20.12.14

Να του ευχηθούμε και σε ανώτερα – Προήχθη σε Υποστράτηγος του Π.Σ. ο Βασίλης Καπέλιος

 ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ !

Ο Μεσσήνιος Αρχιπύραχος  τέως διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας και νύν επικεφαλής του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος  Βασίλης Καπέλιος προήχθη στις τελευταίες κρίσεις στον βαθμό του Υποστρατήγου
Ο  Βασίλης Καπέλιος γεννήθηκε το 1961 στο Κοπανάκι. 
Είναι πτυχιούχος του  Πανεπιστημίου Αιγαίου – Σχολή Επιστημών της Διοικήσεως – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, αλλά και της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Έχει επιμορφωθεί στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης – Τομέας Χωροταξίας και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού «Προστασία Δασών» και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων «Νέες Βασικές Δεξιότητες με Ψηφιακή Τεχνολογία».
Έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποιήσεων ως οικονομολόγος, διοικητικό στέλεχος του δημοσίου τομέα (ΑΕΙ) και ως επιθεωρητής κτηρίων και πυρασφάλειας.
Διαθέτει και διδακτική δραστηριότητα καθώς έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας, του Δημόσιου ΙΕΚ Καλαμάτας, ενώ έχει συνεργαστεί εκπαιδευτικά με το ΚΕΚ του Δήμου Καλαμάτας (Integration, Αγροτικό Δίκτυο ΡRΙΜ ΑΣΠΑ Α.Ε.). Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.
Υπηρέτησε στην Αθήνα από 10-12-1987 έως 18-7-1993, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου από 18-7-1993 έως 13-12-1993, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας από 13-12-1993 έως 16-6-2000, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μελιγαλά από 16-6-2000 έως 16-10-2002 ως προϊστάμενος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης από 16-10-2002 έως 16-9-2005, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης από 16-9-2005 έως 30-10-2006 ως διοικητής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας από 30-10-2006 έως 21-1-2009, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία  Μεγαλόπολης από 21-1-2009 έως 1-6-2010 ως διοικητής, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων από 1-6-2010 έως 30-9-2010 ως διοικητής και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας από 1-10-2010 έως 10-2-2011 και εώς σήμερα υπηρετεί στην Διεύθυνση  επιχειρησιακού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος ως επικεφαλής

Το ΣΔΟΕ "τσίμπησε "....καλόγρια με καταθέσεις μαμούθ !

Μια περίεργη υπόθεση με φουσκωμένο λογαριασμό καταθέσεων ερευνά το ΣΔΟΕ Κρήτης
Τελικά τα μοναστήρια-και δη τα γυναικεία- δεν είναι στα ...πάνω τους το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο τα όσα συμβαίνουν στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης , αλλά και περίεργες υποθέσεις στην Κρήτη.
Μία από αυτές είναι γνωστή και είναι σε εξέλιξη στη δυτική Κρήτη σε μοναστήρι. Αλλά προσφάτως προέκυψε και νέα. Τη διερευνά τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ Κρήτης καθώς στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχει μπει καλόγρια και μοναστήρι της περιοχής εξαιτίας του υπέρογκου ποσού καταθέσεων που διαθέτει. Είναι τέτοια τα ποσά που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εξήγηση για το πως η μοναχή βρέθηκε να κατέχει τέτοιους λογαριασμούς.
"Τη διερευνούμε προσεκτικά την υπόθεση. Οι καταθέσεις αυτές δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση ούτε από την ίδια ούτε από το μοναστήρι" έλεγε άνθρωπος του ΣΔΟΕ στο cretalive.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος η οποία κι 'έδωσε' την υπόθεση στο ΣΔΟΕ. Η έρευνα γίνεται προσεκτικά καθώς δεν αποκλείεται να κρύβεται πίσω και κάποιο 'πλυντήριο', να είναι χρήματα άλλων καθώς είναι βέβαιο ότι η καλόγρια δεν μπορούσε να διαθέτει τέτοια ποσά...

ΠΑΣΟΚ: Τελικά οι ψεκασμένοι κυλιούνται στον βούρκο... Κατάντια !!!


ΠΑΣΟΚ: Τελικά οι ψεκασμένοι κυλιούνται στο βούρκο

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές Θ. Παραστατίδη και Οδ. Βουδούρη, τους οποίους θεωρεί «επίδοξους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοίνωσής του, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Χαϊκάλη.
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «βρώμικη ιστορία» την υπόθεση και σημειώνει ότι δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο που αποσκοπεί να κρατά τη χώρα βυθισμένη στον βούρκο και τη λάσπη, ενώ ζητά την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης «που οφείλει το ταχύτερο να διαλευκάνει την υπόθεση».
Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί σήμερα αποσβολωμένος την εξέλιξη μιας βρώμικης ιστορίας με πρωταγωνιστές τον αρχηγό και ορισμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ και τους ως τώρα συνεργάτες τους.
Μονταρισμένες κασέτες (όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιες αρχές), ομολογίες βουλευτών για παράνομες συναλλαγές τους, αποκαλύψεις για στενές σχέσεις μεταξύ καταγγελλόντων και καταγγελλομένων. 
Τελικά οι ψεκασμένοι κυλιούνται στον βούρκο... Κατάντια.
Κατάντια και για τους επίδοξους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παραστατίδη και Οδ. Βουδούρη, που περιφέρονται από κόμμα σε κόμμα και δίνουν εξετάσεις φανατισμού για να τους δεχθούν στα ψηφοδέλτια.
Δυστυχώς, όλη αυτή η πρωτοφανής επιχείρηση αθλιότητας και απαξίωσης της πολιτικής ζωής της χώρας και χυδαίας συκοφάντησης ανεξάρτητων βουλευτών έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που πρώτος έσυρε το χορό των έωλων και συκοφαντικών κατηγοριών περί κουμπαράδων και πολιτικών αποστατών.
Δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο που αποσκοπεί να κρατά τη χώρα βυθισμένη στον βούρκο και τη λάσπη και να τορπιλίζει κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί στη συναίνεση για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια.
Τον λόγο έχει πρώτα και πάνω από όλους η δικαιοσύνη που οφείλει το ταχύτερο να διαλευκάνει την υπόθεση.
Η Βουλή πρέπει να επιτελέσει το ύψιστο πολιτειακό καθήκον της εκλογής ΠτΔ μέσα σε συνθήκες στοιχειώδους θεσμικής σοβαρότητας. Και ο λαός μπορεί αυτό να το επιβάλλει».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NEWSMESSINIA


NEA BOMBA ! Ο Αποστολόπουλος " έπαιζε " στο χρηματιστήριο για λογαριασμό του Χαικάλη !!!

Μία ακόμα «βόμβα» επιφύλαξε η σημερινή ημέρα με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη να κατηγορεί ευθέως τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη ότι παρανόμησε, καθώς, όπως ανέφερε από το 2003 απαγορεύεται στους βουλευτές «να παίζουν» στο Χρηματιστήριο, όπως δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης ότι έγινε για λογαριασμό του σε Χρηματιστήριο του εξωτερικού από τον κ. Αποστολόπουλο.

«Ο Πάνος Χαϊκάλης, έχει ήδη διαπράξει δύο ποινικά αδικήματα: 

Το ένα είναι η χρησιμοποίηση προϊόντος υποκλοπής σε βαθμό κακουργήματος, και το άλλο η χρηματοδότηση του Γ. Αποστολόπουλου, προκειμένου να παίξει στο Χρηματιστήριο για λογαριασμό του» υποστήριξε ο κ. Καραγκούνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε ερωτηματικά και για τα παραστατικά με τα οποία έγινε αυτή η διαδικασία και εάν «φαίνονται»  αυτά τα χρήματα   μέσω εμβάσματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι  στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη αν ήταν «μαύρα». Ερωτηματικά  διατύπωσε και για το είδος της επένδυσης που οδήγησε σε τόσο μεγάλη απόδοση με τόκο 10%, σύμφωνα με τον ισχυρισμό Χαϊκάλη.

H Τζούλια Αλεξανδράτου απειλεί με μηνύσεις. Τι συνέβη...

H Τζούλια Αλεξανδράτου έστειλε  μήνυμα μέσω  facebook απειλώντας με μηνύσεις επειδή γράφτηκε στο διαδίκτυο ότι ετοιμάζει νέα ταινία.

 Να τι έγραψε προς τα  blogs που είχαν τα σχετικά κείμενα...


Πάνε για σύσταση εγκληματικής συμμορίας όσοι εμπλέκονται στην παράνομη υποκλοπή

 ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ....Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ !!!
 
Αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις που αφορούν τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, τη διενέργεια παράνομων υποκλοπών και επεξεργασία υλικού από παράνομες υποκλοπές, βρίσκονται όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της υποκλοπής των συνομιλιών Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου.
Δικαστική πηγή αποκάλυψε στον Lykavitos.gr, ότι τόσο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, όσο και αυτοί που διενήργησαν τις υποκλοπές και μόνταραν το υλικό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες.
Στη κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να κληθεί από τους αρμόδιους δικαστές να καταθέσει και η “μονταζιέρα” της υπόθεσης Λάκης Λαζόπουλος καθώς επίσης και οι τεχνικοί που επεξεργάστηκαν το επίμαχο dvd.
Το οποίο αξίζει να σημειώσουμε “κυκλοφορεί” σε τρεις διαφορετικές βέρσιον: H πρώτη η οποία (άγνωστο ακόμη πως) δόθηκε σε μέσα ενημέρωσης, με μονταρισμένο ήχο, εικόνα αλλά και… υπότιτλους (!), η δεύτερη η οποία στάλθηκε στην Βουλή, και η τρίτη που είναι ολόκληρο(;) το αμοντάριστο υλικό των συνομιλιών που οι αρχές έχουν στα χέρια τους.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και πρόθεση των αρχών είναι μέχρι το πρωί της Δευτέρας, η υπόθεση να έχει διαλευκανθεί πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ! Το πιο τραγικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα το λένε Χριστουγεννιάτικο δέντρο, εμείς δεν το λέμε ούτε Χριστουγεννιάτικο, ούτε δέντρο.
 Είναι όμως πρωτότυπο, συμφωνούμε. 
Επίσης είναι έργο τέχνης του Γιώργου Κεβρεκίδη οπότε πάμε πάσο πάντα μπροστά στην τέχνη. 
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί, πηγή έμπνευσης για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου
που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα.


πηγή

Ελληνίδα τραγουδίστρια: «μου έκαναν μάγια και πήγα στο ψυχιατρείο»

«Ποτέ μου δεν τρελάθηκα. Απλώς κάποιοι πολύ κακοί άνθρωποι θέλησαν να με καταστρέψουν και δεν δίστασαν να μου κάνουν ακόμη και μάγια», δηλώνει η Έφη Θώδη και καταγγέλλει μαύρη μαγεία από αντίζηλό της, ενώ τονίζει ότι πλέον είναι μια χαρά!
Σε συνέντευξή της, η «βασίλισσα του δημοτικού τραγουδιού» άνοιξε την καρδιά της για όσα την οδήγησαν στην κατάρρευση και «αδειάζει» εκείνους που δεν νοιάστηκαν για την κατάστασή της, κάνοντας λόγο για «αχάριστους τηλεαστέρες που τους λυπάμαι».
«Πήγα στο εξοχικό μου στην Αρκίτσα και βρήκα έξω από την πόρτα μου κρυμμένα ένα σαπούνι σε σχήμα λαιμού με δύο καρφιά πάνω, σύρματα περίεργα δεμένα, ένα κουβάρι μαλλιά και άλλα περίεργα πράγματα! Ανατρίχιασα! Φοβήθηκα. Τα ίδια βρήκα και πάνω σε τρία δέντρα που βρίσκονται στην αυλή του εξοχικού… Επαγγελματικός αντίζηλος μου είχε κάνει μάγια και εγώ δεν είχα πάρει χαμπάρι!», δηλώνει η τραγουδίστρια, που κατέφυγε σε γνωστό μέντιουμ για να λύσει τα μάγια.
Παράλληλα, η Έφη μιλά για την κατάρρευσή της, που την οδήγησε στην ψυχιατρική κλινική του «Σισμανόγλειου»: 
«το πρόβλημα υγείας δημιουργήθηκε από την υπερβολική έκθεσή μου, τις ευθύνες που είχα, κάποια σοβαρά προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπιζα. Κουβαλούσα έναν σταυρό και δεν άντεξα... Λύγισα. Όλο αυτό το άγχος και το στρες με χτύπησαν στα νεύρα. Είχα υπερένταση, έκανα διάφορες σκέψεις που δεν με άφηναν να κλείσω μάτι. Έμενα μερόνυχτα άυπνη. Φταίω, διότι ο οργανισμός μου με προειδοποιούσε, όπως και ο Θεός, όμως δεν έδινα σημασία. Και κατέρρευσα».
«Σήμερα, που όλα αυτά φαντάζουν μακρινά, θεωρώ ότι ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί, που έπρεπε να περάσω για να γίνω καλύτερη και να αξιολογήσω καλύτερα τα πράγματα, τις καταστάσεις, τους ανθρώπους», συνεχίζει η τραγουδίστρια και «καρφώνει» τον Γιώργο Λιάγκα και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, οι οποίοι, όπως αναφέρει, της γύρισαν την πλάτη, παρά το ότι τους είχε υποστηρίξει.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά…

Πρωτόγνωρη επίθεση δέχθηκαν σήμερα ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό  στο τμήμα Επειγόντων  του Νοσοκομείου Καλαμάτας  από νεαρό Ρομά σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia .
Ο νεαρός  τσιγγάνος  εισήχθη στα επείγοντα με τραύμα στο χέρι ,νοσηλεύτριες και ιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες  όπως επιβάλλει  η φύση της εργασίας τους αλλά ο νεαρός τσιγγάνος δεν αποχωρούσε από των χώρο του Νοσοκομείου εάν οι γιατροί δεν τον ΄….εφοδίαζαν με γάζες ,επιδέσμους κλπ για να κάνει τις αλλαγές των τραυμάτων μόνος του στο σπίτι .
Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου μάταια  του εξηγούσε ότι οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν από το Κ.Υ Μεσσήνης από το ιατρικό προσωπικό
Σε έξαλλη κατάσταση ο νεαρός τσιγγάνος απειλούσε …θεούς και δαίμονες απειλώντας να μετατρέψει τον χώρο σε ρινγκ .
Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρις στην παρέμβαση άλλων ασθενών και την …Ιώβεια υπομονή που επέδειξε το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου

ΒΙΝΤΕΟ - Κόλαση εν πτήσει: "Μαλλιά κουβάρια" έγιναν τρεις γυναίκες- Ο πιλότος απείλησε με αναγκαστική προσγείωση

"Μαλλιά κουβάρια" έγιναν τρεις γυναίκες σε πτήση από την Κινεζική πόλη Chongqing με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, με τον πιλότο του αεροσκάφους να απειλεί με αναγκαστική προσγείωση αν δεν σταματήσουν τον καυγά!
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες που κάθονταν μπροστά από την 27χρονη Chan Juan Sung ξύπνησαν από τα κλάματα του μωρού της.
Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση, ξαπλώνοντας εντελώς προς τα πίσω τα καθίσματα τους.
Ακολούθησε συμπλοκή, με την μία από τις τρεις γυναίκες να χτυπά το κεφάλι της στα ντουλάπια που βρίσκονται πάνω από τις επιβατικές θέσεις του αεροπλάνου.
Τα πνεύματα ησύχασαν όταν το πλήρωμα του αεροσκάφους επενέβη και τις χώρισε.
«Καθόμουν δίπλα τους όταν άρχισαν να λένε στη γυναίκα να κάνει το μωρό της να σκάσει. Άρχισε να τους φωνάζει και μέχρι να καταλάβω τι συμβαίνει, στηρίχτηκε στο κάθισμά της και χτύπησε τη μία. Στην συνέχεια επικράτησε μια κόλαση. Αυτές μάλωναν, το μωρό ούρλιαζε και οι υπόλοιποι επιβάτες τους φώναζαν να σταματήσουν» είπε ο 45χρονος Xiong Wan στην Daily Mail.
Όσο για τον πιλότο, παρά το προειδοποιητικό μήνυμα του, τελικά δεν έκανε πράξη την απειλή του από τη στιγμή που το περιστατικό έλαβε τέλος και το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην προγραμματισμένη ώρα.


star.gr

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ! Στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού οι μακροχρόνια άνεργοι

400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα!

Το 74,5% του συνόλου των ανέργων που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το γ' τρίμηνο του 2014 είναι μακροχρόνια άνεργοι.
Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί σε επίσημες αναφορές συνδικαλιστικών παρατάξεων που κάνουν λόγο για σκηνικό ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει πια δημιουργηθεί γύρω από το πρόβλημα της ανεργίας που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία και βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα (25,5% το γ' τρίμηνο του 2014). Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο γγ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, επίσημα αναφέρεται σε στοιχεία που δείχνουν ότι:
 *  4 εκατομ. πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
*  1,5 εκατομ. συμπολιτών μας είναι άνεργοι.
*  400 χιλ. οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα.
*  250 χιλ. παιδιά υποσιτίζονται.
*  1 εκατομ. εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 2 έως και 12 μήνες.
Όλα αυτά την ώρα που το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ το μήνα, το λαμβάνουν λιγότεροι από 1 στους 10 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο στον ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι φτάνουν τα 520.872 άτομα, σύμφωνα με στοιχεία Οκτωβρίου.
Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα διαπιστώνεται αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού κατά 11,58% καθώς τον Οκτώβριο του 2013, οι μακροχρόνια άνεργοι υπολογίζονταν σε 466.812 άτομα. Η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων σε σύγκριση με το 2010 ανέρχεται στο 106,18% (+273.566 άτομα). Συνεπώς, η όποια μείωση του συνολικού ποσοστού ανεργίας, δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα, όταν υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν δουλειά χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους.

dikaiologitika.gr

Πώς συνεργάστηκαν οι " θεατρίνοι "Λαζόπουλος- Χαϊκάλης στην «υπόθεση δωροδοκίας»

ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΑΝΕΠΙΣΗΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ !!!

Στο παρελθόν, έχουν συνυπάρξει πολλές φορές ως ηθοποιοί. Αυτή τη φορά όμως, η συνεργασία του Παύλου Χαϊκάλη με τον Λάκη Λαζόπουλο έγινε για μία υπόθεση που έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, λίγα 24ωρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, που οδήγησαν σε πολιτικό «σεισμό», «βόμβες» από ανεξάρτητους βουλευτές και μηνύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και άλλους θιγόμενους από αυτή την υπόθεση, ξεκίνησαν ουσιαστικά από τον Λάκη Λαζόπουλο. Ο ηθοποιός όμως δεν ήταν μόνο εκείνος που έκανε την αποκάλυψη σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αλλά και εκείνος που επεξεργάστηκε το επίμαχο υλικό.
Οπως ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Χαϊκάλης, το υλικό που έχει παραδοθεί στη βουλή και τους πολιτικούς αρχηγούς είναι μονταρισμένο, ενώ, επισήμανε ότι την τεχνική επιμέλεια έχει κάνει ομάδα της εμπιστοσύνης του Λάκη Λαζόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, το αμοντάριστο υλικό παρέλαβε ομάδα τεχνικών που είναι της εμπιστοσύνης του κ. Λαζόπουλου με στόχο να δημιουργηθεί ένα μικρό δείγμα, όπως ανέφερε, και να βγάλει θορύβους, βόμβους και άλλα.
Χαϊκάλης: «Γιατί επέλεξα τον Λαζόπουλο»Στα ερωτήματα για την εμπλοκή του κ. Λαζόπουλου στην υπόθεση, ο κ. Λαζόπουλος εξήγησε ότι είναι ένα πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης για εκείνο, ενώ πρόσθεσε ότι το έκανε και επειδή «αν το έβγαζε εκείνος σε μία εκπομπή δεν θα είχε νομικά προβλήματα, καθώς δεν θα είχε κάνει εκείνος την υποκλοπή, απλά θα είχε στα χέρια του το υλικό».
Αρκετές ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, όλα ξεκίνησαν με τον κ. Λαζόπουλο να αναφέρει στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πως όχι μόνο έχει ακούσει για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει. «Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου. «Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε. Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε ο Λάκης Λαζόπουλος.
Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις έγιναν με ρυθμό «ντόμινο», με τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος, ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το επίμαχο βίντεο, με τους διαλόγους του βουλευτή που έκανε την καταγγελία και του φερόμενου ως μεσάζοντα, του Γιώργου Αποστολόπουλου.
Πλέον το λόγο παίρνει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, καθώς σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί ενώπιόν του ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ενώ εντός του σαββατοκύριακου αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Παύλος Χαϊκάλης, όσο και ο Λάκης Λαζόπουλος.
Με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή τις αποκαλύψεις και τον Αντώνη Σαμαρά να μηνύει τον κ. Χαϊκάλη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση, ο Αδωνις Γεωργιάδης με διαδοχικές τοποθετήσεις του υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του κ. Λαζόπουλου στην υπόθεση αποδεικνύει εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εμπλοκή του Λάκη Λαζόπουλου σε όλο αυτόν τον βούρκο, αποδεικνύει ότι πίσω απ' όλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Ας μην κοροϊδευόμαστε» έγραψε αρχικά την Παρασκευή στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης, ενώ με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε «Ο κ. Λαζόπουλος κάθε Τρίτη κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο ώρες. Αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε να βγάλει να βγάλει στη δημοσιότητα τρεις μέρες πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία αυτό το βίντεο» και ανέφερε ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτιά του τον κ. Παραστατίδη και τον κ. Βουδούρη, για τις δηλώσεις της Παρασκευής. «Αλλιώς ο Τσίπρας θα έχει νομιμοποιήσει την αθλιότητα και θα αποδειχθεί ότι όλα αυτά που ζούμε έχουν ως ενορχηστρωτή τον ίδιο Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ».

«Βόμβα» της ΕΛ.ΑΣ - Μονταρισμένο το υλικό που πήγε στον εισαγγελέα

" ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ.... STUDIO ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Ασφάλειας η επεξεργασία των καταγεγραμμένων συνομιλιών και του βίντεο που παραδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ όπως είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το ηχητικό όσο και το οπτικό υλικό που παραδόθηκε έχει υποστεί μοντάζ με σύνθεση εικόνας και ήχου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γεγονός που επισείει βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όποιον έχει προωθήσει και συμμετάσχει σε τέτοιες πράξεις.
Επισημαίνεται ότι το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διάρκεια 8,5 λεπτών και το οποίο ουδέποτε παρέλαβε η εισαγγελία και η αστυνομία αλλά εδόθη από πολιτικές πηγές και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Αντιθέτως στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένα μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο το οποίο και είναι αυτό που εξετάστηκε και βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με πηγές της αστυνομίας, μονταρισμένο.

Συνελήφθησαν δύο για τον φόνο Κουμανταρέα

Οι Αρχές με βάση την έρευνα που έκαναν για τον φόνο του Μένη Κουμανταρέα προχώρησαν στη σύλληψη ενός Ρουμάνου και ενός Ρωσοπόντιου.
Οι Αρχές με βάση την έρευνα που έκαναν για τον φόνο του Μένη Κουμανταρέα προχώρησαν στη σύλληψη ενός Ρουμάνου και ενός Ρωσοπόντιου.
Η Αστυνομία θεωρεί αμφότερους ως βασικούς ύποπτους για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα στην Κυψέλη πριν περίπου δύο εβδομάδες. Καθώς φαίνεται, το κίνητρο των δύο αλλοδαπών ήταν η ληστεία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός συγγραφέας φερόταν να έχει στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό, που προήλθε από πώληση ακινήτου και δεν βρέθηκε πάνω του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει αποδειχθεί ότι οι δύο αλλοδαποί σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ αναζητείται και ένας Πολωνός ως ύποπτος.

iefimerida.gr

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΓΙΑ ...ΜΙΑ ΕΔΡΑ !!! Ανακάλεσαν τη δήλωσή τους Βουδούρης - Παραστατίδης !!!

  ΤΩΡΑ ΤΑ "ΡΙΧΝΟΥΝ " ΣΤΑ ΜΜΕ !
 
Σε ανασκευαστική δήλωση προχώρησαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις χθεσινές τους αναφορές  για «σκιές πάνω από βουλευτές», που ερμηνεύτηκαν ως υπονοούμενα για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών.
Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές στράφηκαν κατά ορισμένων ΜΜΕ κατηγορώντας τα πως «παραμόρφωσαν την τοποθέτησή τους» και «έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας».
Όπως υποστηρίζουν, μέριμνά τους ήταν να ξεπεράσουν «το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουν υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών».
«Επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε στοχεύσαμε να απαξιώσουμε κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να ”κατηγορήσουμε” οποιονδήποτε», συμπληρώνουν.
Οι κ. Παραστατίδης και Βουδούρης αναφέρουν ακόμη ότι δεν επιθυμούν να τροφοδοτήσουν «οποιαδήποτε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών».
«Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Και με αμείωτη ένταση συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα για μια νέα πορεία με μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία», καταλήγουν.
Νωρίτερα τις επίμαχες αναφορές είχε αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος σε περίπτωση εκλογών. 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών».
Ο κ. Γλέζος σημείωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους -με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;», πρόσθεσε και τόνισε ότι «οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του». 
Η τοποθέτηση Παραστατίδη - Βουδούρη προκάλεσε εμφύλιο και στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και απειλές για μηνύσεις.
Ενδεικτική είναι η αντίδραση του Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος  εντός του Κοινοβουλίου συμβούλευσε τους δύο βουλευτές «να προσέχουν να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, γιατί είνα από χωριό «και έχουμε τη φήμη πρωτόγονου». 
Οργισμένες ήταν επίσης οι αντιδράσεις του Σπύρου Λυκούδη και του Γρηγόρη Ψαριανού. 
«Θα μηνυθούν αλλά δεν τους νοιάζει δεν έχουν τσίπα» είπε ο κ. Λυκούδης και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, «εάν θέλει να σταθεί όρθιος να μην συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά του αυτά τα άθλια υποκείμενα».
«Μπορεί και να εκτελούν συμβόλαια υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή να πρόκειται για μια προσπάθειά τους για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτιά του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», εκτίμησε ο κ. Ψαριανός.

66 ΕΤΩΝ - Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καργόπουλος


Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Καργόπουλος

Σε ηλικία 66 ετών (3/11/1948–19/12/2014) έφυγε χθες το βράδυ από τη ζωή ο Νίκος Καργόπουλος, παλαιό πολιτικό στέλεχος και από εκείνους που αντιστάθηκαν ενεργά στη δικτατορία και πλήρωσαν τη μη συμμόρφωσή τους με το καθεστώς των συνταγματαρχών.
Ο Νίκος Καργόπουλος έγινε περισσότερο γνωστός όταν εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το 1975, όπου αναδείχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία του Κινήματος, φθάνοντας μέχρι τη θέση του Γραμματέα της πανίσχυρης, τότε, Επιτροπής Οργανωτικού.
Διαφώνησε σε πολλές από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ και είναι χαρακτηριστικό ότι αποχώρησε, λόγω διαφωνιών, από το Κίνημα το 1981, όταν όλοι εγγράφονταν μαζικά.
Ο Νίκος Καργόπουλος γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1948 στην Αθήνα. Από 15 χρονών οργανώθηκε δραστήρια στη Νεολαία της ΕΔΑ και, στη συνέχεια, στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη.
Φοιτητής στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας από το φθινόπωρο του 1966, αναμίχθηκε δραστήρια από την πρώτη ημέρα στην αντιδικτατορική Αντίσταση, με αποτέλεσμα να μπει νωρίς στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της χούντας και να συλληφθεί στη διάρκεια των γεγονότων της κηδείας του Γεωργίου Παπανδρέου στις 3 Νοεμβρίου 1968.
Δικάστηκε από το στρατοδικείο της δικτατορίας, καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του στις Φυλακές Αβέρωφ και Κορυδαλλού. Αποφυλακίστηκε στις 26 Μαρτίου του 1970.
Οι χουντικές πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου τον απέβαλαν από το πανεπιστήμιο και του αφαίρεσαν τη φοιτητική ιδιότητα, κατά πάγια πρακτική εναντίον όλων των φυλακισθέντων ή εξορισθέντων αντιστασιακών φοιτητών και σπουδαστών.
Μετά και τη διακοπή της αναβολής στράτευσης λόγω σπουδών, το 1972 κλήθηκε και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία υπό δυσμενέστατες συνθήκες.
Αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλους συναγωνιστές του συνέπηξαν το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ), από τις γραμμές του οποίου ο Νίκος Καργόπουλος αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή με το σθένος και την επιμονή που τον χαρακτήριζαν πάντα.
Υπήρξε δραστήριο μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) από την ίδρυσή του, και συμμετείχε ενεργά και επίμονα στο ΔΣ του μέχρι την ώρα του αποχωρισμού.
Η κηδεία του Νίκου Καργόπουλου θα γίνει από το Νεκροταφείο της Ηλιούπολης τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, ώρα 3 μ.μ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ !!! Βουδούρης και Παραστατίδης να μείνουν εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ

 «Οι δηλώσεις τους αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής»

Πήρε σαφείς αποστάσεις και εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος ο Μανώλης Γλέζος από τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θόδωρου Παραστατίδη,.

Μάλιστα στο blog της πολιτικής συλλογικότητας που μετέχει τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, έγινε ανάρτηση άλλου στελέχους όπου όχι μόνο υπάρχει δυσαρέσκεια για τους δύο βουλευτές, αλλά ζητείται και να μην είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά η οποία ωστόσο δεν έχει υπογραφή Γλέζου (υπογράφει ο Γ.Ε.Α).

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα.

Οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;

Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία. Γ.Ε.Α».

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΝΤΟΥΒΛΗ - Αλλαξε όνομα και μένει μόνιμα στο Μεξικό !

Η υποψηφιότητα για... "Όσκαρ σκληρού πορνό" ταινίας του Δημήτρη Σειρηνάκη με πρωταγωνίστρια την Μαριάννα Ντούβλη, επανέφερε στη δημοσιότητα την πρώην πορνοστάρ.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να μάθουμε νέα για το αντίπαλο δέος της Τζούλιας Αλεξανδράτου, στη βιομηχανία του πορνό, αφού η Ντούβλη έχει εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια! Η γυναίκα που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσε με τα καμώματα της στις γκόσιπ εκπομπές, έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, που τόσο λάτρευε.

Τώρα και με αφορμή την υποψηφιότητα της ταινίας της για... Όσκαρ σκληρού πορνό, μαθαίνουμε από καθημερινή εφημερίδα ότι η Ντούβλη έχει φύγει από την Ελλάδα και ζει πλέον μόνιμα στο Μεξικό!!! Η Ντούβλη φαίνεται ότι έχει γυρίσει σελίδα και ζει μία νέα ζωή στην πόλη Μοντερέι, στο πλευρό του νέου της πολυεκατομμυριούχου συντρόφου!

Και αυτή δεν είναι η μόνη πληροφορία που μαθαίνουμε. Η πρώην πορνοστάρ έχει αλλάξει και το επίθετο της και πλέον δε λέγεται Ντούβλη (που ήταν του πρώην συζύγου της), αλλά... Αθανασίου, που είναι και το πατρικό της. Άλλωστε, όπως θυμόμαστε, είχε μεγάλη κόντρα με τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος της ζητούσε να αλλάξει το επίθετο, όμως, εκείνη επέμενε να φέρει το Ντούβλη, αφού όπως έλεγε με αυτό έκανε τη.... λαμπρή καριέρα της. Όσο για το παιδί που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο, δεν την ακολούθησε στο Μεξικό, αλλά ζει με τους γονείς της στην Ελλάδα, αλλά εκτός Αθηνών.


 womenonly

ΣΤΗΜΕΝΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ; Βόμβα Γιαταγάνα στην υπόθεση Χαϊκάλη

Επιπλέον ένταση στο πολιτικό σκηνικό έρχεται να προσθέσει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Βουλευτών, Χρυσούλα Γιαταγάνα, με δήλωσή της που μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Είναι ακόμη συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, και τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να γυρίσω στους Ανεξάρτητους Ελληνες» δήλωσε νωρίτερα η ανεξάρτητη βουλευτής, αναφερόμενη στον καταγγελόμενο για χρηματισμό, Γιώργο Αποστολόπουλο.
Η ίδια δεν απέλεισε η υπόθεση να είναι στημένη μεταξύ Αποστολόπουλου και Καμμένου, όπως είπε, σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι "δεν είχα ποτέ σε εκτίμηση τον κ. Αποστολόπουλο".

Εισαγγελία Εφετών «Ο Π. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του»

Ο καταγγέλων  απόπειρα δωροδοκίας  βουλευτής Παύλος  Χαϊκάλης  δεν κατονόμασε στον Εισαγγελέα το πρόσωπο που του πρότεινε εξαγορά της ψήφου του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της  Εισαγγελίας  Εφετών -την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Τονίζεται επίσης ότι τηρήθηκε η επιβεβλημένη από το νόμο και την φύση της υπόθεσης, απόλυτη μυστικότητα για την διερεύνηση του θέματος.
  
«Με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του και τα σχετικά σχόλια στα ΜΜΕ από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ανακοινώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υποθέσεως τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα επιβαλλόμενη τόσο από τη φύση της όσο και από το νόμο.  

Στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές δόθηκε ρητή εντολή για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη και σε περίπτωση επανάληψης, από οποιονδήποτε, παρόμοιας ενέργειας μέχρι πέρατος της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο καταγγέλλων βουλευτής δεν γνωστοποίησε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία ταυτότητας του καταγγελλόμενου από αυτόν προσώπου. Οι απαιτούμενες ανακριτικές ενέργειες διενεργούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων και αποκλειστικό σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως».

Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή του υλικού Χαϊκάλη στο Internet


Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή του υλικού Χαϊκάλη στο Internet

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του υλικού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.
Ο εισαγγελέας ανέθεσε την έρευνα στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την εντολή να εντοπίσει ποιοι ανήρτησαν παρανόμως στο διαδίκτυο το επίμαχο υλικό.

Το "γλέντησαν " στον γάμο αλλά ....ο λογαριασμός σε δόσεις !

Oλα τα είχαμε δει στην κρίση, αλλά αυτό... είναι από τα πρωτάκουστα! 

 Γαμπρός εξομολογήθηκε σε ιδιοκτήτη χώρου δεξιώσεων πως... δεν πήγαν καλά τα έσοδα του γάμου και θα έπρεπε να τον εξοφλήσει... σε δόσεις!
Όλα έγινε προ αρκετών εβδομάδων στην Πάτρα. Το ζευγάρι είχε καλέσει περί τα 300 άτομα, το μενού ήταν εξαιρετικό και ο λογαριασμός αρκετά χαμηλός για την εποχή! Ο γαμπρός είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη του χώρου και θα έπρεπε να καταβάλει 4000 ευρώ για την εξόφληση!
Όπως μας είπαν, όλα ήταν τέλεια στον γάμο! Μάλιστα γαμπρός νύφη και φίλοι προσκεκλημένοι είχαν έρθει και στο «τσακίρ κέφι» και γύρω στις 4 τα ξημερώματα, και ενώ το κέτερινγκ είχε ξεμείνει από ποτά (υπήρξε μεγάλη κατανάλωση), εστάλη αυτοκίνητο με φίλους του γαμπρού, άνοιξαν κάβα, προμηθεύτηκαν ποτά από φίλο τους έμπορο και τα έφεραν στον χώρο για να συνεχίσουν να πίνουν!
Ο γαμπρός δεν πλήρωσε εκείνο το πρωινό, ο ιδιοκτήτης τον ήξερε, δεν του είπε το παραμικρό και περίμενε ότι η διαδικασία της πληρωμής θα ολοκληρωθεί κάποια από τις επόμενες ημέρες.
Μία εβδομάδα μετά, άρχισε να παίρνει τηλέφωνα... πουθενά ο γαμπρός! 
Εν τέλει βρήκε τον πεθερό ο οποίος τον ενημέρωσε πως το ζευγάρι είχε πάει γαμήλιο ταξίδι και με την επιστροφή όλα θα τακτοποιούνταν!
Όντως ο νεαρός άνδρας... απεδείχθη κύριος! 
Δεν «φέσωσε» τον καταστηματάρχη, όμως... ζήτησε διευκόλυνση. Του είπε ξεκάθαρα πως οι «εισπράξεις του γάμου» δεν ήσαν οι αναμενόμενες, οπότε θα έπρεπε να ρυθμιστεί με διαφορετικό τρόπο η οφειλή!
Έτσι γαμπρός και καταστηματάρχης προχώρησαν σε συμφωνία κυρίων για διακανονισμό της οφειλής. Εκατόν πενήντα ευρώ μηνιαίως! Περίπου σε ενάμιση χρόνο ο ιδιοκτήτης του χώρου θα έχει πάρει όλα τα λεφτά του, αφού ο γαμπρός πληρώνει ήδη δόσεις. Και ο ίδιος ο πιστωτής ομολογεί πως... δεν υπήρξε καμία διάθεση από μέρος του οφειλέτη να του «φάει τα λεφτά»!
Υπάρχουν όμως και φέσια σε γάμους
Ακόμη και οι πιο ευτυχισμένες στιγμές ενός ζευγαριού, "ο γάμος ή η βάπτιση" πέφτουν θύματα της οικονομικής κρίσης.Όχι μόνο πραγματοποιούνται γάμοι με τεφτέρια αλλά πολλά νέα ζευγάρια αδυνατούν να πληρώσουν το βιντεοσκοπημένο υλικό αλλά και τις φωτογραφίες του γάμου τους.Επαγγελματίες αναφέρονται στο παζάρι της απελπισίας, έχοντας στα συρτάρια τους γάμους και βαπτίσεις, χρόνων. 
Στην ίδια οικονομική μοίρα βρίσκονται και κάποιοι κουμπάροι οι οποίοι φεσώνουν με τη σειρά τους τα ανθοπωλεία, τα οποία κατά τα άλλα, έβαλαν φαντασία και χρώμα για το στολισμό της εκκλησίας και του νυχτερινού κέντρου.

πηγή

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της «Φάρις»

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» θα πραγματοποιήσουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Καλλιτεχνικών Σχολών, με ελεύθερη είσοδο, ως εξής:
1. Την Κυριακή  21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο θα εγκαινιαστεί η έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου, με τίτλο «Χριστούγεννα – Πρωτούγεννα». Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής,  κεραμικής, αγιογραφίας, σχεδίου και κατασκευές, από όλα τα τμήματα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικης κάρτας. Επίσης,0 ένα συμβολικό δώρο θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Σχολών της «Φάρις».
2. Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 19.00 και στις 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο:
ΣΤΙΣ 19.00
μέρος α΄: Πρεμιέρα του μουσικού παραμυθιού "Το Δώρο του Αϊ Βασίλη" σε επιμέλεια Γιώργου Μουνδρουλέα και Γιώργου Κάστανου, με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και τους ηθοποιούς Γιώργο Τσαπόγα και Εύη Γιαννακοπούλου
μέρος β΄: Παράσταση «Ανοίγει το κουτί και βγαίνει μια …ευχή!» της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας
ΣΤΙΣ 21.00
μέρος α΄: Παράσταση «Ανοίγει το κουτί και βγαίνει μια …ευχή!» της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας
μέρος β΄: Συναυλία Συνόλων Ξύλινων και Χάλκινων Πνευστών, Παιδικής και Εφηβικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Οργανικού Συνόλου «5 Modern Ensemble».

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σε λειτουργία οι σηματοδότες στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Κρήτης

Δόθηκε χθές , Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2014, σε λειτουργία η νέα φωτεινή σηματοδότηση στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Κρήτης, κατόπιν συνεργασίας ομάδας τεχνικών εταιρείας σηματοδότησης, που ήλθε από την Αθήνα και συνεργείου του Δήμου. 
Είχαν προηγηθεί κατάλληλες διαγραμμίσεις και τοποθέτηση κάθετης σήμανσης.
Οι παρεμβάσεις αυτές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για στροφή αριστερά από την Κρήτης στη Φιλελλήνων και για αμφιδρόμηση της Μιαούλη, διενεργήθηκαν σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία κρίθηκε νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εγκρίθηκε από τη ΔΜΕΟ του Υπουργείου Υποδομών.
Πλέον, ένας οδηγός μπορεί να κινηθεί ως εξής:
Α) ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς Φαρών, μπορεί να πάει ευθεία, δεξιά στη Μιαούλη και αριστερά στη Φιλελλήνων
Β) ευρισκόμενος στην Κρήτης με κατεύθυνση προς το Πάρκο, μπορεί να κατευθυνθεί ευθεία, δεξιά στη Φιλελλήνων, όχι όμως αριστερά στη Μιαούλη
Γ) ευρισκόμενος στη Φιλελλήνων με κατεύθυνση προς το λιμάνι, μπορεί να συνεχίσει ευθεία στη Μιαούλη, είτε να κάνει δεξιά ή αριστερά
Δ) ευρισκόμενος στη Μιαούλη με κατεύθυνση προς βορρά, μπορεί να συνεχίσει ευθεία στη Φιλελλήνων, είτε να κάνει αριστερά ή δεξιά στην Κρήτης.

Ποιό βρώμικο 89 .... ο πολιτικός βόθρος τώρα άνοιξε !!!

ΧΑΙΚΑΛΙΔΕΣ ,ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗΔΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ !!
 
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ....ΛΟΧΙΕΣ 
 
Άνοιξε οχετός. Και βρωμάει πολύ. 

Τόσο που το "βρώμικο 89"- όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν τότε- θα μοιάζουν αύριο πεντακάθαρα.

 Στο πολιτικό γαϊτανάκι που παίζεται θα μείνει η ρετσινιά στους μεν ότι μοιράζουν λεφτά και η υποψία, στους δε ότι "μοντάρουν" βουτηγμένοι στα...σκ...!

Με τόση μπόχα θόλωσαν τον ορίζοντα κανένας δεν γνωρίζει πλέον που βρίσκεται η αλήθεια και που το θέατρο.  

Κανείς δεν γνωρίζει εάν πρόκειται για καλοστημένη παγίδα ή άθλια παράσταση

Β.Μ

Ψαριανός: «Αθλιοι και ξεφτιλισμένοι, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες...» - Λυκούδης...«πολιτικά σκουλήκια» !!!


Ψαριανός: «Αθλιοι και ξεφτιλισμένοι, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες...»
ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!
Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη όσων βουλευτών θίγονται από την πρόταση των ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη και Παραστατίδη να απέχουν όσοι συνάδελφοί τους «άλλο ψήφισαν στον προϋπολογισμό και άλλο κατά την πρώτη εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο κ. Ψαριανός έκανε λόγο για «άθλιος και ξεφτιλισμένους», τονίζοντας ότι οι κ. Βουδούρης και Παραστατίδης «εκτελούν συμβόλαια, περιπλανώμενοι πολιτικάντηδες που δίνουν εξετάσεις για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ... Καλύτερα να εκτελείς συμβόλαιο που σού αναθέτουν παρά να λειτουργείς μόνος σου...»

«Παρακολουθούμε επεισόδια ενός άθλιου ρυπαρού σίριαλ...Θα πρέπει να βρουν μέρος να πάνε να κρυφτούνε» ανέφερε, ενώ διευκρίνισε ότι «εδώ και μήνες έχω πει ότι θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Το έχω πει 500 φορές».

Για «πολιτικά σκουλήκια» έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, σύμφωνα με το skai.gr.

"ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ" - "ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ " ο Βουδούρης συναινετική πρόταση βουλευτών για την εκλογή Π.τ.Δ

Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!!

Πρόταση για τα επόμενα βήματα προκειμένου να υπάρξει «επιστροφή στην ομαλότητα» επεξεργάζονταν βουλευτές μέσω της διαδικασίας συλλογής υπογραφών όταν ξέσπασε η αντιπαράθεση με αφορμή την κοινή δήλωση των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη.
Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης στο ΑΜΠΕ από την προεργασία που είχε γίνει για την υποβολή σχετικού κειμένου, η εκτίμηση των βουλευτών που πήραν την πρωτοβουλία ήταν πως οι υπογραφές μπορεί να έφθαναν τις είκοσι.
Ανάμεσα στις προτάσεις που θα περιλαμβάνονταν στο κείμενο θα ήταν η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών και η ολοκλήρωση της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης.
Προτάσεις που είχαν υποβληθεί με το κείμενο των οκτώ, πριν από λίγες ημέρες.
Ωστόσο το νέο κείμενο φιλοδοξούσε να αποτελέσει ένα νέο οδικό χάρτη συνεννόησης.
Η πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πρόκεται για ανανεωμένη πολιτική πρόταση εκλγοής Προέδρου της Δημοκρατίας και την οποία θα καταθέσουν ανεξάρτητοι βουλευτές έως τη Δευτέρα, πριν τη δεύτερη ψηφοφορία.

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία - Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου


Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία - Κραυγές και ψίθυροι δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, παίζονται τις τελευταίες ώρες, έπειτα και από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελλόμενης απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη.
Η χώρα βρίσκεται σε βαθύ τέλμα λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κι ενώ ακούγονται απίστευτα πράγματα που στιγματίζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Απόπειρες χρηματισμού, απειλές, «μεσάζοντες», υποκλοπές, μονταζιέρες, «φίλοι» κομμάτων, υπόνοιες για μαζικές δωροδοκίες βουλευτών, σκουλήκια, άθλια υποκείμενα, μηνύσεις. Όλα μπαίνουν στο… μπλέντερ προκαλώντας μια πολύ άσχημη εικόνα για την Ελλάδα και το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά κυρίως βάζουν «μπουρλότο» στη διαδικασία εκλογής Προέδρου η οποία πλέον θα γίνει μέσα σε μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Το σκηνικό που έχει στηθεί δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα δημιουργώντας ένα ιδιαιτέρως νοσηρό κλίμα, με σοβαρή ευθυνών κομμάτων και βουλευτών. Η στόχευση ήταν συγκεκριμένη: Να δημιουργηθεί ένα απίστευτα ηλεκτρισμένο πολιτικό σκηνικό, να υπάρξουν υπόνοιες για συγκεκριμένους πολιτικούς οι οποίοι τίθενται σε ομηρία σε ότι αφορά την ψήφο τους στις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική και οικονομική περίοδο, με κίνδυνο να καταρρεύσουν τα πάντα, ο «βόθρος» που έχει ανοίξει τείνει να καλύψει τα πάντα. Ειδικά μάλιστα αν, όπως λένε οι φήμες, έρθουν κι άλλα σκάνδαλα στο φως τις αμέσως επόμενες ώρες.
Παρά το γεγονός ότι το λόγο έχουν οι δικαστικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει, τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά και οι αποκαλύψεις θρυμματίζουν ακόμη περισσότερο το πολιτικό σκηνικό. Σήμερα η «πέτρα» του σκανδάλου, ο Παύλος Χαϊκάλης εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός και πιο ήπιος σε σχέση με τους τόνους που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Μέχρι και να βάλουν κοινό δικηγόρο με τον πρωθυπουργό για να αποκαλυφθούν τα πάντα, ζήτησε ενώ χθες ήταν σαφέστατες οι αιχμές και του προέδρου των ΑΝΕΛ για εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση.
Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε ότι είναι και οικονομικές δοσοληψίες με τον Γ. Αποστολόπουλο καθώς του είχε δώσει λεφτά να τα παίξει σε χρηματιστήριο του εξωτερικού. Ωστόσο, η χθεσινή εμφάνιση του βουλευτή των ΑΝΕΛ στο Mega ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη του Αντ. Σαμαρά ο οποίος θα καταθέσει μήνυση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών". Ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης ενημερώθηκε για τη μήνυση του πρωθυπουργού, λίγα λεπτά αργότερα και ενώ βρισκόταν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, αυτή τη φορά. Ο ίδιος δήλωσε όπως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε να κατηγορήσει ούτε τον Σαμαρά ούτε την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούσε να μην καταγγείλει το γεγονός. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ο φερόμενος ως μεσάζοντας δεν αποκλείεται να ήθελε να θίξει τόσο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και τη χώρα συνολικά.
Το πολιτικό σκηνικό βάρυνε ακόμη περισσότερο μετά τις υπόνοιες των ανεξάρτητων βουλευτών Παραστατίδη και Βουδούρη ότι κι άλλοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα ενδεχομένως να έχουν δωροδοκηθεί.
Οι σαφείς υπαινιγμοί στρέφονταν κατά συγκεκριμένων βουλευτών (Λυκούδης, Αηδόνης, Ψαριανός, Νταβρής) που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα.
Η αντίδραση των ιδίων των βουλευτών ήταν σφοδρότατη και με πολύ σκληρές εκφράσεις, ενώ, δεν αποκλείεται και αυτή η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όμως, ακούστηκαν εκφράσεις όπως πολιτικά σκουλήκια, άθλια υποκείμενα, ξεφτιλισμένοι κ.λπ.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, πάντως, Παραστατίδης και Βουδούρης εξέδωσαν νέα ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και λέγοντας ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν κανέναν.
Οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη προκάλεσαν έναν "πόλεμο" ανακοινώσεων άνευ προηγούμενου ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συγγρού να αφήνει υπόνοιες για τις συναντήσεις Τσίπρα -Καμμένου όπου βρισκόταν μαζί τους και ο κ. Αποστολόπουλος και τη Κουμουνδούρου να αφήνει αιχμές για ολιγωρία των εισαγγελικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως μεσάζων, ο κ. Αποστολόπουλος σε γραπτή ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση τόσο κατά του κ. Καμμένου τον οποίο χαρακτήρισε μανιώδη showman όσο και κατά του κ. Χαϊκάλη, τον οποίο χαρακτήρισε κωμικό, ενώ για την όλη υπόθεση έκανε λόγο για αστυνομικό σενάριο.
Ολα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής όταν ο Λάκης Λαζόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, κατήγγειλε ότι κάποιοι πήγαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη και πως γνωρίζει ποιοι το έκαναν.
Λίγη ώρα αργότερα άρχισε η καταιγίδα των εξελίξεων με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, μαζί με τον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, να δίνουν συνέντευξη Τύπου δίνοντας λεπτομέρειες και δηλώνοντας ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πήραν θέση για τις καταγγελίες, ενώ, στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Γιώργου Αποστολόπουλου (φερόμενου ως μεσάζοντα και ως του ανθρώπου που πρόσφερε 700.000 ευρώ στον Παύλο Χαϊκάλη για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας), κάνοντας λόγο για «χαζοχαρούμενη σκευωρία». Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο κ. Αποστολόπουλος εμφανίζεται ως σύμβουλος του κ. Καμμένου που παίρνει μέρος σε συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο, κόμματα και βουλευτές εξαπέλυαν κατηγορίες ότι το οπτικοακουστικό υλικό είναι προϊόν μοντάζ της ομάδας του Λάκη Λαζόπουλου (όπως δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης. Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων λένε ότι οι διάλογοι είναι ξεκάθαροι και εμπλέκουν πολιτικούς και τραπεζίτες.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα έρθει πιθανότατα νέος κύκλος αποκαλύψεων που μπορεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σύστημα

Πηγή

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ: Τι να κάνετε πριν φύγετε για Χριστούγεννα

Οδηγίες για προστασία της περιουσίας των πολιτών εν όψει των γιορτών έδωσε η αστυνομία.

Φεύγοντας από το σπίτι
  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  • Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
  • Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
  • Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Στο ταξίδι
  • Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
  • Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
  • Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σου στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ), με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
  • Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ' αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ' αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
  • Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διασκέδαση

Στην διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar – Καφετερίες – Εστιατόρια – υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, τα γυαλιά ηλίου, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, τη τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου