30.1.15

ΕΣΔΝΑ: Να ακυρωθεί η απόφαση μεταφοράς σκουπιδιών από την Τρίπολη στην Αθήνα

Την άμεση ακύρωση της παράνομης, όπως χαρακτηρίζει, απόφασης των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για την μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών από την Τρίπολη στην Αθήνα ζητεί  Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ).
Η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην μεθόδευση των απερχόμενων Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, για την μεταφορά απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο ΕΣΔΝΑ, χαρακτηρίζει την απόφαση προκλητική, δεδομένου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της,  ότι οι τέως γενικοί γραμματείς πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που αποχαιρετούσαν τα αξιώματά τους, χωρίς να έχουν καμία εντολή από την νέα Κυβέρνηση.
«Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί σειρά ετών να επιλύσουν το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν σωτήρες, επιδιώκοντας να δώσουν μία καταφανέστατα παράνομη λύση στο πρόβλημα» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ζητεί την άμεση ακύρωση των αποφάσεων. Καλεί δε τους αρμοδίους να δώσουν νόμιμη λύση στο πρόβλημα του δήμου Τρίπολης, εντός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Προ ημερών η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου αναφερόμενη στο ίδιο ζήτημα έκανε λόγο για πραξικοπηματική ενέργεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου