22.1.15

Ανακοινώθηκαν προσλήψεις 819 εκπαιδευτικών


Ανακοινώθηκαν προσλήψεις 819 εκπαιδευτικών

Συνολικά 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την κάλυψη κενών στα σχολεία.
Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το Πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επίσης, 67 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας και 378 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την εξειδικευμένη υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σύνολο 491 εκπαιδευτικοί.
Για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 150 εκπαιδευτικοί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 70 εκπαιδευτικοί με πιστώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, 37 ειδικότητες από πιστώσεις ΕΣΠΑ και 71 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Σύνολο 328.
Σημειώνεται ότι για την πρόσληψη τουλάχιστον 500 εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, για τους οποίους υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατή μέχρι επανέναρξης των εργασιών της Βουλής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου