμα 4,7 εκατ. ευρώ!

Μπροστά σε μια πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς -«φωτογραφία», για πολλούς, της νεοελληνικής πραγματικότητας- βρέθηκαν πρόσφατα οι οικονομικοί εισαγγελείς, που κλήθηκαν να ερευνήσουν το βίο και την πολιτεία εφοριακού, ο οποίος μάλιστα κατείχε και τη θέση του διευθυντή στην Εφορία όπου υπηρετούσε.

Την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο αναζητούσε τρόπους να καλύψει τις μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, ψαλιδίζοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, ο εν λόγω εφοριακός -θεωρώντας προφανώς τη ΔΟΥ όπου υπηρετούσε τσιφλίκι του- διέγραφε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε φορολογούμενους, καταλόγιζε τους φόρους κατά την κρίση του, παραβλέποντας εντελώς τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν το Ελληνικό Δημόσιο και αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως προέκυψε από την πολύμηνη ποινική έρευνα, ο επίορκος υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος, το 2011, είχε φτάσει στο σημείο να «χαρίσει» σε μεγαλογιατρό που δραστηριοποιείται στο χώρο της ομοιοπαθητικής, φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.684.087 ευρώ, ζημιώνοντας με τα αντίστοιχα ποσά το Δημόσιο.

Σε βάρος του εφοριακού Γ.Μ. ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που ερεύνησε την υπόθεση, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του.

Τη δράση του εφοριακού -ο οποίος διώκεται και σε πειθαρχικό επίπεδο- είχαν καταγγείλει συνάδελφοί του λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω υπάλληλος «υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάξιας διαγωγής εντός υπηρεσίας... καθότι με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του δεν διαφύλαξε τα συμφέροντα του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας».

Σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση ερευνήθηκε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και πλέον μετά την άσκηση των διώξεων η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει για την τύχη του, αν δηλαδή θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Από την έρευνα που διενήργησε ο κ. Δραγάτσης ήρθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την έκνομη δράση του υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο Γ.Μ. είχε προβεί σε ολική διαγραφή μεγάλων ποσών φόρων και προστίμων που είχαν καταλογιστεί στον γιατρό Σ.Δ. μετά από δεκαετή και πλέον δικαστική διαμάχη του με το Δημόσιο. Η διαγραφή του ποσού έγινε λίγο πριν την έκδοση της οριστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας και την τελεσιδικία της όλης υπόθεσης.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, «ο εφοριακός ως προϊστάμενος της .... ΔΟΥ στις 22/3/2011 και στις 23/3/2011 προέβη σε δικαστικό συμβιβασμό 17 καταλογιστικών πράξεων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις επιβολής προστίμων του Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων (ΚΒΣ), οκτώ πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ, έξι πράξεις προστίμου ΦΠΑ, χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης κατάθεσης δήλωσης κατάργησης δίκης στη γραμματεία του δικαστηρίου».

Με τις αποφάσεις αυτές δικαιώνονταν το Δημόσιο και άνοιγε ο δρόμος για την είσπραξη των φόρων και των προστίμων.

Συνολικά του καταλογίζεται ότι δεν συμμορφώθηκε με 16 πρωτόδικες αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες καταλογίζονταν οι φόροι και τα πρόστιμα στον μεγαλογιατρό. Μάλιστα, δεν έλαβε καν υπόψη του την απάντηση της Διεύθυνσης Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Φόρου Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία είχε απορριφθεί πρότασή του για επίτευξη συμφωνίας.

«Προέβη σε υπολογισμό των φόρων εμπειρικά, προέβη δε σε δικαστικό συμβιβασμό χωρίς να ζητήσει από τον φορολογούμενο τις βεβαιώσεις από τα διοικητικά δικαστήρια ότι δεν συζητήθηκαν οι σχετικές προσφυγές του. Ο συνολικός φόρος που έπρεπε ο φορολογούμενος να καταβάλει ανέρχονταν στα 4.684.087 ευρώ», αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Επιπλέον, ο εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες, «δεν ανέμενε τη δημοσίευση των πρωτόδικων αποφάσεων επί των καταλογιστικών πράξεων, αγνόησε τις κρίσεις των δικαστών και προέβη σε ολική διαγραφή της οφειλής... Με την κατάργηση της δίκης παραιτήθηκε από κάθε ένδικο μέσο και απεμπόλησε κάθε δικαίωμα του Δημοσίου για περαιτέρω διεκδίκηση».

Τέλος, «δεν επέτρεψε στο Διοικητικό Εφετείο να αποφανθεί επί των αιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων και να εκδώσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, ούτε συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που ήδη είχαν εκδοθεί».

Σε πειθαρχικό επίπεδο σε βάρος του Γ.Μ. είχε ασκηθεί δίωξη όταν ακόμη ήταν στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον επίορκο πρώην εφοριακό δεν καταβάλλεται η σύνταξη που κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνει, καθώς οι έκνομες πράξεις του καταγγέλθηκαν και του ασκήθηκε δίωξη ενώ ακόμη υπηρετούσε στην Εφορία.

protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου