30.1.15

Επιδείνωση του καιρού - Άνεμοι βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο καιρός από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 τοπικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημεριανές ώρες και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι και καταιγίδες από το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν σε ορεινές και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι 7 και στα νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για το Σάββατο 31-01-2015
Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατάκοπους έντονα αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου