9.1.15

Γαλλία: Αιματηρό τέλος στη διπλή ομηρία – νεκροί οι 3 δράστες και 4 όμηροι

Αιματηρό ήταν το τέλος της διπλής ομηρίας που συγκλόνισε την Παρασκευή τη Γαλλία και αποτελεί συνέχεια της τρομοκρατικής επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, την περασμένη Τετάρτη.
Εκτός των τριών δραστών, τη ζωή τους έχουν χάσει και τέσσερις όμηροι που κρατούνταν στο εβραϊκό παντοπωλείο, ενώ ακόμη τέσσερις φέρονται να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ταυτόχρονες επιχειρήσεις της γαλλικής αστυνομίας
Όλα συνέβησαν σε δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιχειρήσεις της γαλλικής αστυνομίας. Αρχικά, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), σημειώθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στο τυπογραφείο του Νταμαρτέν, όπου οι δύο αδελφοί Κουατσί, δράστες της επίθεσης στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, κρατούσαν έναν όμηρο από το πρωί.
Οι δύο τρομοκράτες, οι οποίοι φέρονται να βγήκαν από το κτίριο πυροβολώντας, σκοτώθηκαν, ενώ ο όμηρος απελευθερώθηκε.
Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε εισβολή των αστυνομικών στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκε ο δράστης της δεύτερης ομηρίας, καθώς και τουλάχιστον τέσσερις όμηροι. Φέρεται να πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που ευθύνεται για τους πυροβολισμούς χθες στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού. Η συνεργός του στην χθεσινή επίθεση, εξακολουθεί να καταζητείται από τις γαλλικές αρχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου